Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

ГЕРМАНИЯ - ВЕЛИЧИЕ И ОЧАРОВАНИЕ

Оферта номер: Е1861
Вид транспорт: Самолет Самолет
07.04.2020/7нощ 22.07.2020/7дни 26.08.2020/7нощ
ФРАНКФУРТ * ШВАРЦВАЛД * МЮНХЕН * ДРЕЗДЕН * БЕРЛИН * КЬОЛН


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Полет до Франкфурт
Ще кацнете във Франкфурт. Трансфер до хотела и нощувка в района на Рейн-Майн.

Ден 2 ДЕН 2 | Франкфурт – Хайделберг – Шварцвалд
След закуска може да се включите в панорамна обиколка на Франкфурт ("Пакет допълнителни екскурзии"). След това ще продължите към красивия гр. Хайделберг. Малко по-късно ще бъдете очаровани от неповторимите гледки на Шварцвалд (биосферен резерват на ЮНЕСКО). Ще опознаете традициите и ще разгледате едни от най-красивите забележителности в района, като часовника с кукувицата. Ще имате възможност да опитате известната торта „Шварцвалд“. Нощувка в района на Рейн-Майн.

Ден 3 ДЕН 3 | Шварцвалд – замък Нойшванщайн – Мюнхен
Закуска. Покрай Боденското езеро и през Швангау ще стигнете до един от най-популярните и красиви замъци в Европа – известния Нойшванщайн (ще го разгледате отвън). С характерната си външност той прилича на истински приказен дворец, извисен на върха на планината, откъдето се разкрива спираща дъха гледка. По-късно ще може да разгледате най-големия град в провинция Бавария и нейна столица – Мюнхен ("Пакет допълнителни екскурзии"). Вечерта ще имате възможността да се насладите на традиционна вечеря и да опитате великолепната немска бира от световна класа в типично баварско заведение ("Пакет вечери"). Нощувка в района на Мюнхен.

Ден 4 ДЕН 4 | Мюнхен – Нюрнберг – Бамберг – Ваймар
Закуска. Ще посетите гр. Нюрнберг, а по-късно и гр. Бамберг (част от културното наследство на ЮНЕСКО): островният град с малката Венеция, търговският център и императорската катедрала. Ще продължите към Ваймар, известен пазител на традицията баухаус. За града са характерни многобройните музеи, паметници, велики дворци и невероятни паркове. Пътуването продължава до хотела, в който ще пренощувате.

ДЕН 5 | Дрезден – Берлин
Закуска. През този ден ще имате възможността да се запознаете с очарователния Дрезден, известен като Флоренция на Елба ("Пакет допълнителни екскурзии"). По-късно ще продължите пътуването си към столицата Берлин, град на контрастите, туризма и модата. Предлагаме Ви обзорна обиколка на града ("Пакет допълнителни екскурзии"). Нощувка в района на Берлин.

Ден 6 ДЕН 6 | Берлин – Харц – парк „Вилхелмшьое“ – Кьолн/ Дюселдорф
Закуска. След закуска ще се отправите към град Касел. Не пропускайте възможността да се насладите на дивата природа в национален парк Харц, возейки се на влак ("Пакет допълнителни екскурзии"). Малко по-късно ще посетите и парк „Вилхелмшьое“, който се намира близо до Касел и е част от културното наследство на ЮНЕСКО от 2013 г. Той е най-големият парк в Европа върху хълмист терен. Известен е с впечатляващия паметник на Херкулес, замъците Льовенбург и Вилхелмшьое. След посещението на парка ще продължите към района на Кьолн/ Дюселдорф, където ще пренощувате.

Ден 7 ДЕН 7 | Кьолн/ Дюселдорф – Рейн-Майн
Закуска. През този ден ще се разходите из Кьолн и ще разгледате Кьолнската катедрала (културно наследство на ЮНЕСКО), стария град, римската цр. "св. Мартин". След това ще продължите по долината на Рейн, която също е обявена за културно наследство заради невероятните си замъци. Ще разгледате различни градове, сред които и Рюдесхайм, един от най-живописните градове по река Рейн, която ще бъде през цялото време Ваш спътник в обиколката. Вечерта ще бъдете настанени в хотел в района Рейн-Майн.

Ден 8 ДЕН 8 |  Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

Цената включва:
ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР - Летище-Хотел-Летище с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ -  Kомфортни хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 7 богати закуски на блок маса.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва:
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до        65 г.: 12,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 459,00 лв.
- Еко такса за хотелско настаняване: 3 евро на ден.
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
- "Пакет 7 вечери" – 349,00 лв., който осигурява:
  • 6 вечери в хотела;
  • 1 вечеря в традиционна баварска бирария.
- Застраховка "Отмяна на пътуването"


Хотели
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ

- Рейн-Майн – 3 нощувки в хотел HOLIDAY INN EXPRESS 3*
- Мюнхен – 1 нощувкa в хотел IBIS MUENCHEN MESSE 3*
- Шварцвалд – 1 нощувкa в хотел BEST WESTERN SOLEO HOTEL AM PARK 3*
- Берлин – 1 нощувкa в хотел IBIS STYLES BERLIN TREPTOW 3*
- Кьолн - 1 нощувкa в хотел ACHAT COMFORT KOLN/MONHEIM 3*
 
Допълнителни екскурзии
"Пакет допълнителни екскурзии" – 249,00 лв., който осигурява:
  • Oбзорна обиколка на Франкфурт;
  • Oбзорна обиколка на Мюнхен;
  • Oбзорна обиколка на Дрезден;
  • Oбзорна обиколка на Берлин;
  • Пътуване с влак през планината Харц.

47/12/02
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах