ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Дзен-пътуване до Япония

Оферта номер: Е3195
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Токио-Киото-Хаконе-Нара-Осака
Цена от: 6989.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

София-Истанбул                   
Излитане от София в 21:10 ч. с Turkish airlines. Кацане в Истанбул в 22:35 ч. Кратък престой на летището.

ДЕН 2

Истанбул-Токио
Излитане за Токио в 02:20 ч. Кацане на летище Ханеда, Токио в 19:25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Ginza Grand hotel 3+* или подобен.
Нощувка.
 
ДЕН 3

Токио
Закуска. В 09:00 ч. вашият гид ще ви вземе от хотела. Първата ни спирка е парка Chidorigafuchi. Разходката до императорския дворец предлага невероятно красива гледка.
Следва Yasukuni Shrine — шинтоистки храм, разположен в Чиода, Токио. Основан е от император Мейджи през юни 1869 г. и отбелязва в памет на загиналите в служба на Япония войни. Тук са изброени имената, произхода, рождените дати и местата на смъртта на 2 466 532 души. Ще посетим храмът Asakusa Kannon, един от най-колоритните и популярни будистки храмове в Токио, разположен в Асакуса. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Кannon, богинята на милосърдието, от река Сумида и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Храмът е завършен през 645 г., което го прави най-старият в Токио. След това  ще се приберем в хотела. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 4

Токио
Закуска. В 09:00 ч. ще се отправим на еднодневен тур в Токио. Meiji Jingu е шинтоистко светилище в Япония, разположено на 70 хектара, в средата на мегаполиса Токио. Тук ще забравите за суматоха на оживения град и ще се потопите в традиционния японски пейзаж, заобиколени от зеленина. Ще продължим към сградата на столичната община (Tokyo City Hall), разположена в район Shinjuku. Това е най-високото кметство в света. Сградата е проектирана от Kenzo Tange и е завършена през декември 1990 г. Дизайнът на сградата е трябвало да наподобява интегрална схема, като същевременно да напомня вид на готическа катедрала. Има двете панорамни площадки за наблюдение на 202 метра височина, гледката от които е прекрасна. Пред нас се открива целият мегаполис, а при ясно време и планината Фуджи. В 17:00 ч. обратно към хотела. Ще имаме свободно време в Ginza, eдин от най-добрите търговски райони в града с множество луксозни бутици.
Нощувка.

ДЕН 5

Токио-Хаконе-езерото Аши-Киото с бързия влак Shinkansen
Закуска. Среща в 08:00 ч. в хотела с местния гид. Днес с автобус ще отидем до Hakone National park. Тук можем да се разхождаме из вечни гори, да изследваме пещери от лава, да се къпем в горещи извори със зашеметяващи гледки към връх Фуджи. Ще направим круиз по живописно кратерно езеро Аши и ще се качим с лифт до връх Комагатаке, създаден от вулканично изригване преди 40 000 години. В 16:07 ч. ще се качим на бързия влак Shinkansen за Киото.
Пристигане в Киото в 18:12 ч. Посрещане от местния гид. Трансфер и настаняване в хотел Rihga Gran Kyoto 4*.
Нощувка.

ДЕН 6

Киото
Закуска. Програмата ни днес ще започне с храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) — дзен-будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме и друг известен дзен будистки храм Рьоан-джи (Ryoanji Temple), след което ще продължим за традиционния обяд "Shojin" в храмов ресторант. Почти хилядолетие японските дзен-будисти са приготвяли шоджин или „кухня на предаността“, приготвени без месо или риба. След обяда продължаваме с един от най-известните храмове в Япония — Kiyomizu Temple, което буквално преведено означава „Храм на чистата вода“. Следва свободно време и разходка в квартала Гион — старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. В 20:00 ч. с автобус ще отидем до замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). 21:00 ч. е последния възможен час за влизане в замъка. Връщане в хотела пеша или с директен влак.
Нощувка.

ДЕН 7

Киото-Нара-Осака
Закуска. В 09:00 ч. ще освободим хотела и първата ни спирка ще бъде храма Дайгоджи (Daigoji Temple), обявен за обект на световното наследство. Големият храмов комплекс e разположен югоизточно от центъра на Киото в подножието на планината. Отпътуване с автобус до Нара, първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710 г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще разгледаме парка Нара, разположен в подножието на планината Wakakusa. Създаден през 1880 г, той е един от най-старите паркове в Япония и едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Ще посетим основната сграда на храма Todaiji, където се вижда 15-метрова бронзова статуя на Буда. Храма е разположен в парка на Нара. Построен през 752г става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка — ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. Около 19:00 ч. отпътуваме с автобус към Осака. Настаняване в хотел The Royal Park Canvas-Osaka Kitahama 4*.
Нощувка.

ДЕН 8

Осака
Закуска. В 09:00 ч. стартираме екскурзионната програма с посещение на замъка Осака (Osaka Castle), една от най-известните забележителности на Япония, изиграл основна роля в обединението на Япония през шестнадесети век от периода Азучи-Момояма. Главната кула на замъка е разположена на площ приблизително един квадратен километър, заобиколена от отбранителни укрепления. Централната сграда на замъка е на пет етажа отвън и на осем етажа отвътре и е построена върху висока каменна основа, за да защити обитателите си от нападатели. Територията на замъка е близо 61 000 квадратни метра. Ще обядваме на круизно корабче по река Окава (Okawa river) след което ще се качим на най-високата сграда в града Umeda Sky Building. Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Обиколката ни ще завърши в 17:00 ч. след което ще имате свободно време.
Нощувка.

ДЕН 9

Осака-Истанбул
Закуска. Свободно време в Осака. В 18:30 ч. трансфер до летище Kansai за полет за Истанбул в 21:50 ч.

ДЕН 10

Истанбул-София
Кацане в Истанбул в 05:00 ч. Кратък престой и излитане за България в 07:25 ч. Пристигане на летище София в 08:35 ч.

Цената включва
  • Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Токио-Осака-София с Turkish airlines
  • Всички трансфери летище-хотел-летище
  • 7 нощувки със закуска
  • 2 обяда
  • Пътуване с влак-стрела
  • Екскурзионна програма с включени входни такси
  • Медицинска застраховка за целия престой
  • Водач при минимум 15 души


Цената не включва
  • Разходи от личен характер
  • Горивна такса — обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава)

10/11

 
Етикети
екскурзия до япония , хаконе и планината фуджи , осака , почивка , екскурзии япония , киото , ekskurzia do japan , екскурзия до япония , старана на изгряващото слънце , киото , япония 2024 , екскурзия до япония , оферти япония , екскурзия цъфналите вишневи дървета , екзотични оферти , йокохама , япония – страната на самураите , екскурзия до япония , йокохама , екзотична екскурзия до япония , ekskurzia do japan , ниски цени , япония екскурзии , такаяма , почивка в япония , exotica 2017 , обиколна екскурзия япония , токио , ексурзия до япония , екскурзии япония , нара , обиколка на япония – мистиката на самураите , екзотични пътувания 2024 , цъфналите вишневи дървета япония , екскурзия до токио , япония , екзотични оферти 2024 , екскурзия до токио , екскурзия до япония , екскурзия до япония , япония , япония страната на изгряващото слънце , каназава , такаяма , япония вишни , екскурзия до япония , екскурзия до япония , япония – страната на самураите , екскурзия до япония , осака , най-добрия сезон за наблюдение на цъфналите вишневи дървета , екскурзия до япония , 2024 , екскурзия до токио , toptravels , обиколка на япония – мистиката на самураите , сезон , япония sakura , токио , екскурзии япония 2024 , ваканция , japan , пътуване до япония , каназава , ekskurzia do japan , токио , япония по време на вишнев , камакура , планината фуджи , камакура
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах