Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Нова година в Истанбул, от София, дневен преход - 3 нощувки, 1-ви етаж яхта "Pereme"

Оферта номер: П64175
Вид транспорт: Автобус Автобус
4 дни/ 3 нощи
30.12.2021 - 02.01.2022/3 нощ
Новогодишни празници 2022 в Истанбул, Турция


Програма

Програмата е с включена новогодишна гала- вечеря на 1-ви етаж на яхтата PEREME.
Изживейте една романтична Нова година сред светлините на два континента и магията на Ориента.

НОВА ГОДИНА 2022 ТУРЦИЯ

 

Описание / Транспорт
Условия за пътуване по програмата за Истанбул с 3 нощувки:

  • От София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград - тръгване за всички обявени дати.

     

    Място, дата и часове на отпътуване:

  •  Датите на отпътуване са обявени в ценовите таблици за всеки хотел.

  • Тръгване от София в 05:00 ч.

  • Връщането от Истанбул е късно вечерта

  • Продължителността на пътуването е около 10-12 часа. По време на пътуването се правят почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 - 3 часа.

  • Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.


Програма

Ден 1
Отпътуване от София в 05:00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазарджик в 06:00 ч., от Пловдив в 06:45 ч. от OMВ до хотел „Санкт Петербург“, от Димитровград в 08:00 ч. от Газпром до магистрала Марица. Пристигане в Истанбул. Пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Вечерта ви предлагаме вечеря с шоу програма на яхтата Ориент Хаус Босфорус, където ще се докоснете до атмосферата на богатите турски фолклорни традиции (доп. заплащане) или по желание посещение на Рибен ресторант (доп. заплащане). Нощувка.

Ден 2
Закуска. В 08:30 часа възможност за екскурзия до двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от най-известните творци на 19-ти век. В 14:00 часа по желание дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане). Свободно време. Посрещане на Нова година на яхта по Босфора. Нощувка.

Ден 3
Закуска. По желание в 09:30 часа разходка до азиатската част с метрото, което минава под Босфора – Мармарай. Екскурзията е придружена от беседата на професионален екскурзовод, с възможност за посещение на Кулата на девицата, където можете да изпиете чаша ароматно турско кафе (доп. заплащане). В 13:30 часа за любителите на силните усещания предлагаме посещение на небостъргача Сапфир, който се явява най-високата жилищна сграда в Европа (261 м.), където ще можете да изживеете удоволствието от 4D симулатора, който ще ви създаде илюзията, че летите с хеликоптер над забележителностите в Истанбул (доп. заплащане). В 16:30 часа предлагаме да посетите новата атракция на Истанбул – Water Garden, където освен да се полюбувате на ослепителното лазерно шоу на пеещите фонтани, ще имате възможност и да похапнете в някой от гурме ресторантите, предлагащи неустоими изкушения. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Закуска. В 8.30 часа по желание допълнителна екскурзия до търговската улица „Истиклял“ (доп. заплащане). Изкачване до началото на Истиклял с историческата подземна въжена линия, най-старата в континентална Европа, открита в далечната 1875 г. Следва разглеждане и посещение на средновековната каменна кула Галата. Разходка в район Пера, известен със старинните си постройки, в които днес се помещават отлични ресторанти и оживени барове. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за България и попътно посещение със свободно време (около 2 часа) в търговски център „Forum”. Тук се намира аквариумът „Sea Life“ / „Тюркоазу“, разположен на площ от 8000 м2 с един от най-дългите подземни водни тунели, в който посетителите се радват на 270 – градусова панорама и имат усещането, че плуват сред водните обитатели (доп. заплащане за билет за аквариума). Пристигане в София късно вечерта.
 

   

„Pereme” е една от най-големите туристически яхти и плаващ ресторант в Турция, международно сертифицирана и оборудвана с най-новите световни технологии за безопасност и сигурност. Разполага с 3 етажа, от които 1-ви и 2-ри етаж са ресторантска част, а 3-тият е открита палуба. На 1-вия етаж са разположени – ресторантска част, дансинг, бар и малка открита част от палубата за пушачи. На 2-рия етаж има ресторантска част, специално обособен дансинг, бар и открита палуба с мека мебел.

Технически данни:
• Тип на кораба: Pleasure craft
• Година на производство: 2012
• Дължина: 49 м
• Ширина: 11 м
• Обща площ: 673 м2
• Ресторантска част - 1 етаж: 288 м2
• Ресторантска част - 2 етаж: 103 м2
• Открити палуби: 282 м2
• Тоалетни: 8 броя
• Общ капацитет: 600 човека
• Скорост: 14 възела

 Новогодишна програма: 
• 21:00 ч. начало 
• 21:00-22:00 тиха музика по време на вечерята
• 22:00- 01.00 - програма с ориенталски, кавказки, ромски и турски народни танци, представление със саби, DJ парти 
• 01:30 край на круиза

Меню:
Мини сърмички от лозови листа; Студено предястие от смлени пилешки гърди с чесън и орехи; млечна салата – хайдари; песто от бакла; руска салата; зелена салата; Топло предястие – пачанга бюрек; Основно ястие – ароматно пилешко със сотирани зеленчуци и пилаф; Десерт: баклава и сезонни плодове; Местни алкохолни и безалкохолни напитки и чаша шампанско на човек.

Цената включва:
- Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
- Багаж до 30 кг. на човек, разпределен в максимум 2 куфара
- 3 нощувки със закуски в хотел по избор
- Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
- Пешеходна обиколка на историческия център в Истанбул с екскурзовод на български език
- Посещение на търговски център „Форум“, магазин „ Икеа“, аквариум „SEA LIFE “ (без включена входна такса за аквариума)
- Трансфер от хотела до яхтата и обратно в новогодишната нощ
- Новогодишна гала вечеря на яхта по Босфора с включени местни алкохолни (без уиски) и безалкохолни напитки без лимит и програма с DJ, етаж 1
- Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии от местен лицензиран екскурзовод на български език
- Представител на ТО по време на пътуването

Цената не включва:
-
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
- Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
- Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
- Разходи от личен характер и бакшиши
- Градски транспорт



Основна информация и допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:

  • Обзорна екскурзия - БОНУС, безплатно (продължителност около 2 часа). Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ –отвън, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри.
  • Екскурзия до двореца „Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.
  • Вечеря на кораба Ориент Хаус Босфорус. Цена 40 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство без лимит.
  • Вечеря в рибен ресторант с неповторима гледка към историческия полуостров. Цена 25 евро. Цената включва: Рибена супа, 4 вида студени мезета, сезонна салата, сезонна риба и десертни плодове. Напитка – 1 бира или една голяма ракия, 1 безалкохолно.
  • Разходка с корабче по Босфора. Цена 18 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.
  • Посещение на небостъргача Сапфир. Цена 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за 4D симулатора.
  • Екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 27 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: входна такса за Галата, билет за въжената линия и за метрото и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо.
  • Посещение на Water Garden Istanbul. Цена 17 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторанти и множество забавления за малки и големи.

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
Допълнителните екскурзии се заявяват по време на пътуването, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.




НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
- За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. 

5/11

Етикети
резервирайте при нас , нова година в турция , змиевидната колона , колоната на константин , посрещане на новогодишните празници , почивка в турция , нова година в турция , novogodi6ni praznici , фонтана на вилхелм ii-ри , почивка в турция , двореца „долмабахче” , нова година в истанбул 2022 , нова година в истанбул , нова година в турция , нова година в истанбул 2022 , turciq na nova godina , нова година в истанбул , почивка в турция , нова година истанбул , нова година в истанбул 2022 , почивка в турция , nova godina turciq , почивка в турция , nova godina , турция , нова година в турция , нова година , истанбул и босфора , посрещане на новогодишните празници , nova godina v istanbul , нова година в истанбул от софия, дневен преход - 3 нощувки, 1-ви етаж яхта "босфор" 2022 , turciq na nova godina 2021=2 , почивка в турция , двореца топкапъ , 2022 nova godina , нова година в турция , почивка в турция , нова година в истанбул , nova godina 2022 , почивка в турция , нова година на кораб , нова година в истанбул , екзотика в истанбул , turciq i istanbul , истанбул , nova godina 2022 , турция и ориента , нова година истанбул , моста над босфора , почивка в турция , нова година по босфора , църквата „света софия“ , nova godina , koledni praznici , happy new year , нова година в турция , happy new year 2022 , happy new year 2022 , happy new year 2022 , нова година в турция , почивка в турция , ориента и истанбул , нова година в истанбул , happy new year , посрещане на новата 2022 година , нова година истанбул , нова година 2022 , нова година истанбул , нова година в истанбул , happy new year 2022 , нова година истанбул , нова година по босфора , почивка в турция , почивка в турция , почивка в турция , нова година в истанбул , турция и ориента , синята джамия , истанбул и босфора , почивка в турция , почивка в турция , нова година в истанбул , toptravels , turciq , почивка в турция , нова година в истанбул , почивка в турция , нова година в турция , двореца „долмабахче” , моста над босфора , разглеждат се синята джамия , нова година в истанбул от софия, дневен преход - 3 нощувки, 1-ви етаж яхта "босфор" , фонтана на вилхелм ii-ри , църквата „света софия“ , nova godina , more praznici , една различна нова година , ориента и истанбул , нова година 2022 , двореца топкапъ , информация от топ травелс , азиатската част на истанбул и българската църква „св. стефан“ , почивка в турция , нова година в турция
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах