Почивки в Албания, КСАМИЛ и САРАНДА - ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ на Европа

Оферта номер: П64893
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки
Почивка на Йонийско море
Прикачен файл:
64893Dop.ekskurzii Albania.docx


Програма
Програма на почивката:
 
1 ден: – Кулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Р. Гърция по скоростна магистрала „Виа Егнатия”, още известна като Е – 90 и сме избирали да влезем на територията на Р. Албания през КПП различно от това при Янина - най-краткият по времетраене път до Ксамил!
Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа привечер. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Ксамил – Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Това, в което ще се убедите в този първи ден е, че в Ксамил не е от значение дали хотела, в който сте настанени е в непосредствена близост до плаж (такива хотели са ограничен брой), защото се натъквате на чудо! Природата тук е сътворила цяла броеница от плажове, разполагайки ги в малки закътани заливи по протежение на целия курорт, чиято дължина е не повече от 3 км. все покрай морето. Дванадесет на брой са организираните плажове с удобства като: душ, съблекални и шезлонги с чадъри, но ако обичате разходките ще откриете и такива, които са „диви” и все още без съвременните удобства. Разходете се, опознайте заливчетата и изберете най-подходящият за Вас плаж и залив…
Ако пък поискате да плажувате на остров и това желание е изпълнимо! Тропическият РАЙ в Ксамил предлага цели четири на брой островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, които местните нарекли:  Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. До някои от островчетата се стига с плуване, но можете да отидете и с лодка или водно колело. На островчетата също, както и на останалите плажчета има плажен бар, предлагащ шезлонги и чадъри, напитки и храна.
След обяд в 17:00 часа Ви каним (по желание 5 евро) на вълнуваща разходка в курорта Саранда, красиво разположен на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, разположен само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини..
В разходката си достигаме забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за разходка или възможност да съзерцавате морето в крайбрежно заведение на чашка кафе или халба албанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти” вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! В 19:00 часа отпътуване от Саранда за Ксамил и хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Ксамил
Закуска. В 10:00 часа Ви каним (по желание 10 евро, с вкл. входен билет) на разходка  до античния и средновековен град Бутринт - обект от листата на Юнеско
Само на 4 км. от Ксамил и срещу източните брегове на остров Корфу ни очаква спиращият дъха античен град – Бутринт. Приказен тунел от вековни евкалипти ще ни въведе в естествен парк от 20 кв.км. естествено защитен от красивия канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море.
Отпуснете се в сенчестата и уханна прегръдка на лаврови дървета и чуйте легенди, които ще ви пренесат във времена, когато днешният Бутринт е античната „малка Троя”, а основателите му са Хелен – синът на цар Приам и спътницата му Андромаха, съпругата на Хектор, който убит е в Троянската война..
Докосваме се до руините на грандиозни за времето си постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилище на Асклепий и амфитеатър, преминаваме през Портата кула и Лъвската порта и се възхищаваме на уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации! Първи са Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, а след тях са Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!
Разглеждането на Бутринт отнема около 1,5 – 2 часа. Завръщане в курорта Ксамил около 12:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка. Вечерта по желание и срещу доп. заплащане ( възрастен 30 евро; деца до 12 г. – 15 евро) Ви каним на албанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда. Нощувка.
 
4 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж. Ако сте любопитни да опознаете околностите на Ксамил, нашият екскурзовод ще Ви ориентира как да достигнете до съвсем близко разположените до курорта Ксамил плажове: плажът на Чайката и плажът на Огледалото, не по-малко живописни и интересни. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Ксамил - Синьото око – Гирокастра – Ксамил – 150 км.
Закуска. Свободно време за плаж или за любознателните възможност:  по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и разходка в Гирокастрастолицата на Албанският Епир и град – музей от листата на Юнеско.
Различните възприятия на посетилите Гирокастра (роден град на диктатора Енвер Ходжа) му донасят и названия като: каменният град на хилядата стъпки, наричат го и Сребърна Крепост в превод от гръцки – Аргирокастро.
В това вълнуващо пътуване ще прекосим земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, ще навлезем в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци или с една дума – пътешестваме и пребиваваме в район, в който ведно със Саранда и чак до Химара се счита за естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук.
Част от пътя ни е край 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни (с месетн екскурзовод) е с начало в града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век тази крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра и е най-голямата крепост на Балканите по дължина! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни обхваща и старият град с местния базар и магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки и самостоятелна разходка.
По обратният път към Ксамил ще се докоснем до редкия природен феномен – изворът на бездънното Синьото око. Възможност за обяд или чаша бира сред тази красива природа. Завръщане в хотела по залез слънце. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден: Ксамил – Химара – плаж ЯЛЪ – плаж Ламан - Ксамил – 160 км.
Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил или за любознателните: по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците. 
В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване – пиршество за сетивата и храна за душата! В протежение на 70 километра ще пътуваме по живописен и панорамен път, ще се любуваме на изумителните нюанси в цветовете на Йонийско море и ще бъдем свидетели на дивни гледки.
Първата дивна гледка е тази на крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта.
И още сте във възторга от красивата гледка към крепостта и изненада ви обзема от красотите на закътан плаж - „Горещият плаж” и китното селце Кепаро с триетажната кула на Али Паша изградена в селото и прилежащият му плаж!
Но почакайте да стигнем до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.!  Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция… 
Нашата основна цел обаче е удивителният плаж ЯЛЪ в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара. 
Свободно време за плажни забавления - по желание обяд, а в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан – залив защитена природна зона, в който е забранено строителство на хотели и разполага с два плажни бара. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.
 
8 ден: Ксамил – Янина – София
Закуска. В 09:00 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


Почивки в Албания, КСАМИЛ и САРАНДА - ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ на Европа!
 
  •  Пътуваме по скоростна магистрала „Виа Егнатия” и избираме да влезем в Албания през подходящото КПП и най-краткият по времетраене път до Ксамил!  
  • Курорта Ксамил е екзотиката, за която всеки мечтае – уникална плажна ивица, силно разчленена с обособени не един, а цели 12 пясъчни плажа в закътани заливи, галени от чистото като сълза Йонийско море! 
  • Ксамил е екзотичен и заради 4-те си на брой островчета и възможност да плажувате на тях! 
  • Ксамил привлича с малките си преобладаващо три етажни приветливи семейни хотели! 
  • Пътешествие по Албанската Ривиера и къпане на най-красивите плажове: Ламан и ЯЛЪ! 
  • Огледай се в бездънното Синьо око и забрави за времето в античен Бутринт! 
  • Разходи се в Гирокастра и Янина, две столици в две държави на една област - ЕПИР!  
  • И най-важното предимство е нашият опит – ПЕТ активни години в реализирането на почивки в Албания, Ксамил! 
Избор от хотели и база на изхранване в КСАМИЛ, изберете своя хотел: 
  • Луксозният хотел LUXURY - 4* на база 7 нощувки със 7 закуски
  • Семеен хотел ARDIANI -3* на база 7 нощувки, 7 закуски и 6 вечери  
Подробна информация със снимки за предложените хотели ще откриете в бутон - ХОТЕЛИ в информационната лента над програмата!
 

Hotel ARDIANI – 3* пакетни цени за 7 нощувки със 7 закуски и 6 вечери:
 
дати на турист в двойна стая трети възрастен дете 0-11.99 г. с 2ма възр. в стая единична стая
24.06.2022 637 лв. 620 лв. 485 лв. 890 лв.
02.09.2022 637 лв. 620 лв. 485 лв. 890 лв.
09.09.2022 637 лв. 620 лв. 485 лв. 890 лв.
16.09.2022 637 лв. 620 лв. 485 лв. 890 лв.
23.09.2022 637 лв. 620 лв. 485 лв. 890 лв.
30.09.2022 637 лв. 620 лв. 485 лв. 890 лв.

 Пакетните цени в хотел ARDIANI – 3* включват:
  • Транспорт и транспортни разходи с лицензиран автобус за международни превози
  • 7 нощувки със закуски със сервиране (разширено компле: колбас, кашкавал, сирене, яйце и зеленчуци  с напитки: чай/ еспресо кафе, мляко, сок и вода)
  • 6 стандартни вечери по меню в ресторант Island Restaurant & Pizza към хотела: 4-степенно меню включващо: салата, предястие, основно ястие по избор от две предложени, десерт и вода по време на вечерите.
  • Разходка в Янина – столицата на ЕПИР в Гърция
  • Водач от агенцията по време на целия престой

Hotel LUXURY - 4* пакетни цени за 7 нощувки на база закуска:
 
дати на турист в двойна стая дете 0-11.99 г. с 2ма възр. в стая цена фамилна стая 1-3 туриста цена фамилна стая 1-4 туриста
24.06.2022 570 лв. 340 лв. 2 120 лв. 2 335 лв.
02.09.2022 610 лв. 340 лв. 2 285 лв. 2 499 лв.
09.09.2022 610 лв. 340 лв. 2 285 лв. 2 499 лв.
16.09.2022 570 лв. 340 лв. 2 120 лв. 2 335 лв.
23.09.2022 570 лв. 340 лв. 2 120 лв. 2 335 лв.

Пакетните цени в Hotel LUXURY - 4* включват:
  • Транспорт и транспортни разходи с лицензиран автобус за международни превози
  • 7 нощувки със закуски на богата блок маса  
  • Разходка в Янина – столицата на ЕПИР в Гърция
  • Водач от агенцията по време на целия престой
Забележка:
  • цените в таблицата са за стая тип двойна от 2ри и/ или 3ти етаж от сградата и са без изглед към морето!  
Фамилните стаи са на 2ри и/или 3ти етаж, като всяка от двете преходни стаи разполага със собствена баня и е с капацитет за комфортно настаняване до 4 туриста. Фамилните стаи са с директен изглед море!
Децата не ползват намаление във фамилни стаи! 
 
Децата се настаняват по указаната в таблицата цена само в двойна стая на допълнително легло!
 
Доплащане за предпочитан изглед море в двойни стаи - цена за цялата стая:  
  • за страничен изглед море –   80 лева на стая за целия период
  • за директен изглед море  – 150 лева на стая за целия период
 
Доплащане: по желание за 6 вечери сет меню 4 степенно: възрастен – 180 лева; дете до 09.99 г. – 95 лева.

Пакетните цени и в двата хотела НЕ включват:
  • медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс”: при лимит 4000 евро за туристи до 69 год.: 8 лева. Туристи на възраст от 70 год. заплащат 19 лева. Туристи на възраст 70 г. и 1 ден и до 84.99 г. заплащат – 25 лева! Туристи на възраст от 85 г. и 1 ден – НЕ се застраховат!
  • Доплащане по желание за 6 вечери в хотел LUXURY - 4* (заявяват се при сключване на договора и се заплащат при доплащане) : възрастен - 180 лева; дете до 09.99 г. – 95 лева.
  • Шезлонги и чадъри на плажовете са срещу заплащане и цената за комплект варира в зависимост от това колко по-централно е разположен и активен ли е сезона
  • Музейни такси за обекти посещавани по желание в Гирокастра и Саранда около 700 ал. леки
  • Трансфер до Саранда – 5 евро на турист, осъществява се при минимум 20 туриста
  • Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 10 евро на турист с включен входен билет, при минимум 20 туриста
  • Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 25 евро (не вкл. входни такси) при минимум 20 туриста
  • Еднодневна обзорна екскурзия Албанска Ривиера с къпане на плажовете: ЯЛЪ и Ламан – 25 евро, при минимум 20 туриста
  • Албанска фолклорна вечер в замъка „Лекуръси” в Саранда – 30 евро на човек при минимум 30 туриста
  • Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 80 евро при минимум 30 туриста

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 70 лева!
 
Забележка:
  • пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии само ако има места в автобуса! 

Необходими документи:
  • валидна лична карта или задграничен паспорт.
  • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие. 
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.  

Начин на плащане:
  • при записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.  
СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД! 
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Албания!
 
От 1 май 2022 г. за всички пътувания до Албания, независимо дали по море, суша или въздух, отпада изискването за представяне на документ съгласно условията на КОВИД-19 (ваксинация/преболедуване/PCR тест).
На територията на страна се премахват всички ограничителни мерки, свързани с разпространението на КОВИД-19.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. 
 
Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 
1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева.
4. ако прекратяването е от 44 ден до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на туристическия пакет в лева;
5. ако прекратяването е под 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;
 
Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 
ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 
Полезна информация:
Валута: 1 лев = 70,42 Албански леки
България 12:00 часа – Албания 11:00 часа   
 

71/06


Етикети
саранда почивка , ксамил , saranda albania , почивки албания , саранда 2022 , butrint albania , pochivka v saranda , почивка в саранда , почивка саранда , екскурзия до саранда , почивка в саранда 2022 , почивка в албания саранда , почивка албания , саранда 2022 , почивка в саранда , ксамил , почивка в албания , екскурзия до синьото око , ksamil beach , почивки в албания , почивка в саранда, албания , екскурзия до саранда 2022 , екскурзия до о-в корфу , почивка в саранда 2022 , екскурзия до саранда 2022 , почивка в саранда, албания , ксамил , почивка в албания саранда , pochivka v saranda , почивка саранда , pochivka saranda , pochivka albania , саранда 2022 , почивка албания 2022 , екскурзия до саранда 2022 , саранда и ксамил 2022 , почивка в саранда, албания , ksamil beach , butrint albania , екскурзия до саранда 2022 , ekskurzii do albania , ekskurzii do albania , саранда 2022 , ekskurzia do saranda , саранда 2022 , тропическият рай на европа, ekskurzii saranda , pochivka saranda , saranda albania , ekskurzii saranda , почивка в саранда , почивка албания , почивка в албания , саранда , почивка в саранда , ekskurzia do saranda , почивка албания 2022 , почивка в албания саранда 2022 , pochivka albania , почивка в албания саранда 2022 , екскурзия до парга , почивка в саранда, албания , почивки албания , екскурзия до саранда
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах