Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Круиз по Нил и почивка в Хургада от София

Оферта номер: Е2765
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2023
България Египет България


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Кацане на летище Хургада в 13:00 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2  Хургада

Закуска.Свободно време за плаж и почивка в Хургада.

Възможност за включване в допълнителни екскурзии (срещу доп.заплащане).

Ден 3  Хургада – Луксор

Закуска. Освобождаване на хотела. Ранно отпътуване с автобус за Луксор /около 3 часа трансфер/. Трансфер до круизния кораб. Обяд.

Следобед туристическа програма по източното крайбрежие на Нил с посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II. Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Обяд. Свободно време на кораба в Луксор.

Вечеря и нощувка на кораба в Луксор.

Ден 4  Луксор

Закуска. Отпътуване към западния бряг на Нил. Посещение на комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство. Разглеждане на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Разположени са в Тиванския некропол, близо до днешния град Луксор.

По желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия) и срещу допълнително заплащане.

Вечеря и нощувка на кораба. Отплаване в посока Едфу.

Ден 5  Едфу- Ком Омбо

Закуска. Посещение на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Вероятният период на строежа му е при Птолемеите между 237 и 57 пр. Хр. Надписите върху стените му предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко-римския период в Древен Египет. Връщане на борда на кораба. Обяд. Отплаване за Ком Омбо. Разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек - бог на крокодилите, и на Хароерис – бог на соколите.

Вечеря и нощувка на кораба. Отплаване в посока Асуан.

Ден 6

Закуска. Туристическа програма в района на Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир „Насър“. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на образувания от тези 2 стени язовир „Насър“. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при засушливи периоди. Обяд. Туристическата обиколка продължава с разглеждане храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз.Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Следва посещение на недовършеният обелиск. Недовършеният обелиск е сред най-големите, създадени в древността. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка. В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито.

Връщане на борда на кораба.

Възможност за допълнителна екскурзия с посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и автентично Нубийско селище. Отпътуване с традиционна египетска лодка флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.

 Вечеря и нощувка на кораба в Асуан.

Ден 7 Асуан - Хургада

Закуска. Възможност за включване в допълнителна екскурзия (с предварителна заявка и срещу доп.заплащане) до храма Абу Симбел - Храмът на Рамзес II и Нифертити. Част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО, той е издигнат през XIII в.пр.Хр. Невероятеният комплекс се състои два храма – Голям, посветен на бога-слънце Ра и на боговете Хор и Птах. Той се смята за най-големия и най-красивия храм от времето на Рамзес II и за един от най-красивите египетски храмове В близост до него се намира т.нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Комплексът е с изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща.

Освобождаване на каютите. Отпътуване с автобус за Хургада. Пристигане в Хургада и настаняване в хотела. Вечеря. 


Ден 8

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България с директен чартърен полет.

В цената се включва
Самолетен билет за Чартърен полет София - Хургада - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. Ръчен
Трансфер летище - хотел - летище
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
3 нощувки на база all inclusive в хотел PYRAMISA BEACH RESORT 5*  или  CARIBBEAN WORLD RESORT 5* или  SWISS INN RE4SORT 5*  в Хургада
4 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*  M/S Chateau Lafayette (или подобен)  от Луксор до Асуан
Описаната туристическа програма - храма на Изида и Незавършеният обелиск в Асуан, храмовете в Ком Омбо и Едфу; храмовете в Луксор и Карнак; Долината на царете и храма на Хатшепсут
Обслужване на български език на място
Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии на български език

В цената не се включва
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 50 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 35 лв
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Бакшиш за целия престой (заплаща се задължително на място)
Напитки на борда на круизния кораб
Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 250 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 360 EGP)
Разходка с балон над западния бряг на река Нил
Посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и Нубийско селище
Екскурзия до Абу Симбел
Допълнителни екскурзии по време на престоя в Хургада

Полетна информация Египет - ден Събота

Заминаване:  SEU7601 - София - 15:10 - Хургада 17:05
Връщане:  SEU7602 - Хургада 10:00 - София 14:10
Тип самолет:
* Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията!

Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии по време на Круиза:

  • Автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси - при минимум 15 туристи.
    Цени: възрастен: ; дете от 6 – 11:99 –; дете от 0 – до 5:99г. – безплатно.
  • Посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и Нубийско селище, разходка с лодка.
    Цени: възрастен: ; дете от 6 – 11:99 – ; дете от 0 – до 5:99г. – безплатно.
  • Разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия; допускат се лица над 6 г.).
    Цени: възрастен:   дете от 6 – 11:99 – ; дете от 0 – до 5:99г. – безплатно.

 

  • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.

Информация за допълнителните екскурзии в Хургада

1. Целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза с автобус

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входни такси за Историческия музей в Кайро и Пирамидите в Гиза, обяд, слушалки.

Цената не включва: лични разходи, напитки по време на обяда.

Цени: възрастен 90 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро

2. Целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза със самолет

Цената включва: вътрешен полет,  екскурзоводско обслужване на български език, входни такси за Историческия музей в Кайро и Пирамидите в Гиза, обяд, слушалки.

Цената не включва: лични разходи, напитки по време на обяда.

Цени: възрастен 270 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 260 евро

3. Целодневна екскурзия Paradise island  и шнорхелинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг с лицензиран инструктор,  екипировка.

Цената не включва: лични разходи

Цени: възрастен: 55 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30  евро

4. Полудневна екскурзия подводница Submarine - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 09:00 - 12:00 ч.

Цената включва: двупосочен трансфер, билет за подводницата.

Цени: възрастен: 60 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро

5. Целодневна екскурзия Super safary - Продължителност на екскурзията около 6 часа. От 13:00 - 19:00 ч.

Цената включва: трансфер, вечеря, безалкохолни напитки, яздене на камила, каране на АТВ и квадроцикли, шоу програма.

Цени: възрастен: 55 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро

 

6. Дайвинг в красивите рифове на Червено Море - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за дайвинг от 5 до 10 метра с лицензиран инструктор,  екипировка.

Цена: възрастен: 55 евро за възрастни и за деца над 10 години

7. Полудевна екскурзия - SEA SCOPE  из Червено море - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 09:00 - 12:00 ч. Провежда се всеки ден

Цената включва: трансфер до пристанището с автобус, билет за лодката, фантастично подводно пътуване, от което ще откриете прекрасния морски живот на Червено море. Дълбочина 3 метра. Препоръчва се за семейства с деца.

Цени: възрастен: 30 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 15 евро

8. Целодневна екскурзия Orange bay и шнорхелинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг с лицензиран инструктор,  екипировка

Цени: възрастен: 55 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро

9. Целодневна екскурзия Orange bay и дайвинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг с лицензиран инструктор,  екипировка, една спирка за дайвинг

Цени: възрастен: 60 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро

10. Пиратски кораб - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с кораб,  обяд  /морска храна/  и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг, посещение на Orange bay island, екипировка, лицензиран инструктор, шезлонги и чадъри на острова.

Цени: възрастен: 90 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро

11. Посещение на GRAND AQUARIUM - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 10:00 - 13:00 ч.

Цената включва: трансфери, входни такси. Повече от хиляда и двеста вида в 24 галерии, посетещение на мини зоопарк / ще видите гущери, крокодил, удав, маймуни, костенурки, змии, щрауси, маймуни, фламинго, сови, прилепи; малък терариум;

Цени: възрастен: 55 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро

12. Шоу с делфини - Продължителност на екскурзията около 2 часа. От 10:00 - 12:00 ч. Провежда се всеки ден. Уникално шоу с делфини, любимо забавление за малки и големи.

Цени: възрастен: 40 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 20 евро

13. Плуване с делфини  „делфинотерапия“, за да си починете и презаредите с положителни емоции от тези мили океански животни.

Цени: 70 долара за деца и възрастни



5/03
Етикети
почивка , кайро , super niski ceni , ваканция , египет 2023 , cairo , почивка в хургада , абу симбел , summer , сезон , ботаническата градина в гр. асуан и нубийско , круиза , круиз по нил 2023 , почивка , пирамидите , aleksandria , egipet , toptravels , екскурзия , екскурзия до хургада , египет почивки , pochivka , александрия , last minutes , caribbean world resort 5* , ниски цени , целодневна екскурзия кайро и пирамидите в гиза , целодневна екскурзия paradise island и шнорхелинг , александрия , почивка на червено море , дестинация египет , 2023 , сезон , дайвинг в красивите рифове на червено море , hurgaada , хургада , зима на море , zima , kairo , целодневна екскурзия super safary , cherveno more , sea , египет , samolet , plane , топ травелс , самолетна екскурзия , sea scope из червено море , grand aquarium , екскурзии египет , 2023 , ком омбо и едфу , winter , египетските пирамиди , круиз в египет , екскурзия до египет , хургада и кайро , кайро , самолетни билети , зима в египет , egypt , луксор до асуан , last minute египет , кайро и пирамидите в гиза , cairo pyramids steigenberger 5* , екскурзия до египет , egipet , почивка 2023 , hurghada , niski ceni , круиз по река нил , целодневна екскурзия orange bay и шнорхелинг , екскурзия до кайро , hurghada , kairo , шоу с делфини , круиз по нил , плуване с делфини , кайро , още оферти от топ травелс , swiss inn re4sort , екскурзии в хургада , абу симбел , super last minutes , асуан , alexandria , египет , целодневна екскурзия orange bay и дайвинг , ниски цени , abu simbel , екскурзия , asuan , екскурзия до александрия , caesar palace hotel and aqua park 5* , хургада , пиратски кораб
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах