Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

ПОРТОКАЛОВИЯТ БРЯГ - КОСТА АЗААР 2022

Оферта номер: П64709
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни -7 нощувки
Почивка в Испания, Коста Аззар 2022
Прикачен файл:
64709Dop.ekskurzii Kosta Azaar.docx


Програма

Ден 1 София – Барселона

Директен полет София-Барселона с авиокомпания Wizz Air. Кацане на летището в Барселона Отпътуване към Пенискола. Настаняване в хотела. Информационна среща с местния представител. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Пенискола

Пенискола е в списъка на Испания с най-красивите градове. „Градът в морето“, както го наричат местните, е популярна туристическа дестинация. Представлява полуостров, който навлиза навътре в морето и пленява с неповторим чар и типична испанска атмосфера. Пешеходна разходка в старата част на града: величествената църква Санта Мария със своята квадратна камбанария и впечатляващ вход; известната къща с покрити от миди стени Каса де лас Кончас – уникален шедьовър; величествените крепостни стени, ограждащи града, които някога го пазили от редица завоеватели. По желание посещение на Крепостта Пенискола и Артилерийския парк (входна такса срещу допълнително заплащане: 5 евро за възрастен, за възраст над 60 г. – 3.50 евро; за деца до 12 г. – безплатно, за група от минимум 30 туристи – 3.50 евро на възрастен). Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Сагунто

Закуска. (обзорна екскурзия включена в цената) Сагунто е древен град, намиращ се на 25 км северно от Валенсия и не далеч от морския бряг. През V век пр.н.е. около Сагунто са построени крепостни стени от келтиберите. През 219 г. пр.н.е. градът се съюзява с гръцките колонисти и Рим против Картаген. Полибий отбелязва във „Всеобща история“ три причини, поради които градът е бил важен и стратегически – градът е богат, жителите му са подходящи да бъдат войници, а местоположението му е на единствения укрепен римски форпост в близост до Нови Картаген. През същата тази година Ханибал, който предходната година е поел командването на иберийската картагенска армия след смъртта на Хасдрубал Красивия (съпруг на сестра му), тръгва на поход срещу Рим. Той преминава река Ебро и обсажда Сагунто. Обсадата продължавала 8 месеца, а жителите му разчитат на защита от масивните и високи градски стени. Положението станало неудържимо, тъй като очакваната и обещана от страна на Рим помощ срещу обсадените от пуните град не идвала. Обсадата завършила след 8 месеца с масово самоубийство на жителите на града. Противно на очакванията си, Ханибал намира града пуст, частично разрушен и опожарен. Това допълнително го разгневило, защото той разчитал да попълни запасите и войските си. Панорамна обиколка на града. Връщане в Пенискола. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Тарагона

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Тарагона – красив крайбрежен град в района на Коста Дорада. По време на екскурзията ще разгледате някои от неговите забележителности като: Дяволския мост, познат още като Акведуктът на Феререс, който е с височина от 217 метра и дължина от 26 метра – един грандиозен пример за напредъка на Римското инженерство; Римският амфитеатър от II век – величествена постройка в близост до морския бряг; Катедралата на Тарагона, построена на мястото на бивш манастир, ще ви пренесе назад във времето, разказвайки стари истории; запазените останки от „Римският цирк“, издигащи се на 325 метра височина; Крайградските древни стени, които са едни от най-добре запазените пътни артерии в Европа. Свободно време за разходка по модерната търговска улица, наречена Новата Рамбла. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Валенсия

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Валенсия – третия по големина град в Испания, разположен на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Градът предлага изключително разнообразие от забележителности и атракции – история, архитектура, фестивали и вкусна храна. Посещението започва с пешеходна разходка на Стария град. Тук ще откриете кулите Серанос – вековни пазители на града, площад Пласа де ла Вирхен и красивия фонтан Турия, катедралата на Валенсия- днес пазителка на Светия Граал, „Кръглия площад“ с многобройните си магазинчета за дантела, Ла Естреча – най-тясната сграда в Европа, „Копринената борса“ – шедьовър на валенсианския готически стил, „Централният пазар“, който радва посетителите си с красиви сувенири и вкусни тапас. След свободно време за обяд, обиколката продължава с панорамна част, описваща старото корито на река Турия, днес преобразено в красив зелен парк. Пътят ще ви отведе до „Града на изкуствата и науките“ – един неповторим архитектурен ансамбъл , дело на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Комплексът съчетава в себе си пет футуристични постройки – Хемисферик – Планетариум известен с най-голямата зала в Испания за прожектиране на филми, Двореца на изкуствата Кралица София, който годишно приютява множество музикални събития, Музея на науките Принц Фелипе, разкриващ едни от най-големите тайни на науката, Умбракъл – зона за отдих, изобилстваща от зеленина, Агора – приютяваща изложби и събития и Океанографик, известен като най-големия аквариум в Европа,  представляващ подводен град, който отлично пресъздава морската среда, в която живеят характерни представители на различните морета. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Кастейон де ла Плана

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана. Посетете най-дългата плавателна подземна река в Европа, която ще ви позволи да влезете в дълбините на земята, да се възхитите на причудливите форми на скалите, да си представите растежа на сталактити и сталагмити, да чуете тишината, да почувствате ромоленето на водата, ехото, произведено от капка вода в подземна лагуна… Открийте един необикновено красив пейзаж, който природата пази в тайна от мъглата на времето днес.  След невероятното приключение в пещерата, екскурзията продължава с опознаването на Кастейон де ла Плана – главен град на провинция Кастейон. Пешеходната разходка започва от „Площада на Независимостта“, от където ще се отправите към историческото сърце на града – площад Майор и някои от еблематичните сгради на Кастейон – Кметството, Градският пазар, Катедралата Дева Мария и камбанарията Ел Фадри. Свободно време за пазар по най – дългата търговска улица в провинцията. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Барселона

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Барселона - втория по големина град в Испания и столица на район Каталуния. Барселона е един от най-обичаните градове, който за да можеш да го разбереш и усетиш, трябва да го посетиш. По време на обзорната обиколка ще разгледаме: визитната картичка на града Саграда Фамилия (отвън); две от най-известните къщи, построени от гениалния архитект Антони Гауди – Каса Батийо и Ла Педрера; емблематичния булевард Грасия; площад Испания – сърцето на Барселона; арената за бикоборство Арена Монументал (Каталуния е вторият испански регион, наложил забрана за корида с бикове от 2012 г). Свободно време за разходка и разглеждане на: площад Каталуния, откъдето започва най-оживената пешеходна улица на града – Рамбла; новият и модерен квартал Ейшампле; Готическия квартал със своите криволичещи и тесни средновековни улички, изпълнени с модерни барове и ресторанти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Морея – Барселона – София

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Морея – един величествен средновековен град. Нито една снимка, която сте виждали, не е толкова впечатляваща в сравнение с това, което очите ви ще видят! Виещият се път, по който ще пътувате, смайва с пищна природа, но това, което ще спре дъха ви е високо на хълма – Морея е построен на върха, на над 1000 м. височина. Града е избран за един от най-красивите градове в Испания, а за провинция Кастейон е на първо място. Веднъж преминали крепостните стени и влезли в сърцето на града – приключението започва. Тук всяка фасада на магазин е произведение на изкуството. Впуснете се в разходка, позволете си да се изгубите из тесните улички, из чиито са разпръснати традиционни и занаятчийски магазинчета. Не пропускайте да опитате и местната кухня, особено сладкишите. Отпътуване към летището за директен полет към София с авиокомпания Wizz Air.


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Барселона – София на авиокомпания Wizz Air;
  • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж с размери 55х30х20 см;
  • Трансфер летище – хотел – летище с луксозен автобус;
  • 7 нощувки на база закуска.обяд и вечеря (с включено вино и вода по време на обяда и вечерята) в Grand hotel Peniscola 4* Superior;
  • Полудневна екскурзия до Пенискола;
  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
  • Представител на туроператора с български език.


Цената не включва:

Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

  • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 11,99 г.
  • Антигенен тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
  • Антигенен тест на лаборатория Рамус при връщане от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
  • Доплащане за стая със странична гледка море – 180 лева на човек за целия престой;
  • Доплащане за стая с фронтална гледка море – 290 лева на човек за целия престой;
  • Целодневна екскурзия до Барселона – 98 лева за възрастен / 49 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Валенсия – 84 лева за възрастен / 42 лева за дете до 11,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до Морея – 59 лева за възрастен / 35 лева за дете до 11,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана – 69 лева за възрастен / 39 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Тарагона – 64 лева за възрастен / 32 лева за дете до 11,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до Сагунто – 59 лева за възрастен / 35 лева за дете до 11,99 г.;
  • Входна такса (заплаща се на място) за Крепостта Пенискола и Артилерийския парк – 5 евро за възрастен, за възраст над 60 г. – 3.50 евро; за деца до 12 г. – безплатно, пещерата „Сан Хосе“: 10 евро на човек – заплаща се на място.

 

Задължителни доплащания:

  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Курортна такса – определя се от общината и се заплаща на място в хотела – 1,50 евро на човек на вечер

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

София – Барселона: 19:20 ч. – 21:20 ч.

Барселона – София: 22:00 ч. – 01:55 ч. (+1 ден)

 

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 4 часа в посока с 3*/4* автобус.

 

Условия за резервации:

  • Депозит в размер на 30% от резервацията  до 24 часа след резервиране
  • Доплащане 21 дни преди тръгване
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди тръгване

 

Условия за анулации:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
  • Под 21 дни 100% като такса анулация

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 45 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
  2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.


32/03

Етикети
пещерите сан хосе , средиземно море , почивка в коста азаар , ниски цени , екскурзия до испания , оферти испания , почивка коста аззар , златна възраст испания , самолетна екскурзия , почивка в испания коста аззар , ekskurzii v ispania , в испания със самолет , почивка в коста аззар , златна испания 55+ , почивки испания , почивка в коста аззар , коста аззар 2022 , екскурзия до испания , почивка в испания - коста аззар 2022 , испания за всички възрасти , ваканция за цялото семейство , почивка в испания , очивка комплекс марина д ор 2022 , почивка в коста азаар , 55+ , екскурзии испания , ниски цени , почивки златна възраст 55+ , портокаловия бряг - коста аззар, испания 2022 , тарагона , оферти испания , екскурзия във валенсия , тарагона , хотел пенискола , почивка във валенсия , коста аззар 2022 , екскурзии до испания коста аззар , коста азаар , коста аззар 2022 , хотел пенискола , коста азаар 55+ , златна възраст и не само , почивка в коста аззар , почивка в испания , екскурзии до испания коста аззар , gran duque hotel 4* , почивка в испания , оферти коста аззар , hotel peniskola , топ травелс , екскурзия във валенсия , септемврийска почивка , ekskurzii costa azzar , оферта за почивка , почивка на портокаловия бряг, коста азаар , top travel , екскурзия до испания , почивка на портокаловия бряг , кастейон , самолетна екскурзия в толедо , почивки испания , испания , почивки 55+ , екскурзия в толедо , почивка коста аззар , почивки испания , почивка в коста азаар , екскурзия до испания , почивки портокаловия бряг , top oferta , pochivki kosta azzar , пролет 2022 , ekskurzii costa azzar , почивка в коста аззар , коста азаар , почивка в коста аззар , самолетна екскурзия до толедо , почивка в комплекс марина д'ор, коста азаар , оферти коста аззар испания , apartments marina d’or 4* , валенсия , екскурзия в кордоба , кастейон , почивка в коста аззар , pochivka v ispania , самолетна екскурзия в толедо , почивка на портокаловия бряг, коста азаар , оферти marina d'or , почивка коста аззар , почивка в коста аззар , коста азаар , valencia , златна испания , почивка на портокаловия бряг , почивка в испания , letni pochivki v ispania , уикенд валенсия , pochivki v ispania , екскурзии испания , marina d’or spa 5* , почивки в испания 2022 , 55+ , екскурзия до испания , коста азаар , портокаловия бряг - коста аззар, испания 2022 , почивка в испания , pochivki v ispania , коста азаар , почивка коста аззар , почивка в коста азаар , pochivki v ispania , почивка коста аззар , semeina pochivka , морея , 55+ коста аззар , почивка в испания , почивка в коста аззар , почивка в испания , екскурзии испания , почивка в коста аззар 2022 , оферта испания , екскурзии до испания коста аззар , златна испания 55+ , испания за всички възрасти , екскурзия във валенсия , почивка в испания - коста аззар 2022 , apartments marina d’or 4* , екскурзия в толедо , коста аззар , pochivki costa azzar , коста азаар , почивка в коста аззар , ispania , екскурзии до испания коста аззар , екскурзия до испания , почивка в испания , топ оферта , почивка в испания , великден в испания , почивка в коста аззар , почивка коста аззар , почивка в испания , pochivki na more , почивки испания , ниски цени , портокаловия бряг коста аззар , екскурзии испания , коста азаар , почивка в коста аззар , бохемия , екскурзии испания , почивки испания , почивка в коста азаар , почивки испания , оферти 55+ 2022 , коста азаар , почивка през септември , испания за всички възрасти , коста азаар , почивка в коста азаар , валенсия, ваканционен комплекс марина д'ор , почивки портокаловия бряг , costa azahar , коста азаар 55+ , екскурзии испания , златна възраст испания , златна испания 55+ , почивка в коста аззар 2022 , top travels , почивка в испания коста аззар , пясъчни плажове , почивка в испания коста аззар , екскурзия до испания , очивка комплекс марина д ор 2022 , почивки испания , valencia , почивка в испания - коста аззар 2022 , почивки испания , hoteli valensia , почивка на портокаловия бряг , ранни записвания 2022 , валенсия , екскурзия до испания , портокаловия бряг , ваканция в испания , екскурзии испания , златна възраст испания , почивка , коста азаар 55+ , хубав плаж в испания , почивки в испания , почивка в испания коста аззар , портокаловия бряг коста аззар , портокаловия бряг - коста аззар, испания 2022 , почивки испания , испания , valensia , 55+ испания , морея , екскурзия до испания , почивка коста аззар , почивки испания , екскурзия до испания , екскурзия до испания , ниски цени , почивки испания , почивка в испания , валенсия , екскурзия в толедо , почивки испания , почивка в испания , очивка в испания , портокаловия бряг коста аззар , ниски цени , marina d’or spa 5* , почивка коста аззар , златна възраст 55+ 2022 , коста азаар , екскурзия в кордоба , pochivki kosta azzar , испания , почивка пролет 2022 , почивка на портокаловия бряг, коста азаар , златна възраст и не само , почивка в комплекс марина д'ор 2022 , почивки испания , почивка в испания , more v ispania , почивки испания , коста аззар , top ceni , почивки в испания , ekskurzii v ispania , екскурзии испания , почивки испания , коста азаар , коста азаар 55+ , барселона , 55+ , ранни записвания 2022 , златна испания , море в испания , пенискола , почивка на портокаловия бряг, коста азаар , златна възраст коста аззар , летни почивки , златна възраст през пролетта на 2022 , испания за всички възрасти , почивка в испания , почивка в комплекс марина д'ор, коста азаар , почивка в коста аззар , почивка в комплекс марина д'ор 2022 , ekskurzii v ispania , почивка коста аззар , toptravels , самолетна екскурзия до толедо , оферти почивка на портокаловия бряг, коста азаар , златна възраст и не само , почивка коста аззар , коста азаар за всички възрасти , почивка в испания , почивка в коста азаар , почивка коста аззар , оферти коста аззар испания , коста азаар , gran duque hotel 4* , екскурзии испания , почивка в коста азаар , 7 нощувки в хотел peniscola palace&wellness spa 4**** , екскурзия във валенсия , валенсия , екскурзии испания , toptravels , почивка в коста аззар , почивка коста аззар , почивка на портокаловия бряг, коста азаар , испания 2021 , екскурзии испания , септември коста азар , ekskurzii v ispania , златна испания , pochivki v ispania , портокаловия остров , pochivki kosta azzar , портокаловия остров , екскурзии испания , почивки испания , валенсия през пролетта , портокаловия бряг - коста аззар, испания 2022 , ниско тарифна , портокаловия бряг коста аззар , екскурзия до испания , почивки златна възраст , marina d’or playa hotel 4* , коста азаар 55+ , почивка в испания , почивки златна възраст 55+ , почивки златна възраст 55+ , почивка в испания , коста азаар , коста азаар 55+ , top travels , pochivki kosta azzar , почивка в коста азаар 2022 , почивка на портокаловия бряг , златна възраст испания , испания , пещерите сан хосе , коста азаар , почивка в испания , коста азаар , барселона , top travel , почивка в испания - коста аззар 2022 , самолетна екскурзия в толедо , екскурзия до испания , почивка коста аззар , екскурзии испания , почивка коста аззар , топ травелс , marina d’or playa hotel 4* , оферти коста аззар , pochivki v ispania , почивка в испания , почивка в коста аззар , екскурзия до испания , екскурзии испания , екскурзия във валенсия , почивка на портокаловия бряг, коста азаар , оферти marina d'or , top oferta ispania , pochivki costa azzar , валенсия, ваканционен комплекс марина д'ор , почивка на портокаловия бряг
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах