ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Първа пролет в Португалия - Великолепната Мадейра - островът на вечната пролет!

Оферта номер: П62861
Вид транспорт: Самолет Самолет
5 дни/ 4 нощи
19.03 - 23.03.2021/4 нощ - Ранни записвания
Почивка в Португалия, остров Мадейра 2021


Програма
Програма по дни

Ден 1
Отпътуване от летище София с директен чартърен полет. Пристигане на летището във Фуншал. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание: 1. Полудневна екскурзия във Фуншал с включена входна такса за ботаническата градина и дегустация на вино. Столицата Фуншал – старинна и романтична, е изключително красива, изтегнала се покрай брега на необятния Атлантически океан. Името на града идва от португалската дума „funcho“, която в превод означава „копър“. Туристическата програма във Фуншал включва разходка до фермерския пазар, предлагащ разнообразие от местни продукти – от прекрасни цветя, пресни плодове и зеленчуци, до прясна риба и рибни деликатеси; Главният общински площад с неговата настилка с черни и бели базалтови павета, над който се издига сградата на кметството – представителна къща от 18 в., запазила елегантността си до днес; Епископският дворец, в който се помещава Музеят на сакралното изкуство; катедралата „Успение Богородично“ – първата епископална църква в отвъдморските територии на Португалия, завършена през 1514 г. Посещение на Ботаническата градина във Фуншал (с включена входна такса), която се разполага на около 80 000 кв.м. площ и е дом на повече от 2 000 екзотични растения от цял свят, някои от които са застрашени. Градината е създадена през 1960 г. на територията на някогашно частно имение. Това красиво кътче е същинска енциклопедия на растителния свят и наслада за сетивата. Различни видове храсти и пъстри цветя оформят цветни мозайки, а градината с кактусите съдържа всички нюанси на зеленото. Програмата завършва с посещение на местна винарна и дегустация на два вида от прочутите вина на Мадейра. 2. Полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“ и Монте - екскурзия до сърцето на острова Екскурзията започва с кратка спирка при панорамна площадка „Пико дош Барселош“ (335 м), откъдето може да се насладите на прекрасна гледка към залива на Фуншал. Маршрутът продължава към Ейра до Серадо (1094 м), откъдето се откриват спиращи дъха гледки към заобикалящите планини и долината на Курал даш Фрейраш – малко селце, развило се върху кратера на затихнал вулкан. Изкачване с кабинков лифт (15 минути) до следващата спирка в Монте – селце в околностите на Фуншал, известно с тучната си растителност и църквата „Дева Мария от Монте“ – покровителка на острова. Тук е погребан и последният австрийски император Карл Франц Йозеф. Друга популярна атракция тук е спускането с тобоган от плетена ракита, който в миналото се е използвал за превозване на дървен материал от планината (заплаща се на място – около 16 EUR на турист).

По желание вечерта може да се организира вечеря с фолклорна програма в ресторант O "Lagar" – типичен местен ресторант, разположени в живописното рибарско селище Камара да Лобош. Ресторантът е известен както с приятната атмосфера, която създава, така и със своите шишчета от говеждо месо. Менюто включва традиционен аперитив - вино от Мадейра; домашно приготвен хляб "bolo do caco" с чесново масло; тристепенно меню - супа на деня, шишчета от говеждо месо с гарнитура, десерт; 1 чаша вино (бяло или червено), бира или безалкохолна напитка; минерална вода и традиционната напитка "Понча" (местна напитка от ром, лимонов сок и мед); трансфери от и до хотела. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия „Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш“ с включен обяд. Екскурзията включва посещение на живописното рибарско селище Камара де Лобош, разположено на запад от Фуншал, запазило традиционната си атмосфера, увековечена в скици на великия английски държавник Уинстън Чърчил. Следва изкачване до Кабо Жирао (580 м) – най-високият нос в Европа и вторият по височина в света (входната такса за панорамната площадка се заплаща допълнително на място - около 2 EUR на турист). Маршрутът продължава на запад с посещение на очарователното селце Рибейра Брава. Следващата спирка е панорамната площадка „Енкумеада“, която се издига на височина 1007 м, на хребета на планината. Пейзажът, който се открива към дълбоките долини на Рибейра Брава на южното крайбрежие и Сао Висенте на северното крайбрежие е неповторим. Следва преминаване през най-голямото плато на Майдера Паул да Сера – част от лавровите гори на острова, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Следващата спирка е Порто Мониш, известен със своите естествено формирани от изстинала лава басейни. Обяд в местен ресторант. Екскурзията продължава към Сао Висенте – едно от най-красивите и романтични села, разположено в северната част на острова. Маршрутът преминава през енигматичен пейзаж с пръснати водопади, където наситеното зелено контрастира с морското синьо. Връщане във Фуншал. Нощувка.

Ден 4
Закуска. "Най-доброто от източната част на острова – Сантана" с включен обяд. Отпътуване от хотела към Пико до Ариейро – третият по височина връх на острова и една от задължителните спирки на острова, откъдето се откриват невероятни гледки към по-голямата част от Мадейра. От тук маршрутът продължава към Рибейро Фрио – природен парк, в който е запазена оригиналната растителност на острова. Отпътуване към град Сантана, известна със своите къщи с характерни сламени покриви. Обяд в традиционен хотелски комплекс „Quinta do Furao“, разположен сред лозови масиви и известен с прекрасната панорама, която се открива към най-източната част на острова. Екскурзията продължава покрай Порто да Круш и неговото пристанище, сгушено от източната страна на т. нар. Орлова скала, която доминира над крайбрежния пейзаж и Машико – първата столица на Мадейра. Връщане във Фуншал. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.

Продължителност на туристическата програма: 5 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет

Цената включва:
-
самолетен билет София - Фуншал - София за директен чартърен полет с включени летищни такси;
- ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 15 кг;
- трансфер летище - хотел - летище;
- 4 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел *** / **** във Фуншал;
- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс";
- водач от България.
- При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"

Цената не включва:
- полудневна екскурзия във Фуншал;
- полудневна екскурзия "Ейра до Серадо" и Монте;
- еднодневна екскурзия "Най-доброто от западната част на острова - Порто Мониш";
- еднодневна екскурзия "Най-доброто от източната част на острова - Сантана";
- вечеря в типичен ресторант "O Lagar" по 3-степенно меню с включени напитки;
- спускане с тобоган (16 EUR на турист - заплаща се на място)
- еднопосочен билет за кабинковия лифт при слизане от Монте (11 EUR на турист)
- входна такса за панорамната площадка на Кабо Жирао (около 2 EUR на турист)
- бакшиши за шофьор / екскурзовод (2 EUR на турист на ден - заплащат се на място)
- входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
- градски транспорт;
- разходи от личен характер;
- застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
- за лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.



Пояснения:
- Деца до 1,99 г., настанени в стая с двама възрастни, заплащат само 225 лева без да ползват легло.
- Климатът по крайбрежието на Мадейра, известен като "остров на вечната пролет", е винаги мек - достатъчно е да сте подготвени с леки пролетни дрехи, шапка и слънцезащитен крем. В по-високите части на острова облачността е често явление, а температурите падат до 2-3 градуса - за всички допълнителни екскурзии се препоръчва да сте подготвени с връхни дрехи (яке, пуловер), дъждобран, удобни спортни обувки, които не се хлъзгат.
- За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
- Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
- Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Екскурзията се провежда при минимум 84 записани туристи.
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване.
- За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
- Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

13/11

Етикети
почивка в португалия , сантана , почивка остров мадейра , pochivka madeira , почивка на о-в мадейра , почивки португалия , рибейра брава , почивка остров мадейра , сао висенте , екскурзия до остров мадейра , o-v madeira 2021 , екскурзия до остров мадейра , великолепната мадейра , остров мадейра 2021 , парк „рибейро фрио” , почивка мадейра , pochivka o-v madeira , първа пролет в португалия , екскурзия до мадейра , машико , почивка мадейра , почивка на о-в мадейра , почивка мадейра , порто мониш , забележителности остров мадейра , pochivka o-v madeira , остров мадейра 2021 , toptravels , почивка португалия мадейра , почивка в португалия , камара де лобош , мадейра почивки , остров мадейра 2021 , първа пролет 2021 в португалия , pochivka madeira , фуншал , почивки португалия , екскурзии фуншал , екскурзия до остров мадейра , почивка в мадейра , pochivka madeira , почивка остров мадейра , екскурзия до фуншал , екскурзии мадейра , o-v madeira 2021 , o-v madeira 2021 , top travel , почивка на о-в мадейра , мадейра екскурзии , порто да круш , оферти остров мадейра , pochivka o-v madeira , почивка мадейра , почивка португалия мадейра , великолепната мадейра 2021
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах