ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Нова Година в Истанбул 2023

Оферта номер: П65063
Вид транспорт: Автобус Автобус
4 дни/ 3 нощи
4 дни-3 нощувки
Една различна Нова Година


Програма
1 ДЕН: 29.12.2022  Отпътуване от София в 6.00 ч. от паркинга на стадион „Васил Левски”, от Шел на магистралата до Пазарджик в 07:15ч. , от  Пловдив в 08.00 ч. от бензиностанция OMV до хотел „Санкт Петербург” за Истанбул през ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле. Пристигане в Истанбул следобяд. Настаняване в хотел Wanda Vista 5*. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела.

2 ДЕН: 30.12.2022: Закуска. Свободно време или *по желание  срещу допълнително заплащане- * Разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул – преминава се под моста "Галата" ,Чираан Палас"- бивша султанска резиденция, квартала "Ортакьой"- любимо място на истанбулските младежи, Морския музей, дворците  Долмабахче и Бейлербей, отбранителните крепости  "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар, кварталите на елита на Истанбул, къщите от телевизионните сериали, "Момина кула" и др. * Посещение на Долмабахче - най-големият дворец в Турция  и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Дворецът е дом на шестима султани, както и на основателя и пръв президент на Република Турция – Мустафа Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Колекцията на двореца включва скъпи мебели, килими, огледала от венецианско стъкло, най-големият кристален  полилей в света, изработен в Бохемия, картини на известни европейски художници и др.
* Посещение на най-високата сграда в града - "Сапфир" с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в новата модерна част на Истанбул и на територията му има жилищна част, търговски център, голф игрище и спа център. Ще имате възможност да се качите с асансьор за две минути до панорамната площадка на 238м височина, от където се открива невероятна 360-градусова панорама към целия град. С 4D визуализацията ще станете пилоти на хеликоптер и ще се потопите из забележителностите на Константинопол, без да ставате от удобната седалка. Връщане в хотела . Нощувка.
 
3 ДЕН: 31.01.2022  Закуска. Свободно време или  * По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен екскурзовод на български език: Синята джамия (отвън); площад Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм ІІ; византийската базилика "Св. София" (отвън); двореца Топкапъ (отвън). Посещение на желязната църква "Свети Стефан", разположена на брега на Златния рог, реставрирана и открита през 2018г.  Връщане в хотела. Свободно време за почивка или посещение на МОЛ Venezia Mega Outlet – за шопинг.  Подготовка за новогодишното парти. Трансфер до Босфора, където ще посрещнем Нова Година на яхта – вечеря със сервиз и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. От 20:00 до 1:00 / в зависимост от желанието и настроението на групата/. За веселата част има подготвена шоу програма и  български DJ. Обратно в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: 01.01.2023: Закуска. Отпътуване за Одрин и кратък престой в центъра на града с възможност за посещение на джамията "Селимие"-  шедьовър на Османската архитектура и символ на града или шопинг. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София вечерта.

Цената включва:
 
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 3 нощувки със закуски в х- л WANDA VISTA 5* в Истанбул - //www.g-wandavista.com/
  • 2 Вечери на блок маса в ресторанта на хотела;
  • Празнична Новогодишна вечеря с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни местни напитки, празнична програма с български DJ на яхта по Босфора;
  • Безплатно ползване на Спа: Вътрешен басейн, Сауна,Хамам, фитнес в хотела;
  • Wi-Fi достъп.
  • Безплатен паркинг за гостите пристигащи с коли;
  • Посещение на град Одрин;
  • Водач от фирмата организатор;
  • Пътни и  магистрални такси;   
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;


Цената не включва:
Панорамна обиколка на Истанбул – пешеходно и с автобус с екскурзовод на български език – 15 €;
Посещение на Venezia Mega Outlet - 10 €;
Разходка с корабче по Босфора – 20 €;
Посещение с местен екскурзовод на Долмабахче - 30 евро (включва резервация, входен билет, слушалки и екскурзовод).
Посещение на небостъргача Sapphire - 30 € (включва трансфер и билет за терасата и киното)
Разходи от личен характер;
Трансфер от Плевен и Кнежа – 40 лв. на човек двупосочно; от Луковит и Червен Бряг – 30 лв. двупосочно;
Такса гориво

 
 
За допълнителните мероприятия – записването и плащането става предварителни при доплащането !!! Екскурзиите се осъществяват  при минимум 20 пълноплащащи туриста.


ВАЖНО:
* Внасянето на всякакъв вид напитки в хотела и на яхтата са ПОЗВОЛЕНИ !
*На желаещите да пътуват със собствен транспорт се приспадат по 50 лв от цената. Те не ползват и застраховка.
*За туристите, които не желаят да се възползват от допълнителните екскурзии – трансфер до     Историческия център на града или до МОЛ Истанбул срещу допълнително заплащане;
*Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 90.00 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.  Няма визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи:  7 дни преди датата на отпътуване.

Няма визови изисквания, свързани с пътуването.
                  НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 50 лв. при записване. 30% от сумата до 30/11/2022 г. Пълно плащане до
                10/12/2022 г.
                  УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
•            Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
•            При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
•                При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
•            При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
  1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
  2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
  3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
  • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
  • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
  1. Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
  2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 4.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ТРАНСПОРТ: Автобус

Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение,  които могат да се предвижват самостоятелно.

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
                               
17/10


Етикети
почивки топ травелс , почивка в турция , информация от топ травелс , turciq i istanbul , екскурзия , почивка в турция , dopalnitelni ekskurzii 2022 , екзотика в истанбул , различна нова година , топ травелс почивки , нова година в истанбул , турция и ориента , turciq 2023 , ekskurziq do turciq , почивки топ травелс , snimki na turciq , почивка в турция , отиване със самолет връщане с автобус , почивка в турция , нова година в анталия , една различна нова година , нова година в истанбул 2022 , тръгване от варна , pochivki , различна нова година , египетския обелиск , нова година в турция , модел на яхтата , nova godina turciq , колоната на константин , турция и ориента , toptravels , нова година 2023 , нова година истанбул , азиатската част на истанбул и българската църква „св. стефан“ , почивка в турция , нова година истанбул , posre6tane naovata 2022 godina , екзотика в истанбул , почивка в турция , змиевидната колона , кобинирани почивки , antaliq , snimki za ostrovite v turciq , коледа , нова година в турция , почивка в турция , разглеждат се синята джамия , двореца „долмабахче” , top travels.bg , нова година на кораб , почивки топ травелс , hoteli , novogodi6ni praznici , sobstven transport , тръгване от софия , резервирайте при нас , турция , kurorti , истанбул и босфора , novogodi6ni praznici , more praznici , ko6adasa 2023 , църквата „света софия“ , нова година в турция , почивка в турция , turciq na nova godina , 2022 нова година , godina , snimki na turciq , kurorti , нова година в истанбул , нова година 2023 , нова година в турция , нова година , avtobusni ekskurzii , posre6tane na nova godina , ориента и истанбул , niski ceni za tueciq , църквата „света софия“ , 2022-2023 godina , кобинирани почивки , nova godina , нова година истанбул , почивки , alaniq , turciq i istanbul , нова година в сиде 2023 , pleasure craft , turciq 2022 , потопи се в ориента , nova godina turciq , моста над босфора , топ травелс почивки , истанбул , босфора , двореца топкапъ , po4ivka v turciq , нова година 2022 , koledni praznici , nova godina istanbul , празници , моста над босфора , автобусна програма , нова година в сиде 2022 , празници , нова година в истанбул , отстъпки за ранно записване , pochivki top travels , нова година в турция , нова година по босфора , отиване със самолет връщане с автобус , pochivka top travels , antaliq , нова година в турция , 2022 нова година , нова година в кушадасъ , змиевидната колона , топ оферти топ травелс , 2022 nova godina , програма , niski ceni za tueciq , nova godina , информация за новогодишния круиз по босфора на най- голямата яхта в истанбул „bosfor” , nova godina v istanbul , нова година по босфора , 2022 нова година , турция , more praznici , happy new year 2023 , отстъпки за ранно записване , нова година в кемер 2022 , нова година 2023 , нова година в сиде , нова година в кемер , нова ходина , side , нова година в турция , истанбул , turciq na nova godina 2022 , нова година в истанбул , автобусна програма , praznici , почивка в турция , нова година в истанбул , новогодишен круиз по босфора , kemer , kemer , нова година в истанбул , pochivka turcia , тръгване от софия , почивка в турция , 2023 нова година , оферти нова година , фонтана на вилхелм ii-ри , happy new year 2023 , turciq , avtobusna programa , 2023 , почивка в турция , тръгване от велико търново , нова година с автобус , нова година , nova godina , истанбул , koledni praznici , информация за новогодишния круиз по босфора на най- голямата яхта в истанбул „bosfor” , нова година в сиде , почивка в турция , нова година в турция истанбул , happy new year , посрещане на новогодишните празници , nova godina 2023 , нова година истанбул , коледа , turciq 2023 , нова ходина , нова година в турция , avtobusna programa , niski ceni , програма , istanbul , почивка в турция , snimki za ostrovite v turciq , разглеждат се синята джамия , почивка в турция , kapadokiq , ориент , нова година в турция , нова година в истанбул , happy new year 2023 , топ травелс почивки , резервирай , toptravels , почивка в турция , praznici , turciq , oferti , истанбул и босфора , нова година по босфора , нова година по босфора , нова година в кемер 2023 , нова година в истанбул 2022 , нова година в истанбул , нова година в турция , новогодишна програма , програма с водач , happy new year , ниски цени , различна 2023 , тръгване от велико търново , avtobusni ekskurzii , turciq 2023 , програма с водач , турция , нова година в истанбул , модел на яхтата , фонтана на вилхелм ii-ри , нова година в кушадасъ , почивка , почивки топ травелс , posre6tane naovata 2023 godina , ko6adasa 2023 , истанбул , почивка в турция , 2022 nova godina , посрещане на новата 2023 година , side , ku6adasa , turciq na nova godina , pochivki pochivka , екскурзия , нова година в алания , ориента и истанбул , нова година в кемер , колоната на константин , ekskurzii i pochivki , посрещане на новата 2022 година , ku6adasa , нова година в анталия , top travels , нова година в истанбул , тръгване от варна , почивка в турция , топ травелс почивки , различна 2023 , 2023 nova godina , нова година с автобус , босфора и морето , топ травелс почивки , sobstven transport , двореца топкапъ , dopalnitelni ekskurzii 2023 , египетския обелиск , една различна нова година , istanbul , 2023 , посрещане на новогодишните празници , po4ivka v turciq , nova godina v istanbul , toptravels , ekskurziq do turciq , нова година истанбул , nova godina , posre6tane na nova godina , 2023 nova godina , nova godina 2023 , почивки топ травелс , нова година , азиатската част на истанбул и българската църква „св. стефан“ , 2022-2023 , почивка в турция , нова година в алания , турция истанбул , turciq na nova godina 2023 , двореца „долмабахче” , pleasure craft , ориент , kapadokiq , nova godina turcia , alaniq , happy new year 2022 , нова година на кораб , босфора и морето , nova godina , hoteli turcia , потопи се в ориента , top travel
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах