Почивка в Лисабон и Алгарве

Оферта номер: П63071
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Пролет/Есен 2018/ 7 нощ -Ранни записвания
Почивка в Португалия
Цена от: 1369.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Почивка в Лисабон и Алгарве 

 
ПРОГРАМА 

1 ДЕН /София – Лисабон – Фару – Алгарве/ 
Отпътуване от летище София в 06:20 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Лисабон в 08:50 ч. Отпътуване към Алгарве. По пътя спирка във Фару – едно от най-красивите места в Португалия, град, изпълнен с история, театри, галерии, уютни ресторанти, кафенета, магазини и прекрасни плажове. Пешеходна разходка и възможност за обяд. Ранния следобед - настаняване в хотел „Yellow Monte Gordo“ 4* в курорта Монтегордо, район Алгарве. Свободно време. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН /Лагуш/
София – Лисабон – Фару – Алгарве
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия доЛагуш и нос Свети Винсент.Между 1576 и 1756 г. Лагуш е бил основен град на Алгарве. Отвъд стените ще посетим Главния площад, където се е намирал пазарът за роби – първият такъв в Европа. Посещение на Червените скали, където морските пещери са скрити от всеки поглед и създават контраст с кристално зелената вода. Отпътуване за Сагреш, най-югозападната точка на Европа, разположен директно на брега на морето. Посещение на нос Свети Винсент – свещено място, където земята свършва и започва морето. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 ДЕН /Оляу Риа Формоса – Тавира/

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия Оляу, Риа Формоса с включен круиз(около 1,30 ч) и Тавира. Посещение на Оляу – най-голямото пристанище в Алгарве с красиви плажове от пясъчни коси. Една от основните атракции в Оляу е най-големият пазар за риба в Южна Португалия и Национален парк „Риа Формоса“, който може да бъде разгледан само с лодка. Следва включен в цената на допълнителната екскурзия круиз из лагуните на резервата (провежда се при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за Тавира– смятан за един от най-красивите и запазени градове в района на Алгарве. Посещение на стария квартал и църквата „Опрощение Божие“, руините от замъка Муринс и римският мост. Районът е населен още от 8 век пр. Хр. и има както мюсюлманско, така и римско наследство в богатата си история. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН / Евора – Лисабон/ 
Закуска. Отпътуване за Лисабон. По пътя спирка в Евора– очарователно градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на Римския храм; катедралата; параклисът с костницата; университетът. Свободно време и възможност за обяд. Настаняване в хотел „TRYP Lisboa Caparica Mar“ 4* в курорта Коста да Капарика, район Лисабон. Свободно време. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН /Лисабон/ 
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон  (включена в цената): кварталът Байша, площадите „Фигейра“ и „Комерсио“, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем“ и манастирът „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН / Обидуш – Назаре – Фатима – Баталя/ 
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре,Фатима и Баталя – ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Забравете настоящето и се върнете назад във времето в село Обидуш, заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улички, които водят към замъка. Поглед върху впечатляващия манастир в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Отпътуване за Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Посещение на Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

7 ДЕН  /Синтра – Ещорил – Кашкайш – Кабо да Рока/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра, Ещорил, Кашкайш и Кабо да Рока. Неслучайно Синтра се счита за една от най-добрите туристически дестинации на Португалия – много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки. Възможност за посещение на двореца „Кинта да Регалейра“ – комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани. Построен е от Карвалио Монтейро в началото на ХХ като имение, а днес е собственост на общинските власти. Кашкайш и Ещорил, разположени на северният бряг на Лисабон, се превръщат в един от най-космополитните туристически места в Португалия, откакто в края на XIX век крал Луис I избира залива за своята лятна резиденция. Ещорил – тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш – типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира Устата на ада (Boca do Inferno) – впечатляваща скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / София/
​ Закуска (сух пакет). Отпътуване за летището в Лисабон за полет на авиокомпания „Wizz Air“ до София, изпитащ в 09:25 ч. Пристигане в София в 15:20 ч.
Пакетни цени за 7 нощувки
 
Дати На турист в двойна стая Допълнително легло в двойна стая Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 10,99 г. Единична  стая
29.05 -05.06.2018 1455 лв. 1413 лв. 1085 лв. -
05.06 -12.06.2018 1479 лв. 1403 лв. 1109 лв. 1845 лв.
12.06 -19.06.2018 1489 лв. 1413 лв. 1119 лв. 1855 лв.
11.09 -18.09.2018 1459  лв. 1383 лв. 1089 лв. 1825 лв.
18.09 -25.09.2018 1439 лв. 1363 лв. 1069 лв. -
25.09 -02.10.2018 1399 лв. 1323 лв. 1029 лв. 1765 лв.
02.10 -09.10.2018 1379 лв 1337 лв. 1009 лв 1684 лв.
09.10 -16.10.2018 1369 лв. 1327 лв. 999 лв. 1674 лв.
 

Цената включва
-самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания "Wizz Air";
-летищни такси и чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см);
-трансфер летище - хотел - летище;
-транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус;
-3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "Yellow Monte Gordo" 4* (или подобен) в района на Алгарве;
-4 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в района на Лисабон;
-полудневна панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод;
-пешеходна разходка в Евора;
-пешеходна разходка във Фару;
-представител на място на български език по време на целия престой;
-застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва 
-туристическа такса престой в хотел 4* в района на Лисабон: 1 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела);
-настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон- 62 лв. 
-целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока- 45 евро 
-целодневна екскурзия до Оляу, Риа Формоса с включен круиз иТавира- 45 евро 
-целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент - 39 евро 
-целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя- 48 евро 
-пакет от 3 екскурзии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Лагуш и нос Свети Винсент + Обидуш, Баталя, Назаре и Фатима на български език при минимум 20 записани туристи
-входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии и други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
-входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Кулата "Белем" (12 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра;
-градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място;
-застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).


Условия за резервация
депозит - 35% от общата сума
 доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация
- до 31 дни - 35% от основната цена;
-от 30 до 1 дни - 100% от общата цена.


Разписание на полета
София - Лисабон: 06:20 - 08:50
Лисабон - София: 09:25 - 15:20
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
По оперативни причини в салона на самолета (полети на авиокомпания "Wizz Air") могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
 
Допълнителна информация 
-Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!
- Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
- Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


Информация за хотелите 
Хотел  TRYP LIsboa Caparica Mar 4 *Коста да Капарика, район Лисабон 
//www.tryplisboacaparica.com/ 
Местоположение: Хотелът е разположен на морския бряг в Коста да Капарика, на най-известния голям плаж, покрит с фин пясък, в района на Лисабон. Центърът на Лисабон е на 15 км, а летището е на 20 км. На 7,5 км от хотела има гара, от която може да се хване влак до центъра на столицата.
В стаите: Всички стаи разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня с вана, сешоар, мини бар, безплатен Wi-Fi, балкон. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни хора. 
На територията на хотела: телевизионна зала, библиотека, магазини, бар, ресторат, а-ла-карт ресторант, снек-бар при басейна, външен басейн, вътрешен басейн с подгряване на водата, фитнес зала, мини клуб, детска площадка, детегледачка, безплатен Wi-Fi на общите части.

Хотел Yellow Monte Gordo 4 *  Монте Гордо, район Алгарве //www.yellowhotels.pt/yellow-hotels
Местоположение: Хотелът се намира на източната част на район Алгарве, заобиколен от природния резерват Castro Marim. Центърът на Монте Гордо се намира на 200 м, а плажа е на 100 м. Древнто рибарско селище Vila Real de Santo António, отличаващо се с широк и красив плаж, мек климат и няколко пешеходни зони, се намира на 3 км
В стаите : Широки и просторни помещения (45 м2),всички оборудвани с климатик, телевизор със сателитни канали, телефон, кът за сядане, баня с душ, сешоар, мини бар, сейф, безплатен Wi-Fi, балкон.
На територията на  хотела: 2 ресторанта, бар при басейна, снек бар, открит басейна, слънчева тераса, СПА център (закрит басейн с подгряване, сауна, турска баня, джакузи, стаи за масаж), зала за игри, коли и велосипеди под наем, детски басейн, детски клуб, вечерни игри и шоу програми, анимация, магазини.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
-За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина
13/11


Етикети
екскурзия до лисабон топ травелс 2018 , ранни записвания португалия 2018 топ травелс , oferti za lisabon 2018 top travels , ekskurzia do algarve 2018 , оферти за лисабон 2018 топ травелс , оферти за алгарве 2018 , pochivka v algarve top travels 2018 , почивка в португалия топ травелс 2018 , oferti za portugalia 2018 top travels , оферти за алгарве 2018 топ травелс , ranni zapisvania algarve 2018 top travels , почивка в португалия 2018 , лисабон 2018 топ травелс , почивка в лисабон топ травелс 2018 , алгарве 2018 , ekskurzia do lisabon top travels 2018 , pochivka v lisabon 2018 , екскурзия до алгарве топ травелс 2018 , ранни записвания 2018 топ травелс , oferti za lisabon 2018 , ранни записвания лисабон 2018 , португалия 2018 топ травелс , oferti za algarve 2018 , почивка в алгарве топ травелс 2018 , оферти за португалия 2018 , оферти за лисабон 2018 , ранни записвания алгарве 2018 топ травелс , екскурзия до лисабон 2018 , почивка в алгарве 2018 , португалия 2018 , portugalia 2018 , ranni zapisvania , ekskurzia do algarve top travels 2018 , почивка в лисабон 2018 , pochivka v portugalia top travels 2018 , екскурзия до португалия 2018 , алгарве 2018 топ травелс , lisabon 2018 , ранни записвания , ranni zapisvania lisabon 2018 , ранни записвания алгарве 2018 , pochivka v algarve 2018 , oferti za algarve 2018 top travels , ранни записвания лисабон 2018 топ травелс , ranni zapisvania 2018 top travels , екскурзия до португалия топ травелс 2018 , лисабон 2018 , portugalia 2018 top travels , ранни записвания топ травелс , ranni zapisvania portugalia 2018 top travels , ранни записвания 2018 , оферти за португалия 2018 топ травелс , lisabon 2018 top travels , ranni zapisvania algarve 2018 , oferti za portugalia 2018 , ekskurzia do portugalia top travels 2018 , algarve 2018 , ranni zapisvania 2018 , ekskurzia do lisabon top travels , ranni zapisvania lisabon 2018 top travels , ranni zapisvania portugalia 2018 , екскурзия до алгарве 2018 , ранни записвания португалия 2018 , ekskurzia do portugalia 2018 , pochivka v portugalia 2018 , algarve 2018 top travels , ranni zapisvania top travels , pochivka v lisabon top travels 2018
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах