Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         Почивка в Ривиера Мая 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Почивка в Пулия 2020

Оферта номер: П63396
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
София - Бари - София
Почивки в Италия
Цена от: 959.00 лв
РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
ПРОГРАМА

ДЕН 1
/София – Бари – Кампомарино ди Маруджо /

Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 06:00 ч. Кацане на летището в Бари в 06:25 ч. Бари е пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. В новата част на града се разполагат основно административни сгради, магазини на световни марки, барове, ресторанти и озеленени паркове. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Тук се намира катедралата "Св. Савин", построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано Свево" от 12 в. – сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития. Разходката по крепостната стена разкрива красиви гледки към града, Адриатическо море и пристанището на Бари. Интересна за посещение е и базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Зад всеки ъгъл в стария град се крият малки магазинчета за сувенири и вино, ресторанти, сервиращи традиционните паста и фокача, а ароматът, който се носи от кафенетата, ви приканва да влезете и да опитате истинско италианско кафе, поднесено с топка сладолед или шоколадова торта. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 2
 / Матера /

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Матера на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на Палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. "саси", като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50-те години на 20 в. италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. "Мъртвият" период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Пешеходна разходка в историческия център с възможност за посещение на музея "Саси" (входната такса се заплаща допълнително: 3 EUR на турист). *Входна такса за скалните църкви: от 2,50 до 6 EUR.
 
ДЕН 3
/Алберобело – Локоротондо/

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей "Територио", който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в.  Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви "о" в името. Странното име, което означава "кръгло място", произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като "Град на балконите" и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран. *Входна такса за Музея на трулите в Алберобело: 3 EUR.
 
ДЕН 4
/Остуни – Мартина Франка /

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Пешеходна разходка в историческия център на Остуни, често наричан "Белият град" и известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил. Посещение на Мартина Франка - очарователен град, разположен  в пленителната долина Итрия. Той е вторият по значимост за бароковото изкуство в Пулия след град Лече. Историческият център на Мартина Франка е прекрасен пример за барокова архитектура, която доминира облика на града с красивите домове, църкви, дворци и площади.
 

ДЕН 5
/Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука/

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи. Градът поразително напомня на Несебър със своя модерен град, който е свързан със запазената стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още някои частни стопанства пазят подземни преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това "злато" Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария в Италия, с неизяснена датировка и до днес. Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано "Малдивите на Саленто" заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които приличат на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и пясъчна лилия. Посещение на светилището на Финибус Тера в Санта Мария ди Леука, известно като "Светилище на края на света". Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия, съществува светилище със същото име.
 
ДЕН 6
/Таранто/

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Полудневна екскурзия до Таранто на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Таранто е единствената колония, основана от Спарта през 706 г. пр. Хр. Гръцките колонисти нарекли града на името на митологичния герой Тарас (син на Посейдон и нимфата Сатирия), след което римляните го променят на Тарантум. В първите два века след основаването си градът е бил един от най-богатите, населени и могъщи полиси на Магна Греция. През вековете Таранто е бил под властта на картагенците, остготите и римляните. От стария гръцки град днес са запазени само няколко руини, включително част от градската стена, две колони от храм и няколко гробници. Пешеходна разходка в старата част на Таранто. Свободно време.
 
ДЕН 7
Лече – Отранто/

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Лече и Отранто (с дегустация на кафе "Leccese" (с бадемово мляко) и сладки в Лече) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Посещение на Лече с включена дегустация на кафе "Leccese" (с бадемово мляко) и сладки. Лече е известен като "Флоренция на Пулия" заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата "Успение Богородично", Епископският дворец, църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, областният музей, римският театър и колоната на св. Орондзо, подарена от град Бриндизи в чест на покровителя на Лече. По време на разходката се спира на площада пред катедралата и при църквата "Свети кръст". Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на Италия. През античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул. Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата "Благовещение", в която се съхранява една от най-красивите подови мозайки от Средновековието, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва.
 
ДЕН 8 /Кампомарино ди Маруджо – Бари – София/
Сух пакет. Ранно напускане на хотела. Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 07:00 ч с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София, Терминал 1 в 09:20 ч.

 

Пакетни цени за ранни записвания 
 
ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! Включено в цената посещение на Бари! 
Цените за всяка дата ще намерите в хотела под програмата.



Цената включва:
-Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси
-Ръчен багаж с размери 40х30х20 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
-Трансфер летище - хотел - летище
-7 нощувки в стандартни стаи с балкон или тераса в хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4*
 https://www.grandhoteldeicavalieri.com/
-7 закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л вино и 1/2 л газирана вода по време на вечерята
-Пешеходна разходка в историческия център на Бари
-Чадъри и шезлонги край басейна (до изчерпване на наличността)
-Чадър и два шезлонга на плажа на стая (до изчерпване на наличността)
-Трансфер от и до плажа
-Анимация за деца и възрастни
-Миниклуб за деца от 4 до 13 години
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
-Асистанс на български език по време на целия престой


Цената не включва:
-Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
-Допълнителни услуги и екскурзии по програмата (При заявка на място екскурзиите се заплащат в евро!)
-Градски транспорт
-Разходи от личен характер
-Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание
-Бакшиши за екскурзовод / шофьор
-Ползване на плажна кърпа: 2-3 EUR при вземане и за всяка смяна
-Бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)
-Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
-За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Резервации: депозит 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

 

Допълнителни услуги:
-Целодневна екскурзия до Матера на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - от 12 г. - 110 лв. ; от 2 г. до 11 г. - 55 лв.
-Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. -от 12 г. - 106 лв. ; от 2 г. до 11 г. - 53 лв.
-Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.- от 12 г. - 106 лв. ; от 2 г. до 11 г. - 53 лв.
-Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - от 12 г. - 112 лв. ; от 2 г. до 11 г. - 56 лв.
-Полудневна екскурзия до Таранто на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - от 12 г. - 96 лв. ; от 2 г. до 11 г. - 48 лв.
Целодневна екскурзия до Лече и Отранто (с дегустация на кафе "Leccese" (с бадемово мляко) и сладки в Лече) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - 125 лв. ; от 2 г. до 11 г. - 62 лв.
Пакет от 3 екскурзии: Матера; Остуни и Мартина Франка; Лече и Отранто. Екскурзиите се провеждат на български език и при минимум 20 записани туристи. - от 12 г. - 324 лв. ; от 2 г. до 11 г - 162 лв.
-Пакет от 4 екскурзии: Матера; Остуни и Мартина Франка; Лече и Отранто; "Токът на ботуша". Екскурзиите се провеждат на български език и при минимум 20 записани туристи. - от 12 г. - 402 лв.;  от 2 г. до 11 г. - 201 лв.



Пояснения:
-
Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 108 лв
-Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена.
-Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
-Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
-Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.





НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

13/01/


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
оферти пулия , самолетни почивки пулия сезон 2020 , самолетни екскурзии пулия , остуни , градската крепост , samoletni ekskurzii pulia , pochivki ot sofia , италия , църквата "св. екатерина от александрия", , ekskurzii ot sofia 2020 , ekskurzii italiq , италия сезон 2020 , pochivki ot sofia 2020 , pochivki sezon 2020 , самолетни екскурзии 2020 , самолетни екскурзии , базиликата "свети николай" , нардо , pochivki 2020 , samoletni pochivki italia sezon 2020 , целодневна екскурзия , оферти за екскурзии италия 2020 , колоната на св. орондзо , samoletni pochivki pulia , samoletni pochivki , ниски цени почивки , ниски цени екскурзии , samoletni oferti , ekskurzii 2020 , музея на трулите , катедралата успение богородично , ranni zapisvania samoletn pochivki pulia , oferti za ranni zapisvania italia 2020 , оферти за ранни записвания пулия 2020 , санта мария ди леука , samoletni pochivki italia , oferti 2020 , почивки от софия , екскурзии сезон 2020 , мандурия , ранни записвания самолетни почивки италия , самолетни почивки италия сезон 2020 , oferti za ekskurzii italia 2020 , ranni zapisvania za italia 2020 , алберобело , сезон 2020 , целодневна екскурзия до матера , оферти за почивки италия 2020 , лече и отранто , oferti za ekskurzii pulia 2020 , bari , почивки пулия , oferti italia , ранни записвания почивки пулия , samoletni ekskurzii ot sofia , екскурзии пулия , ekskurzii pulia , oferti za liato 2020 , samoletni ekskurzii ot sofia 2020 , оферти за почивки пулия 2020 , sezon 2020 , оферти за ранни записвания 2020 , южна италия , ekskurzii ot sofia , оферти за лято 2020 , ekskurzii sezon 2020 , лято 2020 , почивки италия , самолетни почивки италия , oferti ot sofia , летни почивки 2020 , pulia sezon 2020 , оферти италия , ranni zapisvania pochivki pulia , wizz аir" , самолетни екскурзии от софия 2020 , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , oferti za samoletni ekskurzii 2020 , почивки 2020 , oferti za ranni zapisvania pulia 2020 , самолетни почивки 2020 , oferti pulia , ранни записвания екскурзии италия 2020 , ranni zapisvania ekskurzii italia 2020 , промо цени , ниски цени , pochivki pulia , областният музей , самолетни оферти , niski ceni ekskurzii , oferti za pochivki 2020 , oferti za ekskurziii 2020 , italia sezon 2020 , samoletni ekskurzii italia , letni pochivki 2020 , църквата "богородица на благодатта" , liato 2020 , оферти за екскурзии пулия 2020 , ranni zapisvania 2020 , oferti za samoletni pochivki 2020 , самолетни екскурзии от софия , оферти за самолетни екскурзии 2020 , оферти за ранни записвания италия 2020 , оферти за ранни записвания почивки , ранни записвания за италия 2020 , nicki ceni pochivki , oferti za ranni zapisvania pochivki , църквата "санта лучия" , екскурзии 2020 , samoletni pochivki pulia sezon 2020 , ранни записвания самолетни почивки пулия , letni ekskurzii 2020 , niski ceni , самолетни почивки , хотел "grand hotel dei cavalieri" , оферти за екскурзии 2020 , пулия , почивки от софия 2020 , катедралата "св. савин" , italia , ранни записвания за пулия 2020 , галиполи , песколюзе , бари , ранни записвания почивки италия , ranni zapisvania ekskurzii pulia 2020 , оферти от софия , oferti za ranni zapisvania 2020 , оферти за ранни записвания екскурзии , ранни записвания екскурзии пулия 2020 , екскурзии италия , pulia , oferti za pochivki italia , летни екскурзии 2020 , ранни записвания 2020 , samoletni ekskurzii 2020 , почивки сезон 2020 , епископският дворец , samoletni ekskurzii , самолетни почивки пулия , локоротондо , ranni zapisvania samoletn pochivki italia , samoletni pochivki 2020 , екскурзии от софия 2020 , oferti za pochivki pulia , samoletni pochivki ot sofia , самолетни почивки от софия , promo ceni , pochivki italia , галатина , ranni zapisvania za pulia 2020 , оферти за почивки 2020 , римският театър , оферти 2020 , екскурзии от софия , пулия сезон 2020 , самолетни екскурзии италия , оферти за самолетни почивки 2020 , ranni zapisvania pochivki italia
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах