Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         

Почивка на о-в Закинтос 2021

Оферта номер: П64091
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Лято - Есен 2021/7 нощ - Ранни записвания
Почивка в Гърция, остров Закинтос 2021
Прикачен файл:
64091Dop.ekskurzii Zakintos.doc
Цена от: 821.00 лв
РЕЗЕРВИРАЙ


Програма

Програма

Ден 1 /
София – Крит
Излитане от летище София с чартърен полет за Крит. Кацане на летище Ираклион. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия: Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион (целодневна екскурзия);
Минойския дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр.Хр. Дворецър е построен на хълма Кефала, с лесен дотъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавър, и историята за Дедалос и Икарос.
Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800г и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

Музея Ираклион
Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална минойска колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за Музей на минойската култура.

Пазара на Ираклион
Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица 1866 г., улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от турците. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.
Това е най-приятната екскурзия. Денят ни започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация, Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, и е бил затворен в лабиринта страховития Минотавър.
След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологически музей Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион.
Цената включва: Двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване на български език
Цената не включва: вход за двореца Кносос (15 евро на човек), вход за Музея Ираклион (10 евро на човек)

Ден 3
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия: Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия);
Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Затова гърците „прибегнали“ до някои от своите византийски номера. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата.
След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга.
След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до  заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.
Цената включва: Двупосочен трансфер, разходка с лодка, обяд с включени напитки
Цената не включва: вход за музея (8 евро на човек)
и
Традиционна криткска вечер;
Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе – нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати.
Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място.
Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето.
Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани.
В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция.
Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.
Цената включва: транспорт, вечеря и напитки

Ден 4
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия: Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия)
Западен Крит притежава всички качества, за да ви очарова, дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника „Ел Греко”. Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.
Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът „Зорбас“. Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария град на Венеция.
Цената включва: двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: вход за манастира Агиа Триада (2,5 евро на човек)

Ден 5
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия: Остров Санторини (целодневна екскурзия);
Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас – оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!
Вече възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.
Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.
Цената включва: двупосочен трансфер, двупосочен билет за скоростната лодка и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: билет за круиз между малките острови на Санторини (16 евро на човек – по желание)

Ден 6
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия: Остров Хриси (целодневна екскурзия)
Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4 743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието.
Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.
Цената включва: двупосочен автобусен трансфер, обяд с вкл.напитки, двупосочен трансфер с корабче

Ден 7
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия:
Сърцето на Крит – типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодневна екскурзия)
Плато  Ласити – едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери – дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб – най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според  митологията е роден Зевс  – бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос – традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.
Цената включва: автобусен двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: вход за манастира Кера Кардиотиса (2 евро на човек), вход за Пещерата на Зевс (6 евро на човек)

Ден 8 / Отпътуване
Закуска. Трансфер до летище Ираклион за полет до България.

Цената включва:
- Самолетен билет с директен чартърен полет София- Закинтос-София на авиокомпания Bulgarian Air Charter;
- Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище
- 7 нощувки в избран хотел на съответната база изхранване;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
-
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- PCR тестове, ако се изискват;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
- Представител на туроператора с български език.

Цената не включва:
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара;
- Общинска такса – 3.00 евро на стая на ден за хотели 4*. Заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.

Описание на допълнителните екскурзии можете да намерите в прикачения файл по горе под снимките!

За резервации до 08.01.2021 г. - включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:
- ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация само 50 лв и доплащане 21 дни преди тръгване, при гарантирана програма;
- ВКЛЮЧЕНИ PCR тестове, ако се изискват;
- ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
- БОНУС без аналог - при установяване на COVID-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България (това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
- БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет);
- ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни. Отнася се само за нови резервации.

За резервации от 09.01.2021 условията може да бъдат променени.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter
София – Ираклион – понеделник 10:00 ч. - 11:35 ч. (местно време)
Ираклион  – София – понеделник 12:35 ч. - 14:25 ч. (местно време)
* само на 05.10: Ираклион  – София – понеделник 19:15 ч. - 21:10 ч. (местно време)

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 40 – 50 мин. в посока с 3*/4* автобус.Резервации:
- Авансово плащане: 50 лв./ човек при подписване на договор.
- Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

Условия за потвърждаване и анулиране:
- 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
- Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
- При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
- При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

Важно:
- Минимален брой туристи: 155 души за всеки полет. неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет;
- Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
- Българските граждани, пътуващи за Гърция, е необходимо да притежават валидна лична карта или международен паспорт. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
- Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването;
- Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
- За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България (оригинал+копие).
- За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

32/12


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
oferti za pochivki 2021 , почивка на о-в закинтос 2021 , гърция , toptravels , закинтос 2021 , екскурзии от софия , почивка в закинтос , почивка в закинтос , ранни записвания 2021 , екскурзия в закинтос , йонийски острови , почивка на о-в закинтос 2021 , почивка закинтос , оферти за почивки 2021 , градската библиотека; , оферти от топ травелс , площад „соломос” , топ травелс , закинтос с автобус , ranni zapisvania za pochivki 2021 , фабрика за зехтин , почивки от софия , ekskurzii ot sofia , почивка в закинтос , залива лагана , католическата църква и музея на соломос и калвос , екскурзии гърция ранни записвания 2021 , византийският музей и , изгодна оферта , оферти за гърция 2021 , pochivki gyrcia ranni zapisvania 2021 , ранни записвания за почивки 2021 , ранни записвания екскурзии 2021 , волимес , площад „св. марк” , oferti ot top travels , екскурзия в закинтос , чартърна екскурзия в закинтос , екскурзия в закинтос , екскурзия с кораб до сините пещери , почивка в закинтос , ranni zapisvania ekskurzii 2021 , ranni zapisvania , екскурзия в закинтос , top travels ranni zapisvania , лятна почивка о-в закинтос , гърция 2021 , закинтос 2021 , почивка на о-в закинтос 2021 , храмът на дионисий. , почивка закинтос 2021 , gyrcia , zakintos 2021 , oferti za ranni zapisvania gyrcia 2021 , екскурзия в закинтос , гръцки острови , остров закинтос почивки , екскурзия закинтос 2021 , топ травелс ранни записвания , гърция , остров закинтос почивки , почивка на о-в закинтос , почивка закинтос , oferti za ekskurzii 2021 , плажа лагана , чартърен полет , почивки гърция ранни записвания 2021 , екскурзия в закинтос , почивка в закинтос , навагио , top travel , оферти за ранни записвания , залива на контрабандистите , ранни записвания , екскурзия в закинтос , почивка на о-в закинтос , почивка в закинтос , обиколка на о-в закинтос , почивка в закинтос , остров закинтос почивки , оферти за ранни записвания гърция , оферти за екскурзии 2021 , екскурзия в закинтос , evtina pochivka v zakintos , почивка на о-в закинтос , минипочивка , закинтос , закинтос от софия , почивка в закинтос , почивка закинтос , ранни записвания гърция , почивка закинтос , ranni zapisvania gyrcia , почивка на о-в закинтос , почивка закинтос , почивка на о-в закинтос , лято 2021 на о-в закинтос , екскурзия в закинтос , банана бийч" , gyrcia 2021 , летни почивки закинтос , top travels , почивка в закинтос , екскурзия в закинтос , pochivki ot sofia
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах