ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Най-доброто от Виетнам и Камбоджа - 9 Нощувки

Оферта номер: П64971
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 9 нощи
12 дни-9 нощувки
Обиколна на Виетнам и Камбоджа


Програма

ДЕН-1 / БЪЛГАРИЯ – Истанбул

Среща на летището в България, 2 часа преди полета. Полет за Истанбул.

ДЕН-2 / Пристигане в Хо Ши Мин

Пристигане в Хо Ши Мин. Добре дошли във Виетнам! Посрещане и трансфер до хотела.

Град Хо Ши Мин (известен до 1975 г.като Сайгон) е наричан „Перлата на Индокитай“ и е най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. В града се комбинират виетнамска, китайска и френска култура. Днес градът е съвременен мегаполис с небостъргачи и модерни търговски центрове. Новите сгради се сливат в невероятна комбинация с колониалното наследство – красивите и забележителни сгради, които са пръснати в целия град.

 

ДЕН-3 / Хо Ши Мин – Делтата на Меконг – Хо Ши Мин (З, О)

Закуска. Отпътуване за делтата на Меконг. При пристигането си ще започне вашата разходка с лодка по каналите на реката. Ще посетите местна къща, където ще ви сервират чай и домашни плодове. Пътуването ви ще продължи по тесните канали, като ще имате и обяд. След обяд ще посетите семейна работилница за производство на кокосови бонбони. Отпътуване за Хо Ши Мин. (Закуска и обяд)

 

ДЕН-4 / Хо Ши Мин – Пном Пен (З)

Закуска. Обзорна обиколка на Хо Ши Мин. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Сами ще се убедите, че френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде.

Отпътуване за границата с Камбоджа. След уреждане на митническите и гранични изисквания ще ни посрещне местният гид от Камбоджа и ще се прехвърлим на местен автобус. Пристигане в Пном Пен. Настаняване и нощувка.

Добре дошли в Камбоджа!

 

ДЕН-5 / Пном Пен – Сием Рип (З)

Закуска. Познат като „Перлата на Азия“, Пном Пен е един от най-красивите градове на Индокитай. Градът пленява със своя древен чар в комбинация с френската колониална архитектура. След закуска ще направим обзорна обиколка на града: Сградата на правителството (отвън), китайският храм, мостът Нагас, ж.п. гарата – доказателста за богатото културно наследство на столицата на Камбоджа.

След това ще посетите „Полетата на смъртта“, където е издигнат мемориал в памет на жертвите на режима на Червените кхмери.

Отпътуване за Сием Рип. По пътя щепосетите колоритното селце Скоун, известно с местния пазар, където се продават тарантули, скакалци и бръмбари, майсторски приготвени като ястия. Всеки един може да опита от тези местни деликатеси.

Пристигане в Сием Рип.

Сием Рип е изходен пункт за посещение на древните храмове Ангкор. Този изумителен комплекс е построен мецду 9 и 13 век, дълбоко в кабоджанската джунгла и заема площ повече от 90 кв. км. В комплекса са пръснати градове, обградени с каменни зидове, храмове, скулптори, водни канали и водохранилища.

 

 

ДЕН-6 / Сием Рип – обиколка на храмовете Ангкор Том и Ангкор Ват (З)

Закуска. Започваме да се запознаваме с древния град, като влизаме в храмовия комплекс Ангкор през Южната порта. Продължаваме с руините в Бейон, Бафоун, Фимеанакас, Императорския дворец, терасата на слоновете и терасата на крал Лепер. Следобяд посещение на великолепния Ангкор Ват с неговата необикновена архитектура и ба-релефи. Денят завършва с грандиозната гледка на залеза над храмовия комплекс.

Нощувка в Сием Реап.

 

ДЕН-7 / Сием Рип (З)

Закуска. Свободно време за самостоятелни занимания или допълнителна екскурзия „Скритите храмове на кхмерите“

 

ДЕН-8 / Сием Рип - Ханой (З, О)

Закуска. Свободно време или екскурзия до езерото Тонле Сап.

Следобед трансфер до летището за полет Сием Рип – Ханой. Пристигане в столицата на Виетнам. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

ДЕН-9 / Ханой – Нин Бин – Транг Ан (З)

След закуска отпътуване за Нин Бин, известен с карстовите каньони и пещери. При пристигането ще направите разходка с лодка по каналите на областта Транг Ан, като ще видите изумителни пещери, някои от които са дълги до 300 м.

Нощувка в Нин Бин.

 

ДЕН-10 / Нин Бин – Ха Лонг (З, О, В)

Закуска. Следва трансфер около 3 часа до залива Ха Лонг. Пристигане в залива Халонг, където ще се качите борда на реставрирана дървена джонка с платна сред стотиците островчета в Залива Ха Лонг за еднодневен круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е включена в списъка на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционната джонка. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. След обяд ще хвърлите котва в залива Ха Лонг.

Нощувка на борда на джонката в Залива Ха Лонг. (Закуска, Обяд, Вечеря)

 

ДЕН-11 / Ха Лонг – Ханой (З)

Брънч на корабчето. Трансфер до Ханой. Настаняване за дневно ползване на хотел. Следобед обзорна пешеходна стария квартал, известен със своята уникална колониална архитектура. Разходката ще ви позволи да се потопите в местния начин на живот – колоритен, шумен и чаровен. Ще имате възможност да опитате традиционното „яйчено кафе“, както и традиционната супа от нудъли „Фо“. По-късно трансфер до летището за полета към България.

 

ДЕН-12 / Истанбул - София

Полет Истанбул - София в 08:45. Пристигане в София в 09:05



Цената включва:

Международни полети София – Хо Ши Мин; Ханой - София;

Настаняване в двойна/туин стая в хотели 3*/4*.

Храненията, упоменати в програмата (З – закуска; О – обяд; В – вечеря)

Екскурзии и трансфери по програмата с климатизирани превозни средства.

Входни такси.

Круизи с корабчета.

Вътрешен полет Сием Рип - Ханой;

Трансфери и транспорт, както е упоменато в програмата.

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Пакет "Максимална сигурност при пътуване"

Водач на български език с групата.



Цената не включва:

Такси и издаване на виза за Виетнам.

Напики към храненията.

Лични разходи

Всякакви други услуги, неспоменати по-горе.

Подлежи на препотвърждение от авиокомпанията

Полетно разписание:

Превозвач: Турски Авиолинии

София – Истнабул – 21:30 ч. – 23:55 ч.

Истанбул – Хо Ши Мин– 02:05 ч.– 16:15 ч.

Ханой – Истанбул – 22:05 ч. – 05:20 ч.(+1)

Истанбул – София – 08:45 ч. – 09:05 ч.

 

 

Трансфер летище – хотел – летище:

Хотел - Летище – Продължителност – около 1 час 30 минути в посока с 3/4* автобус.


Резервации:

Депозит 30% до 24 часа след резервиране.

Доплащане 21 дни преди тръгване.

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация.

До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация.

До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация.

Под 21 дни 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

32/09



Етикети
екскурзии виетнам , екскурзия виетнам и камбоджа 2023 , екзотична екскурзия до виетнам и камбоджа , toptravels , екскурзия виетнам и камбоджа 2023 , ноември във виетнам и камбоджа , vietnam i kambodja , екзотични оферти , виетнам екскурзии , камбоджа екскурзии , екскурзии виетнам и камбоджа , vietnam i kambodja , екскурзии виетнам , екскурзия във виетнами камбоджа, с водач на български , екскурзия виетнам и камбоджа 2023 , екскурзия виетнам и камбоджа , екскурзии виетнам и камбоджа , виетнам екскурзии , екскурзии камбоджа , виетнам и камбоджа , екскурзия до виетнам и камбоджа , екскурзия във виетнами камбоджа, с водач , виетнам и камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа , камбоджа екскурзии , top travel , екзотични екскурзии , екскурзии виетнам , екскурзии камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа , екскурзия до виетнам и камбоджа , екскурзии камбоджа , виетнам и камбоджа , почивка виетнам , екскурзия до виетнам и камбоджа , камбоджа екскурзии , екскурзии виетнам и камбоджа , почивка камбоджа , виетнам екскурзии , vietnam i kambodja , екзотични екскурзии 2023
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах