Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

МЕКСИКО от А до Я - Запленяваща приказка за Ацтеките и за Маите

Оферта номер: П64989
Вид транспорт: Самолет Самолет
13 дни/ 10 нощи
13 дни/10 нощувки



Програма
ДЕН 1 / МЕЖДУНАРОДНО ЛЕТИЩЕ – МЕКСИКО СИТИ
Събираме се на летище София за удобен полет София – Мексико Сити с луксозните самолети на Турски авиолинии. Полета е с междинно кацане в Истанбул. Багажа се чекира еднократно – само в София. По време на полета има включено богато изхранване.
 
ДЕН 2 / МЕКСИКО СИТИ
Пристигане на Международното Летище в Мексико и посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела в Мексико Сити. Кратък разговор за запознаване и представяне на програмата от местния екскурзовод, след което настаняване в хотела. Трансфер до Ксочимилко за разходка с така известните лодки „трахинарес“. По време на разходката ще имате възможността да опитате от местните мексикански закуски. След приключването на разходката, трансфер до бохемския квартал Койоакан за пешеходна разходка с екскурзовод, по време на която ще може да си закупите сувенири от занаятчийския пазар.
 
Ксочимилко е град с типичния езерен дух. Той се намира южно от Мексико Сити и е известен със своите чинампас и трахинерар, разходките по дължината на своите канали, които пораждат спомена за потомствените времена, когато Великият Теночтитлан е бил град, разцъвтяващ сред своите води. Ксочимилко е може би последната жива връзка с цивилизацията на Ацтеките, мястото където се преплитат миналото и настоящето, за да докажат, че историята може да продължава да се записва, без да бъдат разделяни вече създадените с тези, които предстоят да бъдат създадени. Цветята и растенията са традиция по време на всяко посещение в пазара и в кейовете, защото още по време на първите заселници, практиката с цветарството и окрасяването на чинампас с различни цветове е дала основния ресурс за работа на своите жители.
 
Койоакан е сърцето на културата на Мексико Сити. Всяка разходка по улиците на квартала е връщане във времето. Това е един от най-пленителните и цветни квартали. Това е мястото, където Ернан Кортес решава да се засели, където Луис Бунюел заснема сцена от филма „ Илюзията се вози на трамвай“, също така това е и квартала, в който Фрида Кало е родена.
Името Койоа

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах