Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия в ГРУЗИЯ и АРМЕНИЯ - очарованието на Южен Кавказ

Оферта номер: Е3141
Вид транспорт: Самолет и автобус Самолет и автобус
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Ереван - Гарни - Нораванк - Тбилиси - Мцхета - Гори - Уплисцихе
Цена от: 2199.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
04.05.2024 2299.00 BGN Запитване
28.05.2024 2599.00 BGN Запитване
22.06.2024 2599.00 BGN Запитване
13.07.2024 2599.00 BGN Запитване
10.08.2024 2199.00 BGN Запитване
07.09.2024 2199.00 BGN Запитване
21.09.2024 2299.00 BGN Запитване
05.10.2024 2399.00 BGN Запитване
19.10.2024 2299.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 12:00 ч. за Ереван с полет на авиокомпания „Wizz Air“. 15:50 ч. - пристигане на летище Ереван. Посрещане от представител на агенцията партньор. Трансфер до хотела. Настаняване в Ереван. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Туристическа програма в Ереван - столица на Армения, град на контрасти и един от най-старите, населявани без прекъсване градове в света: Парка на победата с паметника "Майка Армения", от където се открива невероятна гледка към библейската планина Арарат и панорама към централната част на Ереван. Обиколката продължава по булевард „Маршал Баграмян“ – една от главните транспортни артерии на Ереван - към площада на Републиката; Президентският дворец; Академията на науките; сградата на Националния парламент – някогашно седалище на Арменската комунистическа партия; Арменският театър за опера и балет, дело на видния архитект Александър Таманян; комплекс “Каскада”; катедралата „Св. Григорий Просветителят“ – най-голямата арменска църква в света. Посещение на „Матенадаран” – изследователския институт на Армения, в който се съхраняват многобройни древни ръкописи. Посещение на фабриката за бренди “Арарат” с включена дегустация на двата вида световноизвестно арменско бренди. Посещение на популярния плодов пазар „Шука“, от където може да се закупят традиционни арменски сладкиши и сушени плодове. Свободно време или по желание: Вечеря с фолклорна програма и шоу в традиционен ресторант "Yerevan Tavern". Нощувка.


Ден 3

Закуска. Посещение на Хор Вирап – мястото, където Св. Григорий Просветител е затворен за 13 години от арменския крал за проповядване на християнската религия. Тук ще видите една от най-живописните гледки към планината Арарат. Обиколката продължава през провинция Вайоц Дзор, която е най-известният лозарски регион в Армения. Посещение на манастира Нораванк – шедьовър на средновековната арменска архитектура, основан през 13 век, това е един от най-известните манастири в Армения, основен религиозен и културен център в миналото, който е бил резиденция на князете от династията Орбелян. Почивка за дегустация на вино в местната винарна “Old Bridge”, която е известна с пивкото си сухо червено вино. Връщане в Ереван. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване към пещерния манастир „Гегхард” (част от световното наследство на ЮНЕСКО) - един от най-красивите манастири в Армения, чието име произлиза от легендарното копие, с което се предполага че е бил прободен Христос, донесено в Армения от апостол Юда и било съхранявано дълго време в манастира. Обиколката продължава към най-старата оцеляла сграда на територията на Армения, езическият храм “Гарни” от 1 век. Храмът “Гарни” е построен от арменския цар Тиридат с парите, които той получава след посещение на император Нерон в Рим, и е посветен на бога на слънцето Митра. Обяд в местен ресторант, където може да се опита традиционно арменско “тонир” барбекю и да се наблюдава хилядолетната традиция на приготвяне на хляб “лаваш”. Фотопауза към природния феномен „Симфонията на камъните“ - спиращото дъха дефиле Гарни с отвесни скални стени от добре запазени осмоъгълни базалтови колони, издълбани от река Гогт. Връщане в Ереван. 


Ден 5

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към Грузия и преминаване на грузинско-арменската граница. Туристическа програма в Тбилиси и запознаване с архитектурното наследство на града: църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари; Синагогата и църквата „Анчисхати“ – най-старата църква в Тбилиси. На брега на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град – катедралата „Сиони“, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръстът на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Свободно време. Настаняване в Тбилиси. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Гори – родното място на Йосиф Сталин. Фотопауза до Музея на Сталин. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Сталин (не е включено в цената). Отпътуване за Уплисцихе – древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски архитектурни съоръжения, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. Връщане в Тбилиси. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Отпътуване за Казбеги – главен град на Хвей. Хвей е историко-географски район в Грузия, разположен върху северните склонове на планинската верига Голям Кавказ. Този район винаги е имал стратегическо значение и е контролирал северния път, поради което е бил осеян с много защитни замъци и кули, голяма част от които съществуват и до днес. По пътя посещение на крепостта „Ананури“ – голяма и добре запазена крепост, включена в списъка на ЮНЕСКО и разположена на някогашния грузински военен път, който минава през главния кавказки хребет и свързва Тбилиси с Владикавказ. Крепостта се издига на 794 м надморска височина и е била основно отбранително, укрепено съоръжение на местните владетели. Изкачване с джип до хълма край село Гергети, където се намира църквата „Света Троица“ от 14 в. Църквата е построена на 2170 м надморска височина, от където може да се види (при подходящи метеорологични условия) един от най-високите ледници в Кавказ – връх Казбек (5047 м). Свободно време или по желание: Традиционна вечеря с типични местни ястия, вино и фолклорна програма. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Отпътуване за град Мцхета – древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Туристическа програма в Мцхета: катедралата „Свитицховели“, построена на мястото, където се намирал Христовият хитон; манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Армения. Трансфер до летището в Ереван. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air" в 22:50 ч. Пристигане на летище София в 00:45 ч. 


Цената включва
  • Самолетен билет София - Ереван - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см)
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Ani Plaza Hotel" 4* (или подобен) в Ереван
  • 3 нощувки със закуски в хотел "Coste" 4* (или подобен) в Тбилиси
  • 1 обяд в местен ресторант в Гарни
  • Панорамна обиколка на Ереван и Тбилиси с местен екскурзовод
  • Екскурзия до Хор Вирап и Нораванк
  • Екскурзия до Гехард, Гарни и Симфонията на камъните с включени входни такси
  • Екскурзия до Гори и Уплисцихе
  • Екскурзия до Казбеги, крепостта "Анаури" и Гергети
  • Екскурзия до Мцхета
  • Посещение на "Ararat Brandy Factory" с включена дегустация на 2 вида бренди
  • Посещение на "Old Bridge Winery" с включена дегустация на вино
  • Посещение на пазари "Вернисаж" и "Шука" в Ереван
  • Майсторски клас по приготвяне на лаваш
  • 1 бутилка минерална вода на ден
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
  • Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи
  • Водач от България
Цената не включва

  • Чекиран багаж до 10 кг или 20 кг
  • Обеди и вечери
  • Градски транспорт
  • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Входна такса за Музея на Сталин (15 лари) в Гори
  • Входни такси за други музей, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 

настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 519 BGN
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Вечеря с фолклорна програма и шоу в традиционен ресторант "Yerevan Tavern", на турист при минимум 10 туристи от 1 до 100 години / 59 BGN
 
Вечеря с фолклорна програма и шоу в традиционен грузински ресторант в Тбилиси (с включено вино), на турист при минимум 10 туристи от 1 до 100 години / 65 BGN
 
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 1 до 100 години / 79 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 1 до 100 години / 109 BGN
 
Priority boarding - на турист, в двете посоки от 1 до 100 години / 69 BGN
 
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане) - на турист (подлежи на потвърждение) от 1 до 100 години / 79 BGN
 


Пояснения:
  • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
  • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
  • Валута: Местната парична единица в Грузия е лари (GEL) - 1 лари =100 тетри. 1 USD = 2.30 GEL; в Армения е арменски драм (AMD) - 1 USD = 483,559 AMD
  • Часово време: София – 12 ч., Тбилиси – 14 ч.,Ереван - 14 ч.
  • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


 
13/11
Етикети
манастирът джвари , манастирът джвари , уплисцихе , екскурзии грузия , екскурзии грузия , майски празници в грузия , телави , гергети , манастирът джвари , безценни паметници на културата , майски празници в грузия , ekskurzii georgia , екскурзии до телави , истанбул , georgia , кахетия , кахетия , централна азия , кутаиси , тбилиси , нова година в грузия 2024 , цинандали , кахети , тбилиси , майски празници в грузия , грузия екскурзии , мцхета , истанбул , самолетни екскурзии 2024 , идеи за самолетни екскурзии , град мцхета , гори , уплисцихе , сигнати , toptravels , грузия - древна и красива , посещение на самарканд , самолетни екскурзии 2024 , кахетия , екскурзии грузия , кахетия , икономически и индустриален център , грузия , казбеги , екскурзии грузия , казбеги , уплисцихе , ананури , истанбул , паметници на културата , почивка , екскурзии грузия , ниски цени , манастир давид гареджа , уплисцихе , кахетия , toptravels , екскурзия до грузия , екскурзия до грузия , юнеско , мцхета , екскурзии грузия , кавказ – връх казбек , пътуване до самарканд , кутаиси , оферти нова година , грузия екскурзии , казбеги – главен град на хвей. хвей , тurkish airlines , посещение на грузия , нова година в грузия 2024 , майски празници в грузия , новогодишни екскурзии , манастир давид гареджа , мцхета , безценни паметници на културата , тбилиси , грузия екскурзии , пътуване до самарканд , уплисцихе , грузия екскурзии , уплисцихе – древен скален град в източната част на грузия , грузия екскурзии , гудаури , оферти нова година , грузия екскурзии , грузия , georgia , новогодишни екскурзии , нова година в грузия , посещение на самарканд , пътуване до грузия , посещение на тбилиси , екскурзия до грузия , джвари , тurkish airlines , екскурзия до тбилиси , грузия – зимният чар на кавказ , грузия 2024 , гергети , новогодишни празници в грузия , посещение на телави , уплисцихе , ананури , гурджаани , мцхета , екскурзии грузия , пътуване до телави , екскурзия до грузия , екскурзия до грузия , уплисцихе , централна азия , оферти нова година , новогодишни празници в грузия , грузия екскурзии , бодбе , грузия екскурзии , ekskurzii georgia , новогодишни празници в грузия , юнеско , грузия 2024 , тбилиси , почивки грузия , пътуване до грузия , тбилиси , ekskurzii georgia , гудаури , софия , georgia , екскурзия до грузия , истанбул , цинандали , почивка в грузия , посещение на грузия , екскурзии грузия , ekskurzia gruzia 2024 , самолетни екскурзии 2024 , грузия , тбилиси , самтавро , екскурзии до телави , georgia , самолетни екскурзии , пътуване до грузия , top travel , манастирът джвари , гурджаани , тбилиси , мцхета , софия , пътуване до тбилиси , georgia , почивки грузия , почивка в грузия , грузия , грузия , ваканция , кутаиси , ekskurzii georgia , тбилиси , грузиа 2024 , гудаури , грузия екскурзии , новогодишни екскурзии , пътешествия в грузия , екскурзия до тбилиси , ekskurzia gruzia 2024 , top travel , икономически и индустриален център , кутаиси , посещение на тбилиси , грузиа 2024 , пътешествия в грузия , кутаиси , georgia , toptravels , манастирът джвари , мцхета , грузия , екскурзия до грузия , посещение на телави , екскурзия до грузия , пътуване до тбилиси , мцхета , екскурзии грузия , екскурзии грузия , почивка в грузия , ранно записване , екскурзии грузия , нова година в грузия , бодбе , мцхета , паметници на културата , кахетия , nova godina 2024 , самолетни екскурзии , гори – родното място на йосиф , тбилиси , ekskurzii georgia , нова година 2024 , телави , ekskurzii georgia , новогодишни празници в грузия , гори , грузия , екскурзии грузия , бодбе , почивки грузия , nova godina 2024 , грузия - древна и красива , екскурзия до грузия , новогодишни екскурзии , самолетни екскурзии 2024 , top travel , екскурзия до грузия , хвей. хвей , тбилиси , юнеско , идеи за самолетни екскурзии , манастирът джвари , нова година 2024 , нова година 2024 , сигнаги , кутаиси , новогодишни празници в грузия , мцхета , новогодишни празници в грузия , екскурзия до грузия , тбилиси , пътуване до телави , уплисцихе , ананури , сигнаги , пътуване до грузия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах