ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Кападокия – Ексклузивен тур из земята на феномените-от Варна

Оферта номер: П63671
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
С полет от Варна!
Екскурзия до Кападокия 2020


Програма

1-ви ден
Сборен час на Летище Варна. Излитане с полет Варна – Анталия с Bulgarian Air Charter. Около 17:00 Пристигане на летище Анталия. Трансфер до хотела. Настаняване – в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2-ри
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия до Анталия ( заплаща се допълнително). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3-ти
Закуска. Отпътуваме от хотела за Кония(260км.), което е бившата столица на империята на Селджуките. Пристигане около 12:30 за обяд в Кония. Следва посещение на мавзолея на Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми Мевлана. Това е едно от най-светите места в този район. Философът Руми е основател на суфическия орден на въртящите се дервиши, които чрез медитация и молитви се учат, как да станат „приятели на Бога“. Следобед отпътуваме за Кападокия(260 км.), като по пътя ще видим Султанските Кервансераи – Постройки, които са на приблизително 40 км разстояние и са служели за място за отдих и почивка на пътник на камила. . Пристигаме в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 4-ти
Рано сутринта(около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Започваме с долината Зелве, известна по Долината на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заплащане ) Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.

Ден 5-ти
Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на долината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме направили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6-ти
Закуска. Освобождаваме хотела и отпътуваме за Учхисар. Това градче е най-високата точка в Кападокия. Гордо на хълма се извисява замъкът Учхисар. Множество скални помещения, църкви и стълби , изваяни в скалите от византийско време ще се разкрит пред очите ни. След посещение на самия замък ще имаме свободно време за обяд и снимки. Поемаме на път към Анталия. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7-ми
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия по желание: Аспендос и Перге.

Сутринта отпътуваме към Аспендос – историята на този град датира от цяло хилядолетие пр.н.е. Аспендос достига своя пик около 500 години пр.н.е , когато е бил център а търговията с масла, вълна и сол. Това, което ще ни изуми е 96-метровият Амфитеатър, който е много добре запазен. Чистият обем ще ни остави без думи. Ще видим и останки от ревни базилики, римски акведукти и много други уникални постройки.

Продължаваме към Перге. Несъмнено пътуването ни дотук се е оправдало – градът е археологически обект и е бил един от главните градове на Памфилия. Този Акропол е датиран още от бронзовата епоха. Дом на известния математик Аполоний Пегски. Уникален контраст на този акропол прави мoдерното село Муртана на Суриджик Соу. Следобед отпътуваме за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8-ми
Закуска. Tрансфер за полет Анталия –Варна с Bulgarian Air Charter.

Цената включва:

  • Самолетен билет до Анталия с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 4 нощувки на база закуска и вечеря в Side Su Hotel 4* или подобен в Анталия;
  • 3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел Burcu Kaya 4* или подобен в Кападокия;
  • Транспорт с луксозен климатизиран автобус;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
  • Представител на туроператора;

Цената не включва:
  • Лични разходи;
  • Доплащане за премиум пакет за настаняване: хотел Bone Club Sunset 5* или подобен в Алания и Kral Hotel 4* или подобен в Кападокия – 130 лева за възрастен/65 лева за дете 2-11.99г.;
  • Доплащане за обеди в Кападокия – 80 лева за възрастен/40 лева за дете 2 – 11.99г.;
  • Допълнителна екскурзия до Аспендос и Перге - 120 лева за възрастен/60 лева за дете 2 – 11.99г.;
  • Полудневна екскурзия до Анталия - 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 – 11.99г.;
  • Турска Вечер - 75 лева за възрастен/43 лева за дете 2 – 11.99г.;
  • Полет с балон над Кападокия – 420 лева на човек;
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;


Полетно разписание – в местни времена:

Превозвач: Bulgarian Air Charter

Варна – Анталия – 13:30 ч. – 15:00 ч.

Анталия – Варна – 21:10 ч. – 22:40 ч.

*Полетното разписание подлежи на потвърждение.


Допълнителни екскурзии

Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 20 човека.

Препоръчваме предварителното заявяване на допълнителни екскурзии.

Екскурзия Вид Цена за възрастен Цена дете
2 – 11, 99 г.
    в лева в лева
Аспендос и Перге Целодневна 120 60
Сити тур Анталия Полудневна 75 43
Турска вечер Вечерна 52 26
Полет с балон Сутрешна 420 420
 

Целодневна екскурзия до Анталия
Цена: 75 лева за възрастен/ 43 лева за дете от 02-11,99 г.

Екскурзията започва с посещение на водопадите Дюден, които се извисяват на 20 метра над водните басейни и са един от символите на града на града. Продължаваме към стари квартали на Анталия, където ще вървим по малките улички и ще разгледаме римски, селджуикски и османски руини, останали опреди хиляди години. Продължаваме към пристанището на Анталия покрай малките магазинчета и ще видим Портата на Адриан – наречена така на римския император, който е посетил Анталия около 130 година. След обяд продължаваме към модерния град за покупка на сувенири. Трансфер до хотела.

Цената включва: трансфер, обяд, екскурзоводско обслужване и входни такси по време на тура.
Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Сутрешен полет с балон
Цена: 420 лева на човек

Ранно ставане преди изгрев и трансфер до площадките за отлитане. Това несъмнено е едно най-незабравимите изживявания, които Кападокия може да предложи. Стотици балони се реят в небето по изгрев слънце, невероятни пейзажи се разкриват, а снимките, направени от балона са уникални. Полетът трае около 40-50 минути и може да достигне до 3000 метра надморска височина.

Цената включва: трансфер, билет за балона.
Цената не включва: разходи от личен характер.


Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.


Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Забележки:

  1. Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомпанията, както и часовете на полетите

  2. Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека на дата.

  3. Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.

  4. Всички екскурзии се осъществяват с екскурзовод на български език или с превод на български език;





НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

32/12/02

Етикети
полет с балон над кападокия , kapadokia sys samolet 2020 , pochivki ot sofia sys samolet 2020 , ekskurzii 2020 , почивки от софив ранни записвания 2020 , кападокия – ексклузивен тур из земята на феномените , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania 2020 , pochivki sys samolet , pochivki ot sofia , екскурзии от софия 2020 , почивки със самолет , кападокия – ексклузивен тур из земята на феномените с полет от варна , екскурзии от софия със самолет 2020 , кападокия от софия , ekskurzia kapadokia ranni zapisvania 2020 , самолетни почивки турция ранни записвания 2020 , самолетни почивки 2020 , kapadokia ot sofia 2020 , polet s balon nad kapadokia , екскурзии със самолет , гьореме , кападокия – ексклузивен тур из земята на феномените , долината ъхлара , ekskurzii , pochivka kapadokia ranni zapisvania 2020 , oferti za ranni zapisvania , samoletni ekskurzii , turcia 2020 , oferti , хотел lale saray 3* , хотел ramada cappadocia 4* , самолетни почивки турция , кападокия с полет от варна , ekskurzii ot sofia sys samolet , екскурзии от софия ранни записвания , ранни записвания , екскурзии от софия ранни записвания 2020 , pochivki ot sofia ranni zapisvania , хотел by hotel cappadocia 4* , оферти 2020 , самолетни екскурзии турция 2020 , turcia ranni zapisvania , самолетни почивки турция ранни записвания 2020 , турция , ранни записвания 2020 , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania 2020 , pochivki sys samolet 2020 , turcia ranni zapisvania 2020 , samoletni ekskurzii turcia ранни записвания , samoletni ekskurzii 2020 , почивка кападокия ранни записвания , pochivka kapadokia ranni zapisvania , подземния град деринкую , хотел elika cave suites 5* , ekskurzii ot sofia sys samolet 2020 , pochivki 2020 , ekskurzii sys samolet 2020 , самолетни почивки турция ранни записвания , почивки 2020 , samoletni pochivki turcia 2020 , samoletni ekskurzii turcia ранни записвания 2020 , ranni zapisvania 2020 , почивки от софив ранни записвания , oferti za ranni zapisvania 2020 , оферти за ранни записвания , samoletni pochivki turcia , кападокия с полет от варна , турция ранни записвания , кападокия – ексклузивен тур из земята на феномените , почивка кападокия ранни записвания 2020 , samoletni pochivki , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania , почивки от софия със самолет 2020 , самолетни екскурзии турция ранни записвания , невшехир , екскурзии , почивки от софия със самолет , кападокия – ексклузивен тур из земята на феномените , pochivki , оферти за ранни записвания 2020 , samoletni ekskurzii turcia 2020 , ekskurzia kapadokia ranni zapisvania , турция ранни записвания 2020 , самолетни екскурзии , екскурзия кападокия ранни записвания , самолетни екскурзии 2020 , екскурзия кападокия ранни записвания 2020 , почивки , самолетни екскурзии турция ранни записвания 2020 , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania , samoletni pochivki 2020 , kapadokia sys samolet , turcia , почивки със самолет 2020 , самолетни почивки турция 2020 , ekskurzii ot sofia 2020 , kapadokia ot sofia , почивки от софия , samoletni ekskurzii turcia , ekskurzii ot sofia , кападокия с полет от варна , кападокия с полет от варна , кападокия – ексклузивен тур из земята на феномените с полет от варна , самолетни почивки , кападокия с полет от варна , ranni zapisvania , samoletni ekskurzii turcia , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania , авано , самолетни екскурзии турция , екскурзии от софия , оферти , самолетни екскурзии турция ranni zapisvania 2020 , ekskurzii sys samolet , крепостта учхисар калеси , кападокия със самолет 2020 , почивки от софия 2020 , екскурзии със самолет 2020 , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania 2020 , екскурзии от софия със самолет , oferti 2020 , pochivki ot sofia sys samolet , турция 2020 , септемврийски празници 2020 , самолетни почивки турция ранни записвания , хотел museum hotel cappadokia 5* , кападокия със самолет , самолетни екскурзии турция ranni zapisvania , pochivki ot sofia ranni zapisvania 2020 , pochivki ot sofia 2020 , екскурзии 2020 , samoletni ekskurzii turcia 2020 , хотел exedra hotel 4* , кападокия от софия 2020
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах