Сицилия от А до Я 2021 с полет от София

Оферта номер: П63592
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Лято 2021/7 нощ - Ранни записвания
Екскурзия до Сицилия, Италия
Прикачен файл:
63592Dop.ekskurzii Sicily A-Z.doc


Програма

Програма

ДЕН-1 / София – Катания

Среща на Летище София. Директен полет до Катания. Трансфер и настаняване в хотел в района на Сиракуза или Рагуза.

ДЕН-2 / Сиракуза и Ното
Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на Сиракуза и Ното.
Посещение на Сиракуза – Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието.
Посещение на Ното – В ранният следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на ЮНЕСКО.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в района на Сиракуза или Рагуза.

ДЕН-3 / Модика и Рагуза
Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на Модика и Рагуза.
Посещение на Модика - Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните.
Посещение на Рагуза - Градът е разделен на две части. В едната част няма забележителности, тя се е появила след земетресението през 1693 г. Другата част, наречена Рагуза Ибла, се разполага на хълма и е възстановена в средновековния си вид от местните жители след земетресението.
Настаняване в хотела в района на Агридженто. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / Аридженто и Мазара Дел Вало
Закуска. Отпътуване за екскурия до Агридженто.
Посещение на Агридженто – Ще разгледате една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Посещение на Мазара Дел Вало – Мазара дел Вало e земеделски и риболовен център, разположен в провинция Трапани, Югозападна Сицилия. Като основан още по времето на финикийците град, той има древна и богата история, която личи в останалите запазени в него много древни руини и красиви сгради от Средновековието.
Настаняване в хотела в района на Палермо. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / Палермо и Монреалре
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Палермо и Монреале.
Посещение на Палермо – Разходка из столицата на Сицилия. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър.
Посещение на Монреале – Посещение на Катедралата на града – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет.
Вечеря. Нощувка в района на Палермо.

ДЕН-6 / Чефалу и Месина
Закуска. Отпътуване за Чефалу и Месина.
Посещение на Чефалу – Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието, на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в.
Посещение на Месина – Разходка из Месина – третият по големина град в Сицилия и столица на провинцията Месина. Религиозните здания в Месина са няколко – катедралата на Месина от 12-ти век разрушавана и построявана два пъти – след земетресение (1908г.) и бомбардировки (1943г.), Annunziata dei Catalani – със засилен арабски архитектурен стил, Santa Maria degli Alemanni – било е параклис на тевтонските рицари.
Настаняване в хотела в района на Етна или Катания. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 / Етна и Таормина
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Етна и Таормина.
Посещение на Етна - Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1910 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.
Посещение на Таормина – Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутият курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче.
Връщане в хотела в района на Етна или Катания. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8
Закуска. Трансфер до летище Катания. Прибиране в България с директен полет Катания- София.

Цената включва:
- Самолетен билет с директен чартърен полет, с авиокомпания Bulgarian Air Charter;
- Летищни такси;
- Регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж с размери 20 х 50 х 25 см;
- 2 нощувки със закуски и вечери в района на Сиракуза/ Рагуза в Hotel Jolly Aretusa или подобен 3/4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Агридженто в Hotel Pini или подобен 3/4*;
- 2 нощувки със закуски и вечери в района на Палермо в Hotel Palm Beach или подобен 3/4*;
- 2 нощувки със закуски и вечери в района на Катания/ Етна Hotel Primavera dell’Etna или подобен 3/4*;
- Туристическа обиколка на Сиракуза и Ното;
- Туристическа обиколка на Модика и Рагуза;
- Туристическа обиколка на Агридженто и Мазара дел Вало;
- Туристическа обиколка на Палермо и Монреале;
- Туристическа обиколка Чефалу и Месина;
- Туристическа обиколка на Етна и Таормина;
- Транспорт с лицензиран автобус по целият маршрут;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и покритие на Ковид – 19;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на Ковид – 19;
- Представител на туроператора с български език за целия престой;

Цената не включва:
Препоръчителни допълнителни услуги, резервирани по желание:
- Входна такса за църквата Марторана в Палермо – около 2 евро;
- Входна такса за Катедралата в Монреале – около 4 евро;
- Входна такса за катакомбите на Капуцините – около 6 евро;
- Входна такса за Театро Масимо – около 8 евро;
- Входна такса за Агридженто – около 12 евро;
- Билет за въжения лифт и джипове в Етна – около 65 евро за възрастен/ 48 евро за дете (4-11.99 г.);
- Входна такса за Гръцкия театър в Таормина – около 10 евро;
Задължителни доплащания:
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон и 1 евро = 1.17 долара;
- Общинска такса – заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Описание на допълнителните екскурзии можете да намерите в прикачения файл по горе под снимките!

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

За дати на тръгване: 25.07, 01.08, 08.08, 15.08, 22.08
Авиокомпания: Bulgarian Air Charter
София – Катания: 14:30 ч./ 15:20 ч.
Катания – София: 10:50 ч./ 13:40 ч.

За дата на тръгване: 06.09, 13.09 и 20.09
Авиокомпания: Wizz Air
София – Катания: 20:30 ч./ 21:25 ч.
Авиокомпания: Bulgarian Air Charter
Катания – София: 22:00 ч./ 00:45 ч.

Авиокомпаниите си запазват право да правят промени в полетното разписание.



Резервации:
-
Първоначална вноска: 350 лв при подписване на договора.
- Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи с авиокомпания Wizz Air: 50 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 10 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

  2. Минимален брой туристи с авиокомпания Bulgarian Air Charter: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 10 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

  3. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  4. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  5. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

  6. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.


Условия за прекратяване на договора
- ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
- Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
- ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
- Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
- ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
- ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 10 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
- ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 10 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 32/12
 

Етикети
сицилия топ травелс , niski ceni , pochivki sys samolet , рагуза , ranni zapisvania 2021 , екскурзия до италия , сицилия от а до я топ травелс , оферти за сицилия топ травелс , месина , noto , sirakuza , аридженто , pochivka v italia , ранни записвания 2021 , мазара дел вало , таормина , sicilia , ekksurzii sys samolet , палермо , сицилия от а до я от софия , сиракуза , pochivki ot varna , оферти за италия , jolly hotel aretusa , почивка в сицилия топ травелс , raguza , sirakuza , италия , italia , sicilia ot a do q ot sofia , сицилиа от а до я от софия топ травелс , екскурзии със самолет , pochivka v sicilia , почивка в италия топ травелс , modika , hotel dei pini , аридженто , oferti za sicilia , рагуза , modika , ексурзии топ травелс , raguza , ekskurzia do italia , ното , hotel san paolo palac , чефалу , sicilia ot varna , модика , italia , екскурзия до сицилия , сицилия от а до я от варна , hotel primavera dell’etna , таормина , оферти за сицилия , oferti za italia , сицилия , екскурзия до сицилия топ травелс , монреалре , oferti za italia , месина , почивки от варна , pochivka v sicilia , почивка в сицилия , ekskurzia do italia , noto , ekksurzii ot varna , sicilia ot a do q , oferti , италия топ травелс , сицилия от а до я , ekskurzia do sicilia , италия от варна , почивки топ травелс , модика , ниски цени , почивки със самолет , почивка в италия , сицилия от варна , ekskurzia do sicilia , sicilia , екскурзии от варна , палермо , монреалре , сиракуза , чефалу , italia ot varna , ното , pochivka v italia , sicilia ot a do q ot sofia , мазара дел вало , oferti za sicilia , етна , етна , екскурзия до италия топ травелс
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах