Почивка в Ривиера Мая, Мексико през Декември 2020 Декември 2020/7 нощ         Почивка във Варадеро, Куба през Декември Промо оферта с право на анулация до 7 дни преди заминаване/7 нощ         Почивка в Доминикана през Декември 2020 Промо оферта с право на анулация до 7 дни преди заминаване/7 нощ         

Олекотен Тур на Израел и Йордания 5 нощувки с полет от Варна

Оферта номер: П63710
Вид транспорт: Самолет Самолет
6 дни/ 5 нощи
5 нощ /6 дни
Екскурзия Израел и Йордания


Програма
ПРОГРАМА ОТ ВАРНА /09.03.2020– 14.03.2020

ДЕН: 1 Тел Авив - Витлеем
Пристигане на летище Бен Гурион около 18:30 ч. местно време, посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ДЕН: 2 Витлееем -Аман
Започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.
След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят - храмовия комплекс на Гроба Господен.Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.Следобед - Отпътуваме за Аман – столицата на Йордания. Преминаване на границата Израел – Йордания. Смяна на автобус. Продължаваме към Аман. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН: 3 Аман – Мъртво Море – Акаба
Закуска. Отпътуваме от Аман на юг към Акаба. По пътя спираме на плаж на Мъртво море. Свободно време за плаж. След обяд отпътуваме към Акаба. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН: 4 Акаба – Петра - Акаба
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:

Изгубения Град Петра - целодневна екскурзия, за времето, на която ще се удивите на едно от чудесата на света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря.

ДЕН: 5 Акаба – Уади Рум - Акаба
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание;Уади Рум – където изваяни от природните стихии, чудни каменни формирования и скални образувания, спират дъха на посетителя. Връщане в хотела. Вечеря.

ДЕН: 6 Акаба - Варна
Закуска. Свободно време за плаж или по желание полудневно шнорхелно приключение на корабче, гмуркане в Червено море и неговите мистериозни дълбочини. 
Трансфер до летище Акаба. Директен полет Варна - Акаба.

 

ПРОГРАМА ОТ ВАРНА /14.11.2020– 19.11.2020

ДЕН: 1 Варна - Акаба
Пристигане на летище в Акаба около 12:00 ч. местно време, посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН: 2 Акаба – Петра - Акаба
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:

Изгубения Град Петра - целодневна екскурзия, за времето, на която ще се удивите на едно от чудесата на света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря. 

ДЕН: 3 Акаба – Уади Рум - Акаба
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание;

Уади Рум – където изваяни от природните стихии, чудни каменни формирования и скални образувания, спират дъха на посетителя.Връщане в хотела. Вечеря.

ДЕН: 4 Акаба – Мъртво Море – Аман
Закуска. Отпътуваме от Акаба на север към Аман. По пътя спираме на плаж на Мъртво море. Свободно време за плаж. След обяд отпътуваме към Аман. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН: 5 Аман -Витлееем
Закуска. Отпътуване за Йерусалим.Преминаване на границата Йордания Израел. Смяна на автобус. Отправяме се на път към Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.
Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят - храмовия комплекс на Гроба Господен.
Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.
Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.
Следобед - Отпътуваме за Витлеем.. Настаняване в хотела Вечеря.. Нощувка.
 
ДЕН: 6 Витлееем -Тел Авив – Варна
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летище Бен Гурион в Тел Авив за дилректен полет Тел Авив – Варна.


Цената включва:

-Самолетен билет до Тел Авив, с включени летищни такси;
-Самолетен билет от Акаба с включени летищни такси;
-Ръчен багаж с размери 40/30/20 и 20 кг чекиран багаж;
-5 нощувки на база закуска и вечеря;
-Всички описани в програмата обиколки и посещения на исторически места и забележителности
-Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;
-Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;
-Гранични такси – входни и изходни;
-Всички входни такси за посещаваните обекти по време на всички обиколки;
-Слушалки по време на провеждане на беседите;
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс на ДЗИ;
-Представител на туроператора с български език за целия престой.Цената не включва:

-Целодневна екскурзия до Петра - цена: 150 Euro;
-Екскурзия Акаба - джип сафари в пустинята Уади Рум - цена: 75 Euro;
-Екскурзия Акаба - шнорхелно приключение в сърцето на Червено море - цена: 45 Euro;
-Бакшиши за шофьорите около 2 USD на ден;
-Бакшиши за водачите около 3 USD на ден;
-Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
-Лични разходи;
-Застраховка 'Отмяна на пътуване'
-В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.


.

Допълнителни екскурзии

Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 25 човека.

Акаба - джип сафари в пустинята Уади Рум – около 64 км / 55 мин
Цена: 75 Euro

Полудневна екскурзия до пустинята Уади Рум (по желание и срещу допълнително заплащане). Отпътуване към пустинята Уади Рум. Начало на незабравимо двучасово джип сафари, което ще отведе групата към това недокоснато от човешката ръка място. Изваяни от природните стихии, чудни каменни формирования и скални образувания, спират дъха на посетителя и оставят у хората впечатлението, че тук времето е спряло преди много хилядолетия. От преди векове датират и традициите на седемте бедуински племена, които все още живеят в пустинния район. Връщане в курорта. 
Цената включва: транспорт с автобус, местен екскурзовод с превод от водача на групата, входни такси за Уади Рум, двучасово сафари с джип.Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до Петра – около 126 км / 1 час и 50 мин
Цена: 150 Euro

Отпътуване за “Изгубения град” Петра - едно от новите Седем чудеса на света и без съмнение най – ценното съкровище на Йордания. Пешеходна разходка из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от Старинния град. Местният екскурзовод разказва за историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните червеникаво - розови скали на каньона преди повече от 2000 години. Запознаване със забележителностите на древния набатейски град, сред които е и най - известният туристически обект в страната – така наречената Съкровищница. Връщане в курорта. Цената включва: транспорт с автобус, местен екскурзовод с превод от водача на групата, входни такси в Петра и обяд. Цената не включва: разходи от личен характер.


Акаба - шноркелно приключение в сърцето на Червено море 
Цена: 45 Euro

Полудневно шноркелно приключение на корабче, гмуркане в Червено море и неговите мистериозни дълбочини. Гмуркането в Червено море представлява спускане в обширен аквариум. Толкова е чиста водата, че дори от лодка можете да се взрете надолу и да наблюдавате калейдескопа от рибни екплозии и богатство от рифове. Връщане в Акаба. Цената включва: транспорт с автобус, билет за корабчето и шнорхелинг. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Резервации:
-Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
-Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.


ВАЖНО:
-Минимален брой туристи: 50 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
-Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
-Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
-Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
-Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.
-Информация за условията за сключване на договор за доброволна застраховка за покриване на разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на ПЪТУВАЩИЯ, можете да намерите на следните адреси:
https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane , предлагана от ЗАД „Армеец“ АД;

Полетно разписание
Позволен багаж: 20 кг. чекиран и 1 брой ръчен багаж до 20 кг. с размери 55x40x20
Варна – Тел Авив: 16:00 / 18:30 ч.

Акаба – Варна: 14:00 / 16:00 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час и 30 минути в посока с 3/4* автобус

 

Условия за прекратяване на договор

-ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
-Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
-ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
-При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
-ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
-ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
-ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на тръгване;
- За деца под 18 години - нотариално заверена родителска декларация за разрешение детето им да пътува в чужбина.

32/01/02

Етикети
екскурзия израел , бахайските градини , древност и съвремие в едно , почивка израел , моисей и неговият поглед към обетованата земя , назарет , свещената земя , небо , екскурзии йордания , почивка в израел 2020 , мъртво море , йордания , почивка в израел , вади муса , почивка израел и йордания , почивка в израел , екскурзии израел , екскурзии израел , почивки израел , долината на моисей , почивка израел , първото христово чудо , кесария маритима , екскурзия 2020 , топ оферти топ травелс , израел 2020 почивки , родно място на апостоли , екскурзия израел , почивка в израел , почивка израел , галилея , екскурзия израел , почивка за изрел , каср ал яхуд , екскурзия израел , почивки израел , почивка израел , тел авив , top travels , екскурзия до израел , перлата на галилейското езеро , стената на плача , тайните на светата земя , екскурзии израел и йордания , pochivka v izrael , pochivki izrael , почивка израел , почивка в израел - тайните на светата земя , витлеем , хайфа , екскурзия до израел , ekskurzii izrael , шобак , израел екскурзии , резервирайте при нас , почивка за йордания , екскурзия израел , петра , израел , капернаум , замъкът на кръстоносците , йерусалим , сион , почивка в израел , ниски цени , екскурзии израел , екскурзия израел и йордания , izrael 2020 , израел тайните на светата земя , израел и йордания 2020 , екскурзия до израел , почивка , аман , почивки в израел , почивка израел , мадаба , акведукта , почивка в израел , почивки израел , pochivka v izrael , екскурзия израел , екскурзия израел , екскурзии йордания , почивка по въздух , izrael , екскурзии израел , назарет , почивка израел , мъртво море , ekskurzia v izrael , кана галилейска , витлеем , почивка в израел , божи гроб , почивки израел , pochivki izrael , ниски цени , следи от римската епоха , джераш , почивка с самолет , витлеем , pochivki izrael , църквата рождество христово , йордан , почивки израел , екскурзия , йерусалим , почивка 2020 , домът на христос , приказният град на мозайките , почивка в израел , pochivki izrael , тела вив , ekskurzii izrael , екскурзии израел и йордания , почивки израел , тел авив и яфо , гетсимания , израел и йордания 2020 , кана галилейска , израел и йордания 2020 , израел , почивка израел , израел , информация от топ травелс , резервирайте при нас , тиберия , самолетна почивка , тиберия , табха , почивки израел , екскурзии до израел , йордания , йордания , ekskurzii izrael , екскурзия израел , екскурзия израел , израел почивки , top travel , самолетна екскурзия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах