Свети Валентин 2021 в Малта 13 - 16.02.2021/3 нощ         Почивка в Малта през Февруари 2021 02 - 27.02.2021/3, 4, 5 или 7 нощ         Почивка в Канкун, Мексико 2021 Полети всеки понеделник от Януари до Април/7 нощ - Ранни записвания         

Почивка в Кения с тридневно сафари

Оферта номер: П63769
Вид транспорт: Самолет Самолет
11 дни/ 7 нощи
Всяка сряда от Рим/11 дни - 7 нощ с чартърен полет
Почивка в Кения 2020


Програма
Туристическа програма с 11 дни / 7 нощувки
2 нощувки Сафари + 5 нощувки във Ватаму 

Маршрут: София – Рим – Момбаса (Кения)–Рим – София
 
Дата на отпътуване:
Всяка сряда от Рим
 
Пакетни цени от: 1 724 евро

Програма 

ДЕН 1 (по избор) София - Рим

Отпътуване от София по маршрут София – Рим. Кацане в Рим. Нощувка.
 
ДЕН 2 Рим - Момбаса
За дати до 25.03 Полет в 22.30 ч. по маршрут Рим – Момбаса ( с АК Neos Air)
За дати от 23.07 Полет в 21.00 ч. по маршрут Рим – Момбаса с прекачване в Занзибар. (Blue Panorama).
 
ДЕН 3 Национален парк Цаво - Изток
Пристигане на летището в  Момбаса. Посрещане от представител на фирмата партньор и отпътуване към Нацонален парк Цаво-Изток. Следва първо сафари в парка, след това спирка в  за обяд. В ранния следобяд второ сафари . Вечеря и нощувка в лагер Aruba Lodge или подобен.
 
ДЕН 4 Национален парк Цаво - Запад
Рано сутринта на разсъмване: закуска. Отпътуване към  Национален парк Цаво - Запад. Следва първо сафари в парка. Обяд включен в цената . Ранният следобяд, второ сафари. Вечеря и нощувка в лагер Voyager Safari Camp или подобен.
 
ДЕН 5 Ватаму
Закуска рано сутринта и отпътуване към хотел Eden Village Watamu 3* или подобен. Настаняване в хотела и свободно време за почивка. Нощувка.
 
ДЕН 6 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Ватаму е малко градче, разположено на около 105 километра северно от Момбаса и на около 15 километра южно от Малинди на брега на Индийския океан. Намира се между Синята лагуна и залива Ватаму. Бреговата линия в района включва бели пясъчни плажове и коралови образувания, разположени в различни заливи и плажове: плаж Garoda, Turtle Bay, залива Blue Lagoon, залив Watamu, плаж Jacaranda. Те са защитени и са част от Националния парк Watamu Marine. Морският парк се счита за едно от най-добрите места за гмуркане край бреговете на Източна Африка. Той също така е класиран като третия най-добър плаж в Африка за кристално чистата си вода и сребърни пясъчни плажове.
 
Полудневна екскурзия на град Малинди с обиколка на стария и новия град. ( ~ 25 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Връщане в хотела около 18 ч. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 7 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Синьо сафари“ в морския национален парк „Ватаму“.(~ 70 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Отпътуване за курорта Ватаму в 9 ч.
На територията на Морския национален парк Ватаму е разположен едноименният курорт. Плажовете тук са обгърнати от т. нар. мангрови гори – съвкупност от растения и храсти, които се разполагат в крайбрежни области, но на местата, защитени от големи вълни. Мангровите гори на Ватаму приютяват удивително разнообразие от животински видове.
Приключението започва със стъпването върху лодка с прозрачно дъно – най-вълнуващото средство за придвижване из мангровите паркове. Маршрутът прилича на „килим“ от птичи пера, застлан от повече от 100 вида птици, които гнездят тук. Срещата с фламинга е гарантирана, при повече късмет може да се види и бяла чапла. Обиколката завършва с акостиране на Южния остров за обяд с омари, скариди, риба на грил и кокосов ориз. 
Програмата продължава с възможност за шнорхелинг в Морската градина. Онези, които не желаят да се гмуркат могат да наблюдават подводното разнообразие през дъното на лодката.
Местните коралови рифове са само на 300 метра от брега и са едни от най-красивите в света. Образуват се от интензивното слънчево греене в продължение на стотици години и на дълбочина не по-голяма от 40 метра. Кораловите колонии тук са формирани от повече от 150 вида корали, видовете риби са над 500. Мастодонтите по тези водни земи са октоподи, баракуди, скатове, акули и китове.
Връщане в хотела около 15:30 ч. Вечеря. Нощувка
 
ДЕН 8 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия до Марафа: Отпътуване от хотела в 14:30 ч. Пристигане в каньона след около 45 мин. (~ 55 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Каньонът Марафа е по-известен с наименованието си „Кухнята на ада”. В продължение на хилядолетия, най-талантливият архитект – природата – е превръщала мястото в спектакъл от величествени образувания. За местните каньонът е „мястото, което се руши само”. Туристите го определят като място с необиктовени форми. Образуванията менят цветовете си в зависимост от слънчевата светлина, която пада върху тях. Цветовете и формите са най-величествени при залез слънце.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 9 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 10 Ватаму - Момбаса - Рим
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Момбаса. Директен полет Момбаса – Рим в 12.55 ч. (Neos Air). Кацане в Рим в 18.40 ч.
 
Ден 11 петък Рим - София
Полет Рим - София.

*Туроператорът може да предложи билет за полета София – Рим– София по желание на клиента!

Цената е на човек в евро/лева и включва:
- Самолетен билет Рим - Момбаса - Рим с включени летищни такси;
- 5 нощувки в хотел Eden Village Watamu 3* или подобен във Ватаму на база SOFT ALL INCLUSIVE;
- 1 нощувка на база HB в Нацонален парк Цаво-Изток в лагер Aruba Lodge или подобен
- 1 нощувка на база HB в Нацонален парк Цаво-Запад в лагер Voyager Safari Camp или подобен
- Сафари във ван/миниван и местен екскурзовод
- Входни такси за сафари парковете
- Трансфер летище - хотел - летище в Кения;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;
- Посрещане на място от представител на фирмата партньор на английски език;

Цената не включва:
- Виза за Кения – 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса) - при промяна, ТО ще усведоми своевременно. Желателно е да се плати с карта - дебитна или кредитна, в краен слу-чай с банкнота от 50 долара на цяло след 2006 г.
 Exit fee - 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса) само за полети на Blu Panorama - при промяна, ТО ще усведоми своевременно;
- Самолетен билет София – Рим – София;
- Горивна такса
- Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
- Допълнителни екскурзии в Кения;
- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи
- Лични разходи;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“

SOFT ALL INCLUSIVE включва:
Закуска на бюфет, обяд и вечеря. Коктейл за „добре дошли“, вода, безалкохолни напитки, местни вино и бира, кафе американо по време на храненията, следобедна закуска с включен чай, пица, палачинки и плодове.
Момбаса е вторият по големина град на Кения и най-голямо пристанище на Източна Африка. На входа на града откъм пристанището са разположени „Бивните на Момбаса“ – скулптура от слонски бивни във формата на буквата „М“. Символът, открит през 1952 г. в чест на кралица  Елизабет II, която дошла тук на сафари, днес е любимо място за градско африканско селфи. Кения е британски протекторат, а после и британска колония до 1963 г., когато извоюва своята независимост. До 1906 г. Момбаса е бил столица, а във времената на Великите георграфски открития – един от най-богатите градове на цяла Африка. Градът е уникално разположен на остров, свързан със сушата посредством изкуствени протоци. Днес се разраства в континенталната си част, но историческият му център се намира на острова. Част от гостоприемния чар на стария град са многобройните магазинчета за сувенири, които предлагат продукцията на тукашните занаяти – кожени изделия, кошници, всевъзможни фигурки от камък и дърво. Предпочитани покупки са масайските сандали, парче от традиционния за масаите червен кариран плат или мачете – масайски нож. Туристите могат да прекарат еднакво добре времето си както в града на брега на Индийския океан, така и на плажовете, които експертите в туристическия бранш определят като едни от най-добрите в света.

Вид използван транспорт:
Самолет
Лек автомобил/автобус

Забележки:
- Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването! Програмата е гарантирана!  
- Цените за допълнителните екскурзии са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение. Екскурзиите се заявяват и заплащат на място в Кения.
- Часовете на полетите подлежат на препотвъждение
- Считано от 28.08.2017г.,  е забранено внасянето на всякакъв тип найлонови торбички и други материали от найлон. Възможна е да се наложи парична глоба при пристигане на летището в Кения 

* Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Начин на плащане:
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Необходими документи за виза за Кения:
- Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
- Поне 3 свободни страници в паспорта;
- Форма 22 – попълва се на летището в Кения; 

Необходими документи и медицински изисквания при записване:
- Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването;
- Няма задължителни ваксинации, има препоръчителни: срещу малария и жълта треска; 

74/03

Етикети
оферти сафарита , почивки кения , оферти кения , екскурзия до кения , сафари в кения , ниски цени , екскурзия сафари в кения , сафари в кения 2020 , кения , сафари в кения 2020 , топ оферти топ травелс , почивка в кения , сафари в кения , екскурзии кения , сафари в кения 2020 , екскурзии кения , екскурзии кения , екскурзия до кения , pochivka v keniq , почивка в кения , самолетна програма , kuwinda camp , екскурзия сафари в кения , почивка кения 2020 , dorado cottage , safari v kenia 2020 , сафари в кения , екскурзия до кения , сафари в кения , safari 2020 , pochivki 2020 , сафари в кения , pochivka kenia 2020 , сафари , сафари , синьо сафари , екскурзия сафари в кения , сафари кения , почивки кения , екзотични екскурзии , африка , сафари кения , pochivka , екскурзии кения , ekskurzii 2020 , safari , сафари кения , сафари в кения , сафари в кения , kenia 2020 , сафари в кения , safari kenia , сафари кения , почивка кения , pochivka v keniq 2020 , сафари в кения , слонове лъвове , среща с слоновете , почивка в кения , екзотично сафари в кения , morski nacionalen park vatamu , сафари в кения 2020 , сафари в кения , toptravels , safari , екзотични екскурзии 2020 , malpensa , среща с лъвовете , grad malindi , самолетни екскурзии , pochivki , сафари в кения 2020 , организирано сафари в кения , жирафи , сафари кения , kenia 2020 , малпенса , момбаса , mombasa , kenia , kenia , почивки кения , град малинди , ниски цени сафарита , safari 2020 , afrika , сафари в кения 2020 , екскурзия до кения , кения екскурзии , почивка в кения , safari v kenia , екскурзии кения 2020 , почивка в кения 2020 , top travel , кения 2020 , safari v kenia , посещение на марафа
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах