ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Почивка на о-в Занзибар

Оферта номер: П63122
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 7 нощи
Сезон 2021/7 нощ.
Почивка на о-в Занзибар, Танзания!
Цена от: 508.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Известен като Островът на подправките, Занзибаре една от перлите на Индийския Океан.
Тук ще срещнете прекрасна архиктектура, криволичещи улици, сочни тропически плодове, ароматни подправки и
очарователно гостоприемни хора. Невероятната красота на плажовете му и великолепието на историческия град
Stone Town правят Занзибар една от най-привлекателните туристически дестинации, автентично и
непокътнато късче земя.....

ПРОГРАМА
 
Ден 1 София/Доха

Полет от София за Занзибар през транзитно летище.

Ден 2 Доха/ Занзибар

Кацане в Занзибар. Посрещане от фирмата - партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка.

Нощувка.

Ден 3 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.

Опция 1: Обиколка на “Каменният град” (Stone Town):

В този очарователен град времето като че ли е спряло. Ако искате да видите същността на Занзибар, тук е мястото. Сред най-интересните забележителности са Къщата на Чудесата, Дворцовият музей, Къщата на д-р Ливингстън, Къщата на Фреди Меркюри и старият форт. Ще видите оживения пазар, тесните криволичещи улички, забележителните за Занзибар резбовани порти на къщите, две катедрали и огромен брой джамии. Това, което придава обаяние на Стоун Таун, са останките от империята – всички са струпани отгоре един върху друг и се вливат в местната суахили култура. В Занзибар ще намерите голямо разнообразие от сувенири и ръчноизработени предмети на изкуството. Пристанището е най-оживеното място. Тук някога е бил пазарът за подправки. Ще видите още традиционните местни лодки и рибни пазари.

Опция 2: Посещение на плантация за подправки (Spice tour)

Тази екскурзия ще ви покаже защо Занзибар е известен като Острова на подправките. С помощта на опитен екскурзовод ще научите за употребата на различни видове подправки, тропически плодове и коренища, както в готвенето, така и в козметиката. Плантациите за подправки са места с историческо и културно значение и някога те са били главен източник на приходи за населението на острова. Въпреки че подправките вече не доминират в икономиката на Занзибар, както някога, острова все още е дом на много от тях, като индийско орехче, канела, черен пипер, джинджифил, ванилия, тамаринд, ментол, карамфил и много други. По време на обиколката вашият опитен гид ще ви покани да ги помиришете и опитате и да познаете коя е подправката. В зависимост от сезона може да видите, помиришете и понякога да вкусите между 25-50 различни подправки, плодове и други растения. Ще ви разкаже за какво се използва всяко растение. Екскурзиите с посещение на такива плантации често са съчетани и с други интересни места из острова.

Нощувка.

Ден 4 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.

Опция: Морско сафари:

Морското приключение, за което ще говорите дълго и никога няма да забравите! По време на целодневната екскурзия, която започва от рибарското селище Fumba, ще се запознаете с чудесата на Индийския океан на борда на традиционни плоскодънни лодки, ръчно изработени от африканска махагон по най-високи стандарти.

Ще видите най-зашеметяващите природни творения, а именно двете девствени плитчини от мек бял пясък, издигащи се над тюркоазено синьо на Индийския океан. Ще имате възможност за шнорхелинг и над коралов риф, след което ще опитате свежи кокосови орехи и разхладителни напитки. Екскурзията включва обяд – традиционно барбекю с риба и морски деликатеси с дегустация на различни тропически плодове, ликьор Амарула и кафе. Остатъка от следобеда ще прекарате на втората пясъчна плитчина, плувайки с традиционно Ngalawa кану, опознавайки мангровите гори и древното дърво боабаб.

Нощувка.

Ден 5 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и екскурзии.

Опция 1: Екскурзия до гората Йозани (Jozani Forest)

Предлагаме ви възможност с местен екскурзовод да се разходите до гората Йозани - единствената останала естествена растителност на острова, дом на разнообразни видове от флората и фауната. Обитавана е от над 50 вида пеперуди и 40 вида птици, червената колобус маймуни (Procolobus kirkii), които са много любопитни и игриви, и със сигурност ще позират с удоволствие за снимка. Други обитатели са кадифени котки, змии, мангрови гори, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и треви. Това е уникална възможност да направите снимки и видеоклипове с видове, срещани единствено в Занзибар.

Опция 2: Островът на затворниците (Prison island)

Ще останете впечатлени от историята и от природата на този остров. На него действително се издига сградата на някогашен затвор, в който са били държани робите – вожди на Танзанийските и Кенийските племена, които са били арестувани, държани в плен и вербувани за роби. Там е било и едно от важните пристанища за роби. Острова е превърнат в туристическа атракция - ресторанти, паркове, плитък залив, населен с разноцветни морски звезди и зоопарк, в който можете да видите и нахраните огромните костенурки, стигащи дължина до 2 метра! Костенурките са подарък на някогашния султан от Британският губернатор на Сейшелите през 1919г. Около брега има красиви коралови рифове, които са прекрасно място за шнорхелинг. Ако сте настроени на мързелива вълна можете просто да се попечете на белия плаж.

Нощувка.

Ден 6 -8 Занзибар

Закуска. Свободно време за разходка, плаж или водни спортове.

Занзибар се смята за едно от най-добрите места за гмуркане в света и кораловите рифове около острова осигуряват изобилието и пъстротата на морския живот. Добрата видимост (20-60 метра) и целогодишната средна температура на водата от 27°С са предпоставка за отлично преживяване, а също така и идеална възможност да се научите да се гмуркате или да повишите

квалификацията си. В Занзибар има няколко дайвинг центъра. Не е необходимо да имате опит. За напредналите се предлага скално гмуркане, нощно гмуркане и дрифт гмуркане (по течение).

Опция: Целодневна екскурзия до северната част на острова Nungwi, която ви дава възможност да посетите традиционно рибарско село и да се запознаете с живота на местните рибари. Ще имате време да се отпуснете на плажа или да поплувате в морето и да опитате местни деликатеси или международна кухня.

Нощувка.

Ден 9 Занзибар/Доха

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище и полет за България през Доха.

Ден 10 Доха /София

Кацане в София с незебравими спомени от невероятното приключение, впечатлени от уникалната природа и натуралната красота на това кътче от рая.
 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

  • Трансфери летище – хотел - летище
  •  7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион
  • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 50 000 евро (включва Covid-19)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  •  Двупосочен самолетен билет от 715 евро с включен багаж и летищни такси). Ще Ви предложим най-удачния вариант като цени и разписание спрямо желаните дати на пътуване.
  • Екскурзии по желание
  •  Виза за Танзания – 50 eвро – получава се при пристигане в страната или има възможност предварително да ви бъде направена електронна виза (задължително трябва да има валидност на паспорта минимум 6 месеца след датата на напускане на страната и празна страница за полагане на визата, в случай, че е на летище)

Необходими документи и условия за записване:

  •  Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на връщане
  •  Депозит при резервация – 200 лв на стая
  •  Доплащане – до 45 дни преди заминаване
  •  Възможност за анулация без неустойка – между 15 и 35 дни преди заминаване в зависимост от хотела и сезона

Забележки и уточнения:
*За Танзания се препоръчва имунизация против жълта треска

* При желание на клиента програмата може да бъде прекалкулирана с полет от Варна

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

* Възможни дати на заминаване: всеки ден

* Можем да ви предложим и други хотели, неупоменати в таблицата, в зависимост от Вашите предпочитания

* Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от туроператора.

* Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.

* Периодично авиокомпаниите пускат промоции, така че цената на самолетния билет може да бъде и по-ниска от упоменатата.

* Цените са формирани при курс 1 USD = 1.70лв. При увеличение на валутния курс на щ.д. спрямо лева, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

* Пътуването е без медицински изисквания за имунизации

* Препоръчителен период на резервация - минимум три месеца преди началото на пътуването.

* Цените са платими в лева, в брой, по банков път или с дебитна/кредитна карта.

* Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, която е защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер, вкл. Covid-19. Застраховката покрива разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато.За повече информация на място в офиса.
 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
- За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
- За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

10/10/02

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
екскурзии танзания и занзибар , занзибар , екзотични екскурзии 2019 , aруша , доха , почивка в занзибар 2021 , екскурзия до танзания , екскурзия занзибар , ekskurzii tanzania , екскурзия до занзибар , екзотична почивка занзибар , екскурзия до танзания и занзибар , занзибар 2021 , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , оферти екзотични екскурзии 2021 , ekskurzii zanzibar , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2021 , екзотична почивка танзания , килиманджаро , ekskurzii tanzania , серенгети , серенгети , нгоронгоро , оферти екзотика 2021 , екскурзия до танзания и занзибар , safari v tanzania , танзания и занзибар 2021 , екскурзии танзания и занзибар , екскурзии танзания и занзибар , дар ес салаам , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2019 , екскурзия занзибар , екзотична почивка 2021 , килиманджаро , танзания и занзибар 2021 , aруша , екзотична почивка , pochivka zanzibar , нгоронгоро , екзотични екскурзии 2021 , оферти танзания , почивка в занзибар , екскурзии танзания и занзибар , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , екскурзия танзания , занзибар , ekzotichni ekskurzi 2021, доха , оферти занзибар , екскурзия танзания , ekskurzii zanzibar , дар ес салаам
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах