Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия Канада – Ниагарския водопад, Монреал, Торонто, Отава и Квебек

Оферта номер: Е2122
Вид транспорт: Самолет Самолет
02.06 – 12.06.2021/11 дни - 9 нощ
София-Монреал-Квебек-Отава-Торонто-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Монреал
Среща на терминал 2 на летище София. Полет София - Франкфурт – Монреал. Пристигане в Монреал. Трансфер и настаняване в хотела. Монреал е един от най-старите и "най-европейски" градове в Северна Америка, предлагащ вълнуваща смесица от френска и английска история и култура. Името му произлиза от възвишението Маунт Роял, откъдето се открива невероятна гледка към града и река Сейнт Лорънс. Ще разгледаме Стария Монреал - историческата пешеходна зона на града с живописните кълдаръмени улички, площад Жак Картие, базиликата Нотр Дам дьо Монреал, издигната върху останките на параклис и старото пристанище, превърнало се в любимо място за местните жители. Нощувка.

ДЕН 2: Монреал
Закуска. Днес ще се насочим към централен Монреал, наситен с много ресторанти и небостъргачи. Ще разгледаме Олимпийският Комплекс, построен през 1976 г. Ще продължим към възвишението Маунт Роял, където ще се насладим на великолепната гледка към града.
Ще усетим френското влияние, рустикалните къщи и кулинарната феерия, която градът предлага. Свободно време. Ще се изкачим на кулата Монреал – най-високата наклонена кула в света, която се издига на 175 м. височина и е под ъгъл от 45 градуса /срещу допълнително заплащане /. Там се намира Монреалската обсерватория. Ще разгледаме и ботаническата градина, която е разположена на 75 хектара и има повече от 20000 вида растения.
Нощувка.

ДЕН 3: Монреал - Квебек
Закуска. Днес отпътуваме с влак за Квебек /Кебек, както местните го произнасят на френски/, известен като люлка на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Настаняване в хотел.
Обиколката ни започва с посещение на Цитаделата – военна крепост и най-старата военна сграда в Канада /1812 г./, използвана днес като официална резиденция на монарха и генерал-губернатора.
Продължаваме с внушителната сграда на парламента, полетата на Абрахам – място с изключително историческо значение, където се е провела една от най-големите битки между френската и британската армия. Продължаваме към Шато Фронтенак – исторически хотел, открит през 1893 г., днес най-често снимания хотел в света, терасата Дуферин – алея дълга около 1,5 км. , от която се открива великолепна гледка към река Сейнт Лорънс и площад Роял – често наричан историческото и духовно сърце на Квебек.
Нощувка.
 
ДЕН 4: Квебек
Закуска. Днес ни чака живописният водопад  Монтморенси.  Със своята височина от 83 м. той е по-висок от Ниагарския водопад, но пък е значително по-тесен.
Водопадът се намира на устието на река Монтморенси, където водата пада от скалния бряг в река Сейнт Лорънс. Водопадът носи името на херцога на Монтморенси. Следва посещение на базиликата Света Анна де Бопре, разположена на северния бряг на река Сейнт Лорънс.
Това е едно от най-известните и посещавани светилища на Канада. Първият параклис е бил построен през 17 в., за да съхранява чудотворната статуя на Света Анна. Интерес представляват цветните витражи и мозайки, скулптурите и картините на известни европейски и канадски художници. По желание, круиз по река Сейнт Лорънс /срещу допълнителн заплащане/.
В свободното си време можем да опитаме традиционните кулинарни изкушения на Квебек.
Нощувка.

ДЕН 5: Квебек – Отава
Закуска. Днес ще бъдем в Отава. Придвижваме се с влак /около 6 часа/, пристигаме и се настаняваме в хотела. Името „Отава“ произлиза от думата “adawe” и означава „търгуване”. Днес ще разгледаме Парламентарният хълм с величествените сгради на Парламента, каналът Ридо и хотел Шато Лорие – внушителен хотел, построен през 1912 г. Това е най-красивият хотел в канадската столица.
Ще продължим към Площада на Конфедерацията – вторият по значение обект в Отава с триъгълна форма, в чиито център се издига Националния военен мемориал, посветен на канадците, загинали по време на Първата и Втората световни войни, както и по време на Корейската война. Свободно време или по желание, разходка с корабче /около 1 ч. и 30 мин. и с допълнително заплащане/ по река Отава с невероятни гледки към града .
Нощувка.
 
ДЕН 6: Отава – Хиляда острова – Отава
Закуска. Ооо, какъв ден ни чака днес... Малкото градче Gananoque е пред нас. С малка лодка ще разгледаме приказния архипелаг "Хилядата острова" – една от най-големите забележителности на Канада.
Архипелагът се състои от 1 864 острова и прекосява Канадско-Американската граница. Разположен е в река Сейнт Лорънс и се простира на 80 км. по течението на реката. Представлява пъстра мозайка от острови, някои от които са приютили къщи, имения, а други са се превърнали в туристически малки курорти. Връщане в Отава.
Нощувка.

ДЕН 7: Отава – Торонто
Закуска. Време е за Торонто /около 4 часа с влак/. Пристигане и настаняване в хотел.
Ще разгледаме Downtown Toronto, Небесния купол и ще се изкачим на внушителната телевизионна кула с нейните 541 м. – една от най-високите в света /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 8: Торонто – Ниагарски водопад – Торонто
Закуска. Днес ще видим едно от най-удивителните творения на природата - Ниагарския водопад. Разположен е на две държави и между градовете близнаци Ниагара Фолс /САЩ/ и Ниагара Фолс /Канада/. Водопадът се състои от три части: Подковата, наречена така заради формата си, Американския водопад и по-малкия водопад Брайдъл Вейл.
Подковата е най-голямата от трите части на водопада и се намира на територията на Канада, откъдето гледката към водопада е вълнуваща. Ще имаме възможност да се разходим и с корабче под падащата вода на водопада /срещу допълнително заплащане/. Ще обядваме в ресторант с невероятна гледка към водопада. Ще отделим време и за разходка из градчето Ниагара.
Можем да поиграем в казиното, да се качим на Niagara SkyWheel или на кулата в Ниагара. Няма да пропуснем и вечерното светлинно шоу над величествения Ниагарски водопад.
Връщане в Торонто.
Нощувка.

ДЕН 9: Торонто
След закуска, качени на корабче ще отпътуваме за Торонто айлънд.
Гледката към градае чудна! Следва туристическа обиколка на Торонто със сградите на градския парламент. Улица Бей – местният „Уолстрийт“, Ситито, крайбрежието, улица Йънг - 400 км., най-дългата в света, викторианският квартал Йорквил и търговският център Йитън – огромен ултрамодерен търговски комплекс, лабиринт от универсални магазини, бутици, ресторанти и кафета и ресторанти.
Нощувка.
 
ДЕН 10: Торонто – София
Закуска. Свободно време или  /по желание/, разходка с колело по крайбрежието на езерото Онтарио.
Трансфер до летището и полет за София.
 
ДЕН 11: Сингапур – София
Пристигане на летище София.
 
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
02.06.2021 – 12.06.2021 2 680 евро 3 030 евро
 
Цената включва
В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

- Самолетни билети София – Монрела и Торонто – София с вкл. 23 кг чекиран багаж
- Летищни такси
- Билети за влак: Монреал – Квебек, Квебек – Отава, Отава – Торонто, Торонто – Ниагарски водопад - София
- 2 нощувки със закуска в Монреал
- 2 нощувки със закуска в Квебек
- 2 нощувки със закуска в Отава
- 3 нощувки със закуска в Торонто
- Застраховка „Помощ при пътуване“
- Водач на български език 

Цената не включва
В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

- Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и са с допълнително заплащане
- Разходи от личен характер
- Застраховка „Отмяна на пътуване”
- Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

Допълнителна информация:
- Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и са с допълнително заплащане
- Разходи от личен характер
- Застраховка „Отмяна на пътуване”: Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
- Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
- Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
- Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща
- Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
- Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и са с допълнително заплащане

4/07
Етикети
канада 2021 , канада 2021 , канада екскурзии , монреал , екскурзии канада 2021 , екскурзия до канада 2021 , екскурзия до канада , канада 2021 , ниагара , канада 2021 , торонто , ниагарски водопад , екскурзии канада 2021 , величествен квебек , монтреал , самолетна екскурзия до канада , оферти канада , toptravel , екзотична екскурзия до канада , екскурзии до канада , екскурзии торонто , квебек , ниагарският водопад , оферти канада , обиколка канада , ekskurzii toronto , торонто екскурзии , самолетна екскурзия до канада , toptravel , ekskurzii kanada , торонто 2021 , екзотични екскурзии , toronto , почивка канада , екскурзия до канада , ekskurzii canada , водопадът монтморенси , екскурзия до торонто , кингстън , квебек , екскурзия до канада 2021 , почивка канада , отава , величествен квебек , забележителности канада , екскурзии отава , забележителности канада , екзотични пътувания 2021 , екскурзии торонто , уендак , ниагарски водопад , екскурзия до торонто , екскурзии квебек , ekskurzii kanada , екскурзия до канада , ekskurzii canada , екскурзии канада , екскурзия до квебек , ekskurzii kvebek , отава екскурзии , екскурзия до канада 2021 , канада екскурзии , екскурзии торонто , самолетна екскурзия канада , екскурзии канада , екскурзии квебек , самолетна екскурзия канада , посещение на торонто , екскурзия до квебек , екскурзия до канада 2021 , канада екскурзии , екскурзия до отава
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах