Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

ЕКСКУРЗИЯ ДО СИРИЯ И ЛИВАН 2022

Оферта номер: Е2526
Вид транспорт: Автобус Автобус
11 дни-9 нощувки
5 нощувки в Сирия + 4 нощувки в Ливан
Цена от: 4230.46 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

 София - Истанбул
Среща на летище София, Т2 за полет от София до Бейрут в 21:25 ч.

Ден 2 Истанбул - Бейрут - Дамаск
Полет от Истанбул за Бейрут и пристигане на летището в Бейрут в 02:35ч. Трансфер до границата Маснаа. Нашият сирийски представител ще ви посрещне на границата и ще съдейства за визите. Трансфер до хотела в Дамаск и ранно настаняване. Време за почивка и закуска. След закуска се отправяме за Целодневна обиколка на Дамаск, която включва: Националния музей, джамия Омаяд , базар Хамидиех, двореца Азем, Правата улица, на която се предполага, че е живял Св. Павел, също така улицата се споменава в Библията; Къщата на Свети Анания, Прозорецът на Свети Павел. Вечеря и нощувка. Дамаск е столица на Сирия, както и най-старата съществуваща столица в света. Дамаск винаги е бил важна търговска зона, която е известна с производството на сушени плодове, вино, вълна и коприна. Популярност е имал и с производството на оръжия. Днес Дамаск е най-големият производител за смокини, бадеми, коприна, кожени изделия, златни и сребърни предмети, медни и месингови изделия. Връщане в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Дамаск - Босра -Дамаск
Закуска. Отпътуване за Босра ( ок. 2 ч.) .Официално наричан Busra al-Sham (بُصْرَىٰ ٱلشَّام), това е град в южната част на Сирия. Днес той е основен археологически обект и е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство, а в миналото е бил първият набатейски град през 2 век пр.н.е. Връщане в Дамаск, свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Дамаск - Маалула(Маалюля) - Палмира - Хама
Закуска. Отпътуване за Маалула. Той е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, а името му в превод от староарамейски език означава „вход“. Древна легенда разказва една интересна история за Св.Текла. Тя се спасила от римляните, преследвайки я да я убият, защото приела християнството. Тя успяла да избяга в земите на днешна Турция, където проповядвала християнската религия. Смята се, че била ученичка на апостол Павел. Докато бягала от римските войници, накарала планината да се разтвори, а под краката ѝ бликнала вода. Следва посещение на Палмира ( ок. 3ч и 30 мин.). Името на града е превод от арамейското „Tadmor“, което означава палма. Разположен е в оазис и е наричан още „невестата на пустинята“ , „кралицата на пустинята“ и т.н. Намира се на стратегически важно място по Пътя на коприната, главен център на керванната търговия и занаяти. През 1980 г. е обявен за част от световно културно наследство на ЮНЕСКО. Палмира помещава уникални древни руини които се простират на територия от 400 дка. За съжаление през март 2015 г. Ислямска държава превзема града и унищожава голям брой паметници на културата. Отправяме се към Хама, четвъртият по големина град в Сирия. В превод името на града означава „крепост“. Градът е известен със своите седемнадесет нории, използвани за поливане на градините, за които се твърди, че датират от 1100 г. пр.н.е. Въпреки че исторически са използвани за напояване, нориите съществуват днес почти изцяло като естетическо традиционна атракция за туристите. Вечеря и нощувка в Хама.

Ден 5 Хама - Алепо
Закуска. Отпътуване за към Алепо ( ок. 4 ч и 30 мин.). Алепо е един от най-старите непрекъснато населени градове в света. Има сведения, че е обитаван от шестото хилядолетие преди Христа. Тази дълга история се дължи на стратегическото му местоположение като търговски център между Средиземно море и Месопотамия, както и по Пътя на коприната. Освен с името Алепо, в древността е бил наричан „Арми“, „Арман“. В арамейска Вавилония се споменава под името Халаб (или Халба). Алепо е още и като „Халпе“, а древните гърци са го наричали „Бероя“ (Βέροια), турците – „Халеп“. Настаняване в хотел в Алепо, вечеря и нощувка.

Ден 6 Алепо – Хама – Угарит – Тартус
Закуска. Напускане на хотела, за да се отправим към Угарит, който в миналото бил космополитен и процъфтяващ град. Угарит е древен, пристанищен град, който е открит случайно през 1928г. и е поддържал дипломатически връзки с Египет и Кипър. По време на археологически разкопки, са намерени текстове на непознат език, който нарекли угаритски. Отпътуване за Тартус, разположен на брега на Средиземно море. Основан е от финикийците през 2-рото хилядолетие пр.н.е., а днес е морски курорт в района на който има много ваканционни комплекси. Настаняване в хотел , вечеря и нощувка.

Ден 7 Тартус – Амрит – Крак де Шьовалие - Библос (Ливан)
Закуска. Отпътуване за Амрит, който е бил финикийско пристанище. Основан е през през третото хилядолетие пр.н.е. През II век пр. н. е. Амрит е превзет и мястото му до голяма степен е изоставено, оставяйки руините му добре запазени. По време на една от археологическите експедиции, е открит финикийски храм наричан „Маабед“, посветен на бог Мелкарт от Тир и Ешмун. Открити са още стадион и некропол. Некрополът в южната част на Амрит се състои от подземни камерни гробници и две отличителни погребални кули, наречени от местните жители „ал Магазил“ или Вретената. След това продължаваме към крепостта на хоспиталиерите Крак де Шьовалие. В превод означава „Крепост на рицарите“, от асирийски „карак“ – „крепост“, и от френски език „шевалие“ – „рицар“. Считана е за една от най-великите крепости в света, а всъщност мнозина не знаят за съществуването ѝ. Интересно сведение е, че никога не е била обсаждана или атакувана. Отпътуване към северната граница с Ливан ( Даббусие ), където нашият екскурзовод и шофьор ще ни чакат. Пристигане в Библос и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 Библос - Пещерата Джеита - Хариса - Бейрут
Закуска. Библос, наричан още Джубейл, смята се за един от най-старите непрекъснато населени градове. Името му е гръцко, тъй като в древността е доставял папирус на Древна Гърция и оттам се появява наименованието библос , на гр.език: βύβλος. Тук се създава и първата линейна азбука, която е предшественик на всички съвременни азбуки. Следващата ни спирка ще бъде Пещерата Джейта Грото (Jeita Grotto) - най-дългата пещера в Близкия Изток! Спокойно може да се нарече, че това е една от природните гордости на Ливан. Освен че е ливански национален символ и топ туристическа дестинация, пещерата Джейта играе важна социална, икономическа и културна роля в страната . Тя беше един от 14-те най-добри финалисти в състезанието за „Новите 7 чудеса на света“. В превод името ѝ означава „шум от вода“, а дължината ѝ е 9 км. Разделена е на 2 нива, а по време на посещението ни, ще можете да видите уникални варовикови образувания, които рядко можете да видите на друго място. Отправяме се към Хариса, където ще се изкачим с лифт до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария. Храмът е светилище и място за поклонение. Това е едно от най-важните светилища в света, почитащо Мария, Майката на Исус. Статуята ѝ е огромна и се извисява над целия град, протягайки ръце към Бейрут. Височината ѝ е 8,5 м , с диаметър от 5 м. Мястото привлича милиони християни, но и мюсюлмани от цял свят. Отпътуване за Бейрут, настаняване в хотел и нощувка.

Ден 9 Бейрут - Бейтедин - Бейрут
След закуска, ще се отправим към Националния Музей на Бейрут - главният археологически музей в Ливан. Той е официално открит през 1942 г. Музеят разполага с колекции от около 100 000 предмета, повечето от които са антики и средновековни находки от разкопки. Изложени са около 1300 артефакта, вариращи от праисторически времена до средновековния период на мамелюците. Отпътуване за Бейтедин, където ще посетим едноименния Дворец там. Разположен величествено на хълм, заобиколен от терасовидни градини и овощни градини, дворецът Beiteddine е един от акцентите на планината Шуф (Chouf). Той e построен в края на XVIII в. - началото на XIX в. След 1840 г. дворецът се използва от османците като правителствена сграда. През 1943 г. дворецът е обявен за официална лятна резиденция на президента. По време на Гражданската война в Ливан е силно повреден. Части от двореца днес са отворени за обществеността, докато останалата част все още е лятна резиденция на президента. Въпреки че е замислен от италиански архитекти, дворецът включва много традиционни форми на арабски дизайн и е модел на елегантност. През лятото тук се провежда известен фестивал на изкуствата. Нощувка в Бейрут.

Ден 10 Бейрут - Баалбек - Анжар - Винарната Ксара - Бейрут
Закуска. Отпътуваме за посещение на град Баалбек, който се намира в долината Бекаа. Баалбек пази историята и спомена на дворцови комплекси и храмове, които са останали и напомнят за чудесата на древния свят. В миналото римляните и гърците са го наричали Хелиополис ( от гр.език), което означава „Градът на слънцето“. Баалбек се смята и за един от най-големите религиозни центрове в Римската империя и е част от културното наследство на ЮНЕСКО. След това ще посетим град Анджар. Основан през периода на Омаядите при халиф Уалид Ибн Абд Ал-Малак (705-715г.), град Анджар е изключително свидетелство за цивилизацията на Омаядите. Той е открит от археолозите едва 40-те години на XXв. В миналото е заселен с арменски бежанци. Посещение на винарна Шато Ксара, намираща се също в долината Бекаа. Основана е през 1857 г. от йезуитски свещеници. Тук се произвежда първото сухо вино в Ливан. Château Ksara произвежда приблизително 3 милиона бутилки годишно, а вина се изнасят в над 40 страни. Връщане в Бейрут. Нощувка.

Ден 11 Бейрут - Истанбул - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София с прекачване в Истанбул. Пристигане в София.


Цената включва
Самолетен билет София - Бейрут - София с включени летищни такси към 25.02.22; Ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг на човек; 5 нощувки на база закуска и вечеря в Сирия както следва: 2 нощувки в Дамаск; 1 нощува в Хама; 1 нощувка в Алепо; 1 нощувка в Тартус; 4 нощувки на база закуска в Бейрут, Ливан както следва: 1 нощувка в Библос; 3 нощувки в Бейрут; Целодневна обиколка на Дамаск; Екскурзия до Босра Екскурзия до Маалула(Маалюля), Палмира и Хама Екскурзия до Алепо Екскурзия до Угарит и Тартус Панорамна обиколка на Бейрут с автобус ; Посещение на Националния Музей на Бейрут; Екскурзия до Бейдетин и Дейр Ел Камар; Посещение на Пещерата Джейта Грото Екскурзия до Хариса и Библос Екскурзия до Баалбек и Анджар Посещение на Винарна Ксара; Местен професионален екскурзовод на български , руски или английски език; Всички входни такси за посещаваните туристически обекти според посочената програма; Водач от България по време на цялото пътуване при минимум 10 записани туристи; 11 % ДДС според настоящият регламент в Ливан ( ако настъпят внезапни промени ТО си запазва правото да актуализира по-горе посочените цени ) Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро

Цената не включва
ПСР тестове - при необходимост, ТО предоставя ваучери за отстъпка за лаборатории Рамус и Кандиларов; Изхранване, неупоменато в програмата Допълнителни мероприятия, които не са включени в програмата Застраховка „Отмяна на пътуване“ с включено COVID-19 покритие; Разходи от личен характер; Бакшиши за екскурзовода и шофьора;

София - Истанбул - Бейрут - Дамаск - Босра - Маалула - Палмира – Хама - Алепо - Хама – Угарит – Тартус - Амрит – Крак де Шьовалие - Библос - Хариса - Бейрут - София - Истанбул

Пакетни цени:
Период на пътуване: Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая
11.10 - 21.10.2022 2163€/4231 лв. 2483€/4857 лв.



Начин на плащане:
Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

Необходими документи:
Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. Наложително е  да няма виза или печат за влизане или излизане от Израел, в противен случай може да бъде отказано влизане на ливанска територия.
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 
Такси за прекратяване:

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус
 
COVID 19 мерки за влизане в Ливан, към дата 01.03.22:
Всички пътници, пристигащи в Ливан, с изключение на деца на възраст под 12 години, трябва да притежават отрицателен резултат от PCR тест от една от сертифицираните лаборатории от местните власти, валидността на отрицателния резултат от PCR теста не трябва да надвишава 48 часа между датата на вземане на пробата и качването на полета от страна на произход. Попълва се задължителна здравна декларация за QR код. https://pass.moph.gov.lb/
 
Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.75 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 10. При по-малко записани, екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане
  • Срок за уведомление за недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
  • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна!
  • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!
  • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
  • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
„Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 


74/08
Етикети
niski ceni , оферти за ранни записвания екскурзии , магдуш , почивки ливан , оферти за ранни записвания , двореца , ксара , сайда , хотел ramada down hotel 4**** , beirut , сидон , perlata na blizkia iztok , храма на св. хариса , ranni zapisvania , оферти ливан , оферти за екскурзии , бейрут , ekskurzii livan , триполи , ливан ксара , samoletni ekskurzii , бейтадин , turkish airlines , сайда , замъка сейнт жул , анжар , ливан – перлата на близкия изток , ливан ранни записвания , анжар , ofeti za pochivki , бейрут , библос , livan ranni zapisvania , истанбул , тир , livan , oferti za ekskurzii , бейрут , samoletni pochivki ot sofia , перлата на близкия изток , ксара , самолетни екскурзии , ранни записвания ливан , бейрет , ливан – перлата на близкия изток , самолетни почивки от софия , бейрет , хотел comodore 4**** , ниски цени , livan , oferti livan , храма св.хариса , самолетни почивки в ливан , ranni zapisvania top travels , ranni zapisvania livan , самолетни почивки , oferti za ranni zapisvania , статуята на дева мария , ekskurziq 2022 , samoletni ekskurzii do livan , баалбек , долината бекаа , oферти за почивки , летище рафик харири , екскурзии от софия , баалбек , tripoli , триполи , самолетни почивки ливан от софия , ксара , летище рафик харири , top travels , библос , samoletni ekskurzii livan ot sofia , ранни записвания оферти ливан , триполи , истанбул , ekskurzii ot sofia , храма на св. хариса , oferti top travels , samoletni pochivki , ливан – перлата на близкия изток 2022 , бейтадин , баалбек , samoletni ekskurzii ot sofia , oферти за ранни записвания почивки , ранни записвания топ травелс , ofeti za ranni zapisvania pochivki , сидон , топ травелс , ranni zapisvania oferti livan , бейрут , джейта гротто , перлата на близкия изток , pochivki ot sofia , ексурзия ливан 2022 , ливан , самолетни екскурзии до ливан , екскурзии ливан , oferti , оферти топ травелс , samoletni pochivki livan ot sofia , почивки от софия , ливан , ранни записвания , ксара , хариса , samoletni pochivki v livan , джейта гротто , долината бекаа - баалбек , оферти , самолетни екскурзии от софия , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , pochivki livan , самолетни екскурзии ливан от софия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах