Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Да празнуваме Холи в Индия

Оферта номер: Е2653
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни-7 нощувки
Делхи–Джайпур–Агра–Дубай


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

СОФИЯ–ДУБАЙ–ДЕЛХИ
Среща на летище София. Полет за Делхи през Дубай в 14.45 ч. с  flydubai. Кацане на летище Дубай в 21.45 ч. Полет за Делхи в 04.05 ч.

ДЕН 2

ДЕЛХИ
Кацане в Делхи в 08.50 часа. Посрещане от фирмата-партньор, трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00 ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхи — комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат — мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) — масивен форт, построен от Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък мугхалски император Хумаюн — изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джанма Масджит — една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на мугхалската империята. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3

ДЕЛХИ
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на мугхалите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар — най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени фрази от Корана. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Следва посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия, посветен на осмия сикхски гуру Хар Кришан. В храма се намира езерото Саровар, чиято вода се смята за свещена и е позната под името „амрита“. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия”, построена в чест на 80,000 хиляди войници, загинали в Първата световна война. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 4

ДЕЛХИ–АГРА
Закуска. Отпътуване за Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Посещение на Крепостта Агра, позната като Червената крепост, обявена за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, защото по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са се случили именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „пиетрадура“. Свободно време. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5

АГРА
Закуска.
Нека отпразнуваме заедно фестивала „Холи“ — с много музика и цветове! Холи е популярен хинду фестивал, известен още като Фестивал на пролетта, Фестивал на цветовете или Фестивал на любовта. Той символизира вечната и божествена любов на Радха и Кришна и се празнува с много радост и ентусиазъм във всички части на Индия.

Връщане в хотела. В късния следобяд посещение на Тадж Махал по залез — легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на могулската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 6

АГРА–ДЖАЙПУР
Закуска.
Отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 7

ДЖАЙПУР
Закуска.
Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната крепост — форт Амбър, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е Дворецът на ветровете, построен от махараджа Sawai Pratap Singh през 1799 г, с уникална пирамидална форма. Увенчан е с 953 малки прозореца, украсени с малки решетки. Малките прозорци са се използвали от жените за надблюдение на шествията и различните занимания, които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace — красивият дворец е бил построен от махараджа Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Ще разгледаме Jantar Mantar — най-голямата каменна обсерватория в света. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 8

ДЖАЙПУР–ДЕЛХИ
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км, около 5-6 часа). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9

ДЕЛХИ–ДУБАЙ
Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Дубай в 09.50 ч.Кацане в Дубай в 12.30 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай, докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града, наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси — абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите — Шейх Заид Роуд — ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен под формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина — квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.
Нощувка.

ДЕН 10  

ДУБАЙ–СОФИЯ
Ранна закуска.
Трансфер до летище. Полет за София в 09.55 ч. Кацане на летище София в 13.45 ч.

Цената включва:

  • Двупосочен самолетен билет София–Дубай–Делхи–Дубай–София
  • Летищни такси
  • Традиционно посрещане на летището в Делхи
  • 7 нощувки със закуски и вечери в Индия
  • 1 нощувка със закуска в 3* хотел в Дубай
  • Трансфери летище–хотел–летище
  • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
  • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
  • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
  • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
  • Празнуване на фестивала Холи
  • Панорамна обиколка на Дубай
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро
  • Водач по време на пътуването


Цената не включва:
  • Индийска туристическа виза — USD 90
  • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
  • Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор — USD 10 на човек на град)

 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 
Хотели (или подобни) Изхранване Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете (2-11.99 г.)
Golden Tulip Suites 5* Делхи
Ramada 5* Джайпур
Crystal Sarovar Premiere 5* Агра
закуска и вечеря 2 826 лв 3 569 лв 2 709 лв 2 513 лв
Забележка: Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

Условия за записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването
  • Депозит при записване в размер на 600 лева
  • Втори депозит в размер на 600 лева до 60 дни преди заминаване
  • Доплащане до 30 дни преди заминаване
  • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване
Срокове за анулации:
  • До 60 дни преди заминаване — без неустойка
  • От 60 ден до 30 ден от датата на заминаване — в размер на 1200 лева
  • От 30 ден до датата на заминаване — пълния размер на пътуването
  • Смяна на име до 10 дни — без неустойка
Анулации без неустойка и връщане на суми:
  • При анулация на пътуването от страна на Туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията
  • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания
  • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването



10/11
Етикети
top travel , ramada 5* джайпур , екскурзия до индия , ниски , екскурзия в индия , crystal sarovar premiere 5* агра , екзотика , индия 2023 , екскурзия , индия екскурзии , софия , златния триъгълник индия , агра , екскурзия до индия , индия екскурзии , индия – "златният триъгълник" , екзотични пътувания , самолетна програма , индия , софия , екскурзии индия - златния триъгълник , екскурзия индия , ekskurzii india , golden tulip suites 5* делхи , екзотични дестинации , екскурзия индия , вълнуващо почиване , екскурзия до индия , почивка , информация от топ травелс , екзотична дестинация , toptravels , 2023 , екзотична екскурзия до индия , делхи – агра – джайпур , екскурзия индия , индия – "златният триъгълник" , ваканция , езда на слонове за изкачване на амбър форт , ekskurzii india , дубай , india 2023 , екскурзия до индия , делхи , празници , екскурзия до индия 2023 , джайпур , ниски цени , индия , индия екскурзии , екскурзия до индия 2023 , ниски цени , индия – "златният триъгълник" , екзотична екскурзия до индия , екзотична екскурзия до индия , почивка в индия , делхи , златния триъгълник индия , екскурзия до индия , агра , индия 2023 , екскурзии индия , софия , златния триъгълник индия , оферта , екскурзии индия , дубай , индия екскурзии , цени , уникална оферта , индия златния триъгълник , джайпур , екзотика 2023 , празници , индия , хит цена , сафари за тигри , самолет , екскурзии индия - златния триъгълник , почивка индия , почивка , делхи , индия екскурзии , india , празнуване на фестивала холи , индия екскурзии , екскурзия до индия , почивка индия , цени в евро , екзотична почивка , тигри , индия – "златният триъгълник" 2023 , оферти индия 2023 , ekskurzii india , делхи , дубай , хит оферта , india ekskurzii
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах