Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Нова година Сингапур и о-в Бали

Оферта номер: П63507
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 9 нощи
12 дни-9 нощувки/Сезон 2022
Една различна нова година


Програма

СИНГАПУР - един от най-подредените градове в света, перлата на Азия, често наричан „Вратата на Азия“. Място, в което Изтокът среща Запада, а миналото се среща с бъдещето. Това са само част от характеристиките, с които е известен Сингапур. Бързият възход и развитие на Сингапур се дължат преди всичко на неговото местоположение и на превръщането му в една от основните британски колонии в Югоизточна Азия. Разглеждайки Сингапур, ще бъдете впечатлени от една страна от чудесата на съвременната архитектура, историческите забележителности, които са се запазили, въпреки главоломните темпове на застрояване и от друга страна - спокойствието на неговите жители. С други думи, Сингапур е една уникална смес от европейски просперитет и азиатско спокойствие.


БАЛИ - Бали - уникална туристическа дестинация с прекрасни плажове, лазурно море, разкошни хотели и хармония. Екзотик холидей ви предлага специални подбрани хотели и богато разнообразие от екскурзии на място на атрактивни цени. Островът ще ви впечатли със своята живописна природа, пейзажи, храмове, вулкани, култура и невероятна кухня
От гори, пълни с маймуни и древни храмове до красиви плажове и оживени барове, празниците в Бали ще оставят незабравими спомени, както на онези, които търсят приключението и духа на историята, така и на ценителите на лукса и екзотиката.

 

1 ден 27.12.2022: София– Истанбул
Среща на летище София, Терминал 2 в 19:25 ч. за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:25 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:50 ч.

2 ден 28.12.2022: Истанбул- Сингапур                                                                       
Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет TK54 на Turkish Airlines в 01:55 ч. Пристигане в 17:20 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор, трансфер и настаняване в хотел Four Points by Sheraton Singapore, Riverview 4* . Свободно време. Нощувка.

3‘ ден 29.12.2022: Сингапур - Обзорна обиколка на града (включена в пакетната цена)
Закуска. Около 09:30 ч. - начало на туристическа обиколка на Сингапур - футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла. Съчетаващ исторически места, храмове и традиции със свръхмодерно развитие, Сингапур се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, Еспланадата, Градините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, плажовете и атракционният парк „Юнивърсъл Студиос” на остров Сентоса, многобройните търговски центрове и изкусителни ресторанти, са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур.
Да се потопиш в магията на това място, означава след това да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение!
Нашата обиколка ще започне от „Градината на орхидеите“, част от Ботаническата градина на Сингапур, забележителен парк и любимо място за отдих на местните хора. Ще продължим с  Парка Мерлион - национален символ на Сингапур.  Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата.
Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури.
Ще видим също Civic District - административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур.             
Следва свободно време за обяд. Връщане в хотела следобед. Нощувка.

4 ден 30.12.2022: Сингапур – о-в Бали
Закуска. Свободно време до обяд за самостоятелна разходка, отдих или шопинг, или опция за посещение на ботаническата градина “Gardens by the bay” (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане с трансфер от хотела - около 85 евро за възрастен и 65 евро на дете до 10,99 г. ) – Предстои един ден, който ще ни омагьоса със спиращи дъха гледки. Ще посетим панорамната тераса за наблюдение „Marina Bay Sands” и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в популярната ботаническа градина „Gardens by the Bay”. Gardens by the Bay са сред най-интересните нови атракции в Сингапур и сред топ 10 градини в света. Във впечатляващите Cooled Conservatories ще откриете растения от цял свят. Flower Dome е най-голямата стъклена оранжерия в света и предлага разходка сред гора от маслинови дървета, типични за Средиземноморието или боабаби от субтропичните региони,  както и сезонни цветя.  В света на Cloud Forest ще откриете орхидеи, насекомоядни растения и папрати, типични за влажните планински райони на тропиците, както и 35-метров водопад – най-високият водопад на закрито в света. 
 
Връщане в хотела около 13:30 часа за присъединяване на останалата част от групата и трансфер до летище Сингапур за полет до Бали в 17.10 ч. Кацане на летище Денпасар, о-в Бали в 19.55 ч.  и трансфер до избрания от вас хотел. Нощувка.
 
5 ден 31.12.2022:  Бали - Сафари със слонове
 Закуска. Свободно време до обяд за самостоятелна разходка и опознаване на курорта или възможност за полудневна екскурзия Сафари със слонове (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 120 евро за възрастен и 85 евро за деца до 11г.)
Ще се отправим към северната част на острова и прохладната джунгла Таро, където в спокойната обстановка на райската тропическа градина можете да се приближите и да погалите индонезийски слонове. След като научим всичко важно за слоновете и техните навици ще започне нашето вълнуващо пътуване джунглата. След пътуването ще видим завладяващото представяне на слонове, демонстрирайки безпрецедентните способности на тези огромни и на пръв поглед тромави животни за баланс, гъвкавост и точност. След шоуто ще можем да нахраним слоновете на ръка (кокосови пръчици се предоставят безплатно, както и кошници с плодове срещу допълнително заплащане). Следва посещение на Музея на слоновете и информационната галерия на сафари парка на слоновете и обяд в ресторанта на парка.
Завръщане в хотела в ранния следобед. Свободно време за почивка и подготовка за посрещане на Новогодишна нощ!

ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!


6 ден 01.01.2023:  Бали – Храмовия комплекс Танах Лот (допълнително доплащане)
Закуска. Свободно време до обяд. На обяд възможност за допълнителна екскурзия до Танах Лот
(Tanah Lot) (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 75 евро за възрастен и 55 евро за деца до 11г.) – един от най-известните храмове в Бали.
Разположен е върху скална формация на около 20 км от Денпасар. В превод от балинезийски Tanah Lot означава „Земя сред морето”, образувана от океанските вълни в продължение на хилядолетия. Според легендата храмът е построен през 15 век от пътуващ монах от Ява, който видял красивата скала-остров и се заселил на нея. След построяването си, храмът се превърнал във важна част от митологията и историята на Бали. Екскурзията ни ще продължи с посещение на Pura Luhur Batukaru – забележителен храмов комлекс, разположени сред буйна тропическа растителност. С този тур ще посетим и балинезийското селце Jatiluwih, известно с красивите оризови тераси, както и храм Pura Taman Ayun, отличаващ се със своите величествени порти и извисяващи се към небето кули, посветени на боговете.
Връщане в хотела около 19,00ч. Свободно време. Нощувка.

7 ден 02.01.2023: Бали - Обзорна обиколка на острова(включена в пакетната цена)
Закуска. В 08:30 ч. - начало на обзорна туристическа обиколка на о-в Бали.
 Предстои ни да се запознаем с местните изкуства и впечатляващите гледки на активния вулкан Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под калдерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село.
 Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове.
Връщане в хотела. Нощувка

8 ден 03.01.2023: Бали – о-в Нуса Пенида
Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка или възможност за целодневна екскурзия до о. Нуса Пенида често се нарича остров "син рай" (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г.).
Нека заедно изследваме този тропически рай който всяка година привлича хиляди туристи с многобройните си плажове и девствени коралови рифове с богата тропическа фауна. Тук, освен десетки видове корали и тропически риби, ще видим и други животни, включително морски костенурки. Един от заливите на острова, Crystal Bay е истинско бижу за водолазите. До обяд ще можем да се насладим на прекрасните лагуни, да поплуваме със шнорхел или да се повозим на воден банан. На обяд ще се отправим с джипове по вълнуващ маршрут: през хълмовете Каю Пандак, ще видим красиви плантации и след няколко обиколки на последния състезателен участък за добавяне на адреналин ще се отправим към село Бенгкел, което е известно с красивите оризови тераси. Именно по тях ще имаме кратък трекинг, където ще се насладим на гледката към красивата долина с оризови тераси. След кратка спирка ще продължим през местните села до водопада, който е скрит от главните пътища. Свободно време за плуване в освежаващия водопад или просто да си направим отлични снимки (казват, че ако плувате във водопада в деня на пълнолунието, всички най-съкровени желания ще се сбъднат!)
Обиколката ни ще завърши с ранна вечеря в ресторант с тераса, от която се откриват спиращи дъха гледки. Можете също така да опитате прясно изпечено кафе от местната плантация.
Завръщане в хотела. Нощувка.

9 ден 04.01.2023: Бали - Боробудур- Ява
Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка или възможност за целодневна екскурзия до о. Ява. "(не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 220 евро за възрастен и 140 евро за деца до 11г. * в цената не е включен самолетния билет до о. Ява, който подлежи на препотвърждение )
Световноизвестният Боробудур, националната гордост на Индонезия, се намира на час от Бали и практически в центъра на Ява.  Боробудур е най-голямата монументална структура в южното полукълбо и третият по големина (след Ангкор Ват в Камбоджа и Шведагона в Бирма) будистко-индуски храмов комплекс. Около 800г. започва изграждането му. Били привлечени хиляди работници и скулптори, като изграждането му отнело около 80 години работа и повече от 55 хиляди кубически метра камък. Стените са украсени с 1460 барелефа на теми от живота на Буда и илюстрации за неговото учение това е истинска "каменна" енциклопедия на будизма. Стотици други барелефи представят сцени от ежедневието: работа на полето, сцени от семейния живот, национални танци, изображения на животни, военни събития и много други. Те дават представа за живота на яванците през миналия век. По форма целият храмов комплекс представлява стъпаловидна пирамида с височина 34 метра, символизираща свещената планина Меру. На стъпалата са монтирани около 500 ступи, вътре те са кухи и във всяка от тях се съхранява фигура на Буда, издълбана от камък. На върха на конструкцията, която предлага невероятна гледка, има централна ступа с диаметър 15 метра и височина 8 м. През 1006 г. вулканично изригване частично разрушава комплекса. Дълго време е изоставен, но през 1835 г., когато британските експедиционни войски навлизат в Ява по време на войната с Наполеон, един английски офицер случайно се натъква на руините на Боробудур. През 1907 г. холандски археолози започват реставрацията на храма. Укрепването на хълма, на който стои храмът, и големи реставрационни работи са извършени през 1970 – 1980г.под егидата на ЮНЕСКО.
Уникалният храмов комплекс Прамбанан се намира в центъра на равнина, осеяна с руините на древни структури и известна сред местните жители като "Долината на царете". Памбанан е построен през 856 г. с цел да увековечи победата на индуски цар над последния будистки ЦАР. Скоро след построяването му храмът е изоставен. Реконструкцията на комплекса започва едва през 1918 г. и въпреки че е завършена предимно до 1953 г., реставрационните работи продължават и до днес. Прамбанан се счита от мнозина за най-изящния от индонезийските исторически паметници.
Най-голямата храмова структура, разположена в центъра, е посветена на бог Шива. Централно място заема фигурата на самия бог Шива с височина три метра. Една от трите стаи е украсена със статуя на Яванска принцеса, която трябваше да се омъжи за принц, когото не обичаше. Тя се съгласи да стане негова съпруга, при условие че принцът построи храм, украсен с хиляда статуи, в периода от Залез до изгрев. С помощта на магически същества принцът почти успя да построи обещания храм навреме, но принцесата, не желаейки да се омъжи за нелюбимия, реши да направи трик: тя запали голям огън, подобен на изгрев. Но принцът разобличи тази хитрост и силно се ядоса. Той превърна принцесата в статуя. Тази статуя се счита за най-красивата в храмовия комплекс.
 Завръщане в хотела. Нощувка.
 
10 ден 05.01.2023: Бали – Сафари парк
Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка или възможност за целодневно сафари в новооткритият парк на Бали. "(не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г. при 4 човека в джип).
 
Този парк ще ви даде възможност за едно уникално пътуване и възможност да бъдете сред повече от 50 вида животни. Няма клетки и всички животни се разхождат в огромни заграждения с естественото си местообитание. За лъвовете-просторни тревни площи, езера и сенчести пещери, за маймуните са дървета с Лиани, за хипопотами – блато, а за Козирози – планински склонове. Сафари буса ще ви преведе през неравната джунгла, през различни региони на нашата планета : Индонезия, Африка, Индия, долината на Амазонка, а рейнджърът, който ви придружава, ще ви разкаже много интересни факти от живота на жителите на парка. Разходката из парка с джип е уникално и интерактивно приключение за цялото семейство! Седейки в джип, можете да видите на една ръка разстояние тигри, лъвове, хипопотами, маймуни, носорози, щрауси и други животни, които се разхождат спокойно в загражденията на парка в естествената си среда. Насладата за деца и възрастни е гарантирана!
Завръщане в хотела. Нощувка.
 
11 ден 06.01.2023: Бали - Истанбул

Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Освобождаване на стаите в хотела на обяд. В 18,00ч трансфер до летището за полет на Турски Авиолинии в 21:40 ч.
 
12 ден 07.01.2023: Истанбул- София
Кацане в Истанбул в 05:55 ч. и кратък престой.  Полет Истанбул-София в 08:45 ч.  Пристигане в София на Терминал 2 в 09:00 ч. местно време.   

Цената е на човек и включва:

  • Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 40 кг., разделен в 2 части по 20 кг;
  • Самолетен билет Сингапур-Денпасар с Air Asia, позволен чекиран багаж до 20 кг
  • Летищни такси;
  • 2 нощувки със закуски в Сингапур в хотел  FOUR POINTS BY SHERATON 4* от веригата на Marriott.;
  • 7 нощувки със закуски в хотел по избор на о. Бали
  • Трансфери летище-хотел-летище в Сингапур;
  • Трансфери летище-хотел-летище на о. Бали;
  • Обзорна обиколка на Сингапур;
  • Обзорна обиколка на о. Бали;
  • Входни такси за посещаваните обекти по включените турове в програмата;
  • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
  • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро в ЗАД Армеец;
  • Водач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 15 пътуващи.

Цената не включва:

  • Виза при пристигане на о. Бали ~ 50 USD
  • Разходи от личен характер;
  • Допълнителните турове

Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

         
 

Nikko Bali Benoa Beach 4*/ Закуска / Deluxe

Пакетна цена

На човек в двойна стая

Единична стая

Дете 2-10,99 г. с двама възр.

Доплащане
за HB
Възр.

Доплащане
за All Incl.
Възр.

Доплащане
за HB
Дете 2-10,99 г.

Доплащане
за All Incl.
Дете 2-10,99 г.

Ранни записвания до 15.10.2022г

2499 €/
4888 лв.

3198 €/
6255 лв.

1889 €/
3695 лв.

250 €/
489 лв

600 €/
1174 лв

119 €/
233 лв

301 €/
589 лв

Стандартна цена за записвания от 16.10.2022г

2599 €/
5083 лв.

3298 €/
6450 лв.

1989 €/
3890 лв.

250 €/
489 лв

600 €/
1174 лв

119 €/
233 лв

301 €/
589 лв

Забележка :

Доплащане за Новогодишна вечеря - (ще бъде предложена допълнително)
 

Melia Bali Beach 5*/ Закуска / Premium Room Garden View

Пакетна цена

На човек в двойна стая

Единична стая

Дете 2-10,99 г. с двама възр.

Доплащане
за HB
Възр.

Доплащане
за All Incl.
Възр.

Доплащане
за HB
Дете 2-10,99 г.

Доплащане
за All Incl.
Дете 2-10,99 г.

Ранни записвания до 15.10.2022г

2687 €/
4888 лв.

3502 €/
6849 лв.

2126 €/
4158 лв.

392 €/
767 лв

581 €/
1136 лв

210 €/
411 лв

294 €/
575 лв

Стандартна цена за записвания от 16.10.2022г

2787 €/
5083 лв.

3602 €/
7045 лв.

2226 €/
4354 лв.

392 €/
767 лв

581 €/
1136 лв

210 €/
411 лв

294 €/
575 лв

Забележка :

Доплащане за Новогодишна вечеря - (ще бъде предложена допълнително)

Nusa Dua Beach 5 */ Закуска / Deluxe

Пакетна цена

На човек в двойна стая

Единична стая

Дете 2-11,99 г. с двама възр.

Доплащане
за HB
Възр.

Доплащане
за FB
Възр.

Доплащане
за HB
Дете 2-11,99 г.

Доплащане
за FB
Дете 2-11,99 г.

Ранни записвания до 15.10.2022г

2725 €/
5330 лв.

3650 €/
7139 лв.

2017 €/
3945 лв.

315 €/
616 лв

476 €/
931 лв

158 €/
308 лв

238 €/
465 лв

Стандартна цена за записвания от 16.10.2022г

2825 €/
5525 лв.

3750 €/
7334 лв.

2117 €/
4140 лв.

315 €/
616 лв

476 €/
931 лв

158 €/
308 лв

238 €/
465 лв

Забележка :

Доплащане за Новогодишна вечеря -(ще бъде предложена допълнително)
 

GRAND HYATT Nusa Dua 5* / Закуска /Deluxe Room Ocean View

Пакетна цена

На човек в двойна стая

Единична стая

Дете 4-11,99 г. с двама възр.

Доплащане
за HB възр.

Доплащане
за HB
Дете 2-11,99 г.

Ранни записвания до 15.10.2022г

3072 €/
6008 лв.

4344 €/
8496 лв.

2010 €/
3931 лв.

350 €/
685 лв

175 €/
342 лв

Стандартна цена за записвания от 16.10.2022г

3190 €/
6204 лв.

4266 €/
8692 лв.

2110 €/
4127 лв.

350 €/
685 лв

175 €/
342 лв

 Забележка :
Доплащане за Новогодишна вечеря – (ще бъде предложена допълнително)
 

Laguna Resort 5* a Luxury Collection Resort & Spa / Закуска /Deluxe Room

Пакетна цена

На човек в двойна стая

Единична стая

Дете 4-11,99 г. с двама възр.

Доплащане
за HB
Възр.

Доплащане
за FB
Възр.

Доплащане
за HB
Дете 4-11,99 г.

Доплащане
за FB
Дете 4-11,99 г.

Ранни записвания до 15.10.2022г

3090 €/
6043 лв.

4166 €/
8148 лв.

2402 €/
4698 лв.

270 €/
528 лв

490 €/
958 лв

135 €/
264 лв

245 €/
479 лв

Стандартна цена за записвания от 16.10.2022г

3190 €/
6239 лв.

4266 €/
8343 лв.

2502 €/
4893 лв.

270 €/
528 лв

490 €/
958 лв

135 €/
264 лв

245 €/
479 лв

Забележка :

Задължително доплащане за Новогодишна вечеря – 415 лв. възрасен,137 лв. за дете до 11,99г

 

Новогодишна вечеря (ще бъде предложена допълнително)

Полетно разписание с АК Turkish Airlines & Air Asia:
27.12 СОФИЯ 21:25 ИСТАНБУЛ 23:50
28.12 ИСТАНБУЛ 01:55 СИНГАПУР 17:20
30.12 СИНГАПУР 17:05 ДЕНПАСАР 19:55
06.01 ДЕНПАСАР 21:45 ИСТАНБУЛ 05:55 (+1 day)
07.01 ИСТАНБУЛ 08:45 СОФИЯ 09:00
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

  • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
  • Към 01.09.2022г няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сингапур. 
  • Изисква се поставяне на виза на място за Бали / ~ 50 USD /
  • Към 01.09.2022 за всички туристи посещаващи о. Бали които не са ваксинирани е необходимо да представят PCR тест
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.95 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
  • Използван транспорт: Самолет и автобус

Условия и Забележки:

  • При записване се внася депозит от 1800 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
  • Офертата важи при минимум 15 туристи.
  • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с хотели от същата категоризация, идентични по качество;
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.
 

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 
Какво не покрива застраховката?
 

  • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
  • Опит за самоубийство или самоубийство;
  • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
  • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
  • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;
  • За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди датата на отпътуване при чартърни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалната смяна на имена в хотела.
Условията за пътуване по време на пандемията от Covid-19 са променливи и финалните такива ще бъдат оповестени от туроператора при наближаване на датата на заминаване.
В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентите са напълно информирани, че условията на пътуване могат да бъдат променяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка преди осъществяване на пътуването. Туроператорът ще уведомява клиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.
Необходими при пътуване тестове за Covid-19 са за сметка на клиента. Туроператорът предоставя възможност на клиентите си да направят тестовете в някоя от прартньорските лаборатории на туроператора, възползвайки се от специална отстъпка.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Срокове за анулации и неустойки:

  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

  • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;

  • при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 15.11.2022 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


16/11

Етикети
остров бали , почивка в бали , остров бали индонезия , екскурзии куала лумпур , почивка на о-в бали , почивка в куала лумпур , о-в бали , куала лумпур , екзотични екскурзии 2023 , о-в ява индонезия , куала лумпур , пътуване до о-в ява индонезия , екскурзия до куала лумпур , ekskurzia do kuala lumpur , почивка на о-в бали , почивка в бали , почивка на о-в бали , оферти куала лумпур , почивка на остров бали с куала лумпур , екскурзия до куала лумпур малайзия , остров бали , остров бали индонезия , о-в ява индонезия , остров бали , почивка на остров бали с куала лумпур , kuala lumpur , куала лумпур малайзия , луксозна почивка на о-в бали , почивка на остров бали индонезия , пътуване до о-в ява индонезия , остров бали , почивка на о-в бали , почивки куала лумпур , куала лампур, малайзия и о-в бали, индонезия , почивки куала лумпур , почивка на остров бали , ekskurzia do kuala lumpur , почивка на о-в бали 2023 , почивка в индонезия , екскурзия до осров бали , луксозна почивка на о-в бали , почивка в куала лумпур , индонезия , почивка на остров бали , екскурзия до осров бали , о-в бали , екскурзия до куала лумпур , почивка в индонезия , оферти остров бали , екскурзии куала лумпур , остров бали индонезия , индонезия , toptravels , kuala lumpur
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах