Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Нова година 2024 в Прага

Оферта номер: П65501
Вид транспорт: Самолет Самолет
5 дни/ 4 нощи
5 дни-4 нощувки 29.12-02.01.2024
Новогодишни празници в Златна Прага 2024 ,хотел в центъра на Прага
Цена от: 1470.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Приказни замъци, зашеметяваща средновековна архитектура, богати културни традиции и завладяваща многовековна история, малко градове могат да съперничат по очарованието и красота с Прага. По Коледа и Нова година вековният град крие вълшебства.
Празненствата, които започват със запалването на лампите на коледната елха в първата адвентна събота, са съсредоточени около двата главни площада - Стария градски площад и Вацлавския площад, огласяни от коледни песни, където се предлага традиционния сладкиш тrdelník и греяно вино vařák.

 
Програма

1 ден

Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Пристигане на летище „Вазлав Хавел” в 11:20 ч. Трансфер до хотела и по възможност настаняване преди 13 ч. 
Класическата обиколка на Прага ще ви отведе в четирите средновековни пражки градове. Разходката започва от замъка Храдчани.
 
Най-големият комплекс от замъци не само в Чехия, но и навсякъде по света, прави силуета на Прага неповторим. Началото на Пражкия замък е свързано с първия исторически документиран член на фамилията Пржемислови, Боривой. Около 880 г. той премества резиденцията си от  Леви Храдец на хълма над р. Вълтава, където вече е имало славянско селище на хълма, заради стратегическото положение. Първият княжески дворец вероятно е бил дървен, а първата каменна сграда и най-старото християнско светилище е църквата „Света Богородица“. Останките му са намерени между втория двор и Бастионната градина (Na Baště). Тази църква на Боривой е възстановена от княз Спитихнев I, който е погребан в нея през 915 г. Втората църква в границите на замъка е базиликата „Св. Светец. Третият храм Св. Век е построен около 920 г.  През 973 г., когато е основан епископатът в Прага, Пражкият замък е не само резиденция на държавния глава, но и на пражкия епископ, най-висшият представител на църквата. По същото време първият бохемски манастир е основан от базиликата "Св. Георги".
По време на обиколката ще посетите Храдчанския площад, дворцовия комплекс Пражки Храд, готическата катедрала св. Вит Вацлав и Войтех. По Кралския път и улица Нерудова - една от най-романтичните и красиви в Прага, изпъстрена с прекрасни барокови сгради и дворци, ще навлезете в Мала Страна. Там ще видите дома, в който е живял д-р Петър Берон – автора на Рибния буквар. После ще се отправите към Малостранския площад с величествения бароков храм св. Никола - перла на бароковото изкуство в Чехия. Обиколката на Мала Страна продължава към ул. Кармелитска, където е великолепният храм Дева Мария Победителка със скулптурата на малкия Исус Христос (Бамбино ди Прага), която сбъдва желания. После ще посетите храма Дева Мария под синджирите, Ордена на Малтийските рицари и прочутата стена на Джон Ленън. След като преминете през мостчето с мелница на Малтийските рицари ще се насочите към Карловия мост – четвъртият най-стар средновековен мост в Европа. Ще спрете за кратко за да се насладите на невероятната панорама и на двата средновековни града Храдчани и Мала Страна, както и на великолепните скулптури на моста. От там калдъръмените улички ще ви заведат към Стария град с очарователните средновековни сгради и великолепни магазинчета. Ще спрете на Малкия площад, където са Рок кафе, най-дълбокият бароков кладенец в Прага и романтичният Ротов дом. Обиколката на стара Прага ще завърши на Староместския площад с прочутия часовник Орлой, Тинския храм, палат Кински, Къщата при минутата.
 Възможност за Вечеря на кораб по река Вълтава. Разходката с вечерята на блок маса и аперитив продължава 2 часа. Цена 44 евро/ 86 лв. на човек при мин. 2-ма записани туристи, в която не е включен трансфер до кораба.

2 ден
Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език – 86 евро/ 168 лв.  при минимум 14 записани туристи.
Заобиколен от двете страни на блестящата Елба и сгушен в долина със същото име, се намира Дрезден, четвъртият по големина германски град и административен център на провинция Саксония. Неговата прочута музикална сцена, която привлича имена като Рихард Вагнер, Йохан Себастиан Бах и др., в съчетание с бароковия чар и музеи от световна класа, са му спечелили прозвището Elbflorenz или Флоренция на Елба.
От първата неделя на Адвент Elbflorenz е наистина магично място – поръсен с бял сняг, осветен от трептящите свещи schwibbogen, огласен от празнични звънчета. Най-старият Коледен базар Dresdner Striezelmarkt с облечените в елхови клонки пазарни сергии примамва с горещ gluhwein, с ароматен Christstollen, плата с пушена шунка и местно сирене и разнообразни занаятчийски стоки.
Посещение на Цвингер. Бароковият комплекс е дом на няколко музея, един от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Сред най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело (в цената на тура не е включен вход от 10 евро).
Нощувка

3 ден
Закуска. Свободно време. Възможност за Целодневна екскурзия до Карлови вари с екскурзовод на български език – 86 евро/ 168 лв.  на човек.
Карлови вари се намира в западната част на Чехия на около 120 км от Прага, където се срещат реките Тепла и Огрже (Егер). Това е най-големият и известен спа град в Чехия.
 
Градът е основан през 14 век от бохемския крал и император на Свещената римска империя Карл IV. Според легендата владетелят открил случайно термалните извори по време на лов и основал град края тях.
По сила и лековитост на минералната вода в Карлсбад, както също го наричат, се нарежда сред курорти от величината на Баден Баден, Сейнт Мориц, Лугано. Спа центърът се ползва с благоволението на много знатни фамилии и богати граждани още през 16 век. Броят на посетителите непрекъснато расте и преди избухването на Първата световна война около 70 000 души посещават града всяка година. Курортът е любимо място на Петър Велики, Гьоте, Джакомо Казанова, цар Фердинанд, императрица Сиси и др. За съжаление заради поредицата природни бедствия са оцелели само няколко сгради от онова време. Повечето от забележителностите са от 18 и 19 век, когато градът изживява златните си дни, благодарение на публикациите на Дейвид Бехер и Йозеф фон Льошнер.
Карлови вари е известен и със своите порцеланови и стъкларски заводи, както и с известния ликьор Бехеровка. Сред обектите, които ще бъдат разгледани е прочутият хотел Пуб, дизайнерски украсените минерални  извори, и не на последно място руският квартал с православната църква св. Петър и Павел. (в цената на тура не е включен вход от 10 евро).

Свободно време и възможност за посрещане на НОВАТА 2024 година на открито на едни от най-известните площади Wenceslas Square and the Old Town Square, на които се събират много хора, както и Карловият мост, където имате възможност да наблюдаване на празничната заря или възможност за Новогодишна вечеря във фолклорен ресторант: Цена: 160 евро на човек

4 ден
Закуска. Свободно време за разходка, пазар с възможност самостоятелно да усетите магията на Златна Прага. Нощувка

5 ден
Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 12:00 ч. Кацане в София в 14:50 ч.

Цената включва:
  • самолетен билет София-Прага-София с включени летищни такси;
  • пешеходна обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език;
  • ръчен багаж до 10 кг;
  • чекиран багаж до 23 кг;
  • 4 нощувки със закуски в избрания от вас хотел;
  • трансфер летище – хотел – летище;
  • медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД „Евроинс” за лица до 65 г.

Цената не включва:
  • Новогодишна вечеря във фолклорен ресторант: Цена: 160 евро на човек
  • допълнителни екскурзии;
  • градски такси - около 2,20 -2,50€ на човек на ден (заплащат се на място на рецепцията на хотела);
  • горивна такса;
  • разходи от личен характер;
  • доплащане за застраховка за туристи над 65 г. – в зависимост от възрастта;
  • застраховка „Отмяна на пътуване“ .
Програма за Новогодишна вечер
Начало: 20:00 на 31.12.2023
Край: 01:00 на 01.01.2024
 
Трансфер хотел- ресторант- хотел
Час на трансфер: между 19:00ч. и 19:30ч./ Час на връщане: след приключване на програмата след 01:00ч.
 
Вечерята включва:
1. Welcome drink
2. Неограничен брой напитки (включени са бира, домашно вино, безалкохолни напитки, сокове, вода)
3. Шампанско за празничен тост в полунощ (Bohemia Sekt)
4. Празнично меню:
Предястие: домашни пръчици/хапки от сирене
Предястие: Хлебче с лека домашна извара
Супа: Картофена супа с гъби
Основно ястие: 3 вида месо (свински врат, пилешки крачета и пушена шунка) Картофено пюре и печени картофи, зелева салата
Десерт: Джинджифилов хляб с шоколад и сметана
Преди полунощ- типично чешко ястие- печена наденица с гарнитура от леща и краставички

5. Фолклорно шоу (20:00- 22:30)
6. Диджей програма (от 22:30 до 01:00)
 
Хотел Prague Centre Plaza 3*
https://www.praguecentreplaza.cz/

ПРОМО ОФЕРТА валидна за резервации направени до 10.12.2023 или до изчерпване на промоционалните места!
Посочените промоционални цени са с калкулирана отстъпка и са валидни само при НОВИ резервации!


Период Възрастен с двойна стая Възрастен в единична стая Възрастен в тройна стая
29.12.2023 -02.01.2024 752 €/ 1470 лв. 980 €/ 1917лв. 730 €/ 1428 лв.


Стандартни цени след изтичане на кампанията
Период Възрастен с двойна стая Възрастен в единична стая Възрастен в тройна стая
29.12.2023 -02.01.2024 800 €/ 1565 лв. 1015 €/ 1986 лв. 755 €/ 1477 лв.
 

Забележка:

  • Допълнителните екскурзии се заявяват и плащат в България. Туроператорът не може да гарантира места в туровете, заявени в Прага.
  • В хотел Prague Centre Plaza 3* не е организирана празнична новогодишна вечеря.
    Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата.
  • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Начин на плащане:
Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители.
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Tакси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1) от деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при вече издаден самолетен билет);
2) от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на туристическия пакет;
3) под 30 календарни дни от датата на отпътуване – 100% от общата цена.

Вид използван транспорт:

    Самолет
    Автобус

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В този случай туроператорът си запазва правото да промени цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще бъде дължима за всички резервации, независимо кога са направени.

 Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

 Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 5,5 % - 8 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия. Повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители.
​Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

00/09


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
екскурзии чехия , екскурзия до чехия , pochivka praga , нова година 2024 прага , почивки прага , ekskurzii praga , нова година в прага , почивка златна прага , pochivka praga , pochivka v praga , екскурзия до прага , nova godina v praga , хотели в прага , ekskurzii do praga , новогодишни празници в прага , почивки прага , новогодишна програма , екскурзии прага , новогодишни празници в прага , екскурзия златна прага , екскурзия до прага , 2024 praga , екскурзии прага , ekskurzii do praga , почивка в прага , zlatna praga chehia , pochivka praga , zlatna praga chehia , почивка в прага , pochivka praga , pochivka praga , новогодишна нощ 2024 , нова година в прага , почивка в прага , екскурзии чехия , оферти за нова година 2024 , почивки прага , оферти за нова година 2024 , екскурзия до прага , pochivka v praga , екскурзии прага , ekskurzii do praga , коледна украса , екскурзии прага , самолетни екскурзии до прага , ekskurzii praga , екскурзии прага , хотел prague centre plaza 3* , pochivka v praga , коледна прага , nova godina v praga , коледни базари , екскурзия до прага , екскурзия , прага 2024 , екскурзии чехия , екскурзии прага , nova godina v praga , оферти за нова година , ekskurzii do praga , празници , новогодишна нощ 2024 , екскурзия до прага , почивки прага , топ оферта , ekskurzii praga , екскурзии прага , почивки прага , почивки прага , сезон 2024 , нова година в прага , фолклорно шоу , nova godina v praga , екскурзия до прага , ekskurzii do praga , екскурзия златна прага , диджей програма , екскурзии прага , хотели чехия , почивка в прага , почивка чехия , екскурзия до чехия , ниски цени , pochivka praga , екскурзии чехия , pochivka v praga , pochivka v praga , ekskurzii do praga , почивка , топ коледа , ekskurzii praga , прага , екскурзии прага , ekskurzii do praga , екскурзия до прага , екскурзия до прага , самолетни екскурзии до прага , nova godina v praga , екскурзия до прага , ekskurzii praga , почивка в прага , почивка чехия , почивка в прага , pochivka v praga , почивки прага , почивка в прага , хотели в прага , pochivka praga , нова година в прага , 2024 прага чехия , почивка в прага , нова година прага , нова година 2024 прага , pochivka v praga , екскурзия до чехия , 2024 прага чехия , pochivka praga , ваканция , pochivka praga , златна прага , екскурзии прага , ekskurzii praga , вълтава , почивки прага , новогодишна програма , почивки прага , ekskurzii do praga , новогодишни оферти за прага , екскурзии чехия , pochivka praga , нова година в златна прага , новогодишни програми , nova godina v praga , нова година 2024 прага , хотели чехия , ekskurzii praga , ekskurzii praga , почивки прага , промоция , екскурзия до прага , почивка в прага , ekskurzii praga , pochivka v praga , екскурзии чехия , почивка златна прага , nova godina v praga , нова година 2024 прага , nova godina v praga , екскурзия до чехия , почивка чехия , новогодишни оферти за прага , почивка чехия , 2024 praga , дрезден , почивки прага , ваканция , екскурзия до прага , ниски цени , сезон 2024 , дрезден , ekskurzii do praga , нова година в златна прага , новогодишни празници в прага , nova godina v praga , екскурзии прага , екскурзии чехия , почивка в прага , новогодишни празници в прага , екскурзии чехия , нова година прага , златна прага , pochivka v praga , екскурзии прага , вълтава , нова година в прага , екскурзия до прага , почивка в прага , екскурзия до прага , почивка в прага , екскурзии прага , почивка в прага , nova godina v praga , почивка в прага , ekskurzii praga , самолетна екскурзия до прага , екскурзии прага , екскурзия до прага , почивки прага , нова година прага , ekskurzii do praga , оферти за нова година
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах