Круиз до Дубай, Оман и Абу Даби 2019

Оферта номер: П63340
Вид транспорт: Кораб Кораб
10 дни/ 9 нощи
Круизен кораб Costa Mediterranea
7 нощувки на кораб и 2 нощувки в хотел 3* в Дубай
Цена от: 2095.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Истинска арабска приказка по вода! Вижте отблизо най-атрактивните емирства и се докоснете до лукса на арабските шейхове. 
 
Освен че ще посетим едни от най-популярните забележителности в Дубай, Оман и Абу Даби, ще имаме възможност да изживеем уникални моменти, с които малцина могат да се похвалят. Опитайте капучино, напръскано с 24-каратово злато, в един от най-прочутите хотели в света - Емирейтс палас, който става сцена от филма Бързи и Яростни. 
 
Екзотичните изживявания ще се допълнят и от посещение на истинска болница за соколи! Птиците са на изключителна почит в арабския свят и за тях се полагат невероятни грижи. Ще запечатаме спомена от тази екскурзия със снимка със сокол, който е кацнал на ръката ви. 
 
Тази година ще посетим и най-голямата зоологическа градина с повече от 4 хил. животни, както и двореца на шейха в Оазиса Ал Айн. 
Потвърдена програма! С водач на български език! 
 
Нов вид каюта - Премиум каюта с балкон 
 
Свободни каюти 
вид каюта свободни места
Вътрешна каюта Stop sale
Каюта с прозорец 1 свободни каюти
Класик с балкон 2 свободни каюти
Премиум с балкон 2 свободни каюти


Програма:


1 ден /01.02.2019/ Дубай
Полет София – Дубай. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден /02.02.2019/ Дубай
Закуска. Свободно време или панорамна обиколка на Дубай – екскурзия, която ще ви запознае от близо с културата, историята и религията на Дубай. Ще се отправим към изкуствения остров Палмата и хотел Атлантис. Следват символите на града - Бурж Ал Араб и джамията Джумейра. Разглеждане на старата част на Дубай, там където е започнало всичко.Спирка при Музея на Дубай, за да научим повече за откриването на петрола и как се е променил животът на местните хора.  С Абра, водно такси, ще отидем до търговската част на града – Дейра. Там ще имаме свободно време за пазар в най-известните два пазара: за подправки и злато. Турът завършва с посещение на Дубай Мол. Трансфер до круизния кораб. Настаняване. 

3 ден /03.02.2019/ Дубай
Свободно време в Дубай. Корабът отплава в 14.00 ч.

4 ден /04.02.2019/ Мускат, Оман
Пристигане в Мускат в 09.00 ч. Полудневна екскурзия, която ще ви запознае с най-интересните места на града: Голямата джамия, сука Muttrah – комбинирал история и съвременност, където ще имате възможност за пазар. Следващата спирка е музеят Bait al-Zubair, построен като резиденция през 1914 г. и превърнат в музей на мюсюлманското културно наследство през 1998 г. Фотопауза пред двореца Ал-Алам и форта Ал-Мирани от 1587 г. Свободно време. Корабът отплава в полунощ.

5 ден /05.02.2019/ на вода
Свободен ден за почивка и забавления на борда. 

6 ден /06.02.2019/ остров Сир Бани Яс
Престой между 09.00 и 18.00 ч. Сир Бани е остров-резерват, дом на много свободно движещи се животни като жирафи, орикс, антилопи. Може да се включите в сафари или да прекарате eдин ден на плажа. От кораба често организират и барбекю на брега.

7 ден /07.02.2019/ Абу Даби
Пристигане в Абу Даби в 08.00 ч. Панорамна екскурзия на столицата на Обединените Арабски Емирства. По време на разглеждането на града ще имате възможност да посетите Бялата Джамия, най-голямата в страната. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които да запечатате споменът от посещението си в Абу Даби. Турът продължава с фотоспирка пред емблематичния луксозен хотел Emirates Palace. После ще се отправите към „Heritage village”, където ще може да видите как са живели хората преди откриването на петрола. Фотостоп при най-големия тематичен музей “Ferrari world”. 
След обяд може да изберете между няколко знакови екскурзии. Посетете най-новата атракция в Обединените Арабски Емирства. Отворил врати на 11.11.2017 г., Арабският Лувър, както го наричат, разполага със 700 експонати, заети от големия музей в Париж. Известно е, че Абу Даби е платил на Франция 436 милиона евро, за да ползва името Лувър и още 532 милиона, за да наеме френски специалисти, които да се грижат за произведенията на изкуството. Самата сграда на новия музей, на стойност 83 милиона евро, е истинска атракция. Състои се от купол, геометрична структура от 7850 звезди, дело на архитекта Жан Нувел, за чиито произведения критиците смятат, че притежават известна театралност. Куполът има десетки отвори, които позволяват на слънчевите лъчи да проникват в музея и да създадат ефекта „дъжд от светлина“. Експозицията напълно разчупва представите за традиционен музей. Човешката история е представена от III пр.Хр., през Средновековието, Ренесанса и Неокласицизма до нашето съвремие, като основната тема е нишката, която изкуството създава между изтока и запада. 
След това може да разпуснете по кралски с капучино и злато. Сервирано в кафенето на Емирейтс палас, най-известното капучино в Абу Даби е напръскано с 24 каратово злато, за да ви даде истински кралски вкус. Освен това ще бъде придружено с изискана торта от специалното меню на хотела. Това е и чудесна възможност да се докоснете до лукса на най-прочутия хотел в Абу Даби.
И още една нетрадиционна екскурзия – посещение на болница за соколи. Ще видите една от традициите на този екзотичен свят – отглеждането на соколи. Отворила врати преди 19 години, болницата се грижи за любимите птици на арабите, като поправя крилата им и дори оправя педикюра им. Над 11000 птици се преглеждат годишно, превръщайки мястото в най-доброто в Залива. В музея на болницата ще разгледате различни инструменти, използвани от гледачите. В голямата зала ще видите птици в полет, а накрая на тура ще имате възможност за прекрасен сувенир – снимка със сокол, кацнал на ръката ви.

8 ден /08.02.2019/ Абу Даби
Свободен ден в Абу Даби. Днес ви предлагаме целодневна екскурзия до града-градина, оазисът Ал Айн, родното място на Шейх Зайед. Само на час и половина от Абу Даби ще се пренесете в друга действителност. Екскурзията включва посещение на двореца – музей на шейх Зайед или неговия личен дом построен през 1937 г. и отворен за посещения през 2001 г. Това е типична историческа сграда с вътрешни дворове, която ни представя живота на владетелите от миналото. После ще посетите историческия пазар – сука Катара, който е реставриран през последните години. След свободно време за обяд в местния мол, ви очаква най-интересната част от екскурзията – прочутата зоологическа градина с над 4000 животни. Разположен на площ от 900 хектара, зоопаркът представя животните в условия, много близки до техния естествен хабитат. Ще можете да видите жирафи, зебри, орикс, бял лъв, белорък гибон, леопард, пума, бенгалски тигри и много други.
Корабът отплава в 23.00 ч.
 
9 ден /09.02.2019/ Дубай
Корабът пристига в Дубай в 08.00 ч. След закуска освобождаване на кораба и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Джип сафари и вечеря с барбекю в пустинята.
Едно незабравимо приключение, далеч от шумния Дубай, сред дюните на пустинята. Отпътуване с джипове 4х4 около 45 мин. до пустинята, където започва истинското забавление. Спирка във ферма за камили и фотопауза за снимки на залеза над дюните. Пристигане в бедуинско селище, където ви очаква вечеря под открито небе с арабско барбекю, кафе и фурми. Направете си временна татуировка, облечете местни дрехи, опитайте наргиле или просто потанцувайте ориенталски танци на фона на арабска музика под звездното небе на пустинята.
 
10 ден /10.02.2019/ Дубай
Трансфер до летището за полет Дубай – София.


 
 


Стандартни цени: 
 
Видове каюти Човек в двойна каюта Единична каюта 3-ти възрастен в каюта Дете до 17.99 г.
Класик вътрешна 2095 лв. 2355 лв. 1835 лв. 1585 лв.
Класик с прозорец 2395 лв. 2805 лв. 1835 лв. 1585 лв.
Класик с балкон 2595 лв. 3105 лв. 1835 лв. 1585 лв.
Премиум с балкон 2675 лв 3265лв 1835 лв 1585 лв

Цената за деца е валидна при настаняване като трети човек в стая.
Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.
Единичните каюти са на запитване.
 

Цената включва:
- Самолетни билети с летищни такси София – Дубай – София;
- Трансфери хотел – кораб – хотел;
- Трансфери летище - хотел - летище
- 7 нощувки на борда на круизния  кораб Costa Mediterranea;
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Дубай;
- Пълен пансион на борда – закуска, обяд, следобеден снак, вечеря;
- Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж, библиотека;
- Участие в игри, състезания, тематични партита;
- Жива музика, шоу програми, кабаре;
- Пренасяне на багажите от пристанището до кораба и обратно;
- Пристанищни такси;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
- Тур мениджър от агенцията.
 
Цената не включва:
- Напитки;
- Екскурзии на брега;
- Такса обслужване 10  евро на възрастен на ден, 5 евро на дете до 17 г. Заплаща се задължително на кораба. 
- Рум сървиз, услуги в СПА центъра, интернет.
 
Круизен кораб Costa Mediterranea 
Кораба разполага със 1057 каюти, разположени на 12 дека.  Построен  през 2003 г., реновиран 2013 г
 
Услуги на борда:
Основен и бюфет ресторанти, пицария, грил ресторант, 12 бара, диско клуб, театър с шоу програми, казино, шопинг галерия, библиотека, фото център, 4 басейна, водна пързалка, детски клуб, 4 джакузита, СПА център с турска баня, сауна, масажи, салон за красота, фризьор и маникюр, слънчева тераса с шезлонги, фитнес център, безжичен интернет.
 
Каюти: 
Всички каюти са оборудвани с едно двойно или две разделени легла, индивидуален климатик, сателитна телевизия, сешоар, сейф, минибар. Срещу заплащане има рум сървиз и безжичен интернет. 
 
Важно:
- Цените на екскурзиите са валидни при минимум 20 записани.
- Екскурзиите се записват и потвърждават само от България.
- За посещенията на джамиите е необходимо да сте с покрити ръце и крака, за жените и шал за главата. Тесни или прозрачни дрехи не се допускат, както и къси панталони. Мъжете може да бъдат с тениска с къси ръкави и панталони под коляното.
- Деца до 12 г. ползват 30% отстъпка.
 
Условия:
- Цената на екскурзията е валидна при 30 платили. 
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
- Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията. 
- За пътуване до Обединените арабски емирства  е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
- Не са необходими ваксинации.
 
Резервации:
- При резервация се плаща 50% от стойността на екскурзията.
- Пълно плащане до 01.11.2018 г.

Допълнителни екскурзии по програмата: 
 
Мускат
Панорамна обиколка – около 4 часа;  Цена: 105 лв.
Цената включва: транспорт и екскурзовод с превод на български език.
 
Абу Даби
Панорамна обиколка – около 4 часа;  Цена: 98 лв.
Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език.
 
Кралско капучино със злато в Емирейтс Палас – около 2.30 ч.
Цена: 135 лв.
Цената включва: транспорт, екскурзовод, златно капучино и торта.
 
Лувър – Абу Даби – около 3 часа
Цена: 85 лв.
Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзовод на български език.
 
Болница за соколи – около 3 часа
Цена: 155 лв.
Цената включва: транспорт, екскурзовод на български, снимка със сокол.
 
Ал Айн – около 7-8 часа
Цена: 140 лв.
Цената включва: транспорт, екскурзовод на български, вход за двореца – музей на шейха, вход за зоологическата градина.
 
Дубай
Панорамна обиколка – около 5 часа; Цена: 85 лв.
Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език.
 
Джип сафари и вечеря с барбекю в пустинята 
Цена: 125 лв.
Цената включва: сафари с джип 4х4, вечеря – барбекю, безалкохолни напитки, чай и кафе. Джиповете са за 6 души.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
37/10/03


Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах