Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Перлите на Йордания

Оферта номер: П63299
Вид транспорт: Самолет Самолет
6 дни/ 5 нощи
/5 нощ ,6 дни - Ранни записвания до 20.07.2019
Екскурзия до Йордания и Светите земи
Цена от: 1590.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Едно пътуване, което ще остави спомени за цял живот. Ще се насладите на едно от чудесата на света Изгубеният град – Петра, ще спим и ще посрещнем изгрева сред природния феномен пустинята Уади Рум, ще направим плаж на Мъртво море и на Червено море, ще посетим Светите места – Витлеем и Йерусалим.

Перлите на Йордания и Светите земи с директен чартърен полет
Петра – Уади Рум – Витлеем – Йерусалим – Акаба

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1 / СОФИЯ – АКАБА

Събираме се на летище Варна за чартърен полет София – Акаба.След пристигането не летище Кинг Хюсиен, преминаваме митнически и гранични процедури. Трансфер към Акаба, известен със своите пясъчни, девствени плажове и едни от най-красивите коралови рифове на Червено море.Настаняване в Reau Rivage 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 / ПЕТРА – УАДИ РУМ
от Акаба до Петра – около 126 км / 1 час и 50 мин
от Петра до Уади Рум – около 105км / 1 час и 40 мин

Закуска. Отправяме се към розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и е под закрилата на ЮНЕСКО. Петра, чието име означава „скала“, е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център, за който са се носили митове и легенди.За да достигнем до това чудо на древния свят, ще преминем през тесен пролом дълъг 1 км и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Самата разходка е едно незабравимо преживяване, по време на която ще заснемете ослепителни цветове на скалните образувания. Предвижвайте се напред, постепенно пред нас ще се разкрие магическа гледка: Съкровищницата, извисяващ се, в класически гръцки стил храм, изсечен направо в огромната лицева част на 39-метрова скала. Той е построен през първи век, като гроб на важен набатейски цар и е израз на техническия гений на тези древни хора.За финал на деня ни предстои уникално изживяване – нощувка под звездите на природният феномен Уади Рум.Настаняване в Sand Rose capmp или Hillawi camp, или подобен в Уади Рум.Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 / УАДИ РУМ – ДЖИП САФАРИ – ВИТЛЕЕМ
Около 416 км / 5 часа и 30 мин

Ранна закуска.Уади Рум е невероятно място извън времето. Ветровете и времето са изваяли най-изящните скални небостъргачи, описани по най-елегантния начин от Томас Едуард Лорънс като „огромни, отекващи и богоподобни“. Макар на пръв поглед пустинята да е една безкрайна пустош, тук посетителите могат да се чувстват като истински откриватели, търсещи спокойствието на огромните равнини, спускане в дълбоки каньони или скални рисунки на повече от 4000 години.За да бъде наистина незабравимо нашето преживяване в лунната долина на Йордания, както още я наричат, ще имаме възможността, се качим на джипове. В рамките на час и половина ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни. Не забравяйте фотоапарата си, както и удобни обувки и облекло!След емоционалната сутрин в пустинята се отправяме към границата с Израел.По път ще спрем за кратка почивка на брега на Мъртво море. След смяна на местния екскурзовод и автобуса достигаме до Витлеем – родното място на Исус Христос. Ще посетим Базиликата Рождество Христово.Вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН 4 / ЙЕРУАСАЛИМ – МЪРТВО МОРЕ
От Витлеем до Йерусалим – около 9 км / 20 мин.
От Йерусалим до Мъртво море – около 45 км / 50 мин.
От Мъртво море до Аман – около 190 км / 3 часа и 30 мин.

Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.Ще минем през малките улички на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най-святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение. След обиколката из Светите места, преминаваме през района на Мъртво море и се връщаме в Йордания. Сменяме автобуса и местния екскурзовод.Настаняване в хотел в Аман. Нощувка.

ДЕН 5 / АМАН – МЪРТВО МОРЕ – ПЛАНИНАТА НЕБО – МАДАБА
От Аман до Мъртво море – около 50 км / 50 мин.

От Мъртво море до Недо – около 30 км / 30 мин.
От Недо до Мадаба – около 9 км / 20 мин.
От Мадаба до Акаба – около 300 км / около 4 часа
Закуска. Програмата започва с обзорна, автобусна обиколка на Аман – столицата на Йордания е елегантна смесица на древно и модерно. Първоначално, също като Рим, Аман е бил построен на 7 хълма, сега се простира на повече от 19. Наричат го още Белия град, заради белите и розови камъни, с които са изградени сградите.Черешката на положителните емоции през днешният ден е едно от най-удивителните места на Земята – Мъртво море. Крайбрежието на езерото (каквото всъщност представлява Мъртво море) е най-ниската част от сушата на планетата и най-богатия източник на естествени соли в света. Ежегодно нивото на водите на Мъртво море спада средно с 1 метър. Направете денят си още по-вълнуващ и запомнящ се – вземете вестник и легнете като човешка коркова тапа във водата, или по-точно върху нея. Гарантирано е, че няма да потънете, тъй като съдържанието на сол е седем пъти по-голямо от това в Средиземно море.Мъртво море безспорно се нарежда сред най-интересните природни феномени, които задължително трябва да бъдат видени.Следваща наша спирка е Хълмът Небо (обект на посещение само когато църквата е отворена), който се намира в покрайнините на Мадаба. Смята се, че Моисей се качил на този хълм и Бог му показал гледка към Обетованата земя. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани, обвито в мистерия и легенди.Продължаваме към Мадаба – петият по големина град в Йордания. Той пази следите на древни цивилизации под формата на красиви мозайки, с които градът е известен днес. Едно от най-значимите за нас места е Църквата Свети Георги. Там се намира „Картата на Мадаба”. Това е най-известната мозайка в Мадаба. Датира от VI век и изобразява Йерусалим и част от Светите земи. Картата се намира на пода на църквата.Трансфер до Акаба. Нощувка.

ДЕН 6 / АКАБА – ПЛАЖ ИЛИ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРАЛИ – СОФИЯ
Закуска. Идеален завършек на преживяванията е да се докоснете до красотата на Червено море с екскурзията: Шнорхелинг за разглеждане на пъстри рибки и корали.Трансфер до летището и полет Акаба – София.

Посочените цени по-долу са в ЛЕВА, на закуска и вечеря и с включени екскурзии и летищни такси. Ранни записвания до 20.07.2019 г.


 
5 HB Човек в двойна/ тройна стая Единична стая Дете 2 – 11,99 г. настанено с 2-ма възрастни
29.10 – 03.11 1690 1590 1970 1870 1650 1550
 

 
Цената включва :
-Самолетен билет с директен чартърен полет, с включени летищни таки;
-Багаж – чекиран 20 кг и малък ръчен;
-5 нощувки със закуски и вечери:
-2 в Акаба, Sol y Mar Beu Rivage 4* или подобен;
-1 във Витлеем, Paradise 3* или подобен;
-1 в Аман, Grand Palace 4* или подобен;
-1 в пустинята Уади Рум, Sand Rose Camp или подобен;
-Всички трансфери описани по програмата;
-Обзорен тур на Петра;
-Посещение на Уади Рум и джип сафари в пустинята;
-Посещение на Витлеем и Базиликата Рождество Христово;
-Тур на Йерусалим;
-Сертификат за поклонничество;
-Посещение на Мадаба и планината Небо;
-Разглеждане на рибки и корали в Червено море;
-Всички входни такси за посещаваните обекти;
-Всички трансфери с комфортен климатизиран автобус;
-Входни и изходни такси и визи за Йордания и Израел;
-Медицинска застраховка с асистънс и покритие 10000 евро от ДЗИ;
-Представител на туроператора за цялото пътуване.



Цената не включва:
-Бакшиши за шофьорите около 2$ на ден;
-Бакшиши за водачите около 3$ на ден;
-Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
-Обеди;
-Лични разходи;
-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
-Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
-В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.


Условия за резервации:
- Депозит 350 лв. на човек при резервация
- Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Полетно разписание: подлежи на препотвърждение
Превозвач: BAC
София – Акаба: 08:00 – 11:30 ч.
Акаба – София: 16:00 - 19:30 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 30 минути в посока с 3*/4* автобус.


ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 30 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”

Информация за хотелите:

JAZ SOL Y MAR BEAU RIVAGE 4* Premium , Акаба https://www.jazhotels.com/Aqaba/hotels/solymar-beau-rivag-hotel.aspx
Местоположение : Jaz Sol Y Mar Beau Rivage 4* Aqaba се намира на 28 километра от международното летище Кинг Хюсеин в Акаба, Йордания и само на 15 километра от центъра на града на южния бряг на залива Тала.
Хотел :Този уютен хотел е проектиран да предлага спокойна обстановка, където двойки и семейства могат да се отпуснат и да се насладят на забавна и безпроблемна почивка на брега на Червено море, докато се радват на изискани нива на обслужване и топло гостоприемство.
Стаите: Jaz Sol Y Mar Beau Rivage 4* Aqaba разполага с общо 105 комфортни стаи и апартаменти, които включват 100 супериорни стаи с изглед към величествените планини Акаба или изглед към басейна и морето, 12 от които са свързани помежду си, 3 апартамента тип Junior и 2 Executive Suites. Всички стаи са индивидуално климатизирани за удобство на гостите. Включени стаи разполагат със следните удобства: WI-FI; LCD телевизор;Минибар; Сейф в стаята;Сешоар; Баня с душ и вана; Оборудване за приготвяне на кафе и чай; Международен телефон с директно избиране; Детектор за дим.
Хранене: Основен ресторант “Le Chateaux”: Поднася вкусни закуски, обяд и вечеря на шведска маса. “Льо Брасерия” Лоби бар и фоайе: Насладете се на вкусни леки закуски заедно с богат избор от напитки и сладки преживявания. “Le Coquillage” Pool Bar: Предлага възхитителни закуски и всякакви видове напитки около басейна.
Удобства :Хотел Jaz Sol Y Mar Beau Rivage 4* разполага с частен пясъчен плаж на 500 метра от главната сграда, където гостите могат да се занимават с различни дейности като ски и гмуркане с шнорхелинг. Разполага с два басейна. Автомобили под наем. Безплатен автобусен транспорт до град Акаба. Доктор на повикване 24 часа. Волейболно игрище.Анимационен и развлекателен екип. Джакузи.

GRAND PALACE 4*, AMAN //www.grandpalaceamman.com/

Местоположение: Хотел Grand Palace 4*, Amman предлага отлична локация в сърцето на Аман в престижния и търговски район “Shmeisani”, на няколко крачки от кралския културен център. Хотелът е в непосредствена близост до всички забележителности на града, бизнес центрове, магазини и атракции.
Стаите:Всички 138 стаи за гости са комфортно обзаведени. Стаите са оборудвани със звукоизолирани прозорци. Всички стаи разполагат със следните удобства: WI-FI; LCD телевизор; Минибар; Сейф в стаята; Сешоар; Баня с душ и вана; Оборудване за приготвяне на кафе и чай; Международен телефон с директно избиране; Детектор за дим.
Хранене: Главният ресторант е отворен за закуска, обяд и вечеря на блок маса. Можете да се насладите на вкусна интернационална кухня. Лоби барът е любимо място за срещи както на гостите, така и на местните жители. Напитки и леки ястия се сервират денонощно Le Bar.
Удобства: Централна климатизация и отоплителна система; Телефон за директно набиране;Мини бар;Луксозни принадлежности за баня; 24-часова рецепция; обмяна на валута; Време за регистрация: 14:00 часа / Време за напускане: 12:00 часа; Безжична високоскоростна интернет връзка в целия хотел ;Доктор на повикване 24 часа; Консиерж услуги; Бизнес център и секретарски услуги; Безплатен паркинг в хотела;Бръснарница;Салон за красота;Магазин за подаръци; Басейн; Фитнес център;Масажи срещу доплащане;Басейн На разположение на гостите на хотела има закрит отопляем басейн с великолепен изглед към Аман, където се сервират леки закуски и освежаващи напитки. Работно време: 09:00 -18:00 ч.

SAND ROSE CAMP, в пустинява Уади Рум  http://www.sandrosecamp.com/

Местоположение:Лагерният комплекс Sand Rose Camp се намира в най-красивата пустиня в света – Wadi Rum. Пустинята Вади Рум в Йордания е невероятно място извън времето. Тук човекът не е успял да се намеси по разрушителен начин, да строи и променя по свой вкус. Ветровете и времето са изваяли най-изящните скални небостъргачи, описани по най-елегантния начин от Томас Едуард Лорънс (известен като Лорънс Арабски) като „огромни, отекващи и богоподобни“. Най-голямата емоция е посещението на бедуинския лагер. Ще останете впечатлени от полу-номадския начин на живот на бедуините и пъстрите шатри, които обитават. Те са мили и гостоприемни хора и ще ви посрещат любезно с вкусно кафе с кардамон и чай с мента. Ако желаете да се потопите за миг в тяхната действителност, можете да си подарите нощувка под звездите, наслаждавайки се край пламтящия лагерен огън на истинска бедуинска традиционна вечерна фона на арабска музика.
Стаите :Стаите в лагера са с размер около 18кв.м. и разполагат със собствена баня. Всяка стая е оборудвана със следните удобства: Климатик; Балкон;Кът за сядане;Безплатни тоалетни принадлежности;Вентилатор;Тоалетна;Вътрешен двор;Самостоятелна баня; oтопление;Вана или душ;Камина;Самостоятелен вход;Котлон;Маса за хранене;Кът за хранене на открито;Разположение изцяло на приземния етаж.
Хранене:Всяка сутрин на гостите на лагера се сервира вкусна богата континентална закуска. Гостите могат да се насладят на вкусни бедуински ястия. Всеки ден се организара барбекю за обяд и вечеря.Удобства: Комплекс Sand Rose Camp, предлага следните удобства в общите си части:Барбекю;Туристическо бюро;oбменно бюро;Тераса;Зона за пушачи;Коли под наем;Сейф;Апартамент за младоженци;Семейни стаи;Стаи за непушачи; Рум-сървиз;Ресторант;Външна камина;зона за пикник;градинска мебел;Тераса за слънчеви бани;Денонощна рецепция;Ежедневно подреждане на стаята;Безплатен WiFi;Безплатен паркинг.
Забавления: Къмпингът предлага слънчева тераса. Четвъртък и Петък вечер в лагера се организират DJ партита. Гостите на лагера могат да летят с балон (в зависимост от времето) и да се разхождат под звездите. Комплексът предлага и други развлечения, като Сафари с джипове в пустинята и посрещане на изгрева.

PARADISE HOTEL 3* Bethlehem //www.paradisebethlehem.com/
Местоположение:Хотел Paradise 3* се намира на входа на свещения град Витлеем, в близост до Витлеемския музей. Базиликата “Рождество Христово” и площад Мангер са на около 1.5 км., летището Ben Gurion в Тел Авив е на около 45 км. от хотела.
Стаите:Хотелът е напълно реновиран през 2011 г., разполага с общо 216 стаи. Стаите са модерно обзаведени, разполагат с малък кът за сядане, климатик, сателитна телевизия, минибар/хладилник, баните са с вана или душ.ю
Хранене:Хотел Paradise 3*, предлага богата закуска на блок маса.
Удобства:На територията на хотела има 24 часова рецепция и услуги на консиерж, ресторант, рум сервиз, бар, просторно фоайе, обща зала с телевизор, безплатен Wi Fi.
 

Условия за прекратяване на договор
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Валиден задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

32/07/01



Етикети
витлеем , екскурзия до йордания , екскурзия до йордания и светите земи , екскурзия до витлеем , перлите на йордания , paradise 3* , светите земи , екскурзия до йерусалим , екскурзии йерусалим , йордания , йордания 2018 , перлите на йордания , екскурзии акаба , екскурзия до акаба , йордания екскурзии , екскурзии йерусалим , sand rose camp , екскурзия до петра , акаба , акаба , витлеем , екскурзия до витлеем , sol y mar beu rivage 4* , перлите на йордания 2018 , петра , почивка акаба , уади рум , почивка йордания , оферти йордания , пустинята уади рум , екскурзия до йордания , екскурзии йордания , почивка йордания , петра , екскурзия до петра , йерусалим , йерусалим , йордания екскурзии , перлите на йордания и светите земи , екскурзия до йерусалим , екскурзия до йордания и светите земи , екскурзия до акаба , почивка акаба , екскурзии йордания , екскурзии витлеем , йордания 2018 , перлите на йордания 2018 , перлите на йордания , grand palace 4* , перлите на йордания и светите земи , перлите на йордания , екскурзии витлеем , перлите на йордания , екскурзия до йордания и светите земи , оферти йордания , перлите на йордания , екскурзии акаба , уади рум , йордания
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах