ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

ИСПАНИЯ - от Мадрид до Андалусия

Оферта номер: Е3078
Вид транспорт: Самолет Самолет
6 дни-5 нощувки/Сезон 2024
6 дни / 5 нощувки / 5 закуски


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

 София – Мадрид
Полет София – Мадрид в 07.30 ч. с авиокомпания BULGARIA AIR. Кацане на летище Барахас в 10.00 ч. Начало на панорамната автобусна обиколка на Мадрид – главните търговски и административни артерии Гран Виа и Кастеляна с площад Колумб, минаване покрай стадиона на футболен клуб Реал Мадрид, Пуерта де Алкала, площад Испания – сърцето на града с градините Сабатини. Пешеходна обиколка на български език - площад Пуерта дел Сол, площад Майор, площад Ориенте с новата Катедрала, посветена на Мадоната от Алмодена. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 Мадрид
Закуска. Придружени от вашия водач се предвижда пешеходна разходка из испанската величествена столица - градът на мечтите, градът на радостта, романтиката, мечтите и фантазиите. Ще усетите очарованието на старите улички и площади, на приказните кафенета, ще се запознаете с традицията на тапас и фламенкото, ще се разходите из Парка Ретиро.... По желание посещение на музея Прадо. Нощувка.

Ден 3 Мадрид – Толедо – Кордоба
Закуска. Отпътуване за Толедо (UNESCO). Разглеждане на Катедралата, църквата Санто Томе, Синагогата. Продължаване за Кордоба. Настаняване в хотел в района. Нощувка. АНДАЛУСИЯ – земя на огнени страсти, бурни ритми, природна красота и хилядолетна история. Снимки, филми и разкази на очевидци не могат да предадат усещанията, които се будят в душата и сърцето на човек, който за първи път посещава градове като Кордоба, Севиля, Гранада и други живописни селища на тази обгорена от слънчевите лъчи, но надарена с колорит земя. За да се докоснете до хилядите лица на Андалусия, елате с нас на незабравимо пътешествие!

Ден 4 Кордоба – Севиля
Закуска. Начало на туристическа програма в Кордоба: историческият център (UNESCO), римският мост, кулата Калаора, Еврейският квартал със Синагогата и старата джамия Ла Мескита. Свободно време за разходка и обяд. Продължаване за Севиля, която ще ви омагьоса със своята пищност и красота. Арабските стилове и елементи доминират, както в архитектурата, така и в много традиции, които са съхранени и до днес. Обиколката на града включва разглеждане на Площад Испания, който е център на Иберо – Американското изложение от 1929 г. и впечатлява с красивия павилион в еклектичен стил, комбинация от Арт Деко, мудехар и барок, стария еврейски квартал – Св. Кръст, където е запазена атмосферата на средновековна Севиля, историческия център на града, където се намират великолепният Алкасар и внушителната Катедрала - шедьоври на архитектурата /могат да се посетят в свободното време, входните такси се заплащат отделно. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 Севиля - Гранада
Закуска. Отпътуване за Гранада. Следва туристическа програма в историческия център на Гранада, която включва Катедралата, Кралския параклис с гробниците на първите католически крале Изабел и Фернандо, както и на тяхната дъщеря Хуана. Разходка из стария квартал около Катедралата с многобройните ресторантчета и кафетерии, където можете да опитате местните специалитети тортиля дел сакромонте, патладжан с мед от тръстика или фасул със салата и шунка. По желание и срещу допълнително заплащане организирано посещение на двореца Алхамбра, един от върховете в ислямското изкуство и градините на Женералифе (UNESCO) - изисква се предварителна заявка за резервация за час на влизане и плащане с основния пакет. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6 Гранада – Малага
Закуска. Отпътуване за Малага – главен туристически център, разположен на Коста дел Сол и родно място на Пабло Пикасо и на Антонио Бандерас. По време на пешеходната обиколка на историческия център на града ще видите основните забележителности на Малага и ще се запознаете с неговата история, култура и кулинарни традиции. Ще научите с какво са известни жителите на града, къде Павло Пикасо рисува първите си картини и къде да потърсите най-вкусните „churros“ и „tapas“. Старинни кафенета, шумен и цветен пазар, място със стотици гълъби, Катедрала и разходка из главните площади ще направят началото на деня запомнящо се. Свободно време за обяд и за последни покупки. Продължаване за летище Малага. Полет Малага – София в 19.15 ч. Кацане на аерогара София в 23.40 ч.

Цената включва
самолетен билет София – Мадрид - Малага – София на BULGARIA AIR с включени летищни такси 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см + дамска чанта/раничка 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 2 – в Мадрид, 1 – в района на Кордоба, 1 – в Севиля, 1 – в Гранада; панорамна обиколка и пешеходна разходка в Мадрид; посещение на Толедо; посещение на Кордоба; посещение на Севиля; посещение на историческия център на Гранада; посещение на Малага; климатизиран автобус по време на туристическата обиколка; всички трансфери; български водач-екскурзовод, който е с групата през цялото време; медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.

Цената не включва
входни такси на туристическите обекти по програмата


 
Други:
Доплащане за: единична стая – 530 лв.
Допълнително посещение: организирано посещение на градините на Женералифе и на двореца Алхамбра с местен екскурзовод, включена входна такса и предварително резервиран час за посещение – 49 EUR *заявява се предварително и се заплаща с основния пакет. Цената включва предварително резервиран час за посещение, входна такса и беседа на придружаващ местен екскурзовод. Разрешеният брой за група е до 20 туристи. При по-голям брой желаещи се налага групата да се раздели на две, като всяка поотделно е с придружаващ екскурзовод).
Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 130 лв.
Минимален брой туристи: 35
Необходими документи: валидна лична карта
Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


 

35/10
Етикети
самолетна екскурзия изгодно , програма , гранада , септември в испания , самолетна екскурзия за празници в барселона , монсерат , аликанте , alicante , 2024 , хит цени , хотели , хит почивка , екскурзовод , мадрид , класическа испания 2024 , автобусна екскурзия до толедо , ниски цени , мадрид , толедо , самолетна екскурзия испания , madrid , обиколна екскурзия , обиколна програма испания , автобусна екскурзия до барселона , сеговия и авила , една различна нова година , самолетна екскурзия 2024 , топ цени , самолетна екскурзия испански градове , самолетна , испания , пенискола , segovia , barcelona , посрещане на новата 2024 , софия , септемврийски празници в севиля , мадрид , севиля , толедо , испания 2023 , автобусна екскурзия до севиля , benidorm , кордоба , нова година , класическа испания със самолет , самолетна екскурзия супер цени , обиколна , лукс , самолетна екскурзия 2024 , нова година в барселона , уиз еър , самолетна екскурзия с група , барселона , софия , valencia , септемврийски празници в толедо , самолетна екскурзия промо , бенидорм , нова година в испания , валенсия , обиколна екскурзия , интересна почивка , екскурзия до толедо , самолетна екскурзия , 2024 цени , самолетна екскурзия за празници в толедо , самолетна екскурзия за празници в севиля , wizz air , самолетна екскурзия оферта , екскурзия , economy class , нова година 2023-2024 , интересна екскурзия , коста дорада , самолетна екскурзия испания , toledo , самолетна екскурзия , малага
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах