ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екзотични Кариби

Оферта номер: П64969
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 7 нощи
10 дни-7 нощувки
Почивка на Кариби


Програма

Ден-1 / 06.11.2022 / СОФИЯ - ХАВАНА

Събираме се на летище София за удобен полет София – Хавана с луксозните самолети на Турски авиолинии. Полета е с междинно кацане в Истанбул. Багажа се чекира еднократно – само в София. По време на полета има включено богато изхранване.

 

Ден-2 / 07.11.2022/ ХАВАНА - ВАРАДЕРО

Кацаме в Хавана в 07:45 часа сутринта местно време.

Започваме Карибското ни приключение с почивка, за да се презаредим и съберем сили за автентична Куба.

След, като си получим багажа и минем митнически граничен транспорт, представител на туроператора, ще ни настани в комфортен автобус. Следва трансфер около 2 часа и половина до екзотично Варадеро.

Настаняване в хотел Valentine El Patriarca 5* и се отдаваме на активна почивка и богат ол инклузив.

Съветваме Ви незабавно да изпиете коктейл с наистина оригинален ром Havana Club – например Дайкири, Пиня Колада, Куба Либре или Мохито и след това да се изтегнете на страхотния, бял пясък. Отдайте се на топлите Карибски води и просто релаксирайте.

 

Ден-3 / 08.11.2022/ ВАРАДЕРО – Раят на Карибите – време е за плаж.

Ден-4 / 09.11.2022/ ВАРАДЕРО – Раят на Карибите – време е за плаж.

Ден-5 / 10.11.2022/ ВАРАДЕРО – Раят на Карибите – време е за плаж.

Ден-6 / 11.11.2022/ ВАРАДЕРО – Раят на Карибите – време е за плаж.

 

Ден-7 /12.11.2022/ ВАРАДЕРО - ХАВАНА

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Хавана. Обзорен тур на модерната част на Хавана с автобус, със спирка на площада на Революцията, Капитолио – копие на Капитолия във Вашингтон, както и ще минем по най-дългата пейка в света – булевард Малекон. Настаняване в хотел Valentin Quinta Avenida 5*.

 

Ден-8 / 13.11.2022/ ХАВАНА (UNESCO)

Закуска. Хавана – едно пътешествие в миналото. Във всяко отношение.

Преди обяд ще минем по стъпките на Хемингуей – Къщата на Хемингуей, Рибарското селце Кохимар, където е получавал вдъхновение за своите романи и където е написал шедьовъра „Старецът и морето“.

След което ще продължим деня с тур из неповторимата и застинала във времето Колониална Хавана, обявена от ЮНЕСКО за културното наследство на човечеството. Пешеходна обиколка из стария град, с неговите площади, крепости и сгради, построени от испанците между шестнадесети и деветнадесети век. Разбира се, ще видим родното място на уникалното дайкири, както и още от любимите заведения на Хемингуей

Възможност за допълнителна екскурзия: Хавана – романтиката на старите, класически открити лимузини.

Вечерта ще имаме възможност да посетим някое кабаре или джаз клуб, според програмата за сезона.

 

Ден-9 / 14.11.2022/ ХАВАНА - СОФИЯ

Ранна закуска и трансфер до летището в Хавана за полет Хавана – София с Турски авиолинии.

 

Ден-10/ 15.11.2022/ СОФИЯ

Пристигане в София в 15:10 ч.

Цената включва:

 

  • Самолетен билет София – Хавана – София, с Турски авиолинии (през Истанбул), с включен кетъринг;

  • Летищни такси;

  • ЗАБЕЛЕЖКА: Всички екскурзии се провеждат на български от лицензиран екскурзовод.

  • Регистриран багаж 30 кг;

  • Трансфер летище – хотел във Варадеро при пристигане;

  • Трансфер Варадеро – хотел в Хавана;

  • Трансфер хотел в Хавана – летище при заминаване;

  • 5 нощувки в делукс стая на база All Inclusive в хотел Valentin El Patriarca 5*****в екзотичния курорт Варадеро;

  • 2 нощувки със закуски в хотел Valentin Quinta Avenida 5***** в Хавана;

  • Тур По стъпките на Хемингуей с включен обяд;

  • Обзорен тур на Модерна Хавана;

  • Пешеходен тур на Стара Хавана (UNESCO) с включено посещение на Музея на рома;

  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро и асистънс от Евроинс, с покрит рист за COVID-19;

  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест при отпътуване;

  • Представител на туроператора с български език;



Цената не включва:
  • Вечери в Хавана;

  • Екскурзии във Варадеро – нашият водач, ще Ви помогне да изберете на място най-подходящите екскурзии;

  • Разходи от личен характер;

  • Виза за Куба;

  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Авиокомпания: Turkish Airlines

София – Истанбул: 21:25ч. – 23:50 ч./ Истанбул – Хавана: 02:05 – 07:45 ч.

Хавана – Истанбул: 09:15ч. – 10:10ч./ Истанбул – София: 14:55ч. – 15:10ч.

 

Допълнителни екскурзии
Sеafari Cayo Blanco – шнорхелинг и плуване на остров Кайо Бланко
КУБА,ХАВАНА

Отпътуване от 8:00 часа. Трансфер от хотела до пристанищото. Отпътуване към острова с катамаран. Кайо Бланко е остров в северната част на Куба. Намира се източно от известния курорт Варадеро, около протока Флорида.
Курортът е популярна дестинация заради красивите коралови рифове, които защитават плажовете от огромните вълни, идващи от океана. По лазурните плажове има изобилие от черупки от ракообразни и миди, изхвърлени от водните течения на океана, а също така не са редки находките на морски звезди, корали и огромни раковини.
Около острова има много делфини, които са дружелюбни и настроени приятелски към многобройните посетители. Гмуркане с шнорхел на кораловия риф. Време за плаж в Кайо Бланко. Обяд в морски стил. Отпътуване към хотела.

Екскурзия Sеafari Cayo Blanco Plus – шнорхелинг и плуване на остров Кайо Бланко + обяд с морски даро
КУБА,ХАВАНА

Отпътуване от 8:00 часа. Трансфер от хотела до пристанещото. Отпътуване към острова с катамаран. Кайо Бланко е остров в северната част на Куба. Намира се източно от известния курорт Варадеро, около протока Флорида.
Курортът е популярна дестинация заради красивите коралови рифове, които защитават плажовете от огромните вълни, идващи от океана. По лазурните плажове има изобилие от черупки от ракообразни и миди, изхвърлени от водните течения на океана, а също така не са редки находките на морски звезди, корали и огромни раковини.
Около острова има много делфини, които са дружелюбни и настроени приятелски към многобройните посетители. Гмуркане с шнорхел на кораловия риф. Време за плаж в Кайо Бланко. Обяд включващ: Омар, Скариди, Октопод, Пиле, хляб, ориз, зеленчуци, обяд, десерт, кафе). Анимация на борда на катамарана. Отпътуване към хотела.

Екскурзия до река Канимар с автобус – разходка с лодка
КУБА,ХАВАНА

Отпътуване от хотела в 8:00 часа. Гмуркане с шнорхел на плажа Корал. Посещение и плуване в пещерата на Сатурн. Разходка с лодка по река Канимар. Разходката преминава през красивите и спокойни води на един от най-емблематичните и интересни водни пътища на региона. Креолски обяд и отдих, който включва: конна езда и почивка в хамаци. Панорамна обиколка на град Матансас. Отпътуване и прибиране във Варадеро

Екскурзия с джип сафари и конна езда
КУБА,ХАВАНА

Отпътуване в 08:00 часа от хотела с местен екскурзовод. Обиколка с джипове през кубинската провинция. Посещение и време за плуване в най-известната пещера в страната "Cueva de Saturno“. Гмуркане с шнорхел в кораловия риф на плажа Корал. Обиколка на долината Юмури до ранчото на Гавиота, което включва посещение на селска къща, плантация на кафе, конна езда, разходка по езерото в гребни лодки. Обяд. Обяда включва: бисквити и масло, креолски бульон, зеленчукова салата, печено свинско месо, десерт и кафе. Преминаване с лодка по река Канимар през природния парк до "Арболеда", където ще се насладите на конна езда, плуване в топлите води на реката и разходка с лодка. Отпътуване и прибиране във Варадеро.

О-в Кайо Ларго дел Сур
КУБА,ХАВАНА

Отпътуване от хотела в 5:00 часа. Трансфер до летището, за да полет до Кайо Ларго. Трансфер до яхтеното пристанище, за да вземете лодка или катамаран. Посещение на острова на игуаните. Кайо Ларго е разположен в центъра на Карибско море, в южната част на Куба и източно от известния остров „Исла де ла Хувентуд". Малко известното в началото на 80-те години място, дългият 27 км и широк 3 км остров, междувременно се е превърнал в рай за гмуркачи и за плажуване. 25 км недокоснат плаж от снежно бял коралов прах приканва към дълги разходки и отмора. Тюркоазеното море е подходящо за всички видове водни спортове и интересни екскурзии за гмуркачи. Екскурзията продължава към плажа Плая Сирена с свободно време за плуване и почивка на плажа. Обяд в местен ресторант. Обяда включва: печено рибно филе или пиле, плодове, зеленчуци и хляб. Отпътуване към пристанището за трансфер до летището. Полет до Хавана. Кацане. Трансфер до хотела.



Условия за резервации:

  • Депозит в размер 30% платен до 24 часа след резервиране (Превежда се към ТО до 2 дни);

  • Доплащане 21 дни преди тръгване;

  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Условия за анулации:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация;

  • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация;

  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;

  • Под 21 дни 100% като такса анулация.

 

 

ВАЖНО:

  • Минимален брой туристи: 20;

  • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;

  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

  • Българските граждани, пътуващи за Куба, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в Куба;

  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;

  • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;


32/09


Етикети
екскурзия до остров краби , krabi thailand , почивка в краби , тайланд екскурзии , krabi thailand , краби тайланд , екскурзия до тайланд , почивка в краби , krabi thailand , почивка в краби, тайланд , почивка в краби, тайланд , екскурзия до остров краби , krabi thailand , острова на джеймс бонд , екзотичен тайланд , почивка в краби, тайланд 2022 , phi phi island , тайланд почивки , екзотични екскурзии , краби тайланд , почивка в краби , почивка в краби, тайланд , ekskurzii krabi , ekskurzii krabi , почивка краби , krabi thailand , екскурзии тайланд , краби тайланд , забележителности тайланд , krabi thailand , почивка в краби, тайланд , тайланд 2022 , почивка в краби, тайланд 2022 , почивка в краби , почивка краби , тайланд почивки , почивка в краби , почивка в краби, тайланд , тайланд екскурзии , ранни записвания 2022 , почивка в краби , оферти тайланд , тайландска храна , екскурзии тайланд , тайланд 2023 , почивка в краби, тайланд , екскурзия до тайланд , почивка в краби, тайланд 2023 , почивка краби , остров пи пи
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах