ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Шри Ланка – изумруденият остров на Индийския океан Обиколен тур + All Inclusive почивка

Оферта номер: Е2859
Вид транспорт: Самолет Самолет
14.11.2023-24.11.2023 10 дни/7 нощувки
София – Доха-Шри Ланка
Цена от: 3235.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Шри Ланка – този малък остров с формата на сълза е всичко, за което душата копнее – чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки и най-пленителните залези на Изтока. Вкусна храна и изненади на всяка крачка. Според местна легенда, от Цейлон /старото име на Шри Ланка/ до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани.
Наричат Шри Ланка с много имена – Острова на подправките и усмивките, сълзата на Индия, Перлата на Индийския океан. Което и да изберете, все ще вярно. Острова е като фантастичен пъзел от планини, джунгли, древни руини и създадени от човека огромни езера, храмове и статуи, така впечатляващи, както малко други по света. Шри Ланка е и високи плодородни хълмове, по които са плъзнали зелени чаени плантации, а диви слонове пресичат пътя изневиделица. Красиви градини с екзотични растения, букет от специфични аромати, които действат упояващо на сетивата. Тя е място, в което ще се докоснем до различна древна култура, уникална кухня и много, много цветове, които ще запазим в прекрасни спомени.
 
Акценти на програмата:
  • Съчетание от посещение на най-забележителните места с приятна морска ваканция
  • Обиколна програма с вкички турове и входни такси включени в цената
  • Хотел на брега на океана за почивка на All inclusive
  • Балансирана програма с възможност за избор на екскурзии или почивка
  • Обслужване от местен екскурзовод и водач-преводач от България
  • Бонус – прощална вечеря преди полета в Коломбо
  • Малки групи с персонално внимание към всеки турист
 
Програма

 
Ден 01: София – Доха-Шри Ланка
Среща на летището за полет в 12:50 с Qatar Airways София – Коломбо през Доха. Нощен полет.
 
Ден 02: Коломбо- Пинавала- Дамбула
Пристигане на международното летище Бандаранаике в 08:25 часа местно време. Посрещане от представителя на фирмата-партньор и местния екскурзовод. Отпътуване за Дамбула. По пътя ще посетим  Пинавала – единствения по рода си приют за слонове. Приютът за слонове Пинавала е създаден от отдела за опазване на дивата природа на Шри Ланка през 1975 г. за предоставяне на грижи и убежище на осиротели бебета слонове, които са намерени в дивата природа. Там се отглежда най-голямото стадо слонове в затворено пространство в света. През 2023 г. в Пинавала вече живеят 71 слона, включително 30 мъжки и 41 женски от 3 поколения. В продължение на два часа ще имаме възможност да се запознаем отблизо с тези животни, как се хранят, размножават и какви грижи се полагат за тях. Най-интересно е по време на хранене на животните да видите как бебетата слонове се хранят с бутилка и цялото стадо се къпе след това в реката наблизо.  Разбира се ще си направим и снимки с огромните обитатели. След това уникално преживяване ще продължим за Дамбула. Това е град разположен в северната част на окръг Матале в централните части на Шри Ланка. Основните атракции на района включват най-големия и най-добре запазен пещерен храмов комплекс в Шри Ланка, скалната крепост Сигирия и международния стадион Рангири Дамбула , известен с това, че е построен само за 167 дни. Районът също така се гордее с най-голямата планинска верига от розов кварц в Южна Азия и добре запазената гора с цейлонско желязно дърво – националното дърво на Шри Ланка. Настаняване в хотел в Дамбула. Вечеря и нощувка.
 
Ден 03: Дамбула-Сигирия
Закуска в хотела. След закуска ще посетим пещерните храмове в Дамбула. Това е най-големият и най-добре запазен пещерен храмов комплекс в Шри Ланка. Храмът представлява огромна изолирана скална маса с височина 160 метра. Основните забележителности са разположени в 5 пещери, които съдържат статуи и картини, свързани с Буда и неговия живот. Има общо 153 статуи на Буда , три статуи на крале на Шри Ланка и четири статуи на други богове.  Тук се намира известният скален храм, датиращ от първи век пр.н.е. Пещерите на Дамбула са приютили крал Валагамба по време на 14-годишното му изгнание от Анурадхапура. Когато си върнал трона, той построил най-великолепните скални храмове, които могат да бъдат намерени на Острова. В първата пещера има лежащо изображение на Буда с дължина 14 метра, изсечено в скалата. Наоколо има изображения на божества, свързани с будизма. Стенописите по стените и тавана са най-старите тук, но са прерисувани в периода Канди. Те заемат площ от 2100 кв.м. Изображенията по стените на пещерите включват изкушението на Буда от демон Мара и първата проповед на Буда. Във Втората пещера, най-хубавата и най-голямата от всички, има 150 статуи на Буда в реален размер в различни пози с няколко статуи на богове и крале, измежду които две статуи на индуски богове – Вишну и Ганеш. Таванът също е покрит със стенописи, които изобразяват велики събития от живота на Буда и важни моменти от историята на синхалския народ.
След обяд отпътуваме към Сигирия. Скалната крепост Сигирия от 5-ти век е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, построена от владетеля Кашяпа (477-495 г. сл. Хр.). Известна е като  „Лъвската скала“ заради огромния лъв, който е стоял на входа на крепостта. Тя представлява цитадела с необичайна красота, издигаща се на 200 метра над  храсталаците на  джунглата. Скалата е била най-вътрешната крепост от 70-те хектара укрепен град. Ров, укрепление и обширни градини, включително прочутите обновени водни градини, образуват защитен кръг около основата на скалата. На върха й са основите на това, което някога е било голям и разкошен дворец. Там се намират и световноизвестните стенописи на „Небесните девици“ от Сигирия,  в защитено място в скалата, до което се стига по вита стълба. Тези фрески са рисувани със земни пигменти върху гипс. Девиците са изобразени в естествен ръст в цялата свежест и деликатност на оригиналния им цвят.
Връщане в хотела в Дамбула за вечеря и нощувка.
 
Ден 04: Дамбула-Матале-Канди
Закуска в хотела. Днес ще се отправим към Канди – едно от най-свещенните места за местните в Шри Ланка. По пътя най-напред ще се отбием до едно типично местно село за да се запознаем с автентичния селски бит на Шри Ланка. Посещението включва традиционна разходка с волска кола и пътуване през езерата с местен катамаран. Общуването ни  с фермерите и местните селяни ще завърши с типично домашно приготвено ястие в един от домовете им. Пътуването ни продължава с посещение на градината с подправките в Матале. Тук ще може да се запознаете с различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна. Градината е пълна с лечебни и екзотични билки. Ще научим за различните им свойства, както и как се отглеждат някои от тях. Ще станем свидетели на готварски демонстрации и ритуали с Аюрведа. Именно заради тези градини наричат Шри Ланка острова на подправките. След прекрасната градина пътя ни продължава към Канди -  последната столица на кралете на Шри Ланка. Това място е свещеното сърце на Шри Ланка.  Името "Канди" внушава визии за блясък и великолепие. Много от легендите, традициите и фолклора все още се пазят с любов по тези места. Ще пътуваме около езерото Канди, построено от последния Сингалски крал, Шри Викрама Раджасингхе през 1798 г. Ще посетим и град Канди с базара на изкуствата и занаятчийски център, музей на скъпоценни камъни и лапидарий.  Най-ценното съкровище на Канди било – и все още е „Зъбът на Буда“. Легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след Христа, в косите на принцеса Орис. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Естествено посещението ни не може да мине без да отделим внимание на това свято за местните хора място. След това ще станем свидетели на специално културно шоу, включващо различни танци от Шри Ланка. Следва вечеря и нощувка в хотел в Канди.
 
Ден 05: Канди- Перадения-Гирагама-хотел на брега на Океана
Закуска в хотела. Денят е посветен на изумителната природа на Шри Ланка. За начало ще посетим Ботаническата градина Перадения,  построена за първи път като градина за развлечения от сингалските крале от Гампола и Канди и разширена от британците. Произходът на Ботаническите градини датира от далечната 1371 г., когато крал Викрамабаху III се възкачва на трона и основава своя двор в Перадения близо до река Махавели. След това основата за ботаническа градина е създадена от Александър Муун през 1821 г. Той използва мястото за отглеждане на кафе и канела. Официалното й създаване е през 1843 г. с растения, донесени от Кю Гардън, Острова на робите , Коломбо и градината Калутара. Тя е с площ от 147 акра и предлага невероятно разнообразие от екзотични дървета, растения и цветя. Има повече от 4000 растителни вида, включително орхидеи, подправки, лечебни растения и палми. Някои видове са редки и ендемични, други се срещат главно в тропическия свят. Градината с подправките и Къщата на Орхидеите са най- популярни сред туристите. Има и няколко добре оформени палмови алеи с невероятни видове, включително класическата алея на палмите. Един вид от дърветата е свързан със значима история. Това е прочутото дърво Cannonball Tree, засадено от крал Джордж V от Обединеното кралство и кралица Мери през 1901 г. То често е отрупано с плодове, за които се смята, че приличат на гюлета.
След прекрасните градини ще посетим и фабриката за чай Гирагама, разположена в непосредствена близост до град Канди и създадена през 1903 г. Гирагама всъщност е една от първокласните чаени плантации в страната. Някога, когато Шри Ланка е била британска колония (от 1815 до 1948 г.), името на острова е било Цейлон. В началото на британското управление чаените растения са засадени на острова с надеждата да се създаде доходоносна експортна индустрия. Нещо в почвата и климата на Шри Ланка трябва да е било идеално за отглеждане на чай, защото чаят, идващ от тук – Цейлонският чай – е станал световно известен с високото си качество и отличен вкус. След получаването на независимост името Цейлон е изтрито и заменено с Шри Ланка, но чаената индустрия е единственото място, където то все още се използва и е символ на нещо положително. Цейлонският чай е известен като един от най-добрите чайове в света и е от решаващо значение за икономиката на Шри Ланка. Тук ще имаме възможност да видим инструментите за сортиране, инструментите за смилане, за сушене и опаковъчните машини. Ще научим също как се преработва чаят от лъскавите зелени листа до парченцата във вашата торбичка чай.
След фабриката ще продължим към брега на океана за настаняване, вечеря и нощувка.
 
Ден 06: На плаж в хотел на брега на Океана /или екскурзия до Гале/
Следват няколко отпускащи дни за плаж и почивка в хотел на брега на океана. Тук ще имаме възможност да се насладим на няколко безгрижни дни на All inclusive и да опитаме различни забавления на плажа.
За най-активните, нашите домакини предлагат някои допълнителни мероприятия и екскурзии.
За този ден предложението е за екскурзия до Гале /срещу допълнително заплащане/. Гале е стар колониален град, разположен в югозападния край на острова. Бил известен като главното пристанище още преди пристигането на португалците през 16 век. Достига върха на своето развитие през 18 век, по време на холандския колониален период. Гале е най-добрият пример за укрепен град, построен от португалците в Южна и Югоизточна Азия , показващ взаимодействието между португалските архитектурни стилове и местните традиции. Градът е широко укрепен от холандците през 17 век от 1649 г. нататък. Крепостта Гале е обект на световното наследство и е най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори. Други видни забележителности в Гале включват естественото пристанище на града, Националния морски музей, катедралата "Света Мария", основана от йезуитски свещеници и един от основните храмове на Шива на острова. В екскурзията е включено още сафари по река Маду, посещение на фабрика за традиционни маски и люпилня за водни костенурки.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 07: На плаж в хотел на брега на Океана /или екскурзия за наблюдение на китове/
Свободен ден за плаж и самостоятелни занимания.
За приключенски настроените на този ден предлагаме една морска екскурзия за наблюдение на китове във водите около Шри Ланка /срещу допълнително заплащане/.
Екскурзията започва рано сутринта в 04:00 часа с трансфер до пристанището Мириса. От там със специален кораб се излиза в открития океан за наблюдение на тези невероятно големи морски обитатели. Мириса е една от трите основни зони за наблюдение на сини китове, делфини и кашалоти в Шри Ланка. Особен интерес представлява застрашената популация на сини китове, открити във водите около острова, в северната част на Индийския океан. Най-голямото животно, съществувало някога на Земята, великолепният и емблематичен син кит, преди е бил ловуван почти до ръба на изчезването му от търговски китоловни кораби и остава застрашен вид и до днес.Интересен факт е, че китовете не са мигриращи и се смята, че живеят в тези води през цялата година. За съжаление човешката дейност – замърсяването на водите и засиления корабен трафик застрашават съществуването на тези великолепни екземпляри.
Вечеря и нощувка в хотела.
 
Ден 08: На плаж в хотел на брега на Океана
Последният ден от плажната почивка е предвиден за пълна почивка и релакс преди полета до дома. Ще имаме възможност да се насладим изцяло на All inclusive програмата на хотела.
Вечеря и нощувка в хотела.
 
 
Ден 09: Коломбо-София
Закуска. Това е нашия последе ден в Шри Ланка. Ще освободим хотела около обяд и ще отпътуваме за Коломбо- столицата на острова. Тук ще направим нашия сити тур за запознаване с основните й забележителности. Ще преминем през търговската зона и покрай Петах - пъстър традиционен ориенталски пазар. Ще посетим хиндуистки и будистки храмове и джамията Jumi Ul Alfar Jumma. Ще продължим с обиколката през холандската църква Wolvendaal, датирана от 1749 год., съдебната палата, жилищния район Канелените градини, Площада на независимостта. Привечер ще се отправим към хотел Хилтон в Коломбо за нашата прощална вечеря. След вечерята – трансфер до летището за полет към дома. Нощен полет през Доха за София.
 
Ден 10: София
Пристигане на летището в София в 11:50 часа.
 
*** Край на програмата ***
 
Цени за ранни записвания до 30.06.2023:
Цена на човек в двойна стая – 3235 лв.
Цена на човек единично настаняване – 3765 лв.
Цена на 3ти възрастен на доп. легло – на запитване;
Цена на дете 2-11.99 г. на доп. легло – на запитване;
 
 
Цени за записвания от 01.07.2023:
Цена на човек в двойна стая – 3435 лв.
Цена на човек единично настаняване – 3965 лв.
Цена на 3ти възрастен на доп. легло – на запитване;
Цена на дете 2-11.99 г. на доп. легло – на запитване;
 
Цената е в лева на човек и включва:
  • Самолетен билет София - Коломбо – София (с 1 прикачване) на авиокомпания  “Qatar Airways” с включени летищни такси;
  • Чекиран багаж 25 кг. и ръчен багаж 7 кг.;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотели категория 4* по време на обиколката;
  • 4 нощувки на All inclusive в хотел 4* на плажа;
  • Транспорт и обслужване от екскурзовод на английски език с превод от водача на български по време на обиколния тур;
  • Описаните в програмата на обиколката посещения и входните такси на обектите /Приют за слонове Пинавала, Храмов комплекс с Дамбула, Сигирия, Храма на Зъба на Буда в Канди, Кралската ботаническа градина в Перадения/;
  • Всички трансфери по програмата в Шри Ланка;
  • По 2 бутилки минерална вода на човек за всеки ден от обиколните турове;
  • Сити-тур на столицата Коромбо;
  • Прощална вечеря в Хилтън хотел -Коломбо;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
  • Водач-преводач при минимум 12 записани туристи.
 
 
Цената не включва:
  • Виза за Шри Ланка – 60 USD, заплаща се на летището при пристигане;
  • Разходи от личен характер;
  • Допълнителни екскурзии:
  • Екскурзия до Гале – 85 долара на човек /провежда се при минимум 6 записани туриста с водач-преводач/
  • Екскурзия за наблюдение на сини китове – 110 долара на човек /провежда се при минимум 6 записани туриста без водач-преводач/
  • Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 год.
  • Бакшиши и благодарност към персонала;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
 
Хотели по програмата:
Дамбула - Sigiriana Resort & Spa 4* (или подобен);
Канди - Thilanka hotel 4* (или подобен);
Калутара - Mermaid hotel 4* (или подобен);
 
Условия за плащане
- Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници;
- Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор;
- Плащане на депозит в размер на 1000 лв. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
- Плащането се осъществява в брой или по банков път.
 
 
Необходими документи:
  • Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 
Полетно разписание:
Дата Полет №   Излита Каца
14.11.23 QR 228 София – Доха 12:50 18:30
15.11.23 QR 664 Доха – Коломбо 01:15 08:25
23.11.23 QR 659 Коломбо – Доха 03:00 05:30
23.11.23 QR 227 Доха - София 07:45 11:50
 
 
Полезна информация
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.80 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет
 
Местна валута - Шриланкийска рупия (LKR).
Български граждани, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page
Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Цената на визата е 60 USD и се заплаща в брой на летището.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 
Допълнителна информация:
  • Минимален брой участници за група с водач – 12
 
Условия за анулация:
До 61 дни преди пътуването - такса в размер на 100 лв. на човек
От 60 до 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на 30% от пакетната цена;
От 44 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена;
 
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страните по програмата, поради: забрана за напускане на страната, невалидни, забравени и нередовни документи или други независещи от туроператора причини.
Туроператорът си запазва правото за промени и размествания по програмата и туровете, с цел нейното оптимално провеждане, в зависимост от метеорологичните условия и възможностите за предоставяне на услуги от местните партньори.
Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100004443/31.05.2023- Централно управление: гр. София 1592, бул. "Христофор Колумб" №43
 
 
Забележка: „Топ Травелс” ООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 80 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
 

За информация и резервации:
Моля направете запитване.
00/06
Етикети
шри ланка екскурзии , екскурзия в шри ланка , shri lanka , екскурзия , 2023 , екзотика 2023 , шри ланка 2023 , шри ланка 2023 , коломбо - пинавела - дамбула , екзотика 2023 , екзотика 2023 , шри ланка екскурзии , екскурзия в шри ланка , екзотични екскурзии 2023 , ekskurzii shri lanka , toptravels , екзотика 2023 , екскурзии шри ланка , екскурзии шри ланка , шри ланка екскурзии , екскурзия в шри ланка , екскурзии шри ланка , ekskurzii shri lanka , ekskurzii shri lanka , shri lanka , шри ланка 2023 , ekskurzii shri lanka , екзотика 2023 , ваканция , бентота – мериса , ekskurzii shri lanka , fresco water villa 4* , коломбо - пинавела - дамбула , екскурзия в шри ланка , shri lanka , sigiriana resort by thilanka 4* , шри ланка екскурзии , екзотични екскурзии 2023 , top travel , оферти шри ланка , оферти шри ланка , екскурзия до шри ланка , бентота – балапития - гал , shri lanka , екзотични екскурзии 2023 , екскурзия в шри ланка , екзотични оферти 2023 , shri lanka , avani bentota resort 4* , екскурзия до шри ланка , екскурзия до шри ланка , шри ланка 2023 , екскурзия до шри ланка , shri lanka , екскурзии шри ланка , turyaa kalutara 4* , шри ланка 2023 , самолетни екскурзии , екскурзия до шри ланка , екскурзии шри ланка , екскурзия в шри ланка , шри ланка , ekskurzii shri lanka , шри ланка 2023 , radisson kandy 4* , екскурзии шри ланка , шри ланка екскурзии , екзотика 2023 , екзотични екскурзии 2023 , екзотични екскурзии 2023 , екскурзия до шри ланка , hotel thilanka – kandy 4* , екзотични екскурзии 2023 , шри ланка екскурзии , екскурзия до шри ланка
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах