ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

КЛАСИЧЕСКИ ОБИКОЛЕН ТУР НА ИСПАНИЯ

Оферта номер: П65329
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни -7 нощувки/Сезон 2023
Обиколна екскурзия на Испания през Май и Октомври


Програма

ДЕН-1  София – Барселона

Полет София – Барселона с авиокомпания България Еър  в 10.10 ч. Кацане на летище Ел Прат в 12.10 ч.Барселона е вторият по големина град в Испания и столица на район Каталуния – един от най-обичаните градове, който за да можеш да  разбереш и усетиш, трябва да го посетиш. По време на обзорната обиколка ще преминем през: визитната картичка на града „Саграда Фамилия“ (отвън); две от най-известните къщи, построени от гениалния архитект Антонио Гауди – Каса Батийо и Ла Педрера (отвън); емблематичния булевард Грасия; площад Испания, монумента на Христофор Колумб, Свободно време по прочутата улица Рамбла и Готическия квартал. Възможност за самостоятелно разглеждане на Аквариума Нощувка в района на Барселона.

 

ДЕН-2 Барселона-Монсерат 60 км.

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до манастира „Монсерат“, живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала (с доплащане при минимум 22 души).

Следобед – завръщане в Барселона.по желание посещение на стадиона Ноу Камп.Нощувка в района на Барселона.

 

ДЕН-3 Барселона-Валенсия 350 км.

Закуска. Отпътуване за Валенсия- - третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културния комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа). Пешеходна разходка в историческият център: Арената - една от най-големите в Испания, централния площад с Кметството и Историческия музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс - една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство.Настаняване и нощувка в района на Валенсия.

 

ДЕН-4 Валенсия-Толедо-Мадрид  400 км.

Закуска.Отпътуване за Мадрид. Посещение на старата столица на Испания - Толедо,хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции. 

Туристическа програма в Толедо: разглеждане на Катедралата и Църквата „Санто Томе „ с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на Граф Оргас“. Ходейки по тесните, криволичещи улички на старата част на Толедо, посетителят се пренася в епохата на Средновековието. Портите, замъците и мостовете на града са запазили своя старинен вид и безмълвно свидетелстват за времето, когато Толедо бил един от най–значимите градове в Европа.Настаняване и нощувка  в района на Мадрид. 

 

ДЕН-5 Мадрид 

Закуска.Туристическа програма в Мадрид: Кралския дворец/отвън/;площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса, булевард „Гран Вия” - най-известният в града. Ще имате възможността да се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица – Мечето с ягодовото дърво, на „Пласа Майор” ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо - студена доматена супа; тортила, Октопод ала гайега, паеля и сангрия. Свободно време в Мадрид. Следобед - по желание допълнителна екскурзия - посещение на музея Прадо съхранил шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес с екскурзовод.Нощувка  в района на Мадрид. 

 

ДЕН-6 Мадрид-Сарагоса 320 км.

Закуска. Свободно време  в Мадрид да посещение на Кралския дворец. Около 14:00 ч. отпътуване за Сарагоса – столицата на провинция Арагон, важно религиозно средище. Посещение на Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базиликата, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя, и която се слави като първия храм, посветен на Дева Мария Нощувка в района на Сарагоса.

 

ДЕН-7 Сарагоса-Лерида -Барселона 300 км.

Закуска. Отпътуване за Барселона с кратка спирка в гр.Лерида. За основна забележителност и символ в града се приема Старата катедрала, която съдържа елементи както от романски, така и от готически стил. Носи името Seu Vella, което в превод означава Старият трон.През 18 в. е използвана като военна крепост, но след приключване на военните размирици отново е с отворени врани за многобройните си посетители.Кратка разходка в стария град. Нощувка в района на Барселона.

 

ДЕН-8 Барселона-София

Закуска. Трансфер до летище Ел Прат.. Полет за София в 12,50 ч. Кацане в 16,40 ч 


Цената включва:

  • Самолетен билет на София – Барселона - София на авиокомпания България Еър с включени летищни такси;
  • 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 3 нощувки със закуски в района на Барселона в хотел 4*;
  • 2 нощувки със закуски в района на Мадрид в хотел 4*;
  • 1 нощувка със закуска в района на Валенсия в хотел 4*;
  • 1 нощувка със закуска в района на Сарагоса в хотел 4*;
  • Транспорт с автобус 3* по време на престоя ;
  • Обиколка на Барселона;
  • Обиколка на Валенсия;
  • Обиколка на Толедо;
  • Обиколка на Мадрид;
  • Обиколка на Сарагоса;
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини сума, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).



Цената не включва:

Препоръчителни доплащания:

  • Входните такси на посещаваните туристическите обекти-заплащат се на място в съответната валута;
  • Слушалки по време на обиколките в Мадрид и Толедо - 4 евро/турист;
  • Полудневна екскурзия до Абатство Монсерат-98 лева възрастен / 49 лева за деца 2 – 11,99 г): 
  • Посещение на Музея Прадо с екскурзовод на български език (с включена входна такса) – 100 лв. за възрастен / 60 лв. за деца до 11.99 г.;
  • Доплащане за пакет 7 вечери - 186 лв. 

 

Задължителни доплащания:

  • Такси обслужване за шофьор и екскурзовод - препоръчителна цена 2 евро/човек/ден - заплащат се на място/;
  • Курортна такса - 2-5 евро на ден на човек,заплаща се на рецепция при пристигане
  •  

 

Полетно разписание (подлежи на прeпотвърждение):

Bulgaria Air

София - Барселона: излита:10:10 / каца: 12:10 ч.

Барселона - София: излита: 12:50/ каца: 16:40 ч.

 

Трансфер летище – хотел:

Продължителност: около 40 минути в посока с 3/4* автобус.

 
 
Допълнителни екскурзии


Цена за възрастен 49 BGN
Цена за дете 98 BGN
  Абатство Монсерат с Черната Мадона – полудневна екскурзия
ИСПАНИЯ,ИСПАНИЯ (EU)

Манастирът „Монсерат“ се намира в едноименната планина (в превод – Назъбената планина), сгушен сред скали, всяка от които носи своя легенда. По време на пътуването ще се насладите на уникални природни пейзажи, а пристигайки в манастира ще изживеете една неповторима духовна наслада. Най-голямата и значима ценност, която се съхранява в „Монсерат“ е „Черната Мадона” – светинята, покровителката на Каталуния.

Цената включва

транспорт, беседа с екскурзовод на български език.

Цената не включва

разходи от личен характер, вход за капелата и музея.



Цена за възрастен 60 BGN
Цена за дете 100 BGN
  Посещение на музеят Прадо
ИСПАНИЯ,ИСПАНИЯ (EU)

Прадо е един от най-популярните музей в света, който отваря врати през 1819 година. Колекцията на музея включва: Ранно испанско изкуство; Ранна италианска живопис, испанска живопис от XV и XVI век, Германско изкуство, Венецианска школа, колекция с картини на Ел Греко, Гоя, Веласкес; Френска живопис и др.

Цената включва

беседа с екскурзовод на български език и входна такса.

Цената не включва

разходи от личен характер, транспорт.



УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

  • Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи:
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.



32/02
 


 



Етикети
pochivki top travels , оферти топ травелс , светът на дали топ травелс , обиколка на валенсия , pochivki oferti top travels , топ травелс , maria del mar 4*, premium , топ травелс , pochicki ot sofia , oferti za ranni zapisvania top travels , ispania top travels , ranni zapisvania , топ травелс , ekskurzii ot sofia , barselona top travels , почивки топ травелс , oferti top travels , обиколка на сарагоса , оферти за ранни записвания , допълнителни екскурзи и бонус топ травелс , top travels , pochivka v ispania top travels , обиколка на мадрид , екскурзии от софия , сарагоса в хотел 4* , ispania sys samolet top travels , dopylnitelni ekskurzii bonus top travels , ниска цена , емпуриабрава и бесалу , топ травелс , топ травелс , испания със самолет топ травелс , рицарска вечер топ травелс , ekskurzii sys samolet top travels , почивка , top travels , екскурзии оферти топ травелс , юни , май , ниски цени , ekskurzii oferti top travels , промо цени , оферти испания , топ травелс , oferti ispania top travels , ваканция , топ цени , ekskurzii top travels , шедьоврите на гауди топ травелс , ниски цени , pochivka katalunia top travels , екскурзии топ травелс , района на валенсия в хотел 4*; , топ травелс , обиколка на толедо , ранни записвания , черната мадона топ травелс , мотсерат топ травелс , ekskurzia ispania top travels , испaния топ травелс , ricarska vecher top travels , майски празници , топ травелс , top travels , почивка каталуния топ травелс , ekskurzia katalunia top travels , почивки оферти топ травелс , abatstvo monserat top travels , каталуния топ травелс , тоса де мар топ травелс , katalunia top travels , магическите фонтани , топ травелс , барселона топ травелс , chernata madona top travels , magicheskite fontani top travels , топ травелс , топ травелс , екскурзии със самолет , абатство монсерат топ травелс , top travels , екскурзия испания топ травелс , top travels , почивки със самолет , барселона , монтжуикж топ травелс , hotel maria del mar 4*, premium , почивки от софия топ травелс , мадрид в хотел 4*; , promo ceni top travels , почивка в испания , топ травелс , pochivki sys samolet , почивка
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах