Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Албания - 2023

Оферта номер: П65372
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Лято 2023
Една различна почивка в Албания


Програма
1 ДЕН – отпътуване от София, стадион Васил Левски в 06.00ч. В 06:30ч. От Перник, Лукойл в кв. Изток, по маршрут КПП Гюешево – Скопие- КПП Кафасан. Пристигане в  Елбасан и разглеждане на Скампис-крепостна стена – римляните са го наричали Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски–крепост/. Около 18 ч. пристигане на Дуръска ривиера. Настаняване в хотел Fafa Premium Resort**** на морския бряг със собствен плаж. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Следобяд пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи са били част от българската държава. Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите – подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж или *по желание в 9.00 ч. отпътуване за Круя. Круя е родното място на националния герой Скендербег. Градът е бил столица на арбърийското княжество през ХV в. с владетел Скендербег – легендарната фигура на албанското средновековие. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Отпътуване за Тирана. Туристическа програма – автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица: забележителностите на пл. Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа – „забранения град”. Свободно време за шопинг в моловете на столицата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж или *по желание екскурзия до Берат и Белградската крепост. Това е антична и средновековна крепост построена върху скалист хълм на левия бряг на река Осум над гр. Берат на 214м надморска височина. Крепостта придобива окончателния си облик по време на Първата българска държава, има един основен и още три по-малки входа. Свободно време за разходка и снимки в крепоста. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цената включва:
*  Транспорт с комфортен автобус;
* 7 нощувки на база ол-инклузив в х-л Fafa Premium Resort 4*    https://www.fafa.al/fafa-premium-resort;                                                                           
*  Безплатни чадъри и шезлонги на плажа;
*  Туристическа програма в Елбасан;
*  Туристическа програма в Дуръс;
*  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
*  Входни и пътни такси;
*  Водач от фирмата организатор;


Цената не включва:
* Екскурзия до Круя и Тирана-15 €;
* Екскурзия до  Берат – 15 €;
* Входни такси за обектите – около 10€;
* Трансфер от Пловдив ( само за 08.07 )-30 лв.  двупосочно;                   
*  Разходи от личен характер и бакшиши;
 За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туристи. Заявяват се и се заплащат само на място !


Необходими документи:
При заплатена допълнителена екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановя.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – ВЕЧЕ МОЖЕ И С ЛИЧНА КАРТА с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.  Няма визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 30% от пакетната цена при записване. Ако има условия по цени ранни разарвации – *ЕВ се спазват. Пълно плащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
  • Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
  • При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
  • При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
  • При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка “Отмяна на пътуване” по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 8.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 16.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Албания и / или Северна Македония  поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
  • Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
 
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: ЮЛИ, 25 АВГУСТ и 08 СЕПТЕМВРИ 2023 г.

ТРАНСПОРТНО СРЕДСТВО: Автобус
 
Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение, които могат да се предвижват самостоятелно. Допълнителните екскурзии биха затруднили хора в неравностойно положение.



17/03


Етикети
адриатическа албания , майски празници 2023 в албания , ekskurzia do albania , майски празници в албания , септемврийски празници в албания , великден , почивка в дуръс , майски празници , ekskurzia do dures , екскурзия до дуръс , почивка в албания , септемврийски празници в албания , септемврийски празници 2023 в албания , grand blue fafa 5* , майски празници в албания , септемврийски празници 2023 в албания , екскурзии албания , септемврийски празници в албания , автобусна екскурзия до албания , екскурзия до албания , ekskurzia do albania , berat albania , септемврийски празници 2023 , екскурзии албания , албания почивка , почивка в албания , екскурзия до берат , уикенд в албания , екскурзия до круя , септемврийски празници 2023 , екскурзия до албания , майски празници 2023 , albania ekskurzii , автобусна екскурзия до албания , albania ekskurzii , майски празници 2023 , самолетна екскурзия , албания екскурзии , дурас , празници , майски празници в албания , септемврийски празници 2023 в албания , ekskurzia do dures , майски празници в албания , автобусна екскурзия до албания , екскурзия до круя , ekskurzia do albania , kruja albania , албания екскурзии , екскурзия до дуръс , майски празници 2023 , albania 2023 , майски празници 2023 , автобусна екскурзия до албания , ekskurzia do albania , албания екскурзии , dures 2023 , албания почивка , албания почивка , kruja albania , albania 2023 , великден 2023 , екскурзия до дуръс , почивки албания , септемврийски празници 2023 , екскурзия до тирана , tirana albania , dures 2023 , албания екскурзии , albania ekskurzii , септемврийски празници 2023 в албания , екскурзии албания , майски празници 2023 в албания , албания екскурзии , berat albania , albania ekskurzii , майски празници 2023 в албания , ekskurzia do dures , екскурзия до берат , албания почивка , екскурзия до тирана , tirana albania , екскурзии албания , екскурзия до албания , екскурзия до албания , почивки албания , албания екскурзии , албания екскурзии , майски празници 2023 в албания , септемврийски празници в албания , септемврийски празници 2023 , албания екскурзии , почивка в дуръс , екскурзия до дуръс , ekskurzia do dures
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах