ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

ВЕЛИКДЕН В РИМ

Оферта номер: Е2758
Вид транспорт: Самолет Самолет

София Рим София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

 
Екскурзия до Рим за великденските празници!
Полет София – Рим /10.10 – 11.00/. Пристигане и трансфер до града. Панорамна обиколка на Рим с автобус и екскурзовод: Термите на Каракала, Циркус Максимус, Палатинския хълм, храмовете на Херкулес и Портинус, площад Венеция, фото стоп при Колизеума и на Капитолийския хълм. Настаняване в хотел в района на гара Термини. Свободно време. Нощуване.

2 ден
Закуска. Свободно време или пешеходна екскурзия из римските площади – Фонтана ди Треви, галерията Алберто Сорди, Колоната на Марк Аврелий, Пантеона, площад Навона, Кампо де Фиори. След това не пропускайте да посетите прочутата Виа Кондотти, на която са разположени бутиците на Prada, Vаlentino, Gucci и Armani. Нощуване.

3 ден
Закуска. Посещение на базиликата Свети Петър и Ватиканските музеи /ползва се градски транспорт/. Посетете една от най-богатите съкровищници на изкуството в света. В музеите ще видите творби от гръко-римския период до Джото, Ботичели и Рафаел. Тук е и впечатляващата фреска „Страшният съд“ на Микеланджело, изрисувана в Сикстинската капела. Екскурзията ще завърши с най-голямата християнска базилика в света – Свети Петър. Свободно време. Нощуване.

4 ден
Закуска. Свободно време или пешеходна разходка в Трастевере. Това е един от най-автентичните квартали в града, богат на средновековна история. Тук се намират красивите църкви Санта Мария в Трастевере и Санта Чечилия с великолепни стенописи и мозайки, площад Трилуса с паметника на римския сатирик Салустри, остров Тиберина и еврейския квартал. В Трастевере може да опитате традиционна италианска кухня в някоя от многото местни траттории. Нощуване.

5 ден
Закуска. Трансфер до летището за полет Рим – София /11.50 – 14.35/.

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните такси и начисляване на горивни такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуване до Италия е необходима лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването на Евроинс.
Период на пътуване:
13.04 – 17.04

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
 

Цени
На човек в двойна стая Трети възр. на доп. легло Единична стая
1250 лв. 1250 лв. 1490 лв.
Примерни хотели: Archimede, Lux, Luce в района на гара Термини






Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах