Исландия - студена и красива

Оферта номер: Е1357
Вид транспорт: Самолет Самолет
24.09.2019/ 7 дни/ 5 нощувки
София - Франкфурт - Рейкявик -


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН / 24.09.2019 / София – Франкфурт - Рейкявик
Среща на летище София, Терминал 2 в 04:30 ч.за полет за Рейкявик през Франкфурт в 06:30 ч. В 07:55 ч. - пристигане във Франкфурт, кратък престой на летището, след което полет за Рейкявик в 11:20 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 13:00 ч. Трансфер до хотел Island 4*. Настаняване и свободно време. Нощувка.

2 ДЕН / 25.09.2019/ Рейкявик
Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) - причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху й огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН / 26.09.2019 / Златният кръг
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най- емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Следобяд посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар. Ще имаме възможност да научим за процесите на оранжерийното градинарство в този студен климат с толкова дълга и сурова зима. Забележителното е, че се създава среда с топли средиземноморски условия през цялата година и това дава възможност за почти целогодишно земеделие. Атриумът включва и изложба за използването на геотермално отопление в исландското градинарство. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

4 ДЕН / 27.09.2019 / Национален парк Вахтнайокутъл
Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най- големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк, откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала, за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел - Foss Hotel Nupar 3*.

5 ДЕН / 28.09.2019 / Южна Исландия
Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.

6 ДЕН / 29.09.2019 / Рейкянес – Синята Лагуна
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най- стария морски фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следобед – двучасов престой в най- известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището (включен в цената).

7 ДЕН / 30.09.2019 г. Рейкявик – Франкфурт – София
Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:50 ч. Полет за София в 08:00 ч. Пристигане на летище София в 11:10 ч.

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е  една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на 
Стария континент все още има запазена относително  девствена природа, то това е именно тук. На  територията на острова в пълна хармония си 
съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и  водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени  от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да  посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят,  изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. 
Неслучайно през последните години това е една от най- търсените туристически дестинации в света и сезонът за  посещение на острова е целогодишен.
 
 
 ПАКЕТНИ ЦЕНИ В ЛЕВА СПОРЕД НАСТАНЯВАНЕТО:
 
НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНИ до 30.04.2019 ЦЕНИ след 01.05.2019
Цена на човек в двойна стая 1980 евро /  3873 лева 2080 евро / 4068 лева
Цена за трети възрастен в двойна стая 1820 евро / 3560 лева 1920 евро / 3755 лева
Цена за деца  до 11 г. в стая с 2-ма възрастни  1700 евро / 3325 лева 1800 евро / 3520 лева
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен  1880 евро / 3677 лева 1980 евро / 3873 лева
Настаняване в индивидуална стая 2380 евро /  4655 лева 2480 евро / 4850 лева
 
Цената включва:
- Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa с включени: летищни такси
- Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
- 5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с ЗК”Армеец”
- Транспорт с автобус по описаната програма;
- Водач – преводач от страна на туроператора;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии;

Цената не включва:
- Лични разходи;
- Екскурзия наблюдение на китове – 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.;
- Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.;
- Бакшиши;

Хотели използвани по програмата (или подобни):
 Рейкявик - хотел Island 4*. Разположен е в централната част на Рейкявик.  Стаите са комфортнообзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
Калфафетл - Foss Hotel Nupar- разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

Полетно разписание:
24  Септември: София 06:30 Франкфурт 07:55
24  Септември: Франкфурт 11:20 Рейкявик 13:00
30  Септември: Рейкявик 00:25 Франкфурт 05:50
30  Септември: Франкфурт 08:00 София 11:10
 
 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 24.08.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; 
- между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Условия за записване:
- При записване се внася 50% депозит, доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
- Офертата важи при минимум записани 19 туристи
- Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване
- Няма медицински изисквания за пътуването
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
- Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
- Повече информация в офиса на фирмата.
 
 Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 18 550 1315 0000645046 на ЗАД „Армеец”.

16/04/03

Етикети
geisir , гейзери , исландия 2019 , geiseri , ekskurzii 2019 , исландия екскурзии , екскурзия до исландия 2019 , акурейри , lednici , тингвелир , пътуване до исландия , berlin , исландия 2019 , диму боргир , глетчери , скафтафел , екскурзии исландия 2019 , китове , исландия , исландия - страната на елфите и северното сияние , екскурзия до исландия 2019 , tingvelir , исландия 2019 екскурзии , исландия – страната на приказките за елфи и тролове 2019 , исландия - страната на елфите и северното сияние , екскурзия до исландия - страната на елфите, троловете и северното сияние , obikolka na reikjawik , iceland , исландия – страната на приказките за елфи и тролове , детифос , самолетна екскурзия исландия 2019 , vulkani , patuvane do islandia , екскурзии исландия 2019 , самолетни екскурзии 2019 , еафялайокутл , исландия 2019 екскурзии , гейсир , исландия екскурзии , исландия 2019 , вулкани , наблюдение на китове , samoletni ekskurzii , reikiavik , лава , йокулсарлон , екскурзии със самолет през 2019 , ледници , синята лагуна , скогафос , екскурзия до исландия , рейкявик , екскурзия до исландия - страната на елфите, троловете и северното сияние