Екскурзия почивка на о-в Занзибар

Оферта номер: П64286
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 7 нощи
24.02 - 05.03.2021/7 нощ с водач от България
Почивка на остров Занзибар 2021


Програма
Занзибар е полуавтономна област от Обединена република Танзания, Източна Африка и представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 км. от крайбрежието на континента. Територията на областта обхваща два големи острова Унгуджа и Пемба и множество ( над 50) малки острови. В миналото Занзибар е бил отделна държава с богата търговска история в арабския свят. В 19.век става център на султаната на Оман и Мускат, от който се управлява цялата ивица от Сомалия до Мозамбик. Занзибар е известен с плантациите за джинджифил, търговията със слонова кост и злато. В миналото тук е било мястото, откъдето са отплавали уловени от вътрешността на континента роби към всички точки на света.
Населението е около 1.3 млн жители, а площта е 2 643 кв.км. Столица е Занзибар. 
Основните източници на препитание са добива на подправки и туризъм. Занзибар е известен с производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани „Островите на подправките“. Занзибар е и изключително подходящ за сърф и дайвинг.


Програма

ДЕН 1

Отпътуване от София в 15:50 ч. по маршрут София - Доха с полет на Катарски авиолинии. Кацане в Доха в 23:30.
 
ДЕН 2    
Полет  от Доха за Занзибар в 01:10. Пристигане на о-в Занзибар в 09:35. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до хотел AHG Waridi Beach Resort 4*( https://www.waridibeachresort.com/ ). Настаняване. Време за плаж, почивка и забавление. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 3 
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Целодневна екскурзия, включваща обиколка на историческия Каменен град + „Островът на подправките“ - 23 USD на човек при минимум 6 туристи
Обиколката започва с посещение на пазара в Стоун Таун. Следва посещение на Англиканската катедрала, построена на мястото, където е бил пазарът на роби. Разходката продължава по тесните улички на Стария град, където можете да се насладите на запазените арабски порти, известната Къща на Чудесата, също така и на султанския дворец.
Ще прекарате деня, заобиколени от ухания на подправки, местно производство. Занзибар е бил известен в миналото още като „Островът на подправките“. Ще посетите плантация за подправки, придружени от опитен водач, който ще ви запознае с произхода и ще можете да усетите аромата на индийското орехче, джинджифил, канела, ванилия, карамфил, кардамон, черен пипер, кафе, лимонена трева и много други. Ще разберете какви са лечебните свойства на тези екзотични растения, как да ги разпознавате и любопитни факти, свързани с тях. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 4    
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Целодневна екскурзия „Safari Blue“ - 56 USD на човек при минимум 6 туристи
Отплаване с местните плоскодънни лодки, достигайки красивия залив Менай, пясъчна плитчина, където ще имате възможност да отдъхнете, време за плаж и гмуркане с шнорхел. На красивия остров Квале ще имате обяд – традиционно барбекю с риба, омари и миди, сред уханието на заобикалящите тропически дървета. След обяда ще можете да видите най-големия и стар баобаб (на 500 години). Следобеда ще имате възможност да прекарате в морето или на плажа, наслаждавайки се на гмуркане в залива, заобиколен от тропически гори. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 5   
След закуска време за плаж, почивка и забавление. Нощувка.
 
ДЕН 6  
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Целодневна екскурзия Нукупенда и островът на затворниците- 56 USD на човек при минимум 6 туристи
Трансфер до пристанището на Каменния град, откъдето се отплува на борда на местни лодки в посока Нукупенда, наречен още Царство на мечтите. Представлява тънка бяла пясъчна ивица, която според прилива се показва или скрива от погледа и това, докато се наслаждавате на слънцето и тюркоазеното синьо море. Ще имате традиционен суахили обяд от омари, миди и плодове. След това предстои да се посети Островът на затворниците, където някога са били държани робите, а днес е дом на гигантски костенурки. Последната спирка е на плажа за кратък отдих и да се порадвате на многоцветните морски звезди. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 7  
След закуска време за плаж, почивка и забавление. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 8  
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Полудневна екскурзия Плуване с делфини  и посещение на гората Йозани - 51 USD на човек при минимум 6 туристи; Посещение на гората „Йозани“: 32 USD
Отпътуване за южната част на Занзибар. След това с моторна лодка се стига до зоната, където може да поплувате в компанията на приятелски настроените делфини. Отпътуване за гората Йозани, природен резерват разположен в югоизточната част на острова. Тук ще имате възможност да се срещнете с червената маймуна колобус, с интересна окраска на гърба, местен вид за Занзибар, застрашен от изчезване. Трябва да внимавате за преминаващите антилопи, диви свине, мангусти и хамелеони, всички те са част от фауната на Занзибар. Последна спирка от разходката ще бъдат мангровите гори. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 9  
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Занзибар. Полет от Занзибар през Дар ес Салаам за Доха в 21:15.

ДЕН 10
Пристигане в Доха в 05:45ч. и отпътуване за София през Букурещ в 08:10. Кацане в София в 14:20.
 
Цената включва:
- Самолетен билет София – Доха - Занзибар-Доха-София с включени летищни такси и чекиран багаж с авиокомпания Катарски авиолинии;
- 7 нощувки на база All Inclusive Light в хотел „AHG Waridi Beach Resort 4*“ (или подобен);
- Трансфер летище - хотел - летище в Занзибар;
- Водач по време на цялото пътуване;
- Местен водач по време на всички допълнителни турове;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;

Цената не включва:
- Доплащане за настаняване в единична стая – 490 лв;
- Виза за Занзибар – 50 $ на човек – попълва се онлайн от ТО;
- Такса обработка документи за виза – 10 лв на записан турист;
- Туристическа такса в размер на 1 $ на ден за всеки турист, отседнал в хотел, която следва да се заплати на място от гостите на хотела;
- Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
- Напитки по време на храненията на All Inclusive Light;
- Допълнителни екскурзии в Занзибар и Танзания: 
  * Целодневна екскурзия, включваща обиколка на историческия Каменен град + „Островът на подправките – 23 USD на турист;
  * Целодневна екскурзия Safari Blue – 56 USD на турист;
  * Целодневна екскурзия Нукупенда и островът на затворниците – 56 USD на турист;
  * Полудневна екскурзия Плуване с делфини и посещение на гората Йозани – 51 USD на турист за плуването с делфини + 32 USD на турист за посещение на гората Йозани;
- Лични разходи;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“;
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)


Хотел AHG Waridi Beach Resort 4* се намира само на 40 километра от международното летище и град Стоун Таун, на североизточния бряг на о-в Занзибар, в района Pwani Mchangani. Комплексът е разположен на широк частен плаж от фин бял пясък. На територията на хотела: плувен басейн, тенис на маса, билярд, фитнес, СПА и Уелнес център, детски клуб,  2 бара, основен бюфет ресторант, предлагащ средиземноморска и местна кухня, „Shisha Bar&Restaurant” - предлага бургери, хот дог, барбекю, рибни деликатеси.  Един път на седмица, хотелът организира за гостите си типична местна „суахили“ вечеря. Стаите са оборудвани с плоскоекранен телевизор, минибар, климатик, мрежа против комари, сешоар, самостоятелна баня, тоалетни принадлежности, електрическа кана.
https://www.waridibeachresort.com/
Изхранване на All Inclusive Light включва: напитка „Добре дошли“, закуска, обяд и вечеря на шведска маса; късна закуска в бара от 10:30 до 12:00, Американско кафе, чай на бара през деня, безалкохолни напитки в чаша, сервирани на бара от 10:00 до 22:00; чай и кафе със сладки следобяд; щанд със свежи плодове на плажа в определени часове; „happy hour“ с разядки и мезета; Занзибарска вечеря, вечеря за изпращане. Не се включват и се заплащат допълнително: алкохолни напитки, напитки в кенчета и бутилки, кафе еспресо;

Примерно полетно разписание:
QR 396 W 24FEB 3 SOFDOH HK1 1550 2330
2 QR1351 W 25FEB 4 DOHZNZ HK1 0110 0935
3 QR1352 W 04MAR 4 ZNZDOH HK1 2115 0545+1
4 QR 395 W 05MAR 5 DOHSOF HK1 0810 1420
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение!
Важно: В зависимост от конкретната санитарна обстановка с COVID-19 полетът до остров Занзибар може да се осъществи и с друга авиокомпания.

Условия за записване и начин на плащане:
- Депозит 10 % (300 лв) при резервация;
- Доплащане от 1500 лв до 50 дни преди датата на отпътуване (до 08.01.2021г.);
- Пълно плащане на сумата по резервацията до 30 дни преди датата на отпътуване (24.01.2021 г.); 

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- при наличие на повече от 50 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
- между 50-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията. 

Необходими документи за виза за Занзибар:
- Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане и поне 2 свободни страници в паспорта;
- Пожелателно е да се носят 2 бр. снимки паспортен формат; 

Забележки:
- Цените по допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение
- Допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение!
- Часовете на полетите подлежат на препотвъждение!
- Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/.
- Към 01.11.2020 г. при влизане в Танзания/о-в Занзибар не се изисква представяне на отрицателен PCR тест или оставане под карантина. При представяне на отрицателен PCR тест до 24 часа след пристигане обратно в България, РЗИ може да отмени 10-дневната карантина. 

Вид използван транспорт:
Самолет
Бус

Полезна информация за остров Занзибар:
- Валута: Танзанийски шилинг (TZS). Приблизителен обменен курс:  € 1 = TZS 2800 или USD 1 = TZS 2350.
- Банкомати има на много малко места на острова, също така плащанията с карта не са особено разпространени. Добре е да носите пари в брой долари/местна валута. Долари се приемат на повечето места, като разбира се, често се преизчисляват по различен от стандартния курс.
- Занзибар е мюсюлманска страна. Добре е да сте облечени в подходящо непровокативно облекло при пътуванията по време на екскурзии и в града.
- Танзания и Занзибар са с 1 час напред от България по зимното време. През лятното се изравняват.
- На острова няма малария. Препоръчително е да носите репеленти и да ги използвате по указанията.
- Забранена е консумацията на питейна вода от чешмите. Бъдете внимателни при консумацията на плодове и зеленчуци.
- Ако желаете да наемете кола е задължително да имате международна шофьорска книжка - издава се от КАТ ( 30 лв). Рент -  а- кар може да се наеме от хотела - 30 щ.д. на ден.
- Традиционните сувенири, който туристите тук купуват са продукти от черно дърво, малахит, талк и перли.
- Република България няма функциониращо посолство в Дар-ес-Салам. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Танзания, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
- Няма задължителни ваксинации; При допълнителни мерки, предприети от Занзибар за влизане в страната, ТО ще усведоми своевременно;

74/12

Етикети
екскурзия-почивка на о-в занзибар 2021 , екскурзии танзания с водач , екскурзии от софия , самолетни екскурзии , почивки занзибар , почивки танзания с водач , занзибар , ekskurzii , екскурзии занзибар , ranni zapisvania zanzibar , pochivki zanzibar , остров занзибар с водач , pochivki , оферти за екскурзии , екскурзии ранни записвания , екскурзии занзибар с водач , pochivki tanzania s vodach , ранни записвания занзибар , почивка на остров занзибар 2021 , zanzibar ranni zapisvania , оферти за ранни записвания 2021 , oferti zanzibar , екскурзии танзания , samoletni pochivki , zanzibar , занзибар , oferti zanzibar , хотел ahg dream’s bay boutique hotel 4* , почивки , екскурзии занзибар , екскурзии , почивки от софия , ekskurzii zanzibar s vodach , ekskurzii tanzania , почивки с водач , екзотични екскурзии , оферти занзибар , ранни записвания 2021 , pochivki ranni zapisvania , samoletni ekskurzii , занзибар ранни записвания , занзибар 2021 , оферти за екскурзии от софия , zanzibar , oferti za ekskurzii ot sofia , oferti za pochivki ot sofia , екскурзия до о-в занзибар , pochivki s vodach , екзотични екскурзии с водач , ekzotichni pochivki , почивки занзибар с водач , ранни записвания танзания , ekzotichni ekskurzii , oferti za ekskurzii , pochivki tanzania , оферти за почивки , танзания ранни записвания , оферти за почивки от софия , ekskurzii s vodach , хотел ahg waridi beach resort 4* , еккзотични почивки с водач , ekzotichni ekskurzii s vodach , ekzotichni pochivki s vodach , почивки ранни записвания , oferti za pochivki , танзания ранни записвания , ekskurzii tanzania s vodach , pochivki zanzibar s vodach , оферти занзибар , екскурзии с водач , самлетни почивки , почивки танзания , ranni zapisvania tanzania , ranni zapisvania 2021 , pochivki ot sofia , tanzania , ekskurzii ot sofia , ekskurzii ranni zapisvania , tanzania ranni zapisvania , oferti za ranni zapisvania 2021 , екскурзия-почивка на о-в занзибар с водач , zanzibar ranni zapisvania , oferti tanazania , еккзотични почивки , ekskurzii zanzibar , танзания , хотел ahg maya bay resort & spa 4* , оферти танзания
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах