ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

САЩ - ИЗТОЧНО КРАЙБРЕЖИЕ (Ню Йорк, Бостън, Ниагарският водопад, Вашингтон)

Оферта номер: П65495
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни/ 13 нощи
15 дни-13 нощувки/Сезон 2023
Една различна ваканция в САЩ
Прикачен файл:
65495Dopalnitelni Ekskurzii USA.docx


Програма

Ден 1: София-Ню Йорк

Отпътуване от летище София за Ню Йорк през Франкфурт с полет на Луфтханза. Пристигане в Ню Йорк. Трансфер до вашия хотел. Нощувка

Ден 2:Ню Йорк - Манхатън

Целодневна обиколка на Манхатън- с най-високите небостъргачи в САЩ,посещение на Таймс скуеър с неговите огромни, осветени билбордове,едно от най-пиковите и оживени места в Ню Йорк 5-о Авеню, внушителната катедрала Свети Патрик,Рокфелер офис център, и Флатайрън Билдинг. Гранд Сентръл Стейшън/ Централна гара/ , обхващаща 48 акра (19 ха), с 44 перона, повече от всяка друга железопътна гара в света,Гринуич Вилидж с неговите озеленени улици, Сохо, Малката Италия и Чайна таун. Следва пешеходна обиколка на Уолстрийт и финансовия район. Ще спрем до Мемориала за 11 септември,по Ийст Ривър към Бруклин , за да видим историческите каменни сгради от 19-и век, Проспектът Парк и Парк Слоуп, както и Бруклин Хайтс. Връщане в Мидтаун.Изглед към Ню Йорк от емблематичния Емпайър Стейт Билдинг (обсерватория на 86 етажа). Нощувка.

Ден 3:Ню Йорк

Ню Йорк Сити се състои от пет района: Манхатън, Куинс, Бруклин, Стейтън Айлънд и Бронкс, всеки със свои собствени уникални култури и пейзажи.Предстои ни контрастираща обиколка на Бронкс и Куинс. Бронкс е известен в цял свят като едно от най-опасните кътчета на Ню Йорк заради насилието от банди и трафика. През последните години Бронкс става все по-динамичен и насилието рязко намаля.Ще посетим Куинс, който се отличава като най-етнически разнообразната област на Ню Йорк и Съединените Щати. Посещение на парка на скулптурите на Сократ, със страхотна гледка към Манхатън. Връщане в Манхатън, свободен следобеда. Нощувка.

Ден 4:Ню Йорк

Този ден е посветен на Харлем, черния център на Ню Йорк, изпълнен с различни цветове и миризми. Ще видим внушителната катедрала Свети Йоан Божествената катедрала и театър Аполо (външни посещения). Връщане в Мидтаун. Следобед в свободното време. Нощувка.

Ден 5: Ню Йорк-Ню Хейвън-Нюпорт-Бостън (405 км –4.30ч.)
Отпътуване за Ню Хейвън - град основан от пуританите през 1638 г, известен като родния град на университета Йейл. Разглеждаме кампуса на университета с гид, художествената галерия на университета - включваща изящни и редки американски картини, декоративно изкуство, мебели и сребърни прибори. Продължаваме към Нюпорт, известен като летен курорт в Нова Англия и с известните си имения в Нюпорт. Ще посетим Имението Брейкърс, най-величествената от летните „къщи“ на Нюпорт и символ на социалното и финансово превъзходство на семейство Вандербилт в началото на века. Пристигане в Бостън. Нощувка .

Ден 6: Бостън

Сутрешна обиколка с екскурзовод на Бостън - най-известният град на Ню Ингланд, който предлага типичен британски чар и емоционални колониални места. Ще открием историческата част на Бостън с най-старият обществен парк: Бостън Комън . Пешеходна разходка по Пътеката на свободата, шестнадесет исторически обекта на Бостън, повечето от които датират от колониалната епоха и ерата на Войната за независимост. Най-значимите са Бостън Комън, Бейкън Хил-един от най-старите квартали на Бостън, Сградата на конгреса Масачузетс и Кралския параклис, заедно с други интересни места. Следобед ще посетим известният Университет Харвард, който е и най-старото висше учебно заведение в Съединените щати. Нощувка в Бостън.

Ден 7: Бостън

Сутринта спирка в Плимут, историческият Мейфлауър II и плантацията. Ще научим повече за пътуването на Мейфлауър през 1620 г. , опасностите от морските пътувания и инструментите на навигацията от 17-ти век.Ще разгледаме тесните помещения на пасажерите на кораба. Плантацията Плимот е жив музей, който показва първоначалното селище на колонията Плимут, създадено през 17 век от английски колонисти, някои от които по-късно стават известни като Поклонниците се завръщат в Бостън . Свободна вечер. Нощувка.

Ден 8: Бостън-Олбани- Сиракуза (500 км –4.40 ч.)

Сутринта отпътуване за Сиракуза. По пътя ще посетим Олбани с кратка панорамна обиколка. Пристигане и нощувка.

Ден 9: Сиракуза – Ниагарския водопад (260 км –3.00 ч.)

Сутринта отпътуване за Ниагарския водопад. Това е едно от Седемте чудеса на света,състоящ се от три части: Подковата, наречена така заради формата си), Американския водопад и по-малкия водопад Брайдъл Вейл. Височината му е 56 метра, а дължина на извивката на билото му е около 670 метра. Американският водопад, прилежащ на десния бряг, е 58 метра. Ще се качим на круиза Maid of the Mist, за да се насладим на гледка отблизо към водопада. Свободно време. Нощувка.

Ден 10: Ниагарския водопад – Уилям Спорт (350 км – 3 . 40 ч.)

Отпътуване за Уилям Спорт. По маршрута посещаваме Уаткинс Глейд Сейт Парк , вероятно най-известният парк в района на Фингър Лейкс и със сигурност един от най-красивите. Пълен е с водопади, клисури и пътеки. Ние ще тръгнем по Джордж Трейл, пътека от две мили, която минава покрай емблематичното дефиле, спускайки се на 400 фута покрай вертикални 200-футови скали. Пътеката пресича и 19 от най-епичните водопади в региона. Пристигане в Уилям Спорт. Нощувка.

Ден 11: Филаделфия (285 км – 3.00ч.)

Отпътуване за Филаделфия - шестият по големина град в САЩ. Именно тук се съпреживяват важни моменти от създаването и развитието не Съединените Американски Щати.. Декларацията за независимост и Конституцията на Съединените щати са подписани в Залата на независимостта. намираща се в сграда от червени тухли,датираща от 1732 г. Ще видим Камбаната на свободата, един от символи на страната. Самата сграда на независимостта е разположена в исторически парк с други интересни места, свързани с революцията. Нощувка.

Ден 12: Филаделфия-Вашингтон (320 км – 3.40ч.)

Отпътуване към страната на амишите. Пристигане за посещение с екскурзовод на ферма на амишите, ще разберем навиците, начина на живот и историята на общността на амишите. Продължаваме за Вашингтон за нощувка

Ден 13: Вашингтон

Сутрешна обиколка на Вашингтон-наречен за Джордж Вашингтон, първият президент на САЩ.Ще видим най-известните обществени сгради в Съединените щати: Белия дом , Върховния съд и Капитолия , седалище на Конгресът на САЩ,след това широкият мол с впечатляващи паметници на президентите Вашингтон , Джеферсън , Линкълн и Франклин Д. Рузвелт. По-късно посещение на Националното гробище в Арлингтън , където ще видим гробницата на незнайния войн, Мемориалният амфитеатър и гроба на Джон Ф. Кенеди. Нощувка.

Ден 14: Вашингтон - София

Среща в хотела в късния следобед. Трансфер до летището. Полет за България.

Ден 15: София

Пристигане на следващия ден в София.

настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч

Цената включва:

  • Самолетен билет София Франкфурт Ню Йорк на отиване с авиокомпания Lufthansa;
  • Самолетен билет Вашингтон Франкфурт София на връщане с авиокомпания Lufthansa;
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;
  • 13 нощувки със закуски в хотели 3/4*;
  • Транспорт комфортен, климатизиран автобус по маршрута;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език);
  • Входни такси за следните посещаваните обекти, паркове и атракции:
    • Емпайър Стейт Билдинг (86-ти етаж);
    • Евангелска литургия;
    • Обиколка на Йейлския университет;
    • Имението на Брейкърс;
    • Обиколка на Харвардския университет;
    • Мейфлауър II и плантация Плимут;
    • Национален парк Уоткинс Глен;
    • Обиколка на фермата на амишите;
  • Курортни такси.
Цената не включва:
  • Виза за САЩ - за информация по визови въпроси (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html);
  • Такса обслужване за шофьор и водач на място - по 5 долара на ден;
  • Лични разходи.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Lufthansa

София - Франкфурт 06:15-07:45 / Франкфурт - Ню Йорк 13:25-15:50

Вашингтон - Франкфурт 17:25-07:20 (+1 ден) / Франкфурт - София 10:15-13:25

Полетът е с прекачване във Франкфурт

 

Условия за резервация:

  • Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Анулации:

  • До 24 часа след резервация - без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация (за турист);
  • До 30 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 30 дни - 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

  • Минимален брой туристи: 24 човека;
  • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България;
  • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
  • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
  • Визова процедура - изисква се виза.

 

Необходими документи за виза

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване /2 свободни страници/;
  • 2 бр. актуални снимки американски формат на хартия и електронен вариант на имейл;
  • документ от банка, удостоверяващ налична сума покриваща разходи по престой и пътуване;
  • служебна бележка от работодател с право на отпуск и заемана длъжност/документ от пенсионно за пенсионери;
  • за собственик на фирма - актуално състояние на фирмата.

32/05

Етикети
екскурзия в лас вегас , pochivka na bahamie , почивка на бахамските острови , kruiz do bahamite , екскурзия до маями , самолетна екскурзия до сащ , каньон брайс , почивка на бахамските острови , екскурзии лос анджелис , екскурзия в лас вегас , сащ 2023 , маями почивка , екскурзия до маями , екскурзия до сащ , екскурзия до сащ с екскурзовод на български , usa ekskurzii , ekskurziq esen , екскурзии сан франциско , екскурзия в лас вегас , екскурзии лос анджелис , лос анджелис , ekskurziq do maqmi , почивка на бахамските отстрови , ekskurziq do shtatite , pochivka na bahamite , ekskurziq do los andjelis , долината на монументите , ekskurzii las vegas , лас вегас , лас вегас през нощта (обиколка) , zadapno krajbrejie na sasht , екскурзия до лос анджелис , ekskurziq do shatite , ekskurziq 2023 , ekskurziq do usa , kruiz do bahamite , сащ екскурзии , екскурзии лас вегас , сан франциско , ekskurziq do maqmi , екскурзии сан диего , екскурзия до сащ , kruiz do bahamite , съединени американски щати , екскурзия до лас вегас , iztochno kraibrejie , pochivka na bahamite , зион парк , kruiz do bahamite , круиз бахамите , бахамите , почивка в сащ , usa , usa ekskurzii , екскурзия до лос анджелис , ekskurziq do miami , ekskurziq los andvelis las vegas , сащ , почивка в сащ , бахамските острови , pochivka na bahamite , esenni ekskurziii , замъкът монтезума , сан диего , ekskurziq usa , ekskurziq do las vegas , ekskurziq do las vegas , йосемити , ekskurziq do los andjelis , оферти сащ , las vegas , почивка в сащ , почивка в сащ , екскурзия до сащ , екскурзия до сан франциско , ekskurriq do los andjelis , екскурзия до маями , екскурзия до лос анджелис , usa , ekskurziq do maqmi , джошуа трий парк , ekskurzii usa , алкатрас , гранд каньон , ekskurziq do los andjelis , екскурзия до сащ , ekskurziq zapadno krajbrejie , круиз бахамите , почивка в сащ , круиз бахамите , почивка в сащ , ezen ekskurzii , бахамските отсрови , ekskurziq do miami , ekskurziq do las vegas , usa , екскурзия до лос анджелис , ekskurziq do shtatite , екскурзия до сан диего , ekskurziq do las vegas , екскурзия в лас вегас , екскурзия до западното крайбрежие на сащ , екскурзия до лос анджелис , pochivka na bahamite , pochivka na bahamite , екскурзия бахамите , usa , долината на смъртта , екскурзия до маями , западно крайбрежие на български език , екскурзии сащ , западно крайбрежие на български език , uztochno krajbrejie , toptravels , екскурзия до сащ , круиз бахамите , ekskurzia do las vegas , zapadno kraibrevie na usa , екскурзия в лас вегас , ekskurziq 2023 , хорсшу бенд
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах