Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

22-ри септември на остров Тасос-Гърция,автобусна екскурзия от Варна и Бургас

Оферта номер: П65510
Вид транспорт: Автобус Автобус
4 дни/ 3 нощи
4 дни-3 нощувки/Сезон 2024
Дати: 22-25 септември, автобусна екскурзия от Варна и Бургас
Цена от: 379.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Септемврийски празници на остров Тасос, Гърция
4 дни / 3 нощувки
Дати на пътуването: 20-23 септември 2024

Богата екскурзионна програма - Кавала, остров Тасос и Александруполи
3 нощувки със закуски в хотел Aethria 3*
Автобусна екскурзия с отпътуване от Варна и Бургас
 
Остров Тасос е най-северният остров в Тракийския залив на Егейско море. Главен и най-голям град е Лименас / Тасос. Наблюдаван отдалеч, островът наподобява висока, потънала в морето планина. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Широките и дълги плажове, боровите и маслинови гори, добрите хотели, живописни малки градчета, вкусна храна - всичко това допринася за една вълшебна и незабравима почивка! Островът е леснодостъпен - с ферибот от Кавала или Керамоти.
Лименас е най-важният град на острова - съвременен град, но който пази добре своя бит и традиция. Градът е оживен туристически център - живописни малки улички, красиви магазинчета с изящни стоки, рибни таверни, живописни места за разходка и развлечения .

В хода на екскурзията ще посетите: Кавала, остров Тасос, Александруполи.

Пакетна цена на турист: 379 лв.

Програма на екскурзията:

Първи ден (петък) - 20.09.24 г.:  Варна - Бургас  - Тасос
Отпътуване на 20.09 - 05:00 ч. от Антим I във Варна. Моля туристите да бъдат  там в 04:45 ч. Отпътуване от  Бургас - 06:30 ч. - бензиностанцията на OMV срещу МЕТРО.  Пристигане в Кавала, където оживеният ритъм на модерният градски живот е в хармония с традициите на стария свят. Разглеждане на Стария квартал на Кавала, съхранил традиционния си облик - Имарета, Къщата на Али Паша, Крепостните стени, Църквата Св. Богородица, Акведукта, Византийската крепост на върха на хълма.
Свободно време за разходка и обяд. Поседнете в уютните заведения край пристанището и опитайте типичната рибена чорба и сувлакито или се насладете на ледено фрапе и курабии.
Кратко пътуване до остров Тасос с ферибот - /5 евро/. Настаняване в хотела в Лименария. Вечеря и нощувка.

Втори ден (събота) - 21.09.24 г.: Тасос
Закуска. Обиколка на острова, която включва Лименария - втория по големина град на остров Тасос, посещение на манастира Св.Архангел Михаил, древното селище Теологос, фабриката за бижута Ирис, Алики - залива на сирените. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден (неделя) - 22.09.24  г.: Тасос
Закуска.  Полудневна екскурзия до град Лименас - древната Агора, Археологическия музей, Амфитеатъра, Панагия - старата столица на острова с църквата Панагия и посещение на рафинерия за производство на зехтин и продукти от маслини. Свободно време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря в хотела. Срещу допълнително заплащане - посещение на таверна с богато меню и програма. Нощувка в хотела.

Четвърти ден (понеделник) - 23.09.24 г.: Тасос - Кавала - Александруполис - България
Ранно отпътуване за България. Пътуване с ферибот /5 евро/.
Продължаваме за град Александруполис. Свободно време за обяд и кратка разходка. Пристигане в Бургас и Варна късно вечерта.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус по маршрута Варна - Бургас  - остров Тасос - Бургас - Варна
  • 3 нощувки с включени закуски
  • Всички екскурзии, включени в програмата
  • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро
  • Лицензиран водач екскурзовод на български език по време на пътуването
Цената не включва:
  • Фериботни билети - 5 евро на човек в посока - заплащат се на място
  • Вечеря в таверна с жива музика - 30 евро на турист
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г. възраст - 20 лв. на човек.
  • Задължителна туристическа такса за периода 01.03-31.10, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.2024г.) 
    - 5* хотели - 10 евро на вечер, на стая
    - 4* хотели - 7 евро на вечер, на стая
    - 3* хотели - 3 евро на вечер, на стая
    - 2* и 1* хотели и апартаменти - 1,50 евро на вечер, на стая

Необходими документи:
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Гърция поради: забрана за напускане на България; невалидни (забравени) документи; други НЕзависещи от туроператора причини.

Туроператорът си запазва правото да промени пакетните цени в случай на значително увеличение на цената на горивата.

Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват туристите (лична карта или международен паспорт);

Необходими документи за пътуване: Валидни лична карта или международен паспорт.
Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Република Гърция.

Начин на плащане: В брой или по банка.

Условия за записване:
  • При резервация се заплаща 50% от пакетната цена.
  • Доплащане до 100%  - до 15 дни преди датата на отпътуване.
Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:
  • До 21 дни преди датата на заминаване - без неустойка.
  • 20-14 дни - 50% неустойка.
  • 13-0 дни - 100% неустойка.

Туроператорът си запазва правото да промени пакетните цени в случай на значително увеличение на цената на горивата.


48/01


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах