ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Приказната Португалия – обиколна програма

Оферта номер: Е2284
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки
София – Лисабон – Обидуш – Томар – Фатима – Баталя – Порто – Гимараеш – Брага – Авейро – Коимбра – Кабо да Рока – Синтра – Лисабон – София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

София - Лисабон
Отпътуване от Летище София Т2 в 20:45ч. с полет на България Ер до Лисабон. Пристигане в Лисабон в 23:00ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел VIP Entrecampos 4* или подобен. Свободно време в Лисабон. Нощувка.

2-ри ден  Лисабон
Закуска. Сутринта полудневна обиколка на Лисабон /минимум 4ч/. Организирано посещение с автобус на Кулата Белем /входната такса се заплаща допълнително на място – 6 евро/, Монумента на Откривателите, Манастира Жеронимуш. Възможност да пробвате едни от най-вкусните португалски десерти Pastel de Belém на мястото, на което са направени за първи път. По време на обиколката ще се запознаете с някои от основните забележителности на очарователната португалска столица. Посещение на площад Праса до Комерсио – централният площад в Лисабон с панорамна гледка към река Тежу. Разходка по улица Руа Аугуста и посещение на площадите Фигейра и Росио. Пешеходна разходка по калдъръмените улички на стария квартал Алфама, където ще усетите духа на Лисабон. Посещение на Катедралата на Лисабон. Следобед свободно време в Лисабон. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден  Лисабон – Обидуш – Томар – Фатима
Закуска. Отпътуване за Обидуш – малък португалски средновековен град с тесни калдъръмени улички, цветни къщи и средновековен замък. Разходка в Обидуш, където ще почувствате истинската Португалия. Продължаваме към Томар, където ще посетим Манастира на ордена на Христос, който е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и датира от 12 век. Свободно време. Следобед отпътуване и посещение на град Фатима – известен поклоннически център в Португалия. Настаняване в хотел São José 4* или подобен. Нощувка във Фатима.

4-ти ден  Фатима – Баталя – Порто
Закуска. Кратка пешеходна разходка във Фатима. Името на града произлиза от легенда, в която се разказва за дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед - Фатима, която приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Градът се смята за град на поклонението - посещава се от болни хора, които идват тук с надеждата да бъдат изцерени. Продължаваме към Баталя, където ще посетим Манастира на Света Мария да Витория, включен в Световното културно наследство на Юнеско. Строителството на манастира започва през интернационалния готически стил през 1385г. по оброк на крал Жоао I, в знак на благодарност към Дева Мария за удържаната от краля победа над кастилците в битката при Алжубарота. Свободно време. Следобед отпътуване за Порто. Пристигане и настаняване в Хотел Black Vila Nova de Gaia 4* в Порто или подобен. Нощувка.

5-ти ден  Порто
Закуска. Отправяме се на полудневна обиколка на Порто, който е вторият по големина град в Португалия, важно пристанище, разположено от двете страни на река Доуро. Историческият център на Порто е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Измежду архитектурните забележителности в града са катедралата Порто, църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериора на църквата е в стил барок), мостът Дон Педро, гарата Сао Бенто със своите уникални синкави фрески. Свободно време в Порто. Следобед посещение на местна винарна, в която ще имате възможност да пробвате уникалното местно червено вино, познато в цял свят. Дегустацията е включена в цената.

6-ти ден  Порто – Гимараеш – Брага – Порто
Закуска. Днешния ден е посветен на португалския север. Отпътуване сутринта за Гимараеш, където ще посетим историческия център на града и Двореца на Херцозите. Продължаваме към Брага, столица на провинция Миньо (един от най-зелените райони в Португалия). Посещение на Брага и на светилището Бом Жезуш ду Монте и църквата, разположени на 1315 метра надморска височина. Свободно време в Брага. Връщане в Порто следобед. Нощувка в Порто.

7-ми ден  Порто – Авейро – Коимбра
Закуска и отпътуване на юг към красивото градче Авейро. Авейро е разположен на брега на голяма лагуна и често е оприличаван на Венеция, тъй като няколко канала прорязват града. Разходка в живописния център на Авейро, известен със своите цветни къщи. Свободно време. Отпътуване за Коимбра. Посещение следобед на Коимбра – старата столица на Португалия. До 13 век Коимбра е столица на Кралство Португалия и е културното сърце на страната. В града е основан един от най-старите университети в Европа. Пешеходна разходка в стария квартал на Коимбра, разположен на живописно на хълм над река Мондего. Посещение на Старата Катедрала и на Университета на Коимбра. Настаняване в хотел D.Luís 3* или подобен. Нощувка в Коимбра.

8-ми ден  Коимбра – Синтра – Кабо да Рока – Кашкайш – София
Закуска. Отпътуване сутринта за Синтра. Синтра е едно малко очарователно португалско градче, в което се намират някои от най-красивите дворци в цяла Европа. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на двореца Пена в Синтра /входната такса не е включена в цената/. Следва посещение на Кабо да Рока – най-западната точка на Европа, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към бурния Атлантически океан. Кабо да Рока е мястото, което португалският писател Камойнш определя като: „там където земята свършва и започва морето“. Свободно време за снимки. Отпътуване за Лисабон с кратка спирка в очарователното рибарско селце Кашкайш. Трансфер до Летището Лисабон за полет на България Ер до София в 23:20ч. Кацане в София на 14.05 в петък в 05:05ч.

Цената включва
  • Самолетен билет София – Лисабон – София с авиокомпания България Ер с включени летищни такси, чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг.;
  • 2 нощувки със закуски в Лисабон в хотел VIP Entrecampos 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска във Фатима в хотел São José 4* или подобен;
  • 3 нощувки със закуски в Порто в хотел Black Vila Nova de Gaia 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска в Коимбра в хотел D.Luís 3* или подобен;
  • Трансфер летище – хотел – летище с автобус;
  • Туристическа програма в Лисабон (минимум 4 часа) с местен лицензиран екскурзовод;
  • Посещение на Обидуш и Томар – без включени входни такси;
  • Пешеходна обиколка във Фатима – без включени входни такси;
  • Полудневна туристическа програма в Порто (минимум 2,5 часа) с местен лицензиран екскурзовод;
  • Дегустация на местно португалско вино във винарна в Порто;
  • Посещение на Гимараеш и Брага – без включени входни такси;
  • Посещение на Авейро – без включени входни такси;
  • Пешеходна обиколка в Коимбра – без включени входни такси;
  • Посещение на Синтра, Кабо да Рока и Кашкайш – без включени входни такси;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
  • Водач от фирмата - организатор;


Цената не включва
  • Градски такси – 2 евро на човек/на нощувка;
  • Входни билети за посещаваните обекти – около 40 евро;
  • Разходи за градски транспорт в Лисабон и Порто;
  • Разходи от личен характер;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – подлежи на препотвърждение.

 
 

НАСТАНЯВАНЕ

02.09 - 09.09.2021

16.09 - 23.09.2021

Възрастен в двойна стая

1890 лева

Единична стая

2385 лева

Трети възрастен в двойна стая

1800 лева



Забележки:
  • Минимален брой участници: 20
  • Срок за уведомяване за ненабран брой: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване:
  • Депозит 10% при резервация;
  • Доплащане 40% до 60 дни преди датата на отпътуване;
  • Пълно плащане 50% до 30 дни преди датата на отпътуване;

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
  • Валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
  • Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
  • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
  • между 29-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
  • при по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
  • Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
  • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

03/08


 
Етикети
почивка в андалусия , кабо ди рока , хит оферта , мадрид , кулата белем (unesco) , екскурзия лисабон , spain , ekskurziq do lisabin , екскурзии лисабон , екскурзия до синтра , арабида , po4ivka do lisabon , автобусна програма , екскурзии португалия , екскурзия в португалия , обиколна екскурзия със самолет 2021 , екскурзия до обидош , екскурзии , екскурзия до баталя , екскурзия през май , почивка до портигалия , португалия 2021 , ekskurziq do portugaliq , обидуш, назаре и фатима , обиколка на португалия , екскурзия майски празници , екскурзия до мафра , обиколен тур на португалия , кашкайш и ещорил , полет до лисабон , хит цени , люлката на португалската нация , гимарайш (unesco) , madrid i lisabon , екскурзии лисабон португалия , португалия 2021 , po4ivka do portugaliq , екскурзия лисабон и порто , екскурзия до фатима , екскурзиоя до сесимбра , ekskurziq portugalia , великден , толедо , самолетни екскурзии , ак”lufthansa” , екскурзии лисабон , самолетна почивка , екскурзия до португалия , фатима, оферта , арабида , почивка до лисабом , лисабон 2021 , porto , майски празници португалия , фадо , почивки , самолетни екскурзии 2021 , екскурзии със самолет до португалия , майски празници 2021 , самолетна екскурзия , пътуване до португалия , екскурзия , лисабон , lisabon , автоусна почивка , portogalia , 2021 , почивка до портигалия , екскурзия до баталя , portugal , екскурзия до мафра , екскурзия до лисабон , ексурзия до ерисейра , почивка , лисабон и порто със самолет , поклоннически места фатима , почивка до лисабом , самолетни програми , екскурзия до лисабон , майски празници 2013 , екскурзия до португалия , почивка в португалия 2021 , полет до лисабон , екскурзия до синтра , испания и португалия , дворец синтра (unesco) , почивка , обиколна екскурзия 2021 , кашкайш и ещорил , кабо да рока , екскурзии лисабон португалия , почивка в португалия , ексурзия до ерисейра , samoletna po4ivka do lisabon , екскурзия порто , ispania , манастира жеронимуш (unesco) , екскурзия до обидош , екскурзия до кабо да рока , екскурзия в португалия , кабо да рока , екскурзия португалия , ekskurziq do portugaliq , екскурзоя до назаре , франкфурт , полет до мюнхен , автобусна екскурзии , алгарве 2021 , екскурзии португалия , самолетна екскурзия , po4ivka do portugaliq , samoletna po4ivka do lisabon , екскурзия до фатима , екскурзоя до назаре , екскурзия в испания , алгарве , ниски цени , испания през май , екскурзии европа , екскурзия в андалусия , po4ivka do lisabon , ekskurzia portugalia , madrid , екскурзия в португалия , ekskurziq do lisabin
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах