Почивка и сафари в Кения 2018

Оферта номер: П63258
Вид транспорт: Самолет Самолет
9 дни/ 7 нощи
Всеки вторник от 03.07 до 11.12.2018/9 дни - 6 нощувки + 1 нощувка в саваната
Екскурзия до Кения


Програма
Екзотична почивка и сафари в Кения 2018
9 дни – 6 нощувки в Момбаса + 1 нощувка в саваната
Хакуна матата* в люлката на човечеството** и родина на сафарито***

 

*“Хакуна матата“ или „Не се тревожи“, „Бъди спокоен“, „Всичко е наред“, е популярен израз от едноименната песен във филма „Цар Лъв“. Фразата е на езика суахили, възникнал по крайбрежието на Кения, някъде между Момбаса и Малинди.
**На територията на Кения са открити едни от най-древните останки на представители на човешкия род – от тук идва и прозвището „люлка на човечеството“.
*** Думата „сафари“, отново в превод от езика суахили, означава „пътешествие“. Именно в Кения, този много популярен туристически жанр – сафарито – се прилага в чистия му класически вид със срещи с диви животни.

Дата на отпътуване: всеки вторник в периода от 03.07 до 11.12.2018

Програма

ДЕН 1 вторник
Отпътуване от София по маршрут София – Малпенса. Кацане в Малпенса.

ДЕН 2 сряда
Полет в 01.55 ч. по маршрут Малпенса – Момбаса с прекачване в Занзибар. (Neos Air).
Пристигане в Момбаса в 13.05 ч. Посрещане на летище от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела Dorado Cottage 4* //www.doradocottage.com/en/ . Настаняване, свободно време. Вечеря. Нощувка.

Малинди (Кения) е малко градче, предлагащо на посетителите си зашеметяващи тропически плажове, богат избор от хотелски комплекси на световно ниво и прекрасно място за отдих. Малко по на юг е разположено китното селце Ватаму с изглед към широки бели плажове. Този рай е дом на няколко доказани хотели и на много частни къщи за гости, разпръснати сред богата флора по протежението на брега. Във Ватаму се намира и Националният морски парк – идеално място за гмуркане и шноркелинг.
Северозападно от Малинди се намира впечатляващия каньон Марафа, наричан от местните Нуари и известен още като Кухнята на Ада. Той се е превърнал в част от местният фолклор със своите разнообразни образувания от пясъчни проломи и стръмни падини, оформящи уникален пейзаж.

ДЕН 3 четвъртък
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия на град Малинди с обиколка на стария и новия град. (25 евро на човек – допълнително заплащане)
Малинди е курортен град, разположен на брега на океана, северно от Момбаса. Един от пионерите в плажния туризъм е. Разделен е на нов град, който е и модерният туристически център с магазини, казина и нощни клубове и стар средновековен град с колоритни ресторантчета. Привлекателно място за туристите е огромният бял каменен кръст, който по своята цилиндрична форма напомня морски фар. През 15 в. Васко да Гама стъпва в Малинди по време на своето плаване в търсене на път от Португалия за Индия. Когато се връща, издига кръста на брега на Малинди, в памет на загиналите по време на пътуването моряци. Интерес за туристите представляват и джамията Джума, както и останките от древния град Геди.
Връщане в хотела около 18 ч. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 петък
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия до Марафа (55 евро на човек – допълнително заплащане): Отпътуване от хотела в 14:30 ч. Пристигане в каньона след около 45 мин.
Каньонът Марафа е по-известен с наименованието си „Кухнята на ада”. В продължение на хилядолетия, най-талантливият архитект – природата – е превръщала мястото в спектакъл от величествени образувания. За местните каньонът е „мястото, което се руши само”. Туристите го определят като място с необиктовени форми. Образуванията менят цветовете си в зависимост от слънчевата светлина, която пада върху тях. Цветовете и формите са най-величествени при залез слънце.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 събота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Синьо сафари“ в морския национален парк „Ватаму“. (75 евро на човек – допълнително заплащане) Отпътуване за курорта Ватаму в 9 ч.
На територията на Морския национален парк Ватаму е разположен едноименният курорт. Плажовете тук са обгърнати от т. нар. мангрови гори – съвкупност от растения и храсти, които се разполагат в крайбрежни области, но на местата, защитени от големи вълни. Мангровите гори на Ватаму приютяват удивително разнообразие от животински видове.
Приключението започва със стъпването върху лодка с прозрачно дъно – най-вълнуващото средство за придвижване из мангровите паркове. Маршрутът прилича на „килим“ от птичи пера, застлан от повече от 100 вида птици, които гнездят тук. Срещата с фламинга е гарантирана, при повече късмет може да се види и бяла чапла. Обиколката завършва с акостиране на Южния остров за обяд с омари, скариди, риба на грил и кокосов ориз.
Програмата продължава с възможност за шнорхелинг в Морската градина. Онези, които не желаят да се гмуркат могат да наблюдават подводното разнообразие през дъното на лодката.
Местните коралови рифове са само на 300 метра от брега и са едни от най-красивите в света. Образуват се от интензивното слънчево греене в продължение на стотици години и на дълбочина не по-голяма от 40 метра. Кораловите колонии тук са формирани от повече от 150 вида корали, видовете риби са над 500. Мастодонтите по тези водни земи са октоподи, баракуди, скатове, акули и китове.
Връщане в хотела около 15:30 ч. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6 неделя
Ранна закуска. Отпътуване около 07.30 ч. за Национален парк „Цаво-Изток“. Настаняване в Eco Lodge Tented Camp “Kuwinda” //www.kuwindacamp.com/en/ (лагерният комплекс “Kuwinda” е разположен на 10 км от входа на парка).
Национален парк „Цаво“ е най-големият в Кения и един от най-големите паркове в света. Простира се на повече от 21 000 кв. км. площ. Заради своите огромни размери, паркът е разделен на Източен и Западен. Граница на това административно деление се явява магистралният път Найроби-Момбаса. Обширни тревисти пространства с редки дървета и храсти или – типична саванна растителност формира тукашния пейзаж. Релефът е равнинен, почвата – глинеста с тъмночервен цвят. На туристите местните водачи гарантират вълнуващи срещи с представители на т. нар. Голяма петица – слон, носорог, бивол, лъв и леопард. А зебрите? Зебрите са на стада. „Цаво“ е „адресна регистрация“ и на гепарди, петнисти хиени, антилопи, жирафи, маймуни. Видовете бозайници, които обитават парка са общо 60. На тази територия гнездят и около 500 вида птици. Приключението започва веднага след настаняването в Eco Lodge Tented Camp “Kuwinda” с пешеходно сафари, предвождано от масай, по равнинното течение на река Галана. Река Галана е една от двете най-пълноводни реки на Кения. Извира от плато, разположено в близост до Найроби и в горното си течение има бързеи и водопади.
След обяд сафарито продължава с коли във вътрешността на националния парк и завършва по залез слънце. Връщане в лагера Kuwinda. Вечеря.
Масаите се отличават с особена красота – „високи скули, рязко очертани челюсти, гладки кожи, без нито една бръчица, шиите им са със силни мускули“. Описанието е на Карен Бликсен, датската писателка, която прекарва голяма част от живота си в Кения и свидетелства за тази магична страна в книгата „Отвъд Африка“. Възрастните масаи са накичени с огромни обеци, огърлици и гривни. Всеки етап от живота им е съпътстван с ритуали и танци. Енгаи, повелителят на дъжда , е главното божество на масаите. Тяхната молитва към Енгаи по време на суша е за вода, която да съживи тревата и да спаси от глад стадата им. За масаите животните, които отглеждат са всичко – източник на препитание, разменна парична единица, зестра, показател за благосъстояние.
Повече за масаите, тази специална народност сред кенийските племена, ще научите от самите тях след вечерята в лагера. Нощувка.

ДЕН 7 понеделник
Ранна закуска. Сутрешно сафари в парк „Цаво-Изток“. Кратка почивка с втора закуска. Връщане в лагера Kuwinda. Обяд. Свободно време. Следобед отпътуване за хотел Dorado Cottage 4* в Малинди. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 вторник
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9 сряда
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Момбаса. Директен полет Момбаса – Малпенса в 15.50 ч. (Neos Air). Кацане в Малпенса в 22.35 ч.

ДЕН 10 четвъртък
Полет Малпенса - София.

Цената включва:
- Самолетен билет с включени летищни такси;
- Exit fee;
- 6 нощувки в хотел Dorado Cottage 4* в Малинди на база SOFT ALL INCLUSIVE;
- 1 нощувка в лагер „Kuwinda” и двудневен сафари пакет в Национален парк Цаво- Изток с включена закуска, обяд и вечеря;
- Трансфер летище - хотел - летище в Кения;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;
- Посрещане на място от представител на фирмата-партньор на английски език;

Цената не включва:
- Виза за Кения – 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса)
- Самолетен билет София – Малпенса – София;
- Горивна такса *
- Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
- Допълнителни екскурзии в Кения;
- Лични разходи;

Необходими документи за виза за Кения:
- Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
- Поне 3 свободни страници в паспорта;
- Форма 22 – попълва се на летището в Кения;

Необходими документи и медицински изисквания при записване:
- Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването;
- Депозит в размер на 50 % от сумата на човек;
- Доплащане – внася се до 30 дни преди заминаването;
- Няма задължителни ваксинации, има препоръчителни: срещу малария и жълта треска;

Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването! Програмата е гарантирана!

* Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Условия за анулация и неустойка:
- До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
- От 59 работни дни до 30 дни – депозитът
- От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
Заминаване – Милано, Малпенса (MXP) >> Момбаса, Кения (MBA)
Полет
Neos Air
Заминава Милано, Малпенса (MXP) в 01:55 ч. (+1)
Пристига Занзибар (ZNZ) в 11:05 ч.
Заминава Занзибар (ZNZ) в 12:05 ч.
Пристига Момбаса (MBA) в 13:05 ч.
 
Връщане – Момбаса, Кения (MBA) >> Милано, Малпенса (MXP)
Полет
Neos Air
Заминава Момбаса (MBA) в 15:50 ч.
Пристига Милано, Малпенса (MXP) в 22:35 ч.
*Полетите се изпълняват всеки вторник, с връщане ден сряда

SOFT ALL INCLUSIVE включва:
напитка за добре дошли; закуска, обяд и вечеря с обслужване на бюфет; късна закуска в бара от 10.30 до 12.00, американско кафе, горещ чай и кафе през деня на бара; безалкохолни напитки и вода се сервират по време на храненията и през останалото време (от 10.00 до 22.00 часа) на бара; горещ чай и кафе със сладкиши до 17.00; пресни плодове се предлагат сутрин и следобед, аперетив със снакс от 19:00 до 20:00, традиционна кенийска вечеря. *Не са включени: алкохол, спиртни напитки, напитки в кутийки и бутилки и кафе еспресо.

Хотел Dorado Cottage се намира в града Малинди, близо до Silver Sand Beach, в близост до Националния парк на Малинди и предлага една спокойна почивка в перфектна хармония с природата.
Хотелът е построен в традиционен африкански стил, с типични покриви makuti сред заобикалящата тропическа градина. Хотелът се състои от 20 малки вили от по 70 кв. м2; всяка със самостоятелна с веранда, диван и масичка за кафе.
Всяка вила се състои от просторна спалня обзаведена в суахили стил с балдахин легло, дневен кът, баня с вана, сейф, вентилатор на тавана, климатик, телевизор и минибар. В стаята има възможност за настаняване на 2 ма възрастни и 2 деца. От рецепция може да вземат сешоар и електрически адаптери.
Новият ресторант, разположен на първия етаж с изглед към басейна, предлага кухня с изкушаващи разновидности на тропически плодове за закуска на блок маса. Обяд и вечеря се сервират на всеки клиент, с изключение на предястия, десерти и плодове, които се предлагат на шведска маса. През седмицата се организира типична местна кенийска вечеря, където можете да се насладите на отлични местни ястия.
Хотелът разполага с два басейна, един за възрастни и един за деца, заобиколени от зеленината на тропическата градина.
От хотелът се организира гмуркане до близкия риф.
За удоволствие на туристите има богата анимационна програма, предложена от хотела. Плажът е оборудван с африкански шезлонги, но не разполага с чадъри, защото плажът на хотела е част от морския парк на Мелинди и не е разрешено, но за това пък има буйни растения, които чудесна сянка. Плажни кърпи и освежаващи напитки са на разположение на гостите на плажа. Гостите на хотела могат да се възползват срещу заплащане от масажите и традиционните плитки на косата в спа центъра.

Kuwinda Camp е разположен на река Galana, само на 10 км от входа на Национален парк Цаво Изток и на 80 км от Малинди, той е идеална изходна точка за екскурзии и сафарита.
The Kuwinda лагер се състои от 12 самостоятелни стаи, всяка със собствена веранда.
Ресторантът е разположен на първия етаж на основната сграда, предлага прекрасна гледка към река Galana. Гостите на лагера ще бъдат възхитени от отличната местна кухня, примесена с италианска, вкусна паста, скара месо или пиле и вкусен десерт и пресни плодове, има разнообразие на италиански и чуждестранни вина. В лагера има малък бар, където може да се поръчат кафе, чай, безалкохолни напитки, бира, вода.
На първият етаж ще останете очаровани от разкриващата се гледка към морето и заобикалящата природа.
След вечеря можете да прекарате свободното си време около лагерния огън в близост до реката и в компанията на племето масаи. Те ще ви забавляват с истории за техните традиции, вплетени в техния начин на живот.

Момбаса е вторият по големина град на Кения и най-голямо пристанище на Източна Африка. На входа на града откъм пристанището са разположени „Бивните на Момбаса“ – скулптура от слонски бивни във формата на буквата „М“. Символът, открит през 1952 г. в чест на кралица Елизабет II, която дошла тук на сафари, днес е любимо място за градско африканско селфи. Кения е британски протекторат, а после и британска колония до 1963 г., когато извоюва своята независимост. До 1906 г. Момбаса е бил столица, а във времената на Великите георграфски открития – един от най-богатите градове на цяла Африка. Градът е уникално разположен на остров, свързан със сушата посредством изкуствени протоци. Днес се разраства в континенталната си част, но историческият му център се намира на острова. Част от гостоприемния чар на стария град са многобройните магазинчета за сувенири, които предлагат продукцията на тукашните занаяти – кожени изделия, кошници, всевъзможни фигурки от камък и дърво. Предпочитани покупки са масайските сандали, парче от традиционния за масаите червен кариран плат или мачете – масайски нож. Туристите могат да прекарат еднакво добре времето си както в града на брега на Индийския океан, така и на плажовете, които експертите в туристическия бранш определят като едни от най-добрите в света.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Валиден международен паспорт и едно  фотокопие на страницата със снимката
- Нотариално заверено  родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език /за непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител/

Необходими документи за виза за Кения:
- Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
- Поне 3 свободни страници в паспорта;
- Форма 22 – попълва се на летището в Кения;

74/05



Етикети
африка , самолетна програма , сафари в кения 2018 , dorado cottage , ekskurzii 2018 , екскурзии кения , сафари в кения , ниски цени сафарита , град малинди , посещение на марафа , екзотично сафари в кения , сафари в кения 2018 , екскурзия сафари в кения , top travel , kuwinda camp , сафари в кения 2018 , safari v kenia 2018 , екскурзии кения , топ оферти топ травелс , mombasa , safari v kenia , pochivki 2018 , почивки кения , сафари , kenia , safari , safari v kenia , сафари кения , malpensa , екзотични екскурзии , организирано сафари в кения , почивка в кения , самолетни екскурзии , кения , сафари в кения , grad malindi , ниски цени , почивки кения , екскурзия сафари в кения , afrika , сафари в кения 2018 , среща с лъвовете , morski nacionalen park vatamu , сафари в кения , оферти сафарита , екскурзия до кения , сафари кения , почивка в кения , safari 2018 , сафари в кения 2018 , сафари в кения 2018 , сафари в кения , сафари в кения , оферти кения , среща с слоновете , pochivka , kenia 2018 , момбаса , сафари в кения , сафари в кения , сафари в кения , toptravels , малпенса , екскурзия сафари в кения , сафари кения , почивка в кения , екзотични екскурзии 2018 , pochivki , екскурзия до кения , синьо сафари , почивки кения , жирафи , екскурзия до кения , слонове лъвове , екскурзии кения
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах