ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

Португалия на големи глътки: Лисабон и Порто

Оферта номер: П64979
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни -7 нощувки
Обиколна екскурзия Лисабон и Порто


Програма

ДЕН-1 / София - Лисабон

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" по маршрут София – Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Трансфер и нощувка в хотел в Лисабон. Нощувка.

 

ДЕН-2 / Лисабон

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН-3 / Фатима – Баталя – Оурем – Томар

Закуска. Отпътуване към Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Исус, който носи кръста.

По маршрута има и няколко надгробни паметника с много силни послания от Дева Мария и от трите овчарчета, на които се е явявала. Там също е мястото на първо и второ явление на Ангела на мира. Настаняване в хотел. Свободно време или по желание екскурзия до Баталя, Оурем и Томар /допълнително заплащане/.

Отпътуване и разглеждане на впечатляващия манастир в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастира на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Разглеждане на Аквадукта Конвенто до Крищо - грандиозно хидроинженерно дело от 16 век с дължина от около 6 километра и с общо 180 арки. Построен да доставя вода на манастира на Христос в Томар от 4 различни извора като е бил в експоатация до средата на 20-ти век /над 330 години/. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН-4 / Порто

Закуска. Отпътуване за Порто. Туристическа програма в Порто (включена в цената) – вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто”; камбанарията „Торе душ Клеригуш”; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12в. се стига до крайбрежната улица „Дуеро”. Възможност (срещу доплащане) за круиз по река Доро (55 минути, заплаща се на място - около 16 евро) - традиционна лодка робела (при подходящи метеорологични условия) – в миналото с такива лодки се е пренасяло виното от винената долина до град Порто. Настаняване в хотел в района на Порто. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-5 / Сантиаго де Компостела

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Сантиаго де Компостела /допълнително заплащане/. Мощите на светеца и до днес се пазят в катедралата, а неговото име дава и наименованието на целия испански град. Катедралата Сантяго де Компостела е крайната цел на поклонническия маршрут Камино де Сантяго. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-6 / Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага

По желание еднодневна екскурзия до Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага /допълнително заплащане/. Продължаваме за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12 в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-7 / Порто – Авейро - Лисабон

Закуска. Отпътуване за Лисабон. По пътя спирка в Авейро, наричан още "португалската Венеция", заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.

 

ДЕН-8 / Лисабон - Синтра

Закуска Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон в 09.00ч. Свободно време в португалската столица. По желание : полудневна екскурзия до Синтра /допълнително заплащане/. Ще можете да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в или величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Връщане в Лисабон. Трансфер до летището в Лисабон за полет на авиокомпания "Wizz Air" до София.

 

ДЕН-9 / София

Пристигане на аерогара София в 01.45ч.

Цената включва:

  • Самолетен билет София-Лисабон-София на авиокомпания "Wizz Air"
  • Летищни такси и 1 брой малък ръчен багаж до 10 кг. (40х30х20 см) при полет "Wizz air";
  • 1 брой чекиран багаж до 20 кг.;
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
  • 3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в района на Лисабон
  • 3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "Axis Vermar Conference & Beach" 4* / "Axis Ofir Beach Resort Hotel" 4* (или подобен) в района на Порто
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Фатима
  • Полудневна туристическа програма в Лисабон с екскурзовод на български език
  • Панорамна обиколка на Порто с екскурзовод на български език
  • Пешеходна разходка в Авейро и Фатима
  • Представител на място на български език по време на целия престой
  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покри риск за COVID-19;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;


Цената не включва:
  • Слушалки по време на туровете - около 7 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)

  • Настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон – 100 лв/човек;

  • Настаняване в стая с изглед към океана в хотелите "Axis Vermar Conference & Beach" 4* и "Praia Golfe Hotel" 4* в района на Порто – 100 лв/човек;

  • Полуднивна екскурзия до Баталя – Оурем – Томар – 80 лева

  • Полудневна екскурзия до Синтра – 80 лева

  • Целодневна екскурзия до Брага и Гимараeш – 80 лева

  • Целодневна екскурзия до Сантиаго де Компостела 120 лева

  • Миникруиз по река Доро (заплаща се на място - около 13 евро, при подходящи метеорологични условия);

  • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

  • Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; за университета в Коимбра (5-12 EUR)

  • Билет за фуникуляра до манастирския комплекс "Бом Жезуш ду Монте" (около 1,20 EUR) в Брага;

  • Градски и местен транспорт;

  • Разходи от личен характер;

  • Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)

  • Курортна такса – 2,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция

  • PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Португалия.

 

Полетно разписание (подлежат на препотвърждение)

Авиокомпания: Wizz Air

София – Лисабон: 15:25 ч. – 17:45 ч.

Лисабон – София: 18:25 ч. – 00:20 ч.(+ 1 ден)

 
 
Допълнителни екскурзии

 
  Панорамна обиколка на Лисабон
ПОРТУГАЛИЯ,ЛИСАБОН

Автобусна и пешеходна разходка сред най-известните забележителности на Лисабон.

Започваме със спирка при символа на града - кулата Белем. Следвайки течението на р.Тежу се отправяме към паметника на Откривателите и шедьовърът на португалското изкуство - манастира Жеронимош, построен със средства спечелени от Вашку да Гама при пътуванията му в Индия. Кратка спирка при най-известната сладкарница в Лисабон – Pasteis de Belem.булевард Либердаде, площад Росио, най-големия площад на града- Пласа де Комерсио със статуята на Краля-Реформатор Жозе 1-ви .Свободно време за изкачване с асансьора Санта Жуста или разходка из стария квартал Алфама


Цената включва

транспорт, екскурзоводско обслужване на български език.


Цената не включва

входни такси на посещаваните обекти в свободното време



Цена за възрастен 85 BGN
  Целодневна екскурзия до Порто
ПОРТУГАЛИЯ,ЛИСАБОН

Пешеходна програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро. От площада пред Съдебната палата се отправяме към основните забележителности-старата гара декорирана с керамичните плочки (азулежуш), Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците)-най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата на Порто - една от най-старите сгради, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. По средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежния булевард – мястото, край устието на реката, където се е родил градът. Ще видим и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на р. Доро, построен по проект на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време. Връщане в Лисабон.


Цената включва

транспорт, екскурзоводско обслужване,


Цената не включва

разходи от личен характер.



Цена за възрастен 80 BGN
  Полуднивна екскурзия до Баталя – Оурем – Томар
ПОРТУГАЛИЯ,ЛИСАБОН

Отпътуване към Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Исус, който носи кръста.

По маршрута има и няколко надгробни паметника с много силни послания от Дева Мария и от трите овчарчета, на които се е явявала. Там също е мястото на първо и второ явление на Ангела на мира. Настаняване в хотел. Свободно време или по желание екскурзия до Баталя, Оурем и Томар /допълнително заплащане/.

Отпътуване и разглеждане на впечатляващия манастир в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастира на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Разглеждане на Аквадукта Конвенто до Крищо - грандиозно хидроинженерно дело от 16 век с дължина от около 6 километра и с общо 180 арки. Построен да доставя вода на манастира на Христос в Томар от 4 различни извора като е бил в експоатация до средата на 20-ти век /над 330 години/.


Цената включва

двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване.


Цената не включва

разходи от личен характер



Цена за възрастен 80 BGN
  Целодневна екскурзия до Брага и Гимараeш
ПОРТУГАЛИЯ,ЛИСАБОН

Продължаваме за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12 в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др.


Цената включва

двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване.


Цената не включва

разходи от личен характер



Цена за възрастен 120 BGN
  Целодневна екскурзия до Сантиаго де Компостела
ПОРТУГАЛИЯ,ЛИСАБОН

Мощите на светеца и до днес се пазят в катедралата, а неговото име дава и наименованието на целия испански град. Катедралата Сантяго де Компостела е крайната цел на поклонническия маршрут Камино де Сантяго


Цената включва

двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване.


Цената не включва

разходи от личен характер



Цена за възрастен 80 BGN
  Полудневна екскурзия до Синтра
ПОРТУГАЛИЯ,ЛИСАБОН

Ще можете да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в или величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски.

Цената включва

двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

разходи от личен характер



Резервации:
  • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
  • Доплащане 21 дни преди тръгване
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 
Анулационни срокове:
  • До 24 часа след резервация без такса анулация
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулация
  • Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация
 
ВАЖНО:
  1. Минимален брой туристи: 45 човека;
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  4. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
  6. При въвеждането на санитарни мерки за влизане и пребиваване в страната на дестинацията – здравни протоколи, изисквания за ваксина, тестове и сертификати, туристите ще бъдат информирани.

32/09


Етикети
лисабон 2021 , екскурзия лисабон , потугалия 2021 , екскурзия до лисабон , почивка в португалия лисабон , лисабон , почивка в лисабон , порто , почивка португалия лисабон , португалия 2021 , лисабон екскурзии , португалия 2021 лисабон и порто , почивка португалия , почивка лисабон , новогодишна почивка лисабон , почивка португалия , екскурзия до португалия , лисабон - коста да капарика , почивка португалия , почивка коста да капарика , екскурзия до португалия , лисабон , ekskurzii lisabon i porto , екскурзии португалия лисабон , ekskurzii lisabon , португалия лисабон , екскурзии португалия , португалия , екскурзии португалия лисабон , почивка в португалия , почивка коста да капарика , португалия лисабон , почивка в португалия , екскурзия до лисабон , почивка португалия порто , почивка в португалия лисабон , лисабон - коста да капарика , екскурзии порто , почивка португалия , почивка в португалия 2021 , почивка в лисабон , лисабон почивка , екскурзия до порто , почивка лисабон , екскурзия до лисабон , португалия , порто почивка , почивка в португалия , ekskurzii portugalia , lisabon 2021 , почивка коста да капарика , лисабон 2021 , почивка лисабон и порто , почивка португалия , почивка в лисабон , почивки португалия 2021 , ниски цени , ekskurzii lisabon , лисабон и порто – със самолет и обслужване на български език , pochivka lisabon , почивки лисабон , toptravels , ekskurzii portugalia , екскурзия до лисабон и порто , екскурзия до лисабон , лисабон 2021 , екскуризия до лисабон , pochivka lisabon 2021 , ekskurzii lisabon , лисабон - коста да капарика , почивки португалия , порто , ekskurzii lisabon i porto , екскурзии португалия , почивки португалия , екскурзия лисабон , португалия почивка , почивки лисабон , почивка лисабон , португалия екскурзии , pochivka lisabon 2021 , португалия , лисабон , португалия лисабон , екскурзия до порто , екскуризия до лисабон , порто , ekskurzii porto , екскурзия до порто , почивка в лисабон 2021 , лисабон , ekskurzii lisabon , почивка лисабон , португалия 2021 , порто , лисабон и порто 2021 , екксурзии лисабон , почивки лисабон 2021 , почивка в португалия лисабон и порто , ekskurzii porto , португалия , екскурзия лисабон , португалия 2021 , почивка лисабон
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах