ЕКСКЛУЗИВНО МАРОКО ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ - ОЛЕКОТЕН ТУР с кацане в Маракеш

Оферта номер: П65195
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2023
Една различна екскурзия
Прикачен файл:
65195Dop.ekskurzii za Maroko olekoten tur.docx
Цена от: 1693.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
ДЕН-1 / София - Маракеш
Среща на Летище София за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището в Маракеш. Продължителност на трансфер до хотела – около 20 минути. Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад Джема Ел Фна, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.
Възможност за допълнителни мероприятия:
Посещение на градините Мажорел- Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, “импресионистична градина”, “катедрала от форми и цветове”. Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН-2 / Маракеш - Водопадите Узуд
Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка в Маракеш.
Камилски керван – където ще яздим камила, наричана Кораба на пустинята в местност Palmeraie предрешени като бербери. Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на конницата оставила дупки по земята, от където започнали да изникват нови и нови палми. Продължителност на разходката – около 2 часа
Водопадите Узуд -едно от природните чудеса на Мароко – Узуд е водопад в провинцията Азилал, на 150 км североизток от Маракеш. На Берберски името Узуд означава действието на смилане на зърно. Името може би идва от старите мелниците кацнали на върха и около водопада. Може да се следва тясна и трудна пътека водеща до града Бени Мелал. Водопада е най-посещаваната атракция в региона. В околностите могат да се видят зелени долини, овощни градини и великолепна верига на проломите на река Ел Абид. Много местни и национални асоциации правят проекти за защита и опазване на обекта. *Забележка: За екскурзията се преминава през пешеходен преход и препоръчваме да сте подготвени с подходящо облекло и обувки.
 
ДЕН-3 / Ессауира
Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка в Маракеш.
Ессауира Африканската перла на Атлантика, едно от малкото места по света, където расте аргановото дърво. Първото, което вижда всеки в Есауира е чудноватата природа – от едната страна море и километри пясъчна ивица, от другата – горички от дървото тхуя, един от символите на Есауира. Белосани къщички със сини дървени капаци и прозорци, свежи фасади, цветни огради – близко и уютно. Зад тях е скрита арабската крепост от XVIII в., построена по времето на султан Мохамед Сиди. Свободно време за обяд или разходка в Медината (ЮНЕСКО).Ессауира е един художествен център, където туристите имат възможност да видят фрески с ярки цветове, галерии или реплика на Йерусалим от легендарния филм на Орсон Уелс Кралството небесно.
 
ДЕН-4 / Маракеш - Анима гардън и долината Урика
Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка в Маракеш.
Градината Анима гардън -”Пътуване до оазиса на блажените” и долината Урика с включен берберски обяд Пътуването до градината Анима на Андре Хелър е пътешествие в друг свят, където изкуството и природата са преплетени в едно. Това е най-красивата градина в Мароко, спираща дъха мечта за зеленина в иначе безплоден пейзаж на юг от Маракеш, която определено заслужава да бъде наречена оазис. Това обаче дори не отговаря на това, което Anima Garden предлага на своите посетители. На площ от три хектара,някогашната безплодната, червена пустинна почва в подножието на величествените Атласки планини е превърната в място, което ви кани да се чувстваме като в рая. Отворена за посещение от 2016г.Дори кафенето в парка има място в историята, кръстено на американски писател, живял и работил в Мароко в продължение на половин век: Пол Боулс. Той е известен с творбата си „Небето над пустинята“, която, подобно на Anima Garten на Андре Хелър, разглежда недостатъците на западния живот и артистично изобразява тайните, красотата и ограниченията на света.Долината Урика ще Ви разкрие света на Берберите, техният начин на живот, култура и кухня, на която ще можете да се насладите по време на включеният берберски обяд. Разкриват се панорамни гледки с терасовидни градини, къщички и истинска природа, всичко това заобиколено от средните Атласи. Пазара на Урика е известен със своите магични минерални камъни и кристали идващи от Алпите.
Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма.Нощувка.
 
ДЕН-5 / Маракеш - Казабланка, преход 250 км, 3:00 часа
Закуска. Отпътуване за Казабланка – туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица. Разходка по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, величествената джамия на Hassan II/ при възможност посещение с допълнителен вход/ , преминаване с автобус през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк Арабска лига със своите палмови дървета Настаняване в хотел Suisse 4* или подобен. Вечеря. Нощувка
 
ДЕН-6 / Казабланка - Рабат - Мекнес - Фес, преход 300 км, 4:00 часа
Закуска. Отпътуване за Рабат. Панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан, а по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско- африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Отпътуване за очарователния Фес- музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН-7 / Фес - Шафшауен - Фес, преход 215 км в посока, 3:00 часа
Закуска. Вечеря. Нощувка.
Допълнителна екскурзия до Шафшауен- синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. Връщане във Фес.
 
ДЕН-8 / Фес - София
Закуска. Трансфер до летището във Фес за директен чартърен полет до София в 12,10 ч
 
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Маракеш – Фес - София с авиокомпания European air charter с включени летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 6 кг
 • 4 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел Hotel Farah Marrakech 4*или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел Hotel Suisse Casablanca 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери във Фес Heritage boutique hotel 4*. Golden Tulip Thaght 4* или подобен;
 • Посещение и обиколка на Маракеш;
 • Посещение на Фес;
 • Посещение на Мекнес
 • Посещение и обиколка на, Рабат и Казабланка;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.


Цената не включва:
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 49 лв с включена входна такса;
 • Традиционна мароканска вечер Фантазия с включена напитка и шоу програма–танци и езда на коне – 84 лв за възрастен / 74 лв за дете до 11.99г;
 • Екскурзия до Водопадите Узуд – 107 лв  възрастен / 88 лв за дете до 11,99 г.;
 •  Камилски керван - 73 лв възрастен
 • Посещение на градината Анима гардън -”Пътуване до оазиса на блажените” и долината Урика с включен берберски обяд - 125 лв  възрастен / 85 лв за дете до 11,99 г.;
 • Допълнителна екскурзия до Ессауира – 111 лева за възрастен / 54 лева дете до 11,99 г.;
 • Допълнителна екскурзия до Шефшауен– 99 лева за възрастен / 79 лева за дете до 11,99 г.;
 • Камилски керван - 70 лева за възрастен/ 50 лева дете до 11,99 г
 • Входна такса на джамията Хасан ІІ в Казабланка– заплаща се на място около 13 евро;
 • Бакшиш от 20 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;Полетно разписание (подлежи на прeпотвърждение:
Авиокомпании European Air Charter;
София- Маракеш: излита: 09:00 / каца: 11:50 ч.
Фес - София: излита: 12:10/ каца: 18:00 ч.
 
Трансфер летище – хотел:
Продължителност ( Маракеш): около 20 минути в посока с 3/4* автобус.
Продължителност ( Танжер): около 30 минути в посока с 3/4* автобус.
 
 

Резервации:

 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
 • Доплащане 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулационни срокове:

 • До 24 часа след резервация без такса анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация

ВАЖНО:

 • Минимален брой туристи: 160;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Българските граждани, пътуващи за Мароко, е необходимо да притежават международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Мароко поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;


32/12

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
pochivka v maroko s direkten polet 2023 , величието на имперските градове с директен полет 2023 , посещение и обиколка на моула идрис- зерхун , екскурзия до мароко с директен полет 2023 , севилската катедрала “света мери“ , почивки ранни записвания , оферти , мароко от а до я 2023 , ранни записвания 2023 топ травелс , ekskurzii ranni zapisvania , velichieto na imperskite gradove top travels s direkten polet 2023 , portugalia ekskurzia , oferti za ekskurzii , ranni zapisvania , оферти за почивки , екскурзия до мароко 2023 топ травелс , мароканска храна , hotel kasbah zallagh 4* , топ травелс , лисабон , почивка в мароко с директен полет 2023 , ranni zapisvania 2023 , palm club 4* , hotel golden tulip tghat 4* , pochivki ranni zapisvania , посещение и обиколка на ерфуд , фламенко“ вечер , maroko ekskurzia , velichieto na imperskite gradove 2023 top travels , velichieto na imperskite gradove 2023 top travels , мароко 2023 , посещение на ифран и азру , maroko 2023 top travels , maroko s direkten polet 2023 top travels , самолетни почивки , екскурзия до мароко с директен полет 2023 топ травелс , мароко 2023 топ травелс , фонтана хиралда , ekskurzia do maroko s direkten polet 2023 top travels , оферти за екскурзии , ранни записвания с директен полет 2023 топ травелс , танжер , hotel menzeh zalagh 4* , мароко с директен полет 2023 топ травелс , мароко от а до я , рабат , фес , оферти за ранни записвания , екскурзии мароко , джамията кутубия , maroko direkten polet 2023 , площад “нуева“ , къщата “адриатика“ , оферта за мароко 2023 , portugalia , velichieto na imperskite gradove s direkten polet 2023 top travels , мароко от а до я , съкровищата на испания , португалия, мароко , ekskurzia do maroko 2023 top travels , маракеш , посещение и обиколка на волубилис , oferti za pochivki , maroko 2023 , oferti za ranni zapisvania , испания , посещение на руините на рабат , ранни записвания , почивки , мароко екскурзия , екскурзии ранни записвания , почивка в мароко с директен полет 2023 , мароко от а до я 2023 , мароко от а до я , hotel хотел holiday inn 3* , екскурзия до мароко , мароко 2023 , hotel meraprime gold 3* , екскурзии , мароко с директен полет 2023 , samoletni pochivki , oferta za maroko с директен полет 2023 s direkten polet top travels , мароко , маракеш , посещение и обиколка на уарзазат и бен- хаду , оферти мароко 2023 , посещение и обиколка на казабланка , португалия , ranni zapisvania 2023 top travels , екскурзия мароко от а до я , шефшауен , посещение и разглеждане на маракеш , hotel ramada encore 4* , pochivka v maroko 2023 top travels , pochivka v maroko 2023 , почивка в мароко 2023 , maroko , samoletni ekskurzii , ekskurzii , площад „джема ел фна , казабланка , посещение и обиколка на фес , ranni zapisvania , menzeh zallagh 4* , оферта за мароко 2023 топ травелс , oferti , величието на имперските градове 2022 , танжер , екскурзия до мароко , испания екскурзия , самолетни екскурзии , atlantic agal rabat 4* , мароко от а до я , португалия екскурзия , посещение и обиколка на мекнес , екскурзии мароко , ispania , le fint 4* , pochivka v maroko direkten polet 2023 top travels , hotel suisse casablanca 4* , кралския дворец , екскурзия до мароко 2023 , hotel farah marrakech 4* , ekskurzia do maroko s direkten polet 2023 , величието на имперските градове 2023 топ травелс , почивка в мароко 2023 топ травелс , ranni zapisvania s direkten polet 2023 top travels , maroko ot a do q , оферта за мароко с директен полет 2023 топ травелс , забележителности мароко , екскурзия мароко от а до я , pochivki , оферта за мароко с директен полет 2023 , ранни записвания , величието на имперските градове с директен полет 2023 топ травелс , hotel via sevilla mairena 4* , ekskurzia do maroko 2023 , площад испания , ispania ekskurzia , oferta za maroko 2023 top travels , ранни записвания 2023 , посещение на тинрир и каньона на р. тодра , тарифа
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах