Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Почивка в Египет с Круиз по Нил

Оферта номер: П63293
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Всяка събота в периода 29.09 до 03.11.2018 г. вкл. /7 нощ
Почивка в Хургада с Круиз по Нил


Програма

Почивка в Египет, Хургада с круиз по река Нил - Есен 2018
 

Програма

1 ден – събота (Хургада)

Излитане от летище София за Хургада с чартърен полет. Посрещане на летище Хургада и трансфер до хотел Royal Lagoons Aqua Park Resort 5* (или подобен). Настаняването е на база AI. Свободно време. Вечеря и нощувка.

2 ден - неделя (Хургада ~ Луксор ~ Едфу)
Закуска. Ранно освобождаване на хотела. Трансфер до Луксор с климатизиран автобус (продължителност около 03:30 часа). Посещение на източния бряг на Луксор и разглеждане на храма Карнак.
Разположен в централен Египет, днес храмовият комплекс Карнак е известен по света като "Най-големият музей на открито". Той е най-големият религиозен комплекс в света. Намира се на 2 км североизточно от град Луксор. Бил е известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове, построен преди 2000 години, който е бил посветен на божествата Амон, Мут и Консу. Състои се от многобройни паметници разпределени в 3 групи сгради, всяка оградена от стена. Зад входа, отбелязан с монументален портал, се откриват големия двор, а зад него хипостилната зала с множество колони.
Трансфер до кораба M/S Monaco 5* Deluxe (или подобен), настаняване и обяд. Отпътуване за Есна в 13:00 часа, от там отпътуване за Едфу. Вечеря на борда на кораба. Нощувка на кораба (Едфу).

3 ден - понеделник (Едфу - Комо Омбо ~ Асуан)
Закуска на борда на кораба. Посещение на храма на Едфу /храма на Хор.
Един от най–добре запазените храмове на древен Египет, който е разположен на западния бряг на река Нил в град Едфу. Храмът е посветен на бог Хор (изобразяван с глава на сокол). Според легендата, на мястото, където стои храмът, бог Сет със съюзниците си се противопоставя на бога Хорус, но е победен. В двора на храма, заобиколен от 32 колони, се намира известната статуя на Хор - Сокол от черен гранит.
Отплаване за Ком Омбо. Обяд на кораба.
Посещение на Ком Омбо и храма на Собек – Крокодила.
Комо Омбо e древен храмов комплекс, който се намира на около 4км от града, на самия бряг на река Нил. Храмът е посветен на две божества - дясната (южна) част на храма е в чест на бог Собек, който има глава на крокодил и е бог на плодородието и създател на света. Лявата част (северна) на Ком Омбо е посветена на бога с глава на сокол Хор (Хорус, Хароерис), който тук е свързан с лечебните му сили и за това по стените има изобразени множество медицински инструменти. Храмът е впечатляващ с дизайна си – има двойни входове и зали и е абсолютно симетричен.
Отплаване към Асуан - "Вратата на Африка”. Вечеря на борда на кораба. Нощувка на кораба.

4 ден - вторник (Асуан)
Закуска на борда на кораба. Възможност за екскурзия до Абу Симбел срещу допълнително доплащане. Обяд на борда. Посещение на Асуанския язовир и Незавършения обелиск.
Асуан е най-красивият град в Горен Египет, разделен на многочислени острови. В околностите на сграда е добиван уникалният розов гранит, от който са се изсичали обелиските и статуите за древен Египет. В района се е добивал и гранитът използван за строителството на пирамидите. Главната гордост на Асуан се явява известния едноименен язовир и язовирна стена, построен с помощта на СССР през 1960-1971 – истинско техническо чудо с височина 111м, дълбочина 3,5км и ширина 1 км.
Вечеря на кораба и нощувка в Аслан.

5 ден - сряда (Асуан ~ Луксор ~ Хургада)
Закуска на борда на кораба. Освобождаване на кораба и отпътуване с автобус за Луксор.  Посещение на западния бряг на Луксор с разглеждане на Долината на Кралете, Храма на Хатшепсут и Колосите на Мемнон.
Гробницата на Хатшепсут представлява впечатляваща структура на три нива, с много колони и тераси. Храмът се намира на западния бряг на река Нил и някога е бил обграден от градини. Колосите на Мемнон са две масивни каменни статуи, изобразяващи фараон Аменхотеп III в седнала поза. Статуите са „охранявали“ входа на гробницата на Аменхотеп, която вече напълно е изчезнала, с изключение на двете статуи, които също са в лошо състояние. Долината на царете в Египет, известна още като Долината на Гробниците на царете, се намира на запад от река Нил в Горен Египет и е била част от древния град Тива. Тук са погребани почти всички фараони от Новото царство - 18, 19 и 20-та династии. (1539-1075 г. Пре. Хр.). Най-известната гробница е тази на Тутанкамон, като неговата маска и предмети от гробницата днес са изложени в Египетския музей в Кайро. През 1979 година долината е обявена за Световно културно наследство от ЮНЕСКО.
Обяд по време на екскурзията. Около 15:00 часа отпътуване към Хургада с автобус. Пристигане в Хургада след 20:00 часа.
Настаняване в хотел Royal Lagoons Aqua Park Resort 5* (или подобен). Нощувка.

6 ден - четвъртък (Хургада)
Свободно време за плаж или за екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.

7 ден - петък (Хургада)
Свободно време за плаж или за екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.

8 ден – събота (Хургада)
Закуска в хотела и свободно време до трансфера до летището в Хургада за полет Хургада - София.

Забележка - В зависимост от графика на движение на круизния кораб е възможно да има изменения в последователността на провеждане на екскурзиите по дни.

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
- самолетни билети София - Хургада - София с чартърен полет;
- 20 кг. чекиран багаж и ръчен багаж с тегло до 8 кг. и с максимални размери 55/40/20 см.;
- пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек);
- 3 нощувки на кораб M/S Monaco 5* Deluxe на база пълен пансион (с закуска + обяд + вечеря);
- 4 нощувки в хотел Royal Lagoons Aqua Park Resort 5* (или подобен) в Хургада, на база All Inclusive;
- всички екскурзии, включени в програмата на круиза:
  * Екскурзия до Луксор - Карнак, долината на царете, храма на Хатшепсут и Колосите на Мемнон;
  * Екскурзия до Асуан – Високата стена, Големия язовир и недовършения Обелиск;
  * Екскурзия до Ком Омбо и храма на Собек;
  * Екскурзия до Едфу и храма на Хор;
- асистент с български език по време на целия тур;
- екскурзоводско обслужване на руски език по време на круизната програма;
- входни такси за обектите по гореописаната програма;
- пристанищни такси;
- всички трансфери, включени в програмата с климатизиран автобус;
- медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
- виза – $25 (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада);
- бакшиш – $25 (20 € или 40 лева) – задължително заплащане в България преди отпътуване;
- допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане);
- евентуална горивна такса**;
- доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 14 евро за 8 дни;
- застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД Армеец

Важно! Асистент на български език по време на круизната програма се гарантира при мин. 6 пътуващи по програмата.

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Задължително се заплащат:
евентуална горивна такса и бакшиши.

* Часовата разлика между Египет и България до 28.10.2018 е -1час. Сред тази дата няма часова разлика.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
- депозит в размер на 350 лева на човек при записване;
-доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.

2.Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване  (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);

3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
3.2. При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
3.3. При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
3.4. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100 човека за полета / 24 човека за круиза.Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.
* Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет ! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
* Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
* Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Хургада: 700 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 21 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 21 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).
* При пътуване към Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута. В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
* При пътуване от България за Египет не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.



09/ 07

Етикети
екскурзии египет , луксозен круиз по река нил 2018 , почивка в хургада , pochivka egipet , египет екскурзии , почивка в египет , mirage aqua park & spa 5* , луксозен круиз по река нил 2018 , почивки хургада , египет почивка , хургада 2018 , почивки египет , почивка в египет , почивки хургада , луксозен круиз по река нил 2018 , почивки хургада , почивка в египет , хургада почивка , египет екскурзии , оферти хургада , египетските пирамиди , ekskurzii egipet , хургада почивка , екскурзии египет , луксозен круиз по река нил 2018 , почивка в египет , pochivka hurgada , ekskurzii egipet , круизен кораб jaz royal 5*+ deluxe , хургада 2018 , оферти египет , почивка в египет с круиз по нил , луксозен круиз по река нил 2018 , почивки египет , ekskurzii egipet , забележителности египет , екскурзия до египет , почивка в египет с круиз по нил , почивка в египет с круиз по нил 2018 , почивка в египет , почивка в хургада , хургада 2018 , почивка в египет с круиз по нил 2018 , pochivka hurgada , почивка в египет с круиз по нил , египет почивка , луксозен круиз по река нил 2018 , cruise luxor-aswan 3/4 5 * , почивка в египет с круиз по нил , екскурзия до египет , екскурзия до египет , круиз по нил 2018 , hawaii riviera resort 5* , почивка в египет с круиз по нил 2018 , ekskurzii egipet , почивки хургада , pochivka egipet , почивка в египет с круиз по нил , почивка в хургада , почивки хургада , почивка в египет с круиз по нил , почивка в хургада , kruiz po nil , почивка в хургада , ранни записвания 2018 , ekskurzii egipet
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах