Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Прага за малки и големи от София

Оферта номер: Е1993
Вид транспорт: Самолет Самолет
Дати: 3-7 септември, самолетна екскурзия от София
София-Прага-София
Цена от: 979.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
05.09.2024 979.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
,

Прага за малки и големи през септември 2023
Период на пътуването: 03.09.23 - 07.09.23
5 дни / 4 нощувки

2 пешеходни екскурзии + ЗОО Прага в цената!
самолетна екскурзия от София
 
Пакетна цена на турист: 999 лв

Програма на екскурзията:

3 септември - неделя. Отпътуване от София с редовен полет на а/к България Еър в 14:50 ч. Пристигане в Прага в 15:45 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага. Кратка разходка. Нощувка.
4 септември - понеделник. Закуска. Класическа обиколка на Прага - Старе место /2 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Старият град със Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. По желание: круиз по река Вълтава с включен обяд на шведска маса /без напитки/. Продължителност - 2 часа. Цена - 80 лв турист/40 лв дете. Следобед по желание: Посещение на Трите музея в Стария град: ЛЕГО музея с повече от 100 макета, с които децата могат да играят неограничено, Музеят на стоманените фигури - 100 фигури на популярни филмови герои, направени изцяло от рециклиран метал, върху които може да се катериш и да играеш на воля, Музея на Илюзиите на Прага - интерактивен музей с любопитни инсталации със специален акцент върху Пражките забележителности, входните такси за музеите са заплащат на място. Нощувка.
5 септември - вторник. Закуска. Класическа обиколка на Прага - Мала Страна /2,5 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Храдчани - Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит - най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа, Градината в двора на чешкия Сенат, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловия мост - свързващ Пражкия замък и Старе место, украсен с уникална колекция от 30 скулптури, Марианския площад с Народната библиотека, Новото кметство на Прага. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Свободно време за обяд. Следобед - Организирано посещение на ЗОО Прага - призната за един от най-добрите ЗОО паркове в света. Разположенa върху площ от 60 хектара с 13 обособени зони и над 10 км пещеходни алеи, в ЗОО Прага могат да се видят животни от всички континенти, вкл. над 500 редки и застрашени вида. Вход - 13 евро на възрастен, 10 евро дете до 15 г. Необходимо е ползването на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.
6 септември - сряда. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден с екскурзовод на български език. Нощувка.
7 септември - четвъртък. Закуска. Трансфер до летище. 12:00 ч - излитане за София с полет на а/к България еър, кацане в София в 14:50 ч.

Цената включва
  • Самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с включен багаж до 23 кг
  • Трансфери летище - хотел - летище
  • 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3*+ централно разположен в Прага
  • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
  • Слушалки по време на екскурзиите в Прага
  • Представител на туроператора по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*.
*Задължително се доплаща за медицинска застрахова за туристи над 66 години - 12 лв. на турист към пакета.
 

Цената не включва
  • Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава, екскурзии по желание, които се заявяват с депозита и се заплащат до 21 дни преди отпътуване/.
  • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
  • Входна такса за ЗОО Прага
  • Разходи за градски транспорт. Целодневен билет за градския транспорт в Прага - 120 крони /5 евро/ валиден 24 часа.
  • Градска такса от 2,5 евро на турист на нощувка, която заплаща се задължително на място от всеки турист при настаняването.

Доплащания /по желание/:
  • Панорамен круиз по река Вълтава с включен обяд на шведска маса /без напитки/. Продължителност - 2 часа. По време на круиза може да се насладите на прекрасни гледки към Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, църквата Св.Николай, Карловия мост, наблюдателната кула Петрин, Старата кула на Прага, Народния театър. Цена - 80 лв на турист/40 лв дете до 12г. при минимум двама туристи.
  • Целодневна екскурзия до Дрезден - столицата на Саксония, живописно разположен на река Елба с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 записани туристи - 139 лв на записан турист/89 лв дете до 12 г. Продължителност - 8-9 часа. Екскурзията включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Фрауенкирхе, стената на Саксонските крале. Слушалките са включени в цената. В свободното време по желание могат да се посетят: Галерията на Старите майстори - с произведения на Дюрер, Тициан и др., /вход 14 евро/, купола на Фрауенкирхе на Дрезден, откъдето се разкрива великолепна панорама към Елба и целия Дрезден /вход 8,50 евро/, многобройните търговски центрове на Дрезден и др.

Информация за музеи по желание:
  • Музеят на Лего Прага, вход възрастен - 11 евро, дете до 12 г. - 7 евро, www.museumlega.cz
  • Музеят на стоманените фигури Прага, вход възрастен - 11 евро, дете до 12 г. - 7 евро, www.galleryofsteelfigures.com
  • Музеят на илюзиите Прага, вход възрастен - 12 евро, дете до 12 г. - 8 евро, www.iamprague.eu
  •  

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Полетно разписание:
  • 03 септември София - Прага 14:50 ч. - 15:45 ч.
  • 07 септември Прага - София 12:00 ч. - 14:50 ч.
Възможна е промяна на разписанието от страна на авиокомпанията!

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 500 лв. на човек при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 18 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня,, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

 

48/08
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах