Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Априлска ваканция и Великден в Кападокия

Оферта номер: П64371
Вид транспорт: Самолет Самолет
4 дни/ 3 нощи
4 дни-3 нощувки
Екскурзия до Кападокия


Програма

Ден - 1
Сборен час на Летище София. Излитане в 08:00 ч. с полет София – Невшехир с Bulgarian Air Charter. Около 11:00 ч. местно време пристигане на летище Невшехир. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане

-полудневна екскурзия до крепостта Учхисар и Аванос. Учхисар Калеси е малко градче, което се намира на 5 км от Гьореме и на 7 км от Невшехир. Това е най–високата точка в Кападокия. На върха се намира замъка Учхисар, с невероятна панорамна гледка към цялата област. Там се намират и скалните домове, които представляват стаи, издълбани в скалите. Не всички могат да бъдат разгледани, тъй като се обитават от множество гълъби.

В замъкът има скални църкви, както и византийски гробове на върха, които, за съжаление, са разрушени и ограбвани.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден - 2

Закуска. Свободен ден или по желание – допълнителни екскурзии (срещу заплащане):

-полет с балон над Кападокия (задължително се заявява се предварително от България, като местата са ограничени, цена – на запитване.). Рано сутринта трансфер (в 04:00 ч. или 05:00 ч.) и полет с балон с продължителност около 1 час. Връщане в хотела за закуска.

-полудневна екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито. Включва посещение на известното поклонническо място Гьореме с различни скални образувания, уникалните пещерни селища, изсечени в скалите - домове и цели дворци, паметник под егидата на ЮНЕСКО. По възможност и при достатъчно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. По време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).

-вечерно мероприятие - традиционна турска вечеря с шоу прорама и продължителност от 20:00 до 23:00 ч. и с ключени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.

Вечеря. Нощувка

Ден - 3

Закуска. Свободен ден или по желание – допълнителна екскурзия (срещу заплащане):

-Долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.

Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите в Египет.

Вечеря. Нощувка

Ден - 4

Закуска. Tрансфер за полет Невшехир – София с Bulgarian Air Charter.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 3 нощувки на база закуска и вечеря в избрания хотeл;
  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
  • Представител на туроператора с български език.

Цената не включва:
  • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до крепостта Учхисар и Аванос  – 50 лв. за възрастен и 25 лв. за деца до 11.99 г.;
  • Полет с балон над Кападокия – цена на запитване;
  • Полудневна екскурзия до Гьореме - 50 лв. за възрастен и 25 лв. за деца до 5.99 г.;
  • Традиционна турска вечеря с шоу прорама - 50 лв за възрастен и 25 лв за деца до 11.99 г.;
  • Целодневна ексукрзия до Деринкую и долината Ъхлара - 70 лв. за възрастен и 35 лв. за деца до 6.99 г.
  • Разходи от личен характер;
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1.17 щатски долара.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgarian Air Charter

София – Невшехир: 08:00 – 11:00 ч. (местно време)

Невшехир – София: 12:00 – 13:00 ч. (местно време)

Допълнителни екскурзии
Турска вечер
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ -Вечерно мероприятие – традиционна турска вечеря с шоу прорама и продължителност от 20:00 до 23:00 ч. и с ключени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство – ракия, водка, бира, бяло и червено вино.
Цената включва-трансфер, екскурзоводско обслужване
Цената не включва -разходи от личен характер
Цена за възрастен 50 BGN  /  Цена за дете 25 BGN

Гьореме
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ -Полудневна екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито. Включва посещение на известното поклонническо място Гьореме с различни скални образувания, уникалните пещерни селища, изсечени в скалите - домове и цели дворци, паметник под егидата на ЮНЕСКО. По възможност и при достатъчно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. По време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).
Цената включва -трансфер, екскурзоводско обслужване
Цената не включва -ходни такси за за музея в Дейреме – 30 TRY, музея Зелве – 15 TRY.
Цена за възрастен 50 BGN  / Цена за дете 25 BGN
 
Деринкую и долината Ъхлара -ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ
През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни. Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.
Цената включва -трансфер, екскурзоводско обслужване
Цената не включва -обяд, входни такси за Деринкую – 25 TRY.
Цена за възрастен 70 BGN / Цена за дете 35 BGN

Крепостта Учхисар и Аванос -ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ
Учхисар Калеси (Uçhisar) е малко градче, което се намира на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. Това е най–високата точка в Кападокия. На върха се намира замъка Учхисар, с невероятна панорамна гледка към цялата област. Там се намират и скалните домове, които представляват стаи, издълбани в скалите. Не всички могат да бъдат разгледани, тъй като се обитават от множество гълъби.В замъкът има скални църкви, както и византийски гробове на върха, които, за съжаление, са разрушени и ограбвани.
Цената включва -трансфер и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва -входни такси за Ашиклар Вадеси – 20 TRY, крепостта Учхисар – 30 TRY, които се заплащат по желание на място.
Цена за възрастен 70 BGN / Цена за дете 35 BGN
 
Резервации:

Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 40 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
  2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

Условия за прекратяване на договор:

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

32/01/02

Етикети
екскурзия кападокия ранни записвания , ranni zapisvania lqto 2021 top travels , оферти , oferti lqto 2021 top travels , pochivka kapadokia , турция ранни записвания , ранни записвания 2021 , лято в турция 2021 топ травелс , лято , авано , самолетни почивки турция 2021 , лято 2021 топ травелс , samoletni pochivki turcia 2021 , ekskurzii sys samolet 2021 , pochivki ot sofia ranni zapisvania 2021 , ekskurzia kapadokia ranni zapisvania , turcia ranni zapisvania , хотел by hotel cappadocia 4* , екскурзии 2021 , lqto v kapadokiq 2021 , почивка кападокия ранни записвания , екскурзия кападокия , pochivki ot sofia sys samolet 2021 , oferti 2021 top travels , почивки от софия 2021 , kapadokia sys samolet , самолетни екскурзии , lqto 2021 top travels , самолетни екскурзии турция 2021 , турция ранни записвания , невшехир , кападокия от софия , полет с балон в турция , оферти за ранни записвания , самолетни екскурзии , хотел exedra hotel 4* , крепостта учхисар калеси , ekskurzii 2021 , samoletni ekskurzii turcia ранни записвания , oferti 2021 , оферти за лято 2021 топ травелс , хотел museum hotel cappadokia 5* , samoletni pochivki 20201 , оферти за кападокия , ranni zapisvania 2021 , почивки със самолет 2021 , гьореме , оферти лято 2021 , turcia 2021 , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania 2021 , oferti za kapadokiq , ранни записвания лято 2021 топ травелс , самолетни екскурзии 2021 , lqto 2021 , samoletni ekskurzii turcia , турция ranni zapisvania , турция 2021 , екскурзии от софия със самолет 2021 , турция ранни записвания , ranni zapisvania 2021 top travels , ranni zapisvania kapadokiq , подземния град деринкую , kapadokia ot sofia , oferti za ranni zapisvania 2021 , ranni zapisvania 2021 , хотел elika cave suites 5* , pochivki 2021 , pochivki sys samolet 2021 , самолетни почивки , оферти за ранни записвания 2021 , samoletni ekskurzii turcia 2021 , ekskurzii ot sofia sys samolet 2021 , долината ъхлара , ранни записвания лято 2021 , кападокия със самолет , oferti za ranni zapisvania 2021 , полет с балон над кападокия , топ травелс , ранни записвания кападокия , оферти 2021 , почивка кападокия , oferti lqto 2021 , полети с балон в кападокия , ekksurzia kapadokia , екскурзии от софия ранни записвания 2021 , oferti 20201 , samoletni pochivki turcia , екскурзии от софия 2021 , хотел ramada cappadocia 4* , почивки от софия със самолет 2021 , top travels , лято в турция , топ травелс , ранни записвания 2021 топ травелс , lqto v turcia 2021 , top travels , оферти за ранни записвания 2021 , polet s balon nad kapadokia , ранни записвания 2021 , хотел lale saray 3* , oferti za lqto 2021 top travels , оферти лято 2021 топ травелс , oferti za turcia 2021 , почивки 2021 , samoletni pochivki turcia , oferti za lqto 2021 , полет с балон кападокия , почивки от софив ранни записвания 2021 , ekskurzii ot sofia 2021 , кападокия 2021 , оферти за турция 2021 , лято в кападокия 2021 , самолетни почивки 2021 , samoletni ekskurzii 2021 , самолетни почивки турция ранни записвания , oferti za ranni zapisvania , кападокия със самолет , оферти за лято 2021 , pochivki ot sofia 2021 , оферти 2021 , ranni zapisvania , lqto v turcia 2021 , kapadokia sus samlet , екскурзии със самолет 2021 , ranni zapisvania lqto 2021 , pochivka kapadokia ranni zapisvania , ranni zapisvania
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах