Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

САЩ - ЗАПАДНО КРАЙБРЕЖИЕ (Сан Франциско, Лас Вегас, Лос Анджелис)

Оферта номер: П65494
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни/ 13 нощи
15 дни-13 нощувки/Сезон 2023
Една различна екскурзия през 2023
Прикачен файл:
65494Dopalnitelni ekskurzii v USA.docx


Програма

Ден 1 : Сан Франциско – пристигане

Среща на летище София, Терминал 2 в 04.00 ч. сутринта. В 06.15 ч. - самолетен полет София – Франкфурт с ‘’Lufthasa’’. Пристигане във Франкфурт в 07.45 ч. В 10.25 ч. полет Франкфурт – Сан Франциско. Пристигане в Сан Франциско в 12.40 ч. Трансфер до хотел.Нощувка в Сан Франциско.

Ден 2: Сан Франциско

Започнете деня с разглеждане на забележителностите на Сан Франциско, един от най-интересните градове в света, изкусителна смесица от история и модерна изтънченост. Построен върху няколко хълма, градът е перлата на великолепния залив в подножието на тези хълмове. Ще видим бизнес района, Юниън Скуеър, Чайнатаун, който е най-старият в страната, след това ще пресечем световно известният мост Голдън Гейт Бридж до живописния град Саусалито от другата страна на залива. Нощувка.

Ден 3: Сан Франциско

Сутрешна екскурзия до Алкатрас с ферибот.Скандалният бивш федерален затвор, дом на хора като Ал Капоне, Джордж „Картечницата“ Кели и Робърт „Човекът-птица“ Страуд, е разположен в залива на Сан Франциско, на 2,4 км от брега.Постна бруления от вятъра остров, за да се възползва от забележителната му изолация. В допълнение островът предлага някои от най-впечатляваките гледки към Сан Франциско и Голдън Гейт. Останалата част от деня в свободното време. Нощувка.

Ден 4: Сан Франциско – Йосемити – Бейкърсфилд(450км-5ч.)

Величествения национален парк Йосемити, един от най-красивите паркове в щата Калифорния. Йосемити изненадва със свежите си алпийски пейзажи с борови гори и великолепни водопади. Отвесни бели монолитни скали се извисяват над долината. След като посетим парка, ще продължим към Бейкърсфилд. Нощувка.

Ден 5: Бейкърсфилд – Дет Вали – Лас Вегас (600 км – 6ч.)

Заминаваме за впечатляващата Долина на смъртта, която е на 100 метра под морското равнище. Тази област е толкова пуста, че първите каубои, които се осмелили да дойдат тук, я описали като „няма поток, от който да пиеш, няма дърво, на което да висиш“. Ще открием парка, включително Фърнес Крийк и пясъчните дюни Стоун Пайп . Продължаваме към "града на греха" в Лас Вегас . Нощна обиколка на Лас Вегас с Вашия водач. Нощувка.

Ден 6: Лас Вегас

Свободен ден в грана на хазарта - да се отпуснем край басейна, да пазаруваме, да опитаме късмета си в казината или да се насладим на едно от представленията от световна класа, които самоЛас Вегас може да предложи. Нощувка в Лас Вегас.

Ден 7: Лас Вегас – Зайон – Брайс (410 km – 4h30)

Отпътуване за най-стария парк в Юта- Зайон Каньон с неговите скали във формата на катедрала, някои от които са високи над 3000 фута. Освен това има голямо разнообразие от растителен и животински свят поради уникалната география на парка. Този следобед предстои красиво шофиране, пресичащо равнините до каньона Брайс. Нощувка в региона.

Ден 8: Брайс – Пейдж (242 км – 2.30ч.)

Започваме деня с посещение на каньона Брайс - един от най-очарователните природни паркове в Юта . Мормоните открили това място през 19 век. Тук ослепителните форми и нюанси на камъка на незабравимите Розови скали постоянно се променят от зори до здрач. След това тръгване към Пейдж .По пътя ще направим спирка за посещение на Хоор Соу Бенд, каньон, който се е образувал във формата на подкова от река Колорадо . Гледката е на 1280 метра над морското равнище, а река Колорадо е на 975 метра над морското равнище, което го прави спираща дъха 305 метра височина. Пристигане в Пейдж със спирки при Лейк Пауъл и язовир Глен каньон. Нощувка в Page.

Ден 9: Пейдж – Монюмънт Вали-Туба сити(350 км – 3.50ч.)

Отпътуваме за Монюмънт Вали, където ще се окажете заобиколени от тъмно червени хълмове. Посещение на този внушителен район, където са заснети множество уестърни. Тази пустинна равнина с дължина 25 мили и широка 16 мили прелива от гигантски монолитни структури от пясъчник, издигащи се високо над долината. Нощувка в град Туба.

Ден 10: Туба – Гранд Каньон – Флагстаф(340 км – 3.55ч.)

Ранно отпътуване за Гранд Каньон - величието на щата Аризона, едно от 7-те природни чудеса на света, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 1972 г. Пътуване по живописния Дезърт Вю Драйв със спирка в Дезърт Вю Уоч Тауър. Посещение на Гранд Каньон, превъзходен геоложки феномен. Това със сигурност ще бъде един от акцентите на Вашето пътуване. Разходете се по Саут Рим, за да видите едно от най-красивите и вдъхващи страхопочитание чудеса в света. Това е Гранд Каньон, резултат от милиони години вятърна и водна ерозия. Това е безкрайна шир от форми, цветове и непроницаема сянка. Река Колорадо тече над една миля под ръба на каньона. Отпътуване към Флагстаф. Нощувка.

Ден 11: Флагстаф – Седона – Скотсдейл (250 км – 2.55ч.)

Днес ще спрем в Седона - великолепно духовно убежище от праисторически времена. Местните американци идват в Седона за своите религиозни церемонии, духовно пробуждане, ритуали на посвещение и сватби от стотици години. Червени пясъчни скали се издигат на хиляда фута над дъното на долината. Из цялата долина се издигат хълмове и скални върхове. Навсякъде скалите са ерозирали във фантастични форми, наподобяващи гигантски крепости, кули, зъбери и други екзотични образи. Следва посещение на замъка Монтесума , едно от най-добре запазените скални жилища в Северна Америка . Когато европейските американци ги откриват през 60-те години на 18-ти век, те ги наричат на императора на ацтеките (на Мексико) Монтесума II, поради погрешни вярвания, че императорът е бил свързан с изграждането им. И накрая, пристигане в Скотсдейл , дом на повече от 125 професионални художествени галерии и студиа, един от най-високите на глава от населението в цялата нация. Градът бързо се превръща в център на изкуството в Съединените щати. Нощувка.

День 12: Скоттсдейл – Лос Анджелес (615 км – 6.35ч.)

Днес ще посетим националния парк Джошуа Трии, докато пътуваме към Лос Анджели, простиращ си на над 3000 квадратни километра пустиня с голяма надморска височина с необичайни геоложки образувания и уникална екологична среда. Наречен е на вида дърво, което расте в района. Паркът обхваща някои от най-интересните геоложки прояви, открити в пустините на Калифорния. Грапави планини от усукани скали и открити гранитни монолити свидетелстват за огромните геоложки сили, които са оформили и формирали тази земя.

Ден 13: Лос Анджелис

Обиколка с екскурзовод на Лос Анджелис - централната част, бизнес района и мексиканският квартал,спирка при концертната зала Уолт Дисни, обсерваторията на Грифит Парк с панорамна гледка към Лос Анджелис. Продължаваме към Холивуд,за да се разходим по булевард Холивуд с легендарния китайски театър на Грауман, където ще намерим Олеята на славата с отпечатъците от ръцете на известни звезди.Продължаваме с посещение в ексклузивните Бевърли Хилс и улица Родео Драйв-най-скъпата търговска улица в света с бутици на Гучи, Прада и др. Късен следобед в свободното време. Нощувка.

Ден 14: Лос Анджелис – Отпътуване

Свободно време сутринта. Трансфер до летището за обратен полет Лос Анджелис-Франкфурт-София.

Ден 15: София

Пристигане на следващия ден в София.

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Франкфурт - Сан Франциско / Лос Анжелис - Франкфурт - София с авиокомпания Lufthansa;
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;
  • Обявените 13 нощувки със закуски в хотели 3/4*;
  • Транспорт комфортен, климатизиран автобус;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език);
  • Входни такси за следните паркове и атракции:
    • Алкатрас;
    • Йосемити;
    • Долината на смъртта;
    • Лас Вегас през нощта (обиколка);
    • Зион парк;
    • Каньон Брайс;
    • Хорсшу Бенд;
    • Долината на монументите;
    • Гранд Каньон;
    • Замъкът Монтезума;
    • Джошуа Трий парк;
  • Курортни такси;
  • Допълнителни екскурзии.


Цената не включва:
  • Виза за САЩ - за информация по визови въпроси (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html);
  • Такса обслужване за шофьор и водач на място - по 5 долара на ден;
  • Лични разходи.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Lufthansa

София - Франкфурт / Франкфурт - Сан Франциско

Лос Анджелис - Франкфурт (+ 1 ден) / Франфукрт - София

Полетът е с прекачване във Франкфурт

Условия за резервация:
  • Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Анулации:

  • До 24 часа след резервация - без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация (за турист);
  • До 30 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 30 дни - 100% като такса анулация.

 

Важно:

  • Минимален брой туристи: 24 човека;
  • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България;
  • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
  • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
  • Визова процедура - изисква се виза.

 

Необходими документи за виза

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване /2 свободни страници/;
  • 2 бр. актуални снимки американски формат на хартия и електронен вариант на имейл;
  • документ от банка, удостоверяващ налична сума покриваща разходи по престой и пътуване;
  • служебна бележка от работодател с право на отпуск и заемана длъжност/документ от пенсионно за пенсионери;
  • за собственик на фирма - актуално състояние на фирмата.

32/05

Етикети
сан диего , съединени американски щати , usa , круиз бахамите , kruiz do bahamite , гранд каньон , ekskurziq do las vegas , екскурзия до сащ , екскурзия до маями , pochivka na bahamite , долината на смъртта , екскурзия до маями , лас вегас , zadapno krajbrejie na sasht , ekskurzii usa , ekskurziq do las vegas , самолетна екскурзия до сащ , джошуа трий парк , сан франциско , круиз бахамите , бахамските острови , круиз бахамите , ekskurriq do los andjelis , ekskurziq do maqmi , екскурзия до лос анджелис , сащ екскурзии , ekskurzia do las vegas , ekskurzii las vegas , екскурзия до маями , замъкът монтезума , екскурзия в лас вегас , екскурзия до сан диего , алкатрас , ekskurziq 2023 , zapadno kraibrevie na usa , ekskurziq usa , екскурзии сащ , екскурзия до сан франциско , екскурзия до сащ , маями почивка , ekskurziq do los andjelis , ekskurziq do maqmi , западно крайбрежие на български език , ekskurziq do shtatite , esenni ekskurziii , екскурзия до лас вегас , iztochno kraibrejie , екскурзия до сащ , usa , зион парк , kruiz do bahamite , екскурзии лос анджелис , почивка на бахамските отстрови , хорсшу бенд , ekskurziq 2023 , лас вегас през нощта (обиколка) , екскурзия до лос анджелис , ekskurziq do miami , екскурзия до лос анджелис , почивка в сащ , екскурзия до маями , почивка в сащ , ezen ekskurzii , сащ 2023 , круиз бахамите , екскурзия до западното крайбрежие на сащ , ekskurziq do miami , usa , ekskurziq do los andjelis , екскурзия бахамите , ekskurziq esen , екскурзия в лас вегас , каньон брайс , почивка в сащ , pochivka na bahamie , ekskurziq do usa , pochivka na bahamite , екскурзия до лос анджелис , ekskurziq do maqmi , екскурзия до сащ , pochivka na bahamite , usa , бахамите , екскурзии сан диего , екскурзия в лас вегас , сащ , las vegas , екскурзия до сащ с екскурзовод на български , екскурзии лас вегас , екскурзии лос анджелис , kruiz do bahamite , бахамските отсрови , оферти сащ , екскурзия до сащ , ekskurziq do shtatite , почивка в сащ , pochivka na bahamite , ekskurziq do las vegas , ekskurziq do las vegas , ekskurziq los andvelis las vegas , почивка в сащ , kruiz do bahamite , долината на монументите , usa ekskurzii , почивка на бахамските острови , toptravels , йосемити , западно крайбрежие на български език , екскурзия до лос анджелис , екскурзии сан франциско , uztochno krajbrejie , usa ekskurzii , почивка на бахамските острови , ekskurziq zapadno krajbrejie , почивка в сащ , pochivka na bahamite , ekskurziq do los andjelis , ekskurziq do shatite , екскурзия в лас вегас , екскурзия в лас вегас , лос анджелис
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах