Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Шри Ланка 2022

Оферта номер: П64234
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 7 нощи
Индивидуална програма с дати всяка неделя през 2022 - 10 дни / 7 нощ
Екскурзия до Шри Ланка 2022


Програма
Програма

1 ден

Полет от София за Коломбо, Шри Ланка.

2 ден
Кацане в Коломбо. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел.
Възможност за допълнителна екскурзия: Панорамна обиколка на Коломбо и запознаване с основните забележителности на града. Разположен на запад, пулсиращият мегаполис Коломбо, е не само официалната столица на Шри Ланка, но и “машината”, която произвежда над 50 % от БВП на страната (административната столица, в която са разположени парламентът и върховният съд е Шри Джаяварданапура Кате – бел. Welcome Travel). Тук, на Площада на независимостта, се намира Националният мемориален комплекс, издигнат в чест на независимостта, която Цейлон получава от британците през 1948 г. При езерото Бейра пък е разположен най-известният сред будистките храмове на Коломбо – Gangaramaya Viharaya Temple. В очертанията му са преплетени цели четири архитектурни стила. Освен от статуите на Буда, мястото е закриляно и от свещеното дърво Бо. При езерото Бейра се е настанил и Плаващия пазар – един от новите инфрастуктурни проекти на Шри Ланка. Една от целите му била да регламентира дейността на уличните търговци в района на Пета (Pettah). Полученият ефект: прекрасно място за туристите, открито през 2014 г. – с малки кафенета, ресторантчета, чаени бутици и магазини, пълни с местна продукция. Модерните шопинг зони и места за разходки в Коломбо не свършват тук. Различни точки на града са превърнати в отлични пространства за пазаруване и отдих. Многобройни са възможностите и за джаз и други наслади, които предлага клубният нощен живот на Коломбо.
Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Допълнителна екскурзия до Сигирия и Дамбула
 Отпътуване за Сигирия. Посещение на Лъвската скала и заобикалящите я симетрични градини. Заедно те образуват древен град, наречен „Град на Боговете“. Лъвската скала е покрита със стенописи и фрески в стил „Гупта“, открити в индийските пещери на Аджанта. До 14 век мястото се използва като будистки манастир. Това е един от най-добре запазените примери за древно градоустройство. Градините на Сигирия представляват една от най-важните части на комплекса, тъй като са едни от най-старите изкуствено озеленени градини в света. Те са разделени на три различни, но свързани форми: водни градини, пещерни и скални градини и терасовидни градини.
Трансфер до Дамбула. Град Дамбула съхранява съкровища , датиращи от кралете на Шри Ланка от I в. пр.н.е. Днес, едно от свещените места се намира точно там, а именно Златния пещерен храм, който съхранява едни от най-уникалните рисунки на близо 2000 години, статуите на Буда са над 150 на брой. На входа на храма се издига 30-метрова статуя на Буда, а към петте храмови пещери, всяка от които със собствено име, отвежда каменно стълбище. Мястото е превърнато в храм още през I век преди новата ера от крал Валагамба.
Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Екскурзия до Гале : Гале, епичната южна столица, е пресечната точка, където класическата холандска архитектура сe сблъсква с тропическа обстановка, създаваща жива атмосфера и красота. Разхождайки се по улиците, слушайки скърцането на дървени холандски модел врати на къщите, наблюдавайки как европейската архитектура се смесва с традициите в Южна Азия днес оживява усещането за онова време на квестадорите. Градските старинни стени и бастиони, запазени до днес, показват доказателства за наследство, запазено повече от 3 и половина века. Вървейки по часовниковата стрелка в крепостта, се вижда „старата порта“, носеща британския герб. В близост до старата порта е бастионът Зуарт - най-старият от всички и фара, издигащ се славно на 18 фута до бастиона Пойнт Утрехт. Тази холандска красота от цветове и багри, изпълваща улици и домове, построени в правилна правоъгълна форма, с холандски веранди в колониален стил. Влизайки в търговския комплекс на холандската болница, всеки остава хипнотизиран от многообразието на всякакъв род сувенирни предмети. Въпреки това, негов отличителен белег е, че дори в днешно време холандската крепост остава действаща с неообичайното си бръмчене на административни офиси, търговски сгради, църкви и много хора, които изпълват улиците й, напомнящи Елизийската архитектура. Това е Гале! Нощувка.

5 ден
 Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
 Целодневна ексурзия до Канди: Канди, последно управляван от крал Шри Виккрама Раджасингхе - преди да бъде приведен под британското управление през 1815 г., е част от  световното наследство на ЮНЕСКО и последната кралска столица на кралете на Шри Ланка. Днес е вторият по икономическа значимост град в страната след Коломбо. Канди е свещено място за будистите. В храм на брега на изкуствено езеро, се пази една от най-значимите за тази религия реликви – свещеният зъб на Буда. Храмът е отворен за поклонници и туристи. Ступата със зъба на Буда (ступа - реликварий, в който се пази останка от тялото на Буда – бел. ТО) се показва само веднъж годишно. Разходка из центъра на Канди, където можете да видите базари за различни изкуства и занаяти, музей на скъпоценните камъни, пазари за плодове и зеленчуци.

Ден 6
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Допълнителна екскурзия до Пинавала
Трансфер до Пинавала. където ще посетим приют за слонове. Това е една от най-необичайните туристически атракции! Приютът за диви слонове в Пинавала е създаден през 1975 година и първите му обитатели са били само няколко. Днес някои от тях вече имат поколение, родено и отгледано тук. В приюта живеят млади слонове, останали без родители или пък възрастни, пострадали по един или друг начин от бракониери. Една от задачите на сиропиталището е да осигури естествена среда на обитание за своите питомци. Така например живущите тук огромни бозайници имат строг режим на къпане в периода между 10 - 14ч. , отправят се на баня към близката река по два пъти на ден и в точно определени часове. Най-малките обитатели на приюта пък се кърмят (хранят) също в точно определено време. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Whale Watching - Биоразнообразието на Шри Ланка го прави рай за дивата природа в Азия, та дори и  в света. Мириса е районът, който е един от най-популярните за whale watching. Това, което го прави първокласно място за наблюдение на китове, е географското му положение: тук континенталният шелф е най-тесен, с дълбочина на океана, достигаща 1 км на няколко километра от брега. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.   

Ден 9
Закуска. Трансфер до летището  в Коломбо за полет до София.

10 ден
Кацане в София.

Цената включва:
- Самолетен билет София - Коломбо - София с включени летищни такси
- Ръчен + чекиран багаж
- 7 нощувки в избран хотел на съответната база изхранване
- Всички трансфери по програмата
- Медицинска застраховка
- Помощ при пътуване в чужбина на ЗД „Евроинс“ с покритие 10 000 евро с COVID-19 покритие до лимита на отговорност

Цената не включва:
- Онлайн виза за Шри Ланка - 100 щ.д. (при промяна в тарифата, ТО ще усведоми).
- Разходи от лично естество;
- Допълнителни екскурзии
- Бакшиши;
- Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД "Евроинс“ ( покрива COVID-19)


Условия за записване:
- Депозит в размер на 50% от пакетната цена
- Доплащане 45 дни преди тръгване – 100 % 
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автомобил/ миниван 

Забележки:
- Програмата е индивидуална и няма определен  минимум за провеждане, програмата е гарантирана
- Допълнителните екскурзии са на база заявка - потвърждение. Провеждат се на английски език. Възможно е доплащане за провеждане на руски език.
- Полетите подлежат на препотвърждение от АК-те, възможност за избор с коя авиокомпания да се лети.
- Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна на валутните курсове, при увеличаване на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и с увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна  на курса, цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. 

Забележка:
- Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата; обувките се свалят при влизане.
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Отмяна от пътуване:
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на отпътуване!
- Не се изисква имунизация

74/11

Етикети
забележителности в шри ланка , шри ланка екзотичният остров на подправките , ekskurziq do sri lanka , почивка в шри ланка , обиколна екскурзия до шри ланка , почивка в шри ланка , ранни записвания 2022 , obikolna ekskurziq na shri lanka s ekskurzovod na bylgarski ezik , екскурзия до шри ланка , ekskurziq do sri lanka , ekskurziq do sri lanka , шри ланка почивка , ekskurziq do sri lanka , оферти шри ланка , екскурзия до коломбо , екскурзия до шри ланка с екскурзовод на български език , ekskurziq do shri lanka , почивка в шри ланка , ekskurziq do sri lanka , екзотични екскурзии 2022 , шри ланка 2022 , оферти екзотични екскурзии , почивка в шри ланка 2022 , exotica 2022 , екскурзия до шри ланка , екскурзии шри ланка , ekskurziq od sri lanka , obikolna ekskurziq na shri lanka , obikolna ekskurziq na sri lanka s vodach , шри ланка коломбо , обиколна екскурзия на шри ланка , почивки шри ланка , екскурзии шри ланка , екскурзия до коломбо , екскурзия до шри ланка 2022 , екскурзия до шри ланка с водач , екскурзия до коломбо , ekskurziq do shri lanka , ekskurziq do sri lanka , шри ланка екскурзии , ekskurziq do kolombo , почивка в шри ланка 2022 , toptravels , екскурзия до коломбо , шри ланка 2022
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах