Нова Година 2021 на остров Мавриций - кътче от Рая

Оферта номер: П63783
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 7 нощи
10 дни/ 7 нощи
Почивка на остров Мавриций


Програма
27.12.2020 г. /Неделя/ ПЪРВИ ДЕН
Среща на летище София в 19:25ч за полет София-Истанбул с АК ”Turkish Airlines”. Излита в 21:25ч. Каца в 23:50ч. Кратък престой на летището, след което полет Истанбул-Мавриций с АК ”Turkish Airlines” в 02:20 ч.
 
28.12.2020 г. /Понеделник/ ВТОРИ ДЕН
Пристигане на остров Мавриций в 13:15 ч. местно време. Посрещане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняване в хотелa след 15:00 ч. на съответната база на изхранване. Нощувка.
 
29.12.2020 г. /Вторник/ ТРЕТИ ДЕН
Закуска.  Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Полудневна обиколка на столицата Порт Луис /срещу доп.заплащане/.
Обиколка на столицата на остров Мавриций - прекрасният Порт Луис, ще ви отведе през страниците на пъстрата история и културното многообразие на острова.
Религиозното разнообразие е част от културната традиция на острова. Светилищата са отворени за всеки един любопитен турист - мюсюлмански джамии, китайски пагоди, индуски храмове и християнски църкви.
Порт Луис е най-големият град на Мавриций, както и икономически и административен център на острова. Точно до главния площад можете да се разходите по най-внушителния булевард - Place d'Armes, ограден от двете страни с кралски палми. Можете да се насладите на няколко чудесни френски колониални сгради, особено на сградата на правителството и на общинския театър. Ще имате свободно време, за да посетите крайбрежната улица, както и търговски комплекс Le Caudan Waterfront. Оживената крайбрежна улица предлага множество възможности - за пазар, места за развлечение, ресторанти с изглед към пристанище Порт Луис. Крайбрежието на Порт Луис е центърът на културния живот в Мавриций.
Цена на човек: около 70 EUR
 
30.12.2020 г. /Сряда/ ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Целодневен тур с катамаран /срещу доп.заплащане/.
След закуска ще потеглим за един ден изпълнен със слънце, напитки, вкусна храна, много забавления и релаксация на круиз с катамаран!
За ваше удобство, ние предлагаме голям избор на круизи до няколко дестинации, с няколко различни изходни точки. На север, изборът е между Gabriel Island и Flat Island. Можете също да видите делфини по време на един от нашите круизи по западното крайбрежие. Друга възможност е да изберете круиз на източния бряг с посещение на известния остров Ile aux Cerfs.
По време на круизите ще имате свободно време за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и почивки за плуване.На катамарана ще можете да се насладите и на вкусен BBQ обяд с прясна риба, пиле и селекция от салати и чеснов хляб.
Цена на човек: около 95 EUR
 
31.12.2020 г. /Четвъртък/ ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освен прекрасните плажове, белия пясък и топлите галещи води, остров Мавриций предлага множество възможности за допълнителни активности, като гмуркане, сърф, кайт,  голф, посещение на природни паркове, ботанически градини, скай дайвинг, плаване с яхта и мн. други. Нощувка.
 
Посрещане на Новата 2021 година в избрания хотел с много песни, танци и веселие!
01.01.2021 г. /Петък/ ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание.
Освен прекрасните плажове, белия пясък и топлите галещи води, остров Мавриций предлага множество възможности за допълнителни активности, като гмуркане, сърф, кайт,  голф, посещение на природни паркове, ботанически градини, скай дайвинг, плаване с яхта и мн. други. Нощувка.


02.01.2021 г. /Събота/ СЕДМИ ДЕН
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание.
Седемте каскади/ водопадите Тамаринд /срещу доп.заплащане/
Имате възможност да отидете дълбоко в местните гори на южен Мавриций – Les Sept Cascades. Буквално в превод името означава "седем водопада", мястото, предпочитано от местните жители за туризъм в пищна зеленина.
Преходът разкрива едни от най-предизвикателните места, а в края на вашата разходка ще достигнете до охлаждащите извори и водопади. Ще имате възможност да се насладите на спиращите дъха панорамни гледки. Ще минете по малка пътека, от където ще се открият пред вас за първи път седемте водопада, а след това ще спрете на още няколко места, откъдето ще имате възможността да разгледате водопадите от различни страни
Цена на човек: около 140 EUR
 
 03.01.2021 г. /Неделя/ ОСМИ ДЕН
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Неочаквана среща с делфини – полудневен тур /срещу доп.заплащане/.
Насладете се на една невероятна среща с делфини. Ще се придвижите с моторна лодка и ще посетите остров Benitiers, където ще имате вкусен обяд.
Уникалната част от преживяването е плуването с делфини в естествената им среда!
Цена на човек: около 95 EUR
 
 04.01.2021 г. /Понеделник/ ДЕВЕТИ ДЕН
Закуска. Освобождаване на стаите в 12:00ч. и възможност за използване на общите части на хотела. Възможност за късно напускане на стаите срещу допълнително заплащане. Трансфер до летището за полет Мавриций-Истанбул с АК „ Turkish Airlines “ в 21:05 ч.
 
 05.01.2021 г. /Вторник/ ДЕСЕТИ ДЕН
Кацане на летището в Истанбул в 06:05ч. местно време. Кратък престой, след което полет Истанбул-София в 08:35 ч. Каца в София в 08:55 ч.
 
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-7 нощувки на съответната база в избрания хотел;
-Самолетен билет за полет София-Истанбул-Мавриций-Истанбул-София с включени летищни такси  с АК “Turkish Airlines”;
-Трансфер летище-хотел-летище и пакет „Добре дошли“, включващ:
-Персонално посрещане на летището в Мавриций от нашата фирма партньор;
-Асистанс на летище;
-Пакет, включващ карта на остров Мавриций, информация за екскурзиите, които се предлагат;
-Ескорт до хотела от представител на фирмата партньор;
-Информационна среща в избрания хотел;
-Персонално планиране на екскурзиите;
-24 часов асистанс по време на престоя ;
Новогодишна Гала вечеря в хотела, без включени напитки;
-Медицинска застраховка с 10000 евро покритие с асистанс


  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-По желание – възможност за късно напускане срещу допълнително заплащане;
Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел;
-Разходи от личен характер;
-Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.


РАЗПИСАНИЕ НА ПОЛЕТА:
27 Декември  TK1030 София 21:25 Истанбул 2350
28 Декември TK 160 Истанбул  02:20 София 1315
04 Януари TK 161   Мавриций  21:05 Истанбул 06:05 +1 (кацане на 05.01)
05 Януари TK1027 Истанбул  08:35 София 08:55


Условия и забележки:
-При записване се внася депозит в размер на 50% от сумата на човек, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване, т.е. до 12.11.2020 г.
-Офертата важи при минимум 15 туристи.
-Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв.
-Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
-Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
-Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
-Възможно е увеличение на цените на туровете на място. Всички допълнителни екскурзии се предлагат, както от България, така и на място. По желание на клиента, ТО може да предложи допълнителни опции за турове.
-Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
Срокове за анулации и неустойки:
-при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
-между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
-При по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 -В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
-ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 27.11.2020г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност!



Какво бихте могли да посетите във всяка част на острова по време на вашата почивка?
 
-Северна част на острова
Grand Bay – търговски и развлекателен рай, мястото, където местните жители се отправят, когато искат нощна забава навън (ресторанти, барове и дискотеки). Наскоро обновения плаж La Cuvette също си заслужава да бъде посетен.
Перейбере – един от популярните обществени плажове, известен със своите търговски обекти, ресторанти и кръчми.
Balaclava Ruins – На метри от Baie aux Tortues, кръстена на множеството костенурки в района от моряци през XVII век, могат да бъдат намерени руините на старата интересна крепост Balaclava.
The Triolet Shivala – най-дългото населено място на острова, град Triolet предлага възможност да посетите най-големия индуски храм, на Maheswarnath, построен през 1819 г. в чест на боговете Шива, Кришна, Вишну, Муруган, Брахма и Ганеша.
Овощните градини Labourdonnais – открийте голямо разнообразие от тропически овощни дървета, цветни и ароматни екзотични цветя.
 
-Източна част на острова
Flacq Market - Flacq е едно от най-важните селища в Мавриций. Това място за срещи на жителите на Изтока се гордее с най-големия открит пазар в страната. Изключително колоритен пазар, който привлича голям брой туристи всяка година.
Аквапарк Leisure Village - насладете се на незабравими мигове в аквапарка – вашият релакс и удоволствие са гарантирани.
 
-Югоизточна част на острова
Холандските руини - Във Vieux Grand Port, можете да видите останките от първите холандски укрепления. Разкопките са в ход и изследователите ще се опитат да разкрият важна част от историята на остров Мавриций.
Махебург – това е едно от главните рибарски селища на острова. Кулите Martello са една от интересните забележителности тук. Построени през 1804 г. на великолепния залив Grand Port, кулите символизират сцената на съперничеството между старите колониални сили и изобретателността на човечеството. Те са крайъгълен камък в историята на острова, символизират края на робството и началото на индийската имиграция.
Souillac – малък морски курорт край скалистото крайбрежие на областта Savanne. Едно популярно място е най-южната точка на селото, точно на върха на скала: Gris Gris, откъдето се открива невероятна панорамна гледка.
 
-Във вътрешността на острова
Ganga Talao - Grand Bassin - Отвъд La Marie и Mare-AUX-Vacoas се намира едно от двете естествени езера на остров Мавриций. То почива в кратер на изгаснал вулкан. Ganga Talao е важно място за поклонение и много местни жители ходят на разходка там по време на фестивала на Маха Шиваратри.
Black River Gorges – този национален парк от 6574 хектара е създаден през 1994 г. за защита на останалите местни гори на Мавриций. Посетителите могат да се насладят на великолепните пейзажи, с ендемични растения и редки видове птици.
 
 




НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
-За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

16/08

Етикети
nova godina ranni zapisvania , екскурзии , nova godina , samoletni pochivki ot sofia , pochivki , oferti , hotel ravenalla attitude 4* , самолетни почивки от софия , самолетни екскурзии от софия , мавриций , новогодишни празници ранни записвания , hotel sofitel imperial 5* , ranni zapisvania , далечни пътешествия , оферти за новогодишни празници , ranni zapisvania , oferti za ranni zapisvania , оферти за novogodishni praznici , pochivki ranni zapisvania , новогодишна гала вечеря в хотела , новогодишни празници мавриций , нова година , нова година ранни записвания , оферти за почивки , почивки , nova godina ranni zapisvania , целодневен тур с катамаран , ниски цени , niski ceni , нова година ранни записвания , новогодишни празници , hotel sofitel so 5* , оферти за нова година , екскурзии ранни записвания , ниски цени , почивки ранни записвания , остров benitiers , ранни записвания , dalechni pyteshestvia , офети , pferti za pochivki , oferti za ekskurzii , стров ile aux cerfs , ekskurzii ranni zapisvania , novogodishni praznici ranni zapisvania , novogodishni praznici , столицата порт луис , samoletni pochivki , самолетни почивки , самолетни екскурзии , оферти за екскурзии , samoletni ekskurzii , ак “turkish airlines”; , mavricii , novogodishni praznici ranni zapisvania , седемте каскади/ водопадите тамаринд , нова година мавриций , оферти за ранни записвания , novogodishni praznici mavricii , ekskurzii , samoletni ekskurzii ot sofia , niski ceni , oferti za nova godina , nova godina mavricii , новогодишни празници ранни записвания
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах