Екскурзия в Тунис - обиколна програма за всички възрасти!

Оферта номер: Е1658
Вид транспорт: Самолет Самолет
Лято - Есен 2019 / 8 дни / 7 нощувки
Обиколка на Тунис
Цена от: 1375.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
26.05.2020 1375.00 BGN Резервирай
09.06.2020 1465.00 BGN Резервирай
16.06.2020 1475.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Събиране на летище София (Терминал 1) в 13:30 ч. за полет до Енфида в 15:30 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летище Енфида в 15:50 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването). Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Сус. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. След вечеря посещение на туристическото пристанище на Сус за свободно време и разходка. Пристанището е построено в края на 20 век, като туристически център, и разполага с голф игрище и пристан за луксозни яхти. Прибиране в хотела. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Отпътуване към едноименната столицата на страната - град Тунис, разположен в северната част на африканската държава, на бреговете на Туниското езеро и Средиземно море. Посещение на музея Бардо, известен с най-голямата колекция от римски мозайки в света. Музеят се помещава в бивш дворец, построен през 13 век. Благодарение на голямото разнообразие от археологически находки посетителите на музея могат да проследят историята на Тунис в продължение на няколко хилядолетия. Свободно време за разходка в медината - старата част на града, едно от най-старите и автентични места на столицата, където са разположени множество дворци, джамии, мавзолеи, медресета, фонтани и магазини. През 1979 г. медината е внесена в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд. Отпътуване за Картаген, град станал известен под името „Африканският Рим“. Основан е през 9 век, пр. н. е. от финикийски заселници. Останките от този велик град са разположени до самия бряг на Средиземно море в столицата Тунис. Картаген е бил основният съперник на Рим в Западното Средиземноморие през античната епоха, а днес е впечатляващ архитектурен паметник с множеството запазени в отлично състояние останки. Разглеждане на пуническото пристанище, останките от Антониевите бани и колизеума. Отпътуване към Сиди Бу Саид - красиво крайбрежно селище със синьо-бели сгради, обвити в бугенвилии, и тихи улички, съхранили своя непринуден чар. Днес градчето е наричано тунизийският Монмартър и е под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка. Връщане в хотела в Сус. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Ел Джем, където се намират едни от най - внушителните римски останки в цяла Африка. През II век градът е бил важен център за произвеждане на зехтин, който се е изнасял извън пределите на страната. Посещение на Колизеума в Ел Джем, често наричан „Африканският колизеум“ и място, където са заснети най-важните сцени на филма "Гладиатор". Построен през III век, той е третият по големина в Римската империя с капацитет за 35 000 зрители. Единствено амфитеатърът в италианската столица и руините на театъра в Капуа го превъзхождат по размери. Обяд. Отпътуване за Габес - морски оазис, разположен на брега на Габеския залив. Възможност за разходка из местния пазар, известен с производството на кошници и др. Отпътуване за остров Джерба - нaй-големият средиземноморски остров на Африка с площ от 514 кв.км. Днес островът е свръзан с континенталната част на страната чрез 7 километров пътен участък, който е бил изграден от древните римляни. Предлага перфектни условия за почивка и възможност да се разгледат интересните му селища. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка разходка с пиратско корабче до малък остров близо до о-в Джерба (с включен обяд) с възможност за плуване и плаж. Обяд (туристите, които избират да вземат участие в разходката с пиратско корабче, не ползват обяда в хотела). Следобед посещение на Гелала - малък град, разположен на южното крайбрежие на остров Джерба, известен със своите глинени съдове, откъдето идва името му, което в превод означава „грънчари“. Тази икономическа специализация на град Гелала не е случайна, в близост до града има находища на висококачествена глина, открита от берберите още преди 3000 години. Гелала се счита за един от двата най-големи центъра за производство на керамични съдове в страната, вторият е град Набеул в северната част на Тунис. Посещение на музея в Гелала, посветен на народното изкуство и традициите на населението, разполагащ с голяма колекция от керамични съдове. Отпътуване за столицата на острова - Хумт Сук, която впечатлява със своя лабиринт от улички, бели къщи и магазини за цветна керамика. Най-характерни за него са колоритните и оживени пазари за традиционни обувки, текстил, сребърни и кожени изделия и ръчно изрисувани керамични съдове. Една от забележителностите на града е крепостта "Борж Ел К'бир" построена на брега през 1432 г. от султан Абу Фарис Абд Ал Азиз Ал-Мутавакил. Тук са направени разкопки, разкриващи голяма част от нейната история, а някои от откритите артефакти са изложени в една от стаите на крепостта. От върха на крепостните стени се разкрива впечатляваща панорамна гледка към пристанището. Свободно време за разходка и пазар. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Напускане на остров Джерба и отпътуване за Матмата - берберско селище в централната част на страната, популярно сред туристите заради домовете на троглодитите. Те са едно от най-древните племена населявали Тунис. Селата им са в изключително автентичен вид и са непроменени от векове. Домовете им представляват къщи, прокопани на 10 метра дълбочина в земята, които все още се използват от местните жители. В Тунис има няколко селища на троглодити, но Матмата е най-достъпното. Една от тези къщи става световноизвестна, след като в нея са заснети сцени от филма "Междузвездни войни", като родното място на Люк Скайуокър на планетата Татуин. Друг от известните филми свързва Матмата и околностите с Индиана Джоунс, който търси в близките пещери изчезналия кивот. Посещение на троглодитното селище. Отпътуване за град Дуз, наричан "портал към Сахара", разположен в един от най-големите тунизийски оазиси. Обяд. Свободно време. По желание и предварителна заявка езда на камила (около 2 ч.) до пясъците на пустинята Сахара. Късния следобед отпътуване за град Тозьор. Фотопауза край соленото езеро Шот ел-Джерид, което е второто най-голямо по площ в Сахара. Пристигане в Тозьор вечерта. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН
Закуска. Посещение на известния оазис Чебика - един от най-красивите и живописни оазиси в Тунис с водопади и интересни скални образувания. Отпътуване към планинския оазис Тамерза за разглеждане на оазиса и изоставено селище. Следва разходка с джипове до Онг Жмел - родното селище на Анакин Скайуокър, където се намират декорите на "Мос Еспа" - любимо място за многобройните фенове на филмовата поредица. Възможност за снимки и разглеждане. Връщане в хотела в Тозьор. Обяд. Следобед по желание и предварителна заявка разходка с карета до оазиса Ел Джерид. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Метлауи, от чиято жп. гара отпътува атракционният ретро влак "Червеният гущер", който се явява далечен "братовчед" на Ориент Експрес. Разходка с популярния влак през пролома Селджа, част от Атласките планини. Гледката от влака към пустинните каньони, планински тунели, високи железни мостове, минерални извори и оазиси е неповторима и прави изживяването запомнящо се. Разходката с влака продължава около 1 час и 30 мин. След това отпътуване за град Гафса. Обяд в Гафса. Отпътуване за Кайруан - четвъртият по значимост град за ислямската религия, основан през 671 г. от Окба Ибн Нафи. През 1988 г. е внесен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът днес е известен с производството на килими и големия брой джамии. Разглеждане отвън на най-високата джамия в Кайруан "Сиди Окба", издигната през 7 век. Днес джамията впечатлява с височината на минарето от 35 метра и със своята архитектура, наподобяваща крепост. Свободно време за разходка в медината на града и местния пазар. Отпътуване за Сус. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Трансфер за летище Енфида. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“ в 16:40 ч. Кацане на летище София (Терминал 1) в 21:00 ч.

Изключително интересна туристическа програма!
7 нощувки с включени закуски, обеди и вечери! Ранни записвания до 30.05.2019 г.!

Цената включва:
- Самолетен билет София - Енфида - София за директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси;
- Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
- 3 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел "Sousse Palace" 5* (или подобен) в Сус;
- 2 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел "SunConnect Djerba Aqua Resort" 4* (или подобен) на остров Джерба;
- 2 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел "Res El Ain" 4* (или подобен) в Тозьор;
- 7 обяда;
- Описаната туристическа програма;
- Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи;
- Такса престой за хотелите в Тунис;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
- Водач от България по време на цялото пътуване.

Цената не включва:
- Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
- Бакшиш за местния екскурзовод и шофьора - 15 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място);
- входна такса за крепостта "Борж Ел К'бир" на остров Джерба (3 USD на турист);
- Разходка с пиратско корабче (с включен обяд);
- езда на камила (около 2 ч.) до пясъците на Сахара;
- Разходка с карета до оазиса Ел Джерид;
- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
- Напитки по време на обедите и вечерите;
- Разходи от личен характер;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
- За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Доплащания и намаления:
- Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11.99 г.: -260 лв.
- Единична стая: +169 лв.
 
Пояснения:
- Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 31.03.2019 г.!
- Валута: Местната парична единица е тунизийски динар (TND). Приблизителният курс на долара към динара е 1 USD = 3.03 TND. Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!
- Предварителното записване и заплащане на екскурзиите е препоръчително. При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място!
- Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи!

Резервации:
- депозит при резервация - 50% от стойността на пътуването;
- доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Хотели по програмата: 
Хотел "Sousse Palace" 5* в Сус - http://www.soussepalace.website
Местоположение: хотел "Sousse Palace" 5* е разположен в сърцето на стария град Сус и един от най-оживените градове на Тунис. Хотелът има директен достъп до плажа и предлага общо 250 изящно декорирани стаи, които съчетават дизайн и комфорт, и правят хотела идеално място за престой в Сус. На 250 м. от хотела се намира Медината (историческата част на града).
В хотела: няколко ресторанта, лоби бар, снек-бар, 3 басейна (открит, закрит и басейн за деца), СПА център, фризьорски салон, бизнес център, конферентни зали, паркинг, детски клуб и високоскоростен Wi-Fi интернет в целия хотел.
В стаите: самостоятелен санитарен възел, баня с душ или вана, балкон/тераса, телефон, телевизор, климатик, хладилник, мини бар (срещу допълнително заплащане), сейф и безплатен Wi-Fi достъп.
 
Хотел "SunConnect Djerba Aqua Resort" 4* на остров Джерба - https://fr.sun-connect-aqua-resort.com
Местоположение: хотелът е разположен в района Мидун, в средата на голям парк, на около 200 м от морето, с директен достъп до един от най-добрите частни пясъчни плажове на остров Джерба.
В хотела: няколко басейна и детски басейн, тенис корт, Spa & Wellness център, бар на плажа, детско игрище и ресторант предлагащ богато ранообразие от ориенталски, тунизийски и международни ястия. Хотелът разполага с воден парк, чието ползване е срещу допълнително заплащане.
В стаите: климатик, телевизор, телефон, мини бар, сейф, Wi-Fi интернет, баня с душ и тоалета, сешоар, балкон или тераса.
 
Хотел "Ras El Ain" 4* в Тозьор - https://www.goldenyasmin.com
Местоположение: хотел "Ras El Ain" 4* е разположен в сърцето на Южен Тунис, в град Тозьор. Намира се в близост до центъра на града и на 3 км. от летището на Тозьор. Хотелът предлага комфорт и свежест, на своите посетители, също и красива гледка към палмова горичка.
В хотела: ресторант, няколко бара, които предлагат тунизийски сладкиши, турско кафе, ментов чай и много други напитки и продукти, нощен клуб, тераса, сейф на рецепцията, открит и закрит плувен басейн, детски басейн, пинг-понг, американски билярд, бизнес център, фитнес център, СПА център, паркинг, пране и химическо чистене, конферентни зали и безплатен Wi-Fi достъп.
В стаите: баня с душ или вана, сешоар, бюро, хладилник, климатик, телевизор, телефон и безплатен Wi-Fi интернет.

Анулации:
от деня, следващ деня на записването до 61 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена;
- от 60 до 31 дни преди датата на отпътуване - 50 % от основната цена на екскурзията;
- от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
- При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.

- Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.
- Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
- Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
- Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

13/02/03
Етикети
матмата - берберско селище , езда на камили , хумт сук , картаген , музея бардо , туниското езеро , тунис почивки , пристанище на сус , оазис тамерза , енфида , о-в джерба , остров джерба , кайруан , обиколни екскурзии тунис , остров джерба , ел джем , пустинята сахара , пясъците на сахара , тунис , езда на камила , "res el ain" 4* , обиколни екскурзии за тунис , сус , ekskurzia do tunis , ел джем , екзотични екскурзии , остров джерба , екскурзии до тунис , обиколни екскурзии тунис 2019, камили по сахара , екскурзии за тунис , езда на камила , обиколни екскурзии , тунис екскурзии , тунис 2019 , енфида , тунис за всички възрасти , сус , тозьор , тунис , посещение на сахара , "sousse palace" 5* , градове на юнеско , tunis 2019 , обиколка на тунис , сус , разходка с карета до оазиса ел джерид , тозьор , tunis , екскурзии тунис , тозьор , кайруан , обиколка на тунис , "cesar thalasso" 4*+ , обиколки на тунис , обиколка на тунис , ранни записвания тунис