Мини почивки на Олимпийска Ривиера 2023

Оферта номер: П65361
Вид транспорт: Автобус Автобус
4 дни/ 3 нощи
4 дни-3 нощувки/Сезон 2023
България-Гърция-България


Програма
1 ДЕН – 21.09.23: Отпътуване от гр.  София от стадион „Васил Левски” в 7:00 часа по маршрут: София – Кулата – Солун - Паралия Катерини. Пристигане  следобяд в Солун -Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Отпътуване за курорта Платамонас – хотел SUN BEACH PLATAMONAS 3*. Вечеря.   Нощувка.

2 ДЕН – 22.09.23: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

3 ДЕН – 23.09.23: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия до * Метеорите – едно от десетте най-красиви места на света. Разглеждане на два манастира. Свободно време в Каламбака за обяд. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН – 24.09.23: Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата на Филип II – бащата на Александър Велики. Отпътуване за България.
ВАЖНО: За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 80.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена  застраховка. Програмата е подходяща за всички туристи, с изключение на някои от допълнителните екскурзии, които са описани по-долу. *Доплащане за единична седалка в автобуса – 100 лв.МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35

Цената включва:


    Транспорт с комфортен автобус;
    3 нощувки със закуски и вечери в хотел SUN BEACH PLATAMONAS 3*;
    Обиколка на Солун с беседа на български език;
    Екскурзия до Вергина с посещение на гробницата на Филип II;
    Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5000 евро / за лица над 65 г. – има доплащане /;
    Входни и пътни такси;

Водач през цялото пътуване;


Цената не включва:

    Входни такси за 2-та манастира на Метеора -  6 € на турист / заплащат се на място /;
    Екскурзия до Метеора с посещение на 2 манастира - 25 €;
    Обяд в Каламбака – 10 - 15 € / заплаща се на място и е по желание /;
    Входна такса за гробницата на Филип II – 12 € /  за пенсионери и деца – 50% /;
    Разходи от личен характер;
    Бакшиши;


Такса гориво -позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване, ако има основателна причина се налага въвеждането на „такса гориво“. Точният размер се определя до 20 дни преди датата на отпътуване, но не надвишава 8% от пакетната цена ;

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или  Задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност  от датата на отпътуване за български                                   граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител  или без  родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън   България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Няма визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При резервации направени до 30/04/2023, за да се ползват специалните цени по Ранни Записвания трябва да се внесе сумата от 50%;  При резервации направени по редовни цени: 30% при подписване на Договор. Пълно плащане: 15 дни преди датата  на отпътуване.
 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
•Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
•  При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
• При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
               
•  При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
  1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
  2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
  3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
  • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
  • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
  1. Смърт на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19.
  2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 6.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
ТРАНСПОРТ: Автобус
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:  21 СЕПТЕМВРИ 2023
 

17/03

Етикети
на море на тасос , сезон , почивка през септември , топ травелс , eksdkskurziq na olimpiska reviera , екскурзия до морето , всяка седмица , на море в гърция , на море с кола , екскурзия по септември , екскурзия , септември , почивка 2023 , празници , почивка , почивка през април , олимпийска ревиера , гърция , топ сезон , лято , olimpiska , паралия , po4ivka 2023 po4ivka , април , топ цени , екскурзия на паралия катерини , ексурзия на олимписка ревиера , 2023 , avtobusna , samoletna ekskurziq , екскурзия 2023 , почивка през юли , оферти на море , ваканция , 2023 полети , почивка , ноемвро , ниски цени , май , po4ivka na olimpiska reviera , октомври , avtobusna ekskurziq , на море в гърция , почивка през юни , olimpiska reviera , тасос , топ цени , на море , екскурзия през май , на море на тасос , лято на море , допълнително екскурзии , собствен транспорт , na more lqtoto na po4ivka latoto , седмица , почивка през май , катерини , po`ivka , lqto , ниски цени , лято 2023 , гърция , егейско море , почивка на олимписка ревиера , 2023 май , гъция с хубав плаж , август , екскурзия , почивка на море , septemvri , пясък , олимписка ревиера , паралия катерини , паралия , ekskurziq , автобусна екскурзия , mai , uni , тасос плаж , ekskurziq , олимпийска ривиера , на море2023 , почивка на паралия катерини , vsaka sedmica
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах