Почивка във Варадеро, Куба През Ноември и Декември 2019 всяка неделя и сряда/7 нощ - Ранни записвания         Карнавалът в Малта 2020 22.02 - 25.02.2020/3 нощ         Почивка в Малта през Февруари 01.02 - 29.02.2020/3, 4 и 7 нощ         

Виетнам и Камбоджа - Природа и култура на Индокитай

Оферта номер: П63215
Вид транспорт: Самолет Самолет
13 дни/ 10 нощи
15.03 – 27.03.2019/10 нощ.
Екскурзия до Виетнам и Камбоджа 2019


Програма

Всяка година Виетнам става все по-популярна туристическа дестинация. Все повече хората откриват и остават очаровани от всичко, което тази красива и завладяваща страна може да предложи. Да бъдете привлечени от почивка във Виетнам е много вероятно, ако търсите уникално културно-историческо наследство и разнообразен, интригуващ пейзаж. Виетнам е изключителна ваканционна дестинация с над 3000 км от бреговата линия, зашеметяващи бели пясъчни плажове и множество луксозни 5-звездни курорти.

Камбоджа остава скрита от външния свят в продължение на много години, но сега излиза от изолацията си и става все по-популярна за пътешествениците. Завладяващата страната ще ве разкрие истинската Югоизточна Азия преди бума на туризма и модернизацията. Страната разполага с разнообразен пейзаж - от прашните горещи градове и планинските джунгли до красиви спокойни заливи и девствени плажове.

В началото на новото хилядолетие Сием Рийп е камбоджански провинциален град с бедна инфраструктура, лоши пътища и липса на нощен живот. Сега градът е основен туристически център, поради близостта си до световно известните храмове на Ангкор (ЮНЕСКО).
 

Програма

Ден 1 (15.03.2019) София – Доха

Отпътуване от летище София в 12:15 ч. с полет на Qatar Airways през Доха за Ханой.

Ден 2 (16.03.2019)
Пристигане в Ханой/ обяд Пристигане в Ханой в 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор. Следва посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин - човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.), свободно време. Нощувка в Ханой.

Ден 3 (17.03.2019) Ханой – Ха Лонг, нощувка на кораб/ закуска, обяд, вечеря
Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки). Круизът преминава покрай интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря с традиционна местна и международна кухня. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.

Ден 4 (18.03.2019) Ха Лонг – Ханой/ закуска, вечеря
Закуска. Круизът продължава своето пътуване около залива с много островчета в търсене на уединени места за плуване или каяк. Около обяд корабът се завръща на главното пристанище. Отпътуване за Ханой. Посещение на Квартала на трийсет и шестте гилдии, типичен пазар. Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Късният следобед е посещението на спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

Ден 5 (19.03.2019) Туристическа обиколка на Ханой – полет до Хуе/ закуска, вечеря
Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната. Трансфер до летището за полет (1ч. и 15 мин.) до Хуе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хуе.

Ден 6 (20.03.2019) Хуе – туристическа обиколка на Хуе/ закуска, вечеря
Закуска. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници. Круиз по Ароматната река. Вечеря и нощувка в Хуе.

Ден 7 (21.03.2019) Хуе – Да Нанг/ закуска, вечеря
Закуска. Отпътуване (около 2 часа) за крайбрежният град Да Нанг, преминавайки през живописния Хай Ван (Прохода на облаците, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Да Нанг и околностите. Пристигане в Да Нанг, настаняване в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря в местен ресторант и нощувка в Да Нанг.

Ден 8 (22.03.2019) Хой Ан - Да Нанг - Хой Ан - Да Нанг/ закуска, вечеря
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за полудневна екскурзия до хълмовете Ба На – 80 евро на човек (по желание). След около 30-40 минутно пътуване, ще имате възможността да видите прекрасните гледки към околността, изящната архитектура на пагодата Лин Унг, да усетите освежаващото прохладно време, да се разходите по Златния мост, да се насладите на вълнуващи игри в тематичния увеселителен парк Фантазия на върха на хълмовете. По време на тази екскурзия ще посетите най-новият обект, открит през юни 2018 г. – Златния мост с дължина 150 м.
Районът е основна туристическа атракция, разполагаща с кабинков лифт, реплика на френско средновековно селище, включително изкуствени замъци и катедрала - озеленени градини и восъчен музей със статуи на лейди Гага и Майкъл Джордан.
Продължителност на екскурзията: 08:00 ч. – 13:00 ч.  Цената включва: частен трансфер Да Нанг – хълмовете Ба На – Да Нанг, билети за кабинков лифт, входна такса за Златния мост, входна такса за парк Фантазия, екскурзовод. 
Цената не включва: бакшиши, лични разходи, игрите в парк Фантазия, билет за влакче за посещение на винарска изба Дебай и цветнатa градина Le Jardin D’Amour. Завръщане в Да Нанг.
Следобед - отпътуване (около 30 минути) до древния пристанищен град Хой Ан (град под егидата на ЮНЕСКО). Следва пешеходна разходка в това спокойно и очарователно място. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. 
Вечеря в местен ресторант в Хой Ан. Завръщане в Да Нанг, нощувка.

Ден 9 (23.03.2019) Хой Ан – полет до Сием Рийп / закуска, вечеря 
Закуска. Свободно време за плаж. Следобед - трансфер до летището в Да Нанг. Полет до Сием Рийп, Камбоджа (1 ч. и 30 мин.). Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Сием Рийп.

Ден 10 (24.03.2019)Ангкор Том - храма Байон закуска, вечеря
Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Рийп.

Ден 11 (25.03.2019) Та Пром - Ангкор Ват – полет до Сайгон (Хо Ши Мин) закуска, вечеря
Ранно посещение на обгърнатия от джунглата храм Ta Пром. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор. Връщане в хотела за късна закуска и почивка.
Следобед – трансфер до летището за полет до Сайгон (1 ч. 15 мин.). Настаняване, вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 12 (26.03.2019)Сайгон (Хо Ши Мин) – Отпътуване за България закуска
Закуска. Свободно време за отдих. Следобед – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта - построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща - проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, Историческия музей, пагодата на император Яде, построена през 1909 г. от китайци, посетена от Президента на САЩ Барак Обама на 22.05.2016 г., улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти, и ако времето позволи, централния пазар „Бен Тан“. Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:15 ч.

Ден 13 (27.03.2019)Доха – София
Пристигане на летище София в 11:25 ч.

Цени супериор пакет в смесени хотели 3* / 4*

Дата на пътуване:
15.03.2019 г.

На човек в двойна стая                                     

       Трети възрастен                                         

На човек в единична стая                                           

Цени ранни записвания до 31.10.2018 г.

2399 евро/ 4692 лв.


     2399 евро/ 4692 лв.                         

2894 евро/ 5660 лв.

Стандартни цени

2499 евро/ 4888 лв.

2499 евро/ 4888 лв.

2994 евро/ 5856 лв.

 

 

Цената включва:
-
самолетен билет София - Доха – Ханой с вкл. летищни такси и багаж
- самолетен билет Сайгон - Доха – София с вкл. летищни такси и багаж
- самолетен билет Ханой – Хуе с вкл. летищни такси и багаж
- самолетен билет Да Нанг - Сием Рийп с вкл. летищни такси и багаж
- самолетен билет Сием Рийп - Сайгон с вкл. летищни такси и багаж
- всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
- 10 нощувки супериор пакет в смесени хотели 3 / 4*
- 10 закуски, 9 вечери и 2 обеда
- екскурзоводско обслужване на руски език от местни екскурзоводи с опит
- водач от България по време на цялото пътуване
- входни такси за всички посещавани обекти
- мед. застраховка с покритие 10 000 евро на човек

Цената не включва:
-
лични разходи;
- бакшиши (60 долара на човек);
- допълнителна екскурзия до хълмовете Ба На - 80 евро на човек (по желание)
- туристическа виза за Виетнам – 50 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
- туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
- напитки и други хранения, неупоменати в програмата;
- други услуги, които не са упоменати по-горе.

Хотели в супериор пакет 3* / 4*:

- 2 нощувки в Mon Regency Hotel 3* или подобен в Ханой
- 1 нощувка на корабче Sealife Cruise 4* в залива Ха Лонг
-  2 нощувки в Asia Hotel 3* или подобен в Хуе
- 2 нощувки в Centara Sandy Beach Resort Danang 4* или подобен в Да Нанг
-  2 нощувки в Angkor Holiday Hotel 4* или подобен в Сием Реап
- 1 нощувка в Elios Hotel 3* или подобен в Сайгон /Хо Ши Мин/

Полетно разписание:

QR 228   15.03 София - Доха                 1225 1815   
QR 968   15.03 Доха - Ханой                   2050 0725+1 
VN 1545 19.03 Ханой – Хуе                    1800 1910
К6  841   23.03 Да Нанг – Сием Рийп   1730 1930
VN 812   25.03 Сием Рийп – Сайгон    1830 1945
QR 971   26.03 Сайгон - Доха                 1915 2355 
QR 227   27.03 Доха - София                  0655 1125 


Условия за записване:
- 5
0% депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
- ксерокопие от международен паспорт
- доплащане до 05.02.2019 г. 

Необходими документи за визи:

За Виетнам:
-
паспорт
- формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
- 2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
- такса

За Камбоджа:
-
паспорт
- попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
- 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
- Такса

Забележка: Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

Забележка:
- Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам, Камбоджа.

Допълнителна информация:
-
необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 туристи.
- срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.
- пакетната цена е калкулирана по курс 1,7 лв. за щатски долар към 28.09.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор!

76/11/03Етикети
екзотични оферти , top travel , екскурзия във виетнами камбоджа, с водач на български , виетнам екскурзии , екскурзии виетнам и камбоджа , виетнам и камбоджа , почивка виетнам , vietnam i kambodja , екскурзии камбоджа , екскурзии камбоджа , екскурзия до виетнам и камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа 2019 , екскурзии виетнам , екзотична екскурзия до виетнам и камбоджа , vietnam i kambodja , екскурзии виетнам и камбоджа , виетнам екскурзии , екскурзия във виетнами камбоджа, с водач , екскурзии камбоджа , почивка камбоджа , екскурзии виетнам , екскурзия до виетнам и камбоджа , екзотични екскурзии , екскурзия виетнам и камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа , екскурзия до виетнам и камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа 2019 , екзотични екскурзии 2019 , екскурзии виетнам и камбоджа , камбоджа екскурзии , екскурзии виетнам , ноември във виетнам и камбоджа , виетнам и камбоджа , виетнам и камбоджа , виетнам екскурзии , камбоджа екскурзии , камбоджа екскурзии , vietnam i kambodja , toptravels , екскурзия виетнам и камбоджа 2019
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах