Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Септемврийски празници в Кападокия 2019

Оферта номер: П63381
Вид транспорт: Самолет Самолет
4 дни/ 3 нощи
20.09.2019/ 3 нощувки/ Ранни записвания до 31.05.2019!
Почивка в Турция


Програма
Програма
20.09.2019:
Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 11:30 ч. и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел.
Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви - може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта.
Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
 
21.09.2019:
Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 1 час. Закуска.
По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито в Гьореме. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще разгледате и различните скални образувания. При достатъчно свободно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. Про време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).
След приключване на екскурзията трансфер до хотела.
Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.
 
22.09.2019:
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.
Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.
 
Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание танца на дервишите с продължителност от 18:00 до 19:00 ч. (в танца на дервишите не са включени храна и напитки). Нощувка.
 
23.09.2019:
Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 17:00 ч. Пристигане на летище София в 18:30 ч.
 
Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение. Този исторически регион в Мала Азия, пропит от история, култура, религия и природни чудеса, ще се запечата в сърцето ви и ще ви се иска да го посещавате отново и отново.

 
Цената включва:
- Самолетен билет София - Невшехир - София
- Летищни такси
- Трансфер летище-хотел-летище
- 3 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел
- Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR
- Представител на фирмата по време на пътуването
- Местен екскурзовод на български език по време на екскурзиите
 
Цената не включва:
- Допълнителни екскурзии
- Бакшиши на шофьор и екскурзовод
- Входни такси в музеи и забележителности
- Застраховка отмяна на пътуване
- Горивна такса (ако има промяна в цената на горивата и авиокомпанията начисли такава)
 
*Допълнителните екскурзии могат да се заявяват до 2 седмици преди отпътуване. Препоръчително е да заявите полета с балони в деня, в който направите резервацията, защото местата са ограничени.
*Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени.
 
 
Допълнителни екскурзии:
- Екскурзия до Гьореме: 25 EUR на възрастен и 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително на място се заплащат входни такси за музея в Дейреме - 30 TRY, музея Зелве - 15 TRY);
- Екскурзия до Деринкую и долината Ъхлара: 35 EUR на възрастен и 17.5 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително се заплаща входна такса за Деринкую - 25 TRY);
- Екскурзия до Учхисар: 25 EUR на възрастен и 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително на място се заплаща входна таксаза Ашиклар Вадеси - 20 TRY, крепостта Учхисар - 30 TRY);
- Полет с балон над Кападокия:180 EUR на човек - stop sale на тази цена, 220 EUR на човек - налични места на тази цена; деца от 0 до 6.99 г не се допускат на балоните;
- Традиционна турска вечер ИЛИ танц на дервишите: 25 EUR на възрастен, 12.5 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца до 5.99 г. са безплатни.
*Екскурзиите се осъществяват при минимум 45 записани туриста
 
Минимален брой записани: 100
 
Информация за превозвача:
авиокомпания: „ALK Airlines”
тип самолет: McDonnell Douglas MD-82
адрес: гр. София, ул. Аладемик Никола Обрешков“ 2, ап.6
Лиценз №: 14 - 5896
 
Полетно разписание:
20.09.18 SOF 10:00 - NAV 11:30
23.09.18 NAV 17:00 - SOF 18:30
 
Условия за записване:
При записване е необходимо да предоставите три имена на латиница с изписване по паспорт, ЕГН, номер на паспорт, дата на валидност и телефон за връзка;
50 % депозит до 3 дни след потвърждение и 100 % плащане до 20.08.2019 г.
 
Полезна информация:
За пътуване до Република Турция е необходимо да имате международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на настаняване;
Няма допълнителни здравни изисквания за пътуване до Турция
1 EUR = 4.7 TRY

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ:

BY HOTEL CAPPADOCIA 4*

Местоположение: Хотелът се намира в Аванос, на 12 км от подземния град Йозконак и на 27 км от летище Невшехир.
В хотела: рецепция, ресторант, бар, басейн, тераса за слънчеви бани, паркинг, безплатен Wi-Fi на територията на целия хотел.
В стаите: климатик, телевизор, телефон, мини-бар, сейф, отопление, електрическа кана, безплатен Wi-Fi интернет.
//kapadokya.goldyildirimhotels.com/
 
EXEDRA HOTEL 4*
Местоположение: Хотелът се намира в Ортахисар, на 33 км от летището на Невшехир, на 4.2 км от манастира Николос и подземния град Мази.
В хотела: 24-часова рецепция, ресторант, бар, тераса, сауна, безплатен Wi-Fi интернет.
В стаите: телевизор, собствена баня с вана или душ.
https://househotels.com/en/hotels/the-house-hotel-cappadocia/

LALE SARAY 3*
Местоположение: Хотелът се намира в Учхисар, в сърцето на Кападокия, обграден от великолепния пейзаж на местността. Разположен е на 1260 м н.в. Изграден е в типичната за района архитектура, съчетана с удобство и мода. Хотелът се намира на 80 км от летището в Невшехир.
В хотела: рецепция, ресторант, басейн, тераса с изглед към местността Кападокия.
В стаите: Хотелът разполага с 14 стаи, които са оборудвани с климатик, собствена баня, сешоар, безплатен Wi-Fi интернет.
//www.lalesaray.com/en/index.html
 
RAMADA CAPPADOCIA 4*
Местоположение: Хотелът е разположен в Ортахисар, на 33 км от летището в Невшехир, на 6 км от подземния град Мази и манастира Св. Николай.
В хотела: рецепция, СПА и Уелнес център, ресторант, паркинг, безплатен Wi-Fi интернет, магазин.
В стаите: климатик, сателитна телевизия, мини-бар, баня, сешоар.
 
ELIKA CAVE SUITES 5*
Разположен в Ortahisar, Elika Cave Suites предлага уютно обзаведени помещения за настаняване, построени в реставрирани исторически пещери. Всички стаи са с изглед към Кападокия. Безплатен WiFi е на разположение в хотела.
Стаите в Elika Cave Suites включват подово отопление, HD LED телевизор и машина Nespresso. В някои стаи има камина. Някои от стаите предлагат самостоятелна тераса или вътрешен двор.
www.elikacavesuites.com
 
MUSEUM HOTEL CAPPADOKIA 5*
Местоположение: Хотелът се намира в Учхисар - Кападокия и предлага невероятна гледка към заобикалящата местност и целия регион на Кападокия. От хотела можете да видите долината на Гьореме, Долината на Любовта, Червената долина, Долината на гълъбите, Аванос. Отстои на 4 км от Гьореме, на 8 км от музея Зелве, на 10 км от Дервент и на 15 км от Юргюп.
В хотела: рецепция, басейн, тераса, барбекю, ресторант, бар, масажи.
В стаите: телевизор, мини-бар, сешоар, кафе-машина, сейф, Wi-Fi интернет.
https://www.museumhotel.com.tr/en/
 

STONE CONCEPT 4*
Местоположение: Хотелът се намира в Кападокия - Аванос и е изграден в типичния за местната архитектура стил.
В хотела: ресторант, рецепция, басейн, бар.
В стаите: В хотела има 73 стаи, които са оборудвани с телевизор, собствен санитарен възел, сешоар.
//stoneconcepthotel.com/tr/index.html

 




НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуването
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

25/11/01


Етикети
turcia ranni zapisvania 2019 , pochivki 2019 , samoletni ekskurzii turcia , почивки от софия , хотел exedra hotel 4* , хотел elika cave suites 5* , екскурзия кападокия ранни записвания 2019 , оферти 2019 , samoletni pochivki , pochivki ot sofia , самолетни почивки турция ранни записвания 2019 , хотел lale saray 3* , ekskurzii ot sofia , ranni zapisvania , почивка кападокия ранни записвания 2019 , oferti za ranni zapisvania 2019 , ekskurzii sys samolet , екскурзии от софия ранни записвания 2019 , pochivki ot sofia ranni zapisvania , самолетни екскурзии турция , почивки 2019 , подземния град деринкую , polet s balon nad kapadokia , турция ранни записвания 2019 , pochivki ot sofia ranni zapisvania 2019 , почивки от софия със самолет 2019 , почивки от софия 2019 , самолетни почивки турция ранни записвания , самолетни почивки , кападокия от софия 2019 , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania 2019 , екскурзии от софия със самолет 2019 , oferti za ranni zapisvania , samoletni pochivki turcia , ekskurzii 2019 , оферти за ранни записвания , екскурзии 2019 , септемврийски празници 2019, turcia 2019 , pochivki ot sofia sys samolet 2019 , екскурзии със самолет , самолетни почивки турция ранни записвания 2019 , хотел museum hotel cappadokia 5* , kapadokia sys samolet , екскурзии от софия , oferti 2019 , ekskurzia kapadokia ranni zapisvania , кападокия със самолет , кападокия от софия , kapadokia ot sofia 2019 , ранни записвания , долината ъхлара , почивки със самолет , самолетни екскурзии турция ranni zapisvania , самолетни екскурзии турция ранни записвания , кападокия със самолет 2019 , самолетни почивки турция ранни записвания , гьореме , почивки със самолет 2019 , kapadokia ot sofia , почивки от софив ранни записвания , крепостта учхисар калеси , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania , самолетни екскурзии турция 2019 , турция , екскурзии със самолет 2019 , самолетни екскурзии турция ranni zapisvania 2019 , ranni zapisvania 2019 , pochivki sys samolet 2019 , почивки от софия със самолет , ekskurzii ot sofia sys samolet 2019 , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania , самолетни екскурзии турция ранни записвания 2019 , турция ранни записвания , невшехир , kapadokia sys samolet 2019 , samoletni ekskurzii turcia ранни записвания , turcia , pochivki sys samolet , pochivki , почивка кападокия ранни записвания , pochivki ot sofia sys samolet , екскурзии от софия 2019 , samoletni ekskurzii 2019 , почивки , самолетни екскурзии , екскурзии от софия ранни записвания , ранни записвания 2019 , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania 2019 , samoletni ekskurzii turcia ранни записвания 2019 , ekskurzii ot sofia sys samolet , samoletni ekskurzii turcia , samoletni pochivki turcia 2019 , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania 2019 , ekskurzii , авано , хотел ramada cappadocia 4* , samoletni ekskurzii turcia 2019 , ekskurzii sys samolet 2019 , oferti , хотел by hotel cappadocia 4* , ekskurzia kapadokia ranni zapisvania 2019 , самолетни екскурзии 2019 , самолетни почивки турция , самолетни почивки турция 2019 , pochivka kapadokia ranni zapisvania , pochivki ot sofia 2019 , турция 2019 , оферти , почивки от софив ранни записвания 2019 , екскурзии от софия със самолет , ekskurzii ot sofia 2019 , полет с балон над кападокия , samoletni ekskurzii , turcia ranni zapisvania , екскурзии , pochivka kapadokia ranni zapisvania 2019 , оферти за ранни записвания 2019 , samoletni pochivki 2019 , самолетни почивки 2019 , екскурзия кападокия ранни записвания , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania , samoletni ekskurzii turcia 2019
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах